Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2024/2025

Thomas

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Thomas napisał(a):

Myślisz, że piątka białych nie miałaby szans na jakikolwiek sukces?

Ja uważam, że Jokić i Doncić w jednym zespole, plus trzech innych solidnych białych mogłoby namieszać.

Mam już swoje lata i obserwując w ogóle Sport a także tę ligę gdzieś od około 35 lat mając taki bardzo bardzo ogólny przekrój to przy sporcie jakim jest koszykówka czyli kombinacja sportu szybkościowego wytrzymałościowego i siłowego, to niestety z uwagi z uwagi na uwarunkowania genetyczne historyczne to w konfrontacji biali kontra Czarni tutaj biali nie mają większych szans. To znaczy nie mają szans wygrać. Owszem pod względem IQ koszykarskiego sportowego nic nie ustępują albo są nawet znacząco lepsi( ci najlepsi ( (ale w tym sporcie to nie wystarczy. To jest gra pięciu na pięciu i IQ inteligencja wyrachowanie samo to nie wystarczy. Myślę że może być co najwyżej dwóch białych typu jokić na przykład i doncić skoro już podajesz ich przykład, ale reszta to już muszą być zadaniowcy afro atleci. Od czarnej roboty. Krótko mówiąc od bardzo mocnej obrony a także czarnej roboty zadaniowców. Oczywiście mowa jest w kontekście wygrania ligi szanse na wygranie ligi a nie bycia po prostu gdzieś w przeciętności. Zauważam też pewną determinację rasy białej i stopniowe podnoszenie swoich możliwości fizycznych jakby tendencja jest bardzo powoli wzrostowa i gdzieś może za kilka pokoleń czyli za kilkadziesiąt lat będzie można fizycznie ewoluować w stronę atletyki afro. Ale na razie to jest cała półka niżej. I chyba jeszcze długo długo będzie. Wystarczy obserwować Sport ogólnie.

15 godzin temu, Thomas napisał(a):

Buzelis kontra Williams, na przestrzeni całego sezonu statystyki bardzo zbliżone, ale po all star game, Matas już wyraźnie lepszy. Myślę, że dystans między nimi będzie się tylko zwiększał, na korzyść Buzelis'a oczywiście.

buzelis williams.jpg

Nie bez powodu Matas  był przymierzany do #1 w drafcie, natomiast z Williamsa to AK na siłę zrobił top4 wybór. Jednego w grze Litwina jednak mi brakuje, o czym już pisałem, nie potrafi zagrać akcji 1 vs 1 i oddać rzutu po koźle.

Edytowane przez tankathon

Tak sobie czekając na kolejne play-in (w tym roku mam chociaż jakieś złudzenia), nadal aksploruję to co się może zdarzyć w tegorocznym drafcie. Kiedyś już jednego chudzielca chcieliśmy napakować i wyszła kupa. Lauri za duży nie był sobą. Nie róbmy tego Matasowi, bo on ze swoją fizycznością może być naszym SF na lata. Durant przyszedł do ligi chudy i jest chudy zbliżając się do 40'.

Uważam, że to jest dość kluczowe, jeśli ta drużyna ma odnieść jakiś sukces, aby ten draft był udany, a głębia jest i najbardziej imponuje mi liczba jakościowych PF.

Wymyśliłem sobie 10 picków 1st rnd + 10 picków 2nd rnd, przy czym zaznaczam, że jeśli w pierwszej big, to w drugiej wing i na odwrót.

Moja dziesiątka wygląda tak (kilka typów jest pewnie nierealnych):

Knueppel (żadni kibice, jeśli on będzie grał dużo i dobrze, nie będą w stanie znieść zwrotu "Knepel" więcej niż raz na 10 minut. Ja to przetrwam i liczę, że się typ obsunie.

Newell (no comments)

Richardson (no comments)

Murray-Boyles (no comments)

Noa Essengue (no comments)

Rasheer Fleming (no comments)

Thomas Sorber (no comments)

Joan Beringer (no comments)

Yaxel Lendeborg (no comments)

Nique Clifford (no comments)

Druga runda:

Johni Broome (no comments)

Ryan Kalkbrenner (no comments)

Chaz Lanier (gdzieś przeczytałem, że atletyczny to on nie jest i później oglądnąłem highlighty. Ośmielę się nie zgodzić)

Miles Byrd (defensywny freak)

Maxime Raynaud (no comments)

Rocco Zikarsky (no comments)

Bogoljub Markovic (no comments)

Alex Toohey (no comments)

Dink Pate (no comments)

Tyrese Proctor (no comments)

No dobra, jeśli chodzi o te ostatnie wybory w drugiej rundzie, to "no comment" był nieadekwatny do końca, bo po prostu szukałem Joshowi kumpla z antypodów.

Pozdrawiam,

Benon

Edytowane przez Benon

Meczu nie będę komentować, bo nie ma czego. Jeśli Litwin podobno wyciągnął wnioski z przeszłości to dziś dostał odpowiedź. Podtrzymuje swoje zdanie, wolę oddać zespół Matasowi i np. Kasparasowi, niż zapłacić duetowi White-Giddey 60-70 mln. 

Do draftu jeszcze daleko, ale moja pula graczy, którzy mnie interesują to: Kasparas, Fears, CMB, Newell i niezmiennie Rasheer Fleming. 

6 godzin temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a):

5/20

juanlaugh.gif

+ 7 TO, więc komentarz jak najbardziej OK.

19 minut temu, marceli73 napisał(a):

Porzadki w Chicago zaczalbym od zwolnienia Donovana. Huerter Vucevic, Wiliams Ball do wyp...od zaraz zaraz po Donovanie. White i Gidey tak ale nie za pieniadze ktore chcą. Za taka kasę ich można podpisac za jaka za rok mozna bez problemu ich spuścić. 

Jeśli się nie mylę to White w lato może dostać max 25 za sezon, więc jeśli zdecydują się go przetrzymać kolejny sezon, to tak jak w przypadku Lavine'a stracą opcję by coś uzyskać w razie braku porozumienia w przyszłym roku. Giddey za więcej niż 30 mln? mam wątpliwości.

Edytowane przez tankathon

Teraz, tankathon napisał(a):

+ 7 TO, więc komentarz jak najbardziej OK.

Jeśli się nie mylę to White w lato może dostać max 25 za sezon, więc jeśli zdecydują się go przetrzymać kolejny sezon, to tak jak w przypadku Lavine'a stracą opcję by coś uzyskać w razie braku porozumienia w przyszłym roku.

Jak mozna Whita dobrze sprzedac to powinni to zrobić ale z rocznym kontraktem to już trudniej. Z tym że za rok rzeczywiście jego wartośc może mocno spaść. 

wartosc white'a, przed ktorym cy ma 'spac'?! historia pokazuje, ze w wiekszosci przypadkow grajki spinaja poslady, gdy trza zawalczyc o nowy kontrakt, zatem nie sadze. huerter, vuc, collins, wszyscy maja wazne umowy, ale tylko na rok, co daje spore mozliwosci w kontekscie 'przebudowy'. kluczowe pytanie brzmi, wokol kogo budowac? czy tam jest choc jeden samiec alfa?! nie widze nikogo takiego...

giddey to wybitna pizda w obronie. to niebywale, jak ten typ 'nic nie broni'...

Edytowane przez joe dumars

29 minut temu, joe dumars napisał(a):

wartosc white'a, przed ktorym cy ma 'spac'?! historia pokazuje, ze w wiekszosci przypadkow grajki spinaja poslady, gdy trza zawalczyc o nowy kontrakt, zatem nie sadze. huerter, vuc, collins, wszyscy maja wazne umowy, ale tylko na rok, co daje spore mozliwosci w kontekscie 'przebudowy'. kluczowe pytanie brzmi, wokol kogo budowac? czy tam jest choc jeden samiec alfa?! nie widze nikogo takiego...

Wszystko ok tylko Chicago juz wiele razy pokazało że sa niezdolni do przeprowadzenia sensownej przebudowy także na jakieś fajne ruchy bym nie liczył. 

51 minut temu, joe dumars napisał(a):

I dlatego mam wątpliwości czy pakowanie się w niego w +30mln ma sens.  Pytanie kto trafi z draftu i czy nie lepszą opcją jest wypchnięcie Whitea i Giddeya za dodatkowe wybory w aktualnym drafcie.

57 minut temu, joe dumars napisał(a):

kluczowe pytanie brzmi, wokol kogo budowac?

Buzelis?

57 minut temu, joe dumars napisał(a):

czy tam jest choc jeden samiec alfa?! nie widze nikogo takiego...

Widziałem już Lavine'a, widziałem White'a, może pora choć jeden sezon dać jako #1 w ataku.....Williamsowi, skoro i tak nikt go nie weźmie. Warunek konieczny, psycholog i dieta.

3 godziny temu, tankathon napisał(a):

I dlatego mam wątpliwości czy pakowanie się w niego w +30mln ma sens.

na coś kase musicie wydać, jakoś mi się nie widzi, że Arturas o ile utrzyma robotę będzie chciał wyprzedać wszystko i budować pod drat, to raczej nie jest jego styl, no, przynajmniej odkąd jest w Bulls

3 godziny temu, tankathon napisał(a):

Pytanie kto trafi z draftu i czy nie lepszą opcją jest wypchnięcie Whitea i Giddeya za dodatkowe wybory w aktualnym drafcie.

wyprowadźcie mnie z błędu, ale takich dealów za tegoroczne picki podczas draftów już praktycznie nie ma? ciężko też będzie dostać coś mocnego za spadający kontrakt White'a

Giddeya bym zostawił, bo Chicago wydaje się miejscem dla niego, te 30 baniek wydaje się dużo, ale za dwa lata będzie ważyć spory mniej, to wszystko szybko idzie w góre, ale ludzie wciąż patrzą jak na 30 baniek w 2018

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Nie chce mi się nawet sprawdzać, ale tak mało punktów to chyba przez cały sezon nie rzucili.

Egzamin oblany po całości, więc Giddey może zapomnieć o maksie, a White'a o nowym tłustym kontrakcie.

Sacramento także przegrało, więc wszystko się zgadza, byki nie miały zespołu na poziomie play off i nadal nie mają.

19 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

na coś kase musicie wydać, jakoś mi się nie widzi, że Arturas o ile utrzyma robotę będzie chciał wyprzedać wszystko i budować pod drat, to raczej nie jest jego styl

Kwestia tego jak bardzo chcą zainwestować w Matasa i kogo uda się  trafić z draftu. 

19 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

wyprowadźcie mnie z błędu, ale takich dealów za tegoroczne picki podczas draftów już praktycznie nie ma? ciężko też będzie dostać coś mocnego za spadający kontrakt White'a

BKN, Orlando czy WSH mogą być zainteresowani Whitem, Giddey w BKN też wydaje się realną opcją.