Skocz do zawartości

Lakers 24/25

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Mimo porażki uważam, że to był naprawdę dobry mecz Lakers. Do samego końca byli w grze przeciw absolutniej najlepszej najlepszej na ten moment ekipie w NBA, ktora imponuje gra bez pilki i taelntem rzutowym. Tak naprawdę zadecydowały detale, że Strus miał dzień konia, a Lakers wypadły że 3-4 rzuty za 3, które były half way down.

Wg mnie jest coraz lepiej, cieszy rozwój Reevesa, który odciąża LeBrona w ataku. Dorian-Smith mimo kilku pudel uważam pozytywnie, kogoś takiego było trzeba. Plus Redsish świetny w obronie. Jak dodamy Christie i Vincenta to mamy już 4 naprawdę dobrych, pesky obrońców, to mi się podoba, to jest old school basketball i tylko tak można iść do przodu. Bardzo się cieszę, że w ekipie nie ma już tego cyrkowca DLo.

W końcu ktoś miał jaja czytaj JJ powiedzieć Pelince że trzeba zrobić ruch i ma koncepcje jak to ustawić już przed ruchem 

Te triple double Reavesa przed trejdem były sprawdzianem

Trzeba się wziąć za oglądanie bo w końcu będzie co oglądać 

Adios D Lo nie pozdrawiam

Godzinę temu, Kubbas napisał(a):

Te triple double Reavesa przed trejdem były sprawdzianem

Trzeba się wziąć za oglądanie bo w końcu będzie co oglądać 

pierwsze co pomyślałem to, że wymienili Reavesa po Foxa xD

W dniu 29.12.2024 o 21:25, airmax napisał(a):

Ewentualnie jakąś siłę nadprzyrodzoną która sprawi, że DFS zapomni jak się rzuca i zleci na jakieś 30% za trzy 

Fun fact po 2 meczach 

DFS przed transferem 43% za 3

DFS po transferze 17% za 3 

Milton przed transferem 39% za 3

Milton po transferze 33% za 3 

#alotofnoicesbutstaytunned

Wyciąganie wniosków po 2 meczach to ponadczasowy hit, który od zawsze bawi. Nie znałem Cię wcześniej, ale teraz na pewno zapamiętam ;)

ps. rzuciło mi się dziś w oczy kilka newsów o Valanciunasie w LAL. Ktoś? Coś?

Edytowane przez kore

53 minuty temu, kore napisał(a):

Wyciąganie wniosków po 2 meczach to ponadczasowy hit, który od zawsze bawi. Nie znałem Cię wcześniej, ale teraz na pewno zapamiętam ;)

ps. rzuciło mi się dziś w oczy kilka newsów o Valanciunasie w LAL. Ktoś? Coś?

Dlatego napisałem funfact ;)

20-14 i 4 miejsce gdzie z jednej strony tylko 2 porażki od miejsca numer 2, ale też tylko 2 od miejsca numer 10 😆

OKC wyrwało do przodu i to się pewnie nie zmieni, ale poza nimi nawet do 11 miejsca sporo możliwych przetasowań. 

Przyznaję, że nie spodziewałem się, że najlepiej na G będzie wyglądał duet Reaves/Christie, ale jeden i drugi im dalej w sezon tym lepiej wyglądają i fajnie się uzupełniają. Austin mimo fajnych ilości asyst mimo to ciągle strat często nie wymuszonych też za dużo zalicza, przydałby się jakiś szybki, pewny z pilkq5 ballhandler no i niezmiennie czekam na środkowego :)

Zgadzam się z tym co piszesz i chyba naturalnie Reaves i Christie stają się przy pojawieniu się grubej ryby naturalnymi kandydatami do pchnięcia 

Takie coś + 2x 1st do SacTown 

Mówicie Tak czy Nie ? Przy założeniu, że za Vincenta i 2nd pikcs przyjdzie jakiś C typu JV.

Screenshot_20250104_122009_Chrome.jpg

41 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

Zgadzam się z tym co piszesz i chyba naturalnie Reaves i Christie stają się przy pojawieniu się grubej ryby naturalnymi kandydatami do pchnięcia 

Takie coś + 2x 1st do SacTown 

Mówicie Tak czy Nie ? Przy założeniu, że za Vincenta i 2nd pikcs przyjdzie jakiś C typu JV.

Screenshot_20250104_122009_Chrome.jpg

Nie. 

Fox nie broni, potrzebuje piłki, z dystansu jest bardzo streaky, tracimy głębię i dla kogoś z trójki Fox/AD/Lebron zabraknie piłki do klepania, rzucania. 

Dla mnie dużo lepszy kierunek to Jazz i Kassler + Clarkson albo Sexton, w drugą stronę Vincent albo ostatecznie Rui i JHS, Woods i jeden pick z pierwszej rundy do tego jeden drugiej czy jakieś kombinacje z protekcja na pick jaki już mają. 

Godzinę temu, Van napisał(a):

Dla mnie dużo lepszy kierunek to Jazz i Kassler + Clarkson albo Sexton, w drugą stronę Vincent albo ostatecznie Rui i JHS, Woods i jeden pick z pierwszej rundy do tego jeden drugiej czy jakieś kombinacje z protekcja na pick jaki już mają. 

Nawet ja bym nie wził tego gówna za Kesslera i Sextona (Clarksona) a myslisz ze Ainge weźmie? :)

9 minut temu, marceli73 napisał(a):

Nawet ja bym nie wził tego gówna za Kesslera i Sextona (Clarksona) a myslisz ze Ainge weźmie? :)

Nie ma znaczenia co byś wziął, nie ma nawet znaczenia nic bioracego udział w tej wymianie oprócz tych picków. To tylko dodatki mające na celu wyrównać salary i osłabić Jazz personalnie na ten sezon na tyle by zwiększyli szanse na jak najwyższy pick bez konieczności przegrania meczów jak ich mecz z Lakers gdzie trener bierze czas jak Sexton rzuca game winnera... 

Mnie interesuje sam Kessler, mogą dogadywać tylko jego bez Sextona/Clarkson za spadający kontrakt + picki. 

21 minut temu, Van napisał(a):

Nie ma znaczenia co byś wziął, nie ma nawet znaczenia nic bioracego udział w tej wymianie oprócz tych picków. To tylko dodatki mające na celu wyrównać salary i osłabić Jazz personalnie na ten sezon na tyle by zwiększyli szanse na jak najwyższy pick bez konieczności przegrania meczów jak ich mecz z Lakers gdzie trener bierze czas jak Sexton rzuca game winnera... 

Mnie interesuje sam Kessler, mogą dogadywać tylko jego bez Sextona/Clarkson za spadający kontrakt + picki. 

Ale Kessler na 12 minut na mecz? Czy widzisz również jego grę razem z AD? Bo ja trochę nie bardzo, do tego zestawu musiałoby być na parkiecie 3 super shooterów.

Ja mam wrażenie, że AD lepiej uzupełniałby się chociażby z Vucem, w obronie łatałby wszystkie dziury, w ataku pasowaliby do siebie idealnie.

4 godziny temu, Pozioma napisał(a):

Ale Kessler na 12 minut na mecz? Czy widzisz również jego grę razem z AD? Bo ja trochę nie bardzo, do tego zestawu musiałoby być na parkiecie 3 super shooterów.

Ja mam wrażenie, że AD lepiej uzupełniałby się chociażby z Vucem, w obronie łatałby wszystkie dziury, w ataku pasowaliby do siebie idealnie.

Kessler i AD daje przede wszystkim 48 minut świetnego rim protection. W zależności od rywali mogliby grywać jakieś minuty pewnie razem do tego będą się jednak zdarzały mecze gdzie AD nie gra i wtedy alternatywami są Jax, Koloko czy small ball... 

Vucevic też dla mnie spoko i cena niższa podobnie jak Valanciunas czy Richards. 

Po wymianie z Brooklynem szanse pozyskania kogokolwiek zarabiającego więcej niż 5-6 milionów rocznie mocno zmalały, bo Lakers nie mają już za bardzo spadających kontaktów. Vucevic to 20 milionów rocznie, więc w drugą stronę musiałby pewnie iść Rui, co trochę mija się z celem. Kessler jest zdecydowanie najlepszą z przewijających się opcji - mocny zmiennik, który mógłby pograć również trochę obok Davisa. Taka opcja jest potrzebna, biorąc pod uwagę, że top 3 obecnie zespoły grają lub będą grać dwoma wysokimi, a najbardziej niewygodny rywal w ostatnich latach ma pod koszem Jokica.

Edytowane przez Jendras

7 godzin temu, Jendras napisał(a):

Po wymianie z Brooklynem szanse pozyskania kogokolwiek zarabiającego więcej niż 5-6 milionów rocznie mocno zmalały, bo Lakers nie mają już za bardzo spadających kontaktów. Vucevic to 20 milionów rocznie, więc w drugą stronę musiałby pewnie iść Rui, co trochę mija się z celem. Kessler jest zdecydowanie najlepszą z przewijających się opcji - mocny zmiennik, który mógłby pograć również trochę obok Davisa. Taka opcja jest potrzebna, biorąc pod uwagę, że top 3 obecnie zespoły grają lub będą grać dwoma wysokimi, a najbardziej niewygodny rywal w ostatnich latach ma pod koszem Jokica.

No ale jest jeszcze Vando, który raz, że od dwóch sezonów nie jest zdrowy, dwa dubluje się trochę z Finneyem, nie wiem jaką ma wartość na rynku, ale może trade w postaci Vucevic + byle kto za Gabe + Vando by przeszedł 🤔