Skocz do zawartości

Lakers 24/25

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Geronimo napisał(a):

Ja jakoś nie mam przekonania do Browna - chyba nie oddawałbym za niego Rui, Vincenta i jeszcze drugorundowych pickow.

Jestem zdania, że Lakers potrzebują kogoś bardziej utalentowanego ofensywnie, bo w PO wyjdzie, że LeBron już nie jest w stanie punktować tak jak robił to w mistrzowskich sezonach, a Davis ma momenty gdzie znika i atak wtedy będzie siadał.

ten Brown to pomyłka. Lakers potrzebują kogoś JV + jakiegoś ball handlera na ławkę na 20 min.

3 minuty temu, blackmagic napisał(a):

ten Brown to pomyłka

Przede wszystkim ma problemy z kolanem. Co może pójść nie tak po przyjściu do Lakers? W zeszłym sezonie też opuszczał mecze.

Był fajny w Denver, podobał mi się w Pacers, ale to nie jest to, w co Lakers powinni iść w tym sezonie. Ani środkowy, ani rozgrywający. Jego jedyna wartość w tej chwili, to spadający po sezonie kontrakt, a ja czytam, że jakieś picki mieliby za niego dorzucać.

52 minuty temu, matek napisał(a):

Przede wszystkim ma problemy z kolanem. Co może pójść nie tak po przyjściu do Lakers? W zeszłym sezonie też opuszczał mecze.

Był fajny w Denver, podobał mi się w Pacers, ale to nie jest to, w co Lakers powinni iść w tym sezonie. Ani środkowy, ani rozgrywający. Jego jedyna wartość w tej chwili, to spadający po sezonie kontrakt, a ja czytam, że jakieś picki mieliby za niego dorzucać.

Dlatego piszę że pomyłka. Nie rozwiązuje problemów a tracimy asety

Vincent jest do oddania w pierwszej kolejności - gracze z wolnej agentury typu Fultz czy nawet Walker IV są w stanie dać co najmniej podobne wsparcie co on aktualnie.

Rui też nie jest dla mnie nietykalny - jeśli byłaby opcja żeby go spakować łącznie z Vincentem i pickami za kogoś sensownego to bym się nie wahał.

Godzinę temu, airmax napisał(a):

Co, brakuje kogoś kto by powkurwial na boisku po odejściu Diandżelo? :P 

https://x.com/brickscenter/status/1877797376275947879?s=46

nie no idealny fit

mlody 7 footer z potencjalem do AD

ma jumperka, w dobrym towarzystwie grajac o cos widze tu potencjal

zobacz jakie numerki napierdala

co w tym klipie zrobil niby zle? slaby effort zdarza sie w tej lidze w kazxdym meczu po 50 razy tutaj do 1 zbiorki nie mial boxa, potem z linii za 3 szedl zebrac i klay go zastawil ladnie

15 godzin temu, Kubbas napisał(a):

nie no idealny fit

mlody 7 footer z potencjalem do AD

ma jumperka, w dobrym towarzystwie grajac o cos widze tu potencjal

zobacz jakie numerki napierdala

co w tym klipie zrobil niby zle? slaby effort zdarza sie w tej lidze w kazxdym meczu po 50 razy tutaj do 1 zbiorki nie mial boxa, potem z linii za 3 szedl zebrac i klay go zastawil ladnie

lol Ty tak na serio? W dobrym towarzystwie grając o coś? A w Suns brakowało jednego i drugiego? 

Gość ma opinie leniwego, słabo odpowiadającego na krytykę, strzelającego fochy, nabijającego puste statsy raz starając się raz nie ... Jak dla mnie podąża w kierunku Jahilla Okafora. 

38 minut temu, Van napisał(a):

lol Ty tak na serio? W dobrym towarzystwie grając o coś? A w Suns brakowało jednego i drugiego? 

Gość ma opinie leniwego, słabo odpowiadającego na krytykę, strzelającego fochy, nabijającego puste statsy raz starając się raz nie ... Jak dla mnie podąża w kierunku Jahilla Okafora. 

Srodkowy  jest potrzebny LAL,a po transferze DFS nawet Rui mógłby być zbędny za solidnego środkowego. Realnie liczba środkowych w miarę dostępnych to :

Jonas Valančiūnas - solidny , już jest rezerwowym i nie wymagał by FRP. Niski kontrakt wiec możliwe ze np. 2 jednoroczne kontrakty plus JHS i SRP było by ok.

Nikola Vučević - słaby w obronie. Świetnie rzuca ale jego kontrakt 2 letni wymaga poświecenia któregoś z graczy typu Vincent, Rui, Vanderbilt którego zaakceptowało by chicago.  Realnie cyferki fajne ale nie wiem na ile pomógł by LAL.

do tego do chodzi Kessler który wymagał by FRP ,a i tak może być poza zasięgiem LAL. Niemniej on powinien być priorytetem bo nawet po erze LBJ i AD może dalej być solidnym graczem.

Jedyny pozostały środkowy który z racji złego kontraktu i graniu w słabym zespole mógłby być do wyciagnięcia jest właśnie Ayton. W jego przypadku mogło by wystarczyć wyrównanie salary i wołałbym go od Vucevica . Dlatego przy wszystkich jego wadach dla mnie Ayton jest rozwiązaniem na teraz gdzie z racji mniejszej roli jego braki mogły by być tuszowane. 

Jest jeszcze Williams z Portland czy Richards.

Dla mnie Kessler jest poza zasięgiem - nie wierzę, że Utah go puszczą do LA.

Z tych opcji to jak dla mnie właśnie Richards, a więc jeszcze relatywnie młody, idealny na zmiennika i tani wybór. Ewentualnie Valanciunas albo Vucevic.

45 minut temu, Gregorius napisał(a):

Dlatego przy wszystkich jego wadach dla mnie Ayton jest rozwiązaniem na teraz gdzie z racji mniejszej roli jego braki mogły by być tuszowane. 

problem polega na tym, że to nie jest gość który na mniejszą role się będzie zgadzał i ograniczanie mu jej przez trenerów prowadzi do problemów. Nie odnalazł się w contenderze i widać w przebudowujqcej się drużynie jest podobnie.

Wklepalem teraz w google Ayton issues i poniżej fragment artykułu sprzed paru dni:

"26-year-old DeAndre Ayton might be the biggest liability of them all, too. His box score numbers definitely look good—even fantastic at times—but his effort has often been questionable. Whether it’s on defense, grabbing rebounds, or showing the necessary intensity in late-game moments, Ayton’s focus can be straight-up bad. Never mind that he requires a starting role and 30+ minutes a night, while last June’s seventh-overall pick in Clingan, who you can argue is already a more impactful player, is working with just under 16 minutes per game.

The simple option would be to trade Ayton, but that’s much easier said than done. With multiple seasons left on a 4-year, $133 million contract, most of the league considers him a negative asset. If you want to move him, you’d probably need to attach other assets to sweeten the deal—and the Blazers obviously have no interest in doing that.

Benching him could create tension due to his past with Monty Williams in Phoenix. Ayton has a reputation for being sensitive to criticism. A fractured locker room is the last thing head coach Chauncey Billups needs while he’s fighting to keep his job right now"

32 minuty temu, Van napisał(a):

problem polega na tym, że to nie jest gość który na mniejszą role się będzie zgadzał i ograniczanie mu jej przez trenerów prowadzi do problemów. Nie odnalazł się w contenderze i widać w przebudowujqcej się drużynie jest podobnie.

Wklepalem teraz w google Ayton issues i poniżej fragment artykułu sprzed paru dni:

"26-year-old DeAndre Ayton might be the biggest liability of them all, too. His box score numbers definitely look good—even fantastic at times—but his effort has often been questionable. Whether it’s on defense, grabbing rebounds, or showing the necessary intensity in late-game moments, Ayton’s focus can be straight-up bad. Never mind that he requires a starting role and 30+ minutes a night, while last June’s seventh-overall pick in Clingan, who you can argue is already a more impactful player, is working with just under 16 minutes per game.

The simple option would be to trade Ayton, but that’s much easier said than done. With multiple seasons left on a 4-year, $133 million contract, most of the league considers him a negative asset. If you want to move him, you’d probably need to attach other assets to sweeten the deal—and the Blazers obviously have no interest in doing that.

Benching him could create tension due to his past with Monty Williams in Phoenix. Ayton has a reputation for being sensitive to criticism. A fractured locker room is the last thing head coach Chauncey Billups needs while he’s fighting to keep his job right now"

tak. Tylko tak jak powiedziałem to obniża mocno cenę ,a umówmy się lubię Rui ale dla tej drużyny taki Ayton dałby więcej. Szczególnie po transferze  DFS.

2 godziny temu, Gregorius napisał(a):

tak. Tylko tak jak powiedziałem to obniża mocno cenę ,a umówmy się lubię Rui ale dla tej drużyny taki Ayton dałby więcej. Szczególnie po transferze  DFS.

Gracz o warunkach fizycznych i umiejętnościach Aytona tak dałby więcej, ale już konkretnie Ayton że swoim podejściem zrobiłby więcej szkody niż pożytku. 

Rui jak dla mnie może zostać wymieniony, lubię go, ale nie jest zbyt równy jeśli chodzi o atak lubi znikać, miewa mecze gdzie kompletnie zawala na desce gdzie jakby nie bylo jest jednym z najwięcej grających wysokich w drużynie. Zawodnik jak najbardziej do wymiany, w związku na powyższe i tłok jaki się zrobi na skrzydle kiedy/jeśli wrócą do gry Vando i Wood. Jedna nie za Aytona ze wszystkimi jego red flagami i o czym wspomnial Jendras zarabiającym naprawdę wielka kasę. 

Środkowych przed tym deadline wygląda, że za taka czy inna cenę powinno być dostępnych rekordowo sporo pchanie się w Aytona wygląda na jedną z najgorszych opcji pod wieloma względami. 

5 godzin temu, Van napisał(a):

Czy ty masz już problemy z pamięcią ? Przez lata w Suns każdy się nim jarał, bo grał zajebiście. Na pewno był top3 najlepszych graczy w tym runie do finału. Owszem w ostatnim sezonie cp3 zaczął mu zarzucać niechcenie się i brak effortu. Ale to było w ostatnim jego sezonie, może przypomnij sobie jego występy w playoffs gdzie mówili tutaj ze to najlepszy stoper na Jokica i już go dawali do top5 centrów w lidze. 

Ayton ma z roku na rok regres ale właśnie kiedy grał w contenderze był bardzo ceniony  za swoją grę. 

5 godzin temu, Van napisał(a):

w Suns wg mnie oczekiwania byly do niego za duze

nie dostawal duzo touches, a mial robic nie wiadomo co

dostawal same ochlapy a pokazywal jak duzy ma package

dobre dotkniecie dookola obreczy, jumper, post up game

potem poszla drama o kontrakt i sie wszystko rozjebalo a za to ze grali jak pizdy jako zespol vs Luka dostal on cala zjebke

15 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Czy ty masz już problemy z pamięcią ? Przez lata w Suns każdy się nim jarał, bo grał zajebiście. Na pewno był top3 najlepszych graczy w tym runie do finału. Owszem w ostatnim sezonie cp3 zaczął mu zarzucać niechcenie się i brak effortu. Ale to było w ostatnim jego sezonie, może przypomnij sobie jego występy w playoffs gdzie mówili tutaj ze to najlepszy stoper na Jokica i już go dawali do top5 centrów w lidze. 

Ayton ma z roku na rok regres ale właśnie kiedy grał w contenderze był bardzo ceniony  za swoją grę. 

Tak, miewam problemy z pamięcią, niestety z wiekiem czasami tak bywa.

Tylko to nie zmienia tego, że ten contender pozbył się tego młodego centra za rolsów. 

Lottery team, który go wziął po roku z nim w drafcie wziął sobie z 7 numerem centra i jak wskazywał artykuł sprzed kilku dni, z którego kawałek wrzuciłem chętnie również by się go teraz pozbył. 

To, że gość ma warunki i talent i ma początku w jakiś sposób to realizował nie jest czymś co neguję, ale głowa niestety albo stety też w tym sporcie ma znaczenie i nie bez powodu od czasów bycia hehe stoperem Jokica jego wartość leci w dół. 

jak mamy brac Valanciunasa ktorego lubie ale w po jest z nim zawsze problem

albo Vucevica ten juz duzo lepszy

to wolalbym wziac mlodego perspektywicznego o wiele lepszego od obu wymienionych goscia

5 minut temu, Van napisał(a):

Tak, miewam problemy z pamięcią, niestety z wiekiem czasami tak bywa.

Tylko to nie zmienia tego, że ten contender pozbył się tego młodego centra za rolsów. 

Lottery team, który go wziął po roku z nim w drafcie wziął sobie z 7 numerem centra i jak wskazywał artykuł sprzed kilku dni, z którego kawałek wrzuciłem chętnie również by się go teraz pozbył. 

To, że gość ma warunki i talent i ma początku w jakiś sposób to realizował nie jest czymś co neguję, ale głowa niestety albo stety też w tym sporcie ma znaczenie i nie bez powodu od czasów bycia hehe stoperem Jokica jego wartość leci w dół. 

wiadomo Van

jest mozliwe tez ze ty masz racje

ale dlatego wlasnie Ayton jest dostepny i to by byla dobra opcja dla nas bo jest z tym zwiazane ryzyko

bo mamy do oddania jakis szrot plus picki, nie oszukujmy sie

ja w Ruim pokladalem duza nadzieje zwlaszcza po 1 runie w PO, jest mlody ma budowe Lebrona ale jego potencjal juz chyba zostal wymaksowany dalej srednio zbiera przy swoich warunkach jak ma kogos mobilniejszego kryc to nie umie sie ustawic

Zrzut-ekranu-2025-01-12-162452.png

moznaby nawet Vando oszczedzic chlop ma 27 lat, jakies dobre team friendly extension

cudo

Edytowane przez Kubbas

No i co wtedy, będziemy grać z nim na centrze, AD na czwórce i Lebronem uganiającym się na obwodzie za szybszymi od niego graczami?

Moim zdaniem to jest marnowanie potencjału tej ekipy, tym bardziej, że przy takim dealu praktycznie nie zostaje nam już nikt do wymiany.