Skocz do zawartości

Lakers 24/25

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Valanciunas ma tą zaletę, że jego koszt to bylby pewnie Vincent + jakiś 2nd roudner i nie zacznie ci marudzić jak będzie miał mniejsze minuty. 

Dla mnie ciągle najlepszy scenariusz to ciągle są Jazz i Kessler za JHS i jakieś kombinacje 1rd albo rozszerzenie tego o Vincenta/Rui/Vando, a za strony Jazz Sexton i Clarkson. 

Tak czy inaczej mam dziwnie złe przeczucie od jakiegos czasu, że to lekceważenie i chęci AD do grania więcej na PF i logiki ma najbardziej związek z Lebronem, a nie tym, że AD musiałby trochę na obwodzie grać. Lebron najlepiej wygląda nie z dwoma graczami z pozycji PF/C i dwoma niskimi, ale otoczony trzema graczami najlepiej czujacymi się na obwodzie, robiacymi mu miejsce. 

Anthony Irwin said the Lakers are "hoping" to have Jarred Vanderbilt back for Wednesday's game vs. MIA (Lakers Lounge).

It's dependent on how Tuesday's practice goes AND/OR if the Lakers decide to be extremely cautious and safe with his return entering this week.

Wraca wreszcie Vando. 

21 godzin temu, tankathon napisał(a):

Tak z ciekawości, jak niby miałby wyglądać pakiet za Vuca, bo według mnie Lakers nie mają kogo oddać żeby Litwin na to poszedł? 

wiadomo ze nie maja, maja picki 

kontrakty jakie pojda w tym trejdzie nie maja zadnego znaczenia ani gracze

pakiet Vincent Vando i Rui to tylko wypelniacz, licza sie picki

tak samo w trejdzie po Aytona

1 minutę temu, Kubbas napisał(a):

k**** chłopie skumaj że Vando to pet skonczony na chwile obecną któremu trzeba płacić 12 mln przez 4 sezony więc nikt go nie weźmie

7 minut temu, Kubbas napisał(a):

Ale biorąc pod uwagę kontrakt Aytona i jego równie w dół to chyba picki dla LAL ;)

5 godzin temu, Kubbas napisał(a):

Patrząc jak działa Litwin może być odwrotnie niż piszesz, inaczej nie odrzuciłby np. 1rnd 2024 Kings za Carruso. 

5 godzin temu, the_secret napisał(a):

k**** chłopie skumaj że Vando to pet skonczony na chwile obecną któremu trzeba płacić 12 mln przez 4 sezony więc nikt go nie weźmie

xD

umiesz czytac? przeciez dokladnie to napisalem ze ci gracze nikogo nie interesuja i do zaoferowania sa tylko picki z kontraktami ktore to uzupelniaja

ja tam Vando cenie, uwazam ze jest zajebisty i bardzo mi go brakuje, ale wartosc w lidze przez to ze chlop nie gral rok jest zadna

bardzo krotka pamiec w tym nba

5 godzin temu, Gregorius napisał(a):

Ale biorąc pod uwagę kontrakt Aytona i jego równie w dół to chyba picki dla LAL ;)

ale gdzie masz rownie w dol Aytona? widziales jego numerki z tego sezonu?

https://www.basketball-reference.com/players/a/aytonde01/gamelog/2025/

Edytowane przez Kubbas

Zdziwiłem się bo myślałem że mu minuty ucięło i nagle wjedzie na białym koniu pisząc per36 a tu zong. Tu nic lepiej. Może nie traci nic do najgorszego sezonu w jakiejś kategorii ale czy nie powinien być w prime? I robić przy takich zarobkach życiówkę. 

2 godziny temu, Gregorius napisał(a):

no tak wrzuciles zeby potwierdzic ze mam racje? jest tak jak wyzej napisalem

0.5 do najgorszego w punktach tu miales racje

reszta sie nie zgadza

poza tym kto wysokiemu wylicza przechwyty o dziesiate statystyki zeby potwierdzic ze gra o wiele gorzej? nie ma zadnych statow wskazujacych ze gra jak napisales najgorszy sezon w karierze

gra sezon podobny do swoich wszystkich z kariery

2 godziny temu, ignazz napisał(a):

Zdziwiłem się bo myślałem że mu minuty ucięło i nagle wjedzie na białym koniu pisząc per36 a tu zong. Tu nic lepiej. Może nie traci nic do najgorszego sezonu w jakiejś kategorii ale czy nie powinien być w prime? I robić przy takich zarobkach życiówkę. 

yup, pewnie powinien, tylko wiesz jak to z wysokimi w lidze nie widze zbyt scenariusza zeby w jakiejkolwiek druzynie robil zyciowke przy tym jak sie obecnie gra, raczej mu pilki lataja nad glowa

trzeba by spojrzec gdzies na usage jeszcze ile dostaje touches na pewno nie duzo

Obie strony maja trochę racji - owszem Ayton z roku na roku wyglada coraz gorzej. Ale Kubbasowi mysle ze chodzi o coś innego, czego nie może dobrze ująć w słowa, co spróbuje zrobić ja. 

Ayton ma swoje zalety i co by o nim nie mówić nie schodzi poniżej pewnego poziomu. Na pewno jego zbiórka jest na elitarnym poziomie, bo 10+ rpg w każdym sezonie przez cała karierę to mało który gracz w lidze może się tym pochwalić. Na pewno daje bardzo dobry, jak na centra wręcz elitarny midrange shooting. Do tego jest świetnym finisherem. I pasuje tym samym do obecnych potrzeb lakers bardzo mocno. Opuscił sie w obronie, ma jakieś mental issues, czasem wyglada jakby mu sie nie chciało. Ja tego nie zamierzam negować. Ale pisanie w stylu „ nie No Ayton nic kompletnie nie da i na pewno to nie wyjdzie dobrze, na pewno mu sie nie bedzie chciało, na pewno nie bedzie sluchac lebrona, na pewno to, na pewno sramto” jest dla mnie tylko niczym nie popartym gdybaniem. 

Podsumowując na pewno jest to ryzykowny manewr i nie powinna to być opcja numer jeden, ale nie zgadzam się z tym ze on nic by nie dał i można go już skreslić czy cos w tym stylu. 

3 godziny temu, RonnieArtestics napisał(a):

Obie strony maja trochę racji - owszem Ayton z roku na roku wyglada coraz gorzej. Ale Kubbasowi mysle ze chodzi o coś innego, czego nie może dobrze ująć w słowa, co spróbuje zrobić ja. 

Ayton ma swoje zalety i co by o nim nie mówić nie schodzi poniżej pewnego poziomu. Na pewno jego zbiórka jest na elitarnym poziomie, bo 10+ rpg w każdym sezonie przez cała karierę to mało który gracz w lidze może się tym pochwalić. Na pewno daje bardzo dobry, jak na centra wręcz elitarny midrange shooting. Do tego jest świetnym finisherem. I pasuje tym samym do obecnych potrzeb lakers bardzo mocno. Opuscił sie w obronie, ma jakieś mental issues, czasem wyglada jakby mu sie nie chciało. Ja tego nie zamierzam negować. Ale pisanie w stylu „ nie No Ayton nic kompletnie nie da i na pewno to nie wyjdzie dobrze, na pewno mu sie nie bedzie chciało, na pewno nie bedzie sluchac lebrona, na pewno to, na pewno sramto” jest dla mnie tylko niczym nie popartym gdybaniem. 

Podsumowując na pewno jest to ryzykowny manewr i nie powinna to być opcja numer jeden, ale nie zgadzam się z tym ze on nic by nie dał i można go już skreslić czy cos w tym stylu. 

Jakbyś popatrzył na to co pisałem wyżej to też uważam podobnie. Ale 3 punkty poniżej średniej w tym sezonie. 1 sezon gdy wracał po kontuzji miał minimalnie wiecej niż teraz ale w  pozostałych sezonach punkty wypadają dużo lepiej niż w obecnym. Do tego gra w gorszym zespole co ułatwia posiadania lepszych statystyk. Skoro zawodnik wchodzi w prime ,a gra gorzej niż w swoim 1 sezonie to ciężko nie jest powiedzieć ze się zwija. Ale też dlatego to może być ciekawa opcja bo samo wyrównanie kontraktów powinno na niego wystarczyć

Edytowane przez Gregorius

Tylko dalej problem jest w tym, że zalety Aytona przyćmiewać będzie w znacznym stopniu obecność Davisa.

Lakers cierpią na brak zmiennika na C, ale nie oznacza to, że potrzebują tam konia za +20/30 mln tylko kogoś na kilkanaście minut kto ma jakieś pojęcie o grze w kosza i nie nazywa się Hayes. Takich zawodników można dostać za +/- 10 mln, a resztę kontraktów z pickami przeznaczyć na kogoś kto może wspomóc na obwodzie Lebrona.

Godzinę temu, Gregorius napisał(a):

Jakbyś popatrzył na to co pisałem wyżej to też uważam podobnie. Ale 3 punkty poniżej średniej. 1 sezon gdy wracał po kontuzji miał minimalnie wiecej. W pozostałych sezonach punkty wypadają dużo gorzej. Do tego gra w gorszym zespole co ułatwia posiadania lepszych statystyk. Skoro zawodnik wchodzi w prime ,a gra gorzej niż w swoim 1 sezonie to ciężko nie jest powiedzieć ze się zwija. Ale też dlatego to może być ciekawa opcja bo samo wyrównanie kontraktów powinno na niego wystarczyć

Ok ale mam nadal jedno ale. Niekoniecznie gra w słabym zespole ze słabym rozgrywającym ułatwia nabijanie statsow graczom jak Ayton. Jest dokładnie odwrotnie akurat w przypadku graczy o stylu jak Ayton. Chyba umiesz sobie wyobrazić sytuacje, gdy co noc karmi go jakiś porządny true PG, zamiast Anfernee Simonsa czy tam busta Hendersona. Nawet nie musisz sobie wyobrażać bo właśnie w Suns korzystał mocno na obecności cp3. Ewidentnie zapomnieliscie już jakim lob-finishing-threat był Ayton przy porządnym PG. 

Edytowane przez RonnieArtestics

10 godzin temu, Geronimo napisał(a):

Tylko dalej problem jest w tym, że zalety Aytona przyćmiewać będzie w znacznym stopniu obecność Davisa.

Lakers cierpią na brak zmiennika na C, ale nie oznacza to, że potrzebują tam konia za +20/30 mln tylko kogoś na kilkanaście minut kto ma jakieś pojęcie o grze w kosza i nie nazywa się Hayes. Takich zawodników można dostać za +/- 10 mln, a resztę kontraktów z pickami przeznaczyć na kogoś kto może wspomóc na obwodzie Lebrona.

wg mnie wlasnie trzeba konia

zwlaszcza jak mozna mlodego dorwac z jumperem

Mcgee z Howardem wlasnie grali jakies 25-30 minut i wtedy Davis i Lebron najlepiej wygladali

dodatkowy spacer, dodatkowy lob threat, rim protector