Skocz do zawartości

Simbasket v2

eMeS

Rekomendowane odpowiedzi

A i jeszcze Ja bym dodał możliwość negocjacji jak w FM. Czyli na przykład Tytus mówi te 17x5 a Ja hola hola Panie Tytus mogę dać Ci 10x3 i tak z trzy próby max, ale dałbym pułapkę czyli jak przegniemy pałkę to po pierwszej próbie może już Tytus odprawić nas z kwitkiem ( jak na przykład on powie 17x5 a My 5x5 )

• 2 tygodnie później...
W dniu 22.02.2024 o 11:46, LAF napisał(a):

A i jeszcze Ja bym dodał możliwość negocjacji jak w FM. Czyli na przykład Tytus mówi te 17x5 a Ja hola hola Panie Tytus mogę dać Ci 10x3 i tak z trzy próby max, ale dałbym pułapkę czyli jak przegniemy pałkę to po pierwszej próbie może już Tytus odprawić nas z kwitkiem ( jak na przykład on powie 17x5 a My 5x5 )

taak ja bym też dodałabym możliwość indywidualnej negocjacji z zawodnikiem.

Obecnie wygląda to tak, że kończy się sezon, zawodnicy wyrażają chęć, albo nie wyrażają chęci przedłużenia umowy - jeżeli my jako GM się nie zgadzamy z propozycja trafia on od razu na FA.

I tutaj bym zmieniła te formę, czyli na koniec sezonu, zawodnik wyrażają chęć, albo nie wyrażają chęci przedłużenia umowy, a tylko my mamy możliwość zaproponowania np.: 2 kontraktów jako forma negocjowania z nim umowy. (dałabym 2, żeby nie przesadzać z klikaniem komiszów)

Odbywałoby się to w trakcie PO bo już wtedy wiemy, komu kończy się kontrakt i kto chce przedłużyć, albo nie.

Przykład:

Gra proponuje mi:

Zawodnik: Boban Marjanovic -> 13 975 500 / 15 373 050 / 16 770 600 / 18 168 150 / 19 565 700 / 20 963 0250

Więc ja mam np.: max 2 możliwości złożenia mu oferty.

GM: chce przyoszczędzić i proponuje mu np.: 5 000 000 na 2 lata. 

Zawodnik: nie zgadza się.

GM: daje mu np.: 15 000 000 na 2 lata 

Zawodnik: zgadza się - trafia do zespołu /nie zgadza się - trafia na FA

Tutaj można rozważyć opcję 1 propozycji kontraktu przed FA dla zawodnika, który w grze automatycznie nie zaproponował przedłużenia.

Jeżeli i się nie dogadamy gracz trafia na FA i przebiega to w taki sam sposób jak teraz.

• 2 tygodnie później...

Zgadzam się z większością postulatów co tu padła. Ja od siebie  dodał  bym: lepszą ekspozycje Key Playerów. I dodanie takich atrybutów jak FT i IQ(tylko tu nie wiem czy dało by się tu to sensownie rozwiązać).

• 1 miesiąc temu...

Jeśli była by taka możliwość, to zrobił bym "trening przez grę". Mianowicie za osiągnięcie konkretnego milestonesa np w punktach, skok dla umiejętności odpowiadający za to.
Dodatkowo dla zawodników na rookie kontraktach, jakiś drobny randomowy skok za określony poziom minut.

Jeżeli chodzi o młodych na rookie kontraktach, to za samo spędzenie sezonu można im coś w potencjale czy w skillach dodawać + gracze, którzy są dłużej w jednej organizacji (np +1pkt. Potencjału lub coś symbolicznie z wybranego przez GMa skilla) - jednak jak ich trzymamy w składzie dłużej, to stabilizacja coś powinna dawać.

4 minuty temu, Alonzo napisał(a):

z wybranego przez GMa skilla

wolalbym algorytm ktory zwieksza szanse na lepszy wynik (wyzszy wzrost, mniejszy spadek) z kazdym kolejnym rokiem, niz reczne zmiany, o ktore beda musieli dbac ludzie

4 minuty temu, Cichy napisał(a):

wolalbym algorytm ktory zwieksza szanse na lepszy wynik (wyzszy wzrost, mniejszy spadek) z kazdym kolejnym rokiem, niz reczne zmiany, o ktore beda musieli dbac ludzie

Jak najbardziej spoko pomysł - rozchodzi się tylko o to, żeby te czynniki miały znaczenie.

4 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Jak najbardziej spoko pomysł - rozchodzi się tylko o to, żeby te czynniki miały znaczenie.

no i oczywiście wiadomo o co chodzi - kultura organizacji ma plusować

12 godzin temu, SzuLcU napisał(a):

Jeśli była by taka możliwość, to zrobił bym "trening przez grę". Mianowicie za osiągnięcie konkretnego milestonesa np w punktach, skok dla umiejętności odpowiadający za to.
Dodatkowo dla zawodników na rookie kontraktach, jakiś drobny randomowy skok za określony poziom minut.

To się sprowadzi do patologicznego "farmienia" rookasów, żeby nakoksowac skillset. 

7 minut temu, Cichy napisał(a):

no i oczywiście wiadomo o co chodzi - kultura organizacji ma plusować

Stabilizacja :P Inwestowanie w swoich graczy - ale z drugiej strony mogłoby to nieco zmniejszyć ilość wymian. Jednak nie chodzi mi tu o robienie koksów ze swoich graczy, a bardziej dawanie jakichś małych bonusów.

2 minuty temu, Krzemo napisał(a):

To się sprowadzi do patologicznego "farmienia" rookasów, żeby nakoksowac skillset. 

A ma ktoś możliwość żeby, sprawdzić który zrookie ma w tym momencie najwięcej minut i ile dokładnie. 

I pisząc o drobnych skok miałem na myśli np +5 za 1000 minut.

37 minut temu, Cichy napisał(a):

yup

im mniej manuala tym lepiej