Skocz do zawartości

Lakers 24/25

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, Kubbas napisał(a):

Dostalismy takiego Doncica w tym meczu

jakiego twierdza ze oddali Mavs

w ostatnich 8 spotkaniach przed tą dłuższą przerwą Doncic kręcił 28/8/9/2.8st na 65TS 129ortg 109drtg

jeśli Mavs zrobili tą wymianę na bazie tego jak wyglądał na treningach przed powrotem, to najlepiej niech się od razu sami rozwiążą

Doncic wróci do siebie, tam jest pewnie full bałagan w głowie, nie mówiąc o dyspozycji boiskowej

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

9 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

w ostatnich 8 spotkaniach przed tą dłuższą przerwą Doncic kręcił 28/8/9/2.8st na 65TS 129ortg 109drtg

jeśli Mavs zrobili tą wymianę na bazie tego jak wyglądał na treningach przed powrotem, to najlepiej niech się od razu sami rozwiążą

Doncic wróci do siebie, tam jest pewnie full bałagan w głowie, nie mówiąc o dyspozycji boiskowej

twierdzą napisalem

twierdza ze jest lazy, otyły, nie broni, nie zależy mu i popija sobie browca miedzy meczami

nigdzie nie pisalem o jakiejkolwiek jego produkcji

10 minut temu, Kubbas napisał(a):

twierdzą napisalem

twierdza ze jest lazy, otyły, nie broni, nie zależy mu i popija sobie browca miedzy meczami

nigdzie nie pisalem o jakiejkolwiek jego produkcji

statystyki wrzuciłem po to, bo można nimi to wszystko łatwo obalić, to są cyfry na top5 MVP voting, a że Doncic lubi się opierdalać w obronie jaki i to, że nie musiał wcale od początku wyglądać najlepiej, to raczej powinieneś wiedzieć i nie wyciągać pochopnych wniosków po dwóch meczach przebudowanego rosteru

9 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

statystyki wrzuciłem po to, bo można nimi to wszystko łatwo obalić, to są cyfry na top5 MVP voting, a że Doncic lubi się opierdalać w obronie jaki i to, że nie musiał wcale od początku wyglądać najlepiej, to raczej powinieneś wiedzieć i nie wyciągać pochopnych wniosków po dwóch meczach przebudowanego rosteru

Cytat

Dostalismy takiego Doncica w tym meczu

2 godziny temu, joe dumars napisał(a):

polemizujesz sam ze soba, lbs?! po co te statsy? problem (z perspektywy mavs) nie lezy w 'cyferkach', tylko w mentalnosci grubasa. to moze byc case 'tobias harris over me?!' u doncica, czyli zjebane ego i scenariusz typu 'zawsze bylem drugi'...

Mavs w erze Doncicia wchodząc do PO zwykle robili wynik ponad stan, sam Doncić ma w tych PO chyba najlepsze cyfry ever jeśli weźmiemy pod uwagę, że ma dopiero 26 lat i już kilka naprawdę sporych runów i my teraz mówimy o c***owym mentalu?

Mavs nie mają żadnych argumentów by wyjść z twarzą z tego dealu, a ten konkretny jest wyjątkowo odklejony

5 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

i my teraz mówimy o c***owym mentalu?

no mowimy, bo do czegos trzeba sie tutaj odnosic. ja nie widze wyjatkowych predyspozycji u luki do bycia samcem alfa na pelny etat (w przebiegu kariery), a co za tym idzie, dopuszczam, ze jakies mental issues maja tutaj miejsce. czas pokaze, gdzie lezy prawda...

Edytowane przez joe dumars

W dniu 13.02.2025 o 14:51, Chytruz napisał(a):

Len od 3 lat robi linijke 1/2/1/0/0, ja sie juz od jakiegos czasu zastanawialem dlaczego wydaje sie byc dziwnie niesmiertelny - moze mial jakis dluzszy kontrakt, nie wiem, nie chce mi sie sprawdzac.

Myslalem, ze Theis to bedzie najlepszy (tzn. najmniej najgorszy) kasek do wylowienia z tego worka smieci, nie wiem czy on chcial wracac do Europy czy co.

a to te highlightsy to jakis taki wypadek przy pracy, bo jak tak zerknąłem to wyglądało to na oko całkiem przyzwoicie :)

W dniu 12.02.2025 o 10:11, BMeF napisał(a):

Oni tam spotkali Goberta i Aytona, a potem nie mogli powstrzymać Kevona Looneya, trochę pozmieniał się Zachód jednak. 

Tylko że Dallas w top 5 minut miało wtedy DFS, Reggie Bullocka i trzech guardów, tam brakowało size'u top to bottom, w Lakers generalnie jest wysoki skład i kozacka obstawa na skrzydle, po prostu słabo obstawiona pozycja centra. Zresztą od kiedy wypadł AD są w środku stawki pod względem zbiórek, z Luką powinno się jeszcze poprawić.

Czy zachód się aż tak pozmieniał, nie jestem przekonany. Widzę sporo zespołów z wysokimi na poziomie Goberta i Aytona lub podobnym, a z tych mocniejszych pod koszem nie każdy w ogóle wejdzie do óśemki (Mavs, Spurs, Kings - top kandydaci), za to bardzo możliwe, że znów zobaczymy w niej Looney'a. :)

Cytat

Ale Hayes ostatnio robi szalone cyferki, tak że może faktycznie wleci kazus Mozgowa.

To jest ciekawy przypadek, bo do niedawna chłop był za słaby na backup dla AD, a ostatnio wygląda na legit rotacyjnego wysokiego na 20-25 minut w meczu. Od kiedy wypadł Davis Lakers z nim na parkiecie mają elitarną obronę, sam Hayes jako starter robi solidne 7-6-1, a zdążył zagrać tylko jeden mecz z Doncicem, więc tu jeszcze jest pole do poprawy w ataku.

Nie wiem czy na dłuższą metę Hayes da radę jako starter, ale wydaje się, że obecny styl gry drużyny odpowiada jego skillsetowi i problemem jest bardziej brak drugiego centra na porównywalnym poziomie. We'll see.

Edytowane przez Jendras

Czyli okazuje się, że Hornets farmazoniło :) 

To teraz pytanie czy palili głupa tymi statementami i puszczanymi plotkami w imieniu Williamsa, broniąc jego value (czyli też w jakimś stopniu w swoim interesie) czy z Williamsem serio jest źle i była to nieudolna próba damage control pod jakieś kolejne próby wymiany Williamsa