Skocz do zawartości

ATF POLSKA EKSTRAKLASA

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Jeden z Legionistów, którego mam na myśli puszczał 0,87 bramki na mecz , drugi 0,89 gola na mecz w Ekstraklasie. I ludzi nie wkurwiali :)

Ten jak po statach jedzie całą narracje. Drugi fluber. 

Teraz, agresywnychomik napisał(a):

Pickuj :)

Nie ma pośpiechu. Dopiero z pracy wyszedłem. 

11 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Oj kuleje czytanie ze zrozumieniem. 

Przecież Qcin napisał, że jakby Lewandowski wykręcił takie liczby jakie wykręcił, ale był wtedy w wieku Żurawskiego to zgłosiłby się po Niego max Lokomotiv Moskwa, a nie Borussia Dortmund :)

w 1 minute mi fuckupy wyłapujesz a już wybrać nie możesz? :)

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

12 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Przecież Qcin napisał, że jakby Lewandowski wykręcił takie liczby jakie wykręcił, ale był wtedy w wieku Żurawskiego to zgłosiłby się po Niego max Lokomotiv Moskwa, a nie Borussia Dortmund

no to też nie za bardzo rozumiem, co to ma do rzeczy, albo mi uciekł kontekt - Żuraw zjadał tą ligę przez ładne kilka lat, a mógł liczyć jedynie na Celtic w tym wieku

w ogóle Żuraw trafił w mega c***owy timeline, przecież po takich meczach w pucharach, to dziś biłaby się o niego europejska topka

11 minut temu, BMF napisał(a):

Gość po prostu późno przypeakował, za to obecnie rzeczywiście trafiłby za 20-30 baniek do jakiegoś Crystal Palace. 

nawet bez tych pucharów po sezonie na 36 punktów w kanadyjce w wieku 28 czy 29 lat, a i tak pewnie by go wciągnięto znacznie wcześniej do Piaczenzy po trzech udanych kopnięciach piłki ;]

19 minut temu, BMF napisał(a):

Gość po prostu późno przypeakował, za to obecnie rzeczywiście trafiłby za 20-30 baniek do jakiegoś Crystal Palace. 

Zostań lepiej z ocenianiem szpinakowego Ravioli xD 

Zurawski mial najwiekszy kontrakt w eklapie, Cupial za bardzo nie chciał go sprzedawać a i sam Żurawski nie chcial odchodzić.

Mial w Wisle jak u Pana Boga za piecem, imprezowicz tez pierwsza klasa - taksowki na lini Kraków - Poznań krazyly caly czas...

Edytowane przez agresywnychomik
Ciekawe czy jack mi znowu pick ukradnie xD

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nawet bez tych pucharów po sezonie na 36 punktów w kanadyjce w wieku 28 czy 29 lat, a i tak pewnie by go wciągnięto znacznie wcześniej do Piaczenzy po trzech udanych kopnięciach piłki ;]

Tak, obecnie to on by tam odszedł do jakiejś Spezii z Lecha za 5 milionów euro i byśmy się cieszyli. ;] Ale z tym timelinem to nie wiem, on nawet do kadry Engela wszedł po eliminacjach do MŚ. 

11 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Tak? Bo doszedł do 1/8 pucharu UEFA?

No, trochę przesadziłem, 15-20 milionów. ;]

14 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Zostań lepiej z ocenianiem szpinakowego Ravioli xD 

Zurawski mial najwiekszy kontrakt w eklapie, Cupial za bardzo nie chciał go sprzedawać a i sam Żurawski nie chcial odchodzić.

Mial w Wisle jak u Pana Boga za piecem, imprezowicz tez pierwsza klasa - taksowki na lini Kraków - Poznań krazyly caly czas...

ta historia jest ogólnie znana, pytanie tylko co to były za oferty i z jakich klubów, bo to, że Cupiałowi nie chciało się sprzedawać supergwiazdy za 3 miliony dolarów do jakiejś holandii, to chyba nikogo nie dziwi

4 minuty temu, BMF napisał(a):

Tak, obecnie to on by tam odszedł do jakiejś Spezii z Lecha za 5 milionów euro i byśmy się cieszyli. ;] Ale z tym timelinem to nie wiem, on nawet do kadry Engela wszedł po eliminacjach do MŚ. 

No, trochę przesadziłem, 15-20 milionów. ;]

raczej mocno przesadziłeś, znajdziesz podobny przykład by 26-8 letni napastnik z 3rzednej ligi europejskiej poszedł gdzieś za 10+mln euro? 

Nie sądzę by miał szansę trafić do Anglii bo on fizycznie i dynamicznie nie był żadnym fenomenem, miał bdb technikę jak na ówczesne standardy, dobre wykończenie, był wszechstronny i choć nie był jakimś wybitnym dryblerem to jakiś tam podstawowy zakres zwodów miał, imo Belgia/Francja byłyby realne dla niego, ale Angole raczej by nawet jego nie rozważali 

3 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

raczej mocno przesadziłeś, znajdziesz podobny przykład by 26-8 letni napastnik z 3rzednej ligi europejskiej poszedł gdzieś za 10+mln euro? 

Nie sądzę by miał szansę trafić do Anglii bo on fizycznie i dynamicznie nie był żadnym fenomenem, miał bdb technikę jak na ówczesne standardy, dobre wykończenie, był wszechstronny i choć nie był jakimś wybitnym dryblerem to jakiś tam podstawowy zakres zwodów miał, imo Belgia/Francja byłyby realne dla niego, ale Angole raczej by nawet jego nie rozważali 

Przecież jak Żuraw kasował Parmę czy Schalke, to miał 22 lata. 

Także w obecnych realiach to by +10mln lekko pękło.

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

jak to policzyłeś, że miał 22 lata? urodzony 76’ Parma i Schalke to 2002 - bez odpalania kalkulatora wychodzi mi 26 - mam odpalić? 

Jakby miał 22 lata i robił takie liczby to tak, ale tu wracamy od tego od czego zaczęliśmy rozmawiać- wiek robi różnicę. 

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Dokładnie, myślę gdyby to przełożyć na dzisiejsze standardy a to też nie jest takie proste to te 10-12 mln mógłby kosztować na spokojnie.

1 minutę temu, Qcin_69 napisał(a):

jak to policzyłeś, że miał 22 lata? urodzony 76’ Parma i Schalke to 2002 - bez odpalania kalkulatora wychodzi mi 26 - mam odpalić? 

Jakby miał 22 lata i robił takie liczby to tak, ale tu wracamy od tego od czego zaczęliśmy rozmawiać- wiek robi różnicę. 

Faktycznie. Pojebało mi się.

To nie ma tematu :)

Ale i tak Żurawski king :)

• Reikai odpiął/ęła ten temat