Skocz do zawartości

Lakers 24/25

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Nom, raczej kwestia czasu, jak Goodwin dostanie kontrakt na PO. I też dobrze byłoby, żeby Jemison był dostępny. Do zwolnienia imo opcje są 3. Milton, Reddish, Len.

Zostały 2 tygodnie do tego pojebanego terminarza z 6 meczami w 8 dni, czy jak kto woli 12 w 19 dni, a wypadł Hachimura i Reaves, dobrze byłoby żeby na ten maraton byli dostępni.

Denver, Memphis, LA po 21 porażek na ten moment, do tego miejsca 6-10 wszyscy na styku. Jak wszystkim zdrowie dopisze, to do końca będzie się wszystko mieszać

5 godzin temu, Geronimo napisał(a):

Ciekawe też co zrobią z Jemisonem, który daje dobrą energię z ławki, jest wyraźnie przed Lenem w rotacji, a znajduje sie dokładnie w tej samej sytuacji co Goodwin. Pieniędzy chyba im nie starczy na obu niestety, jeśli mają utrzymać się pod progiem podatkowym.

Starczy 🙂

8 godzin temu, BMeF napisał(a):

no, ciężko nie robić sobie nadziei. 

Przejrzałem sobie parę takich shortów z szatni LAL:

JJ jak aktor po prostu, nie wiem czy ma przygotowane te speeche, ale budują jakiś taki niesamowity hype wokół tej drużyny, że faktycznie ciężko nie robić sobie nadziei :)

Edytowane przez P_M

Patrzę na tego Mosesa Browna na 10-dniowym kontrakcie i w ogóle jego statystyki per36 z kariery i zastanawiam się dlaczego nikt do tej pory w niego nie zainwestował trochę więcej czasu, dlaczego zwiedził tyle klubów? W pewnym momencie były spekulacje, że pozyskamy Day'Rona Sharpe'a z Nets za jakieś picki, w czym ten drugi jest lepszy?

Cytując Jemisona: “If you want this win, you have to come fight us. Literally fight us.”

Lakers mają dużo zapierdalaczy, czego brakowało w pierwszej fazie sezonu, kiedy zbyt duży ciężar w obronie i na tablicach spoczywał na barkach Davisa. W międzyczasie zespół wzmocnił DFS, wrócił Vando i udało się trafić z zawodnikami na 2-way (Goodwin, Jemison), w efekcie czego Lakers zwykle nie dość, że mają przewagę star power, to jeszcze wykazują się większym zaangażowaniem i walecznością niż rywal - rzadkie połączenie.

no i fajnie.

kazdy cos daje, nawet mozna dac odpoczac komus, a jak ktos wypada przez kontuzje to nie tracimy bo ktos inny wchodzi

fajnie to Reddick skleil, na prawde

Jemison, Goodwin, nawet Shake cos dal

a Knecht tak jak myslalem nie zapomnial jak sie gra w kosza tylko mial limited touches co jest zrozumiale, no i limitowane minuty tez

fajnie ze on dobrze zbiera, jak beda w po jakies potrzeby wiecej shootingu kosztem sizeu to moze byc wazne

nie podobalo mi sie tylko to granie a wrecz stanie ostatnie 3 minuty ale chyba kazdy czekal czy lebron pobije rekord wiec odpuszcze sobie krytyke bo bylo przez to niebezpiecznie

2 seed

ciezko zeby 2 seed nie byl contenderem right?

dobrze ze lebron sie przy tym szpagacie nie rozjebal. wygladalo niebezpiecznie

Szkoda bo jeden punkcik zabrakło do 50 tysięcy, z drugiej strony dobrze że szpagat po tym bloku nie skończył się przepukliną. Nie wiem też ile w tej świetnej grze Lakers jest zasługi Redicka ? Ja bym powiedział że niewiele, na pewno najbardziej zasłużył na pochwały Nico Harrison i cała rodzina szulerów z Vegas , którzy dali Lakersom w prezencie leniwego grubasa 

Lakers wygrywają mecze w D. W ostatnich 7 spotkaniach nikt im nie rzucił 110. Grają po bronionej stronie jak bieda wersja OKC i to pomimo dodania Doncicia. Pamiętacie mecz z Hornets i zagubionego Lucę? JJ to ogarnął w 2-3 spotkania, IMO to on jest ojcem sukcesu.

Ilość defensywnych zagrań w highlightach Lakers to piękna sprawa:

inna rzecz, że ten full court pass Luki do LBJ na łatwy wsad to już standard w każdym meczu.

Podkręcają chłopaki hype, ale ogląda się to bardzo dobrze. JJ stworzył zaangażowany zespół, jakiego nie widziałem w LAL od dawien dawna.