Reikai Opublikowano 29 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 Teraz, LAF napisał(a): Jak to jest przy centrum No w c***, 41 min z buta do starowki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 11 minut temu, LAF napisał(a): @ignazz jak patriotycznie wybrał miasto mimo, że Wawa była by zdecydowanie wyżej. Wawa??? Korki drożyzna i ludzie udający warszawiaków. Rozumiem ze nie każdy jest w stanie docenić Toruń nie mieszkając tam ale dam próbkę zalet: stosunkowo małe miasto jeżeli chodzi o powierzchnie sprawia ze wszędzie blisko i koszt dojazdu taxi i strata czasu doskonała mimo wszystko małe miasto ma ze studentami 240.099 mieszkańców wiec jesteś anonimowy zero korków nie licząc wypadków losowych i remontów miasto akademickie o 2/3 wskaźniku % studentów sprawia ze jest tu 25% ludzi młodych ( tylko studentów) co sprawia ze mamy specyficzne usługi pod ludzi młodych duchem plus rewelacyjne relacje cena jakość historycznie drugi po Krakowie bogaty w zabytki. sporo terenów zielonych i od razu dookoła puszcza bydgoska w promieniu 20-30km 5-6 świetnych jezior ( Warszawa tego nie ma) torun jest kompaktowym pięknym miastem z topowymi restauravjiami i niskimi cenami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 (edytowane) 11 minut temu, LAF napisał(a): Toruń ma dwie fajne rzeczy : Bulwar i pierniki ma sporo grono osob zwiazane z tym forum mimo nie za duzej liczby mieszkancow. na szybko conajmniej: Ty, ja, @ignazz, @Qcin_69 , @eMeS, @ozzy110, @Sylvinho. Nic specjalnego w nim raczej nie ma. Spoko motyw, że do większości popularnych miejsc można dojechać tramwajem (coś jak kolejka w trójmieście). Jedyne ważne miejsce to wspomniany @Reikai dworzec główny. A jeszcze niedawno zlikwidowano dośc ważną linię autobusową numer 22 tam jężdżącą. Budowa nowego mostu imo też słaba, gdzie głównym priorytetem było, żeby ten most był najdłuższy w Polsce (wtf). Edytowane 29 Listopada 2023 przez mac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylvinho. Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 Umiejscowienie dworca PKP faktycznie jest problematyczne i to się pewnie niestety nie zmieni. Niemniej starówka czy ogólna wielkość miasta, a co za tym idzie łatwość przemieszczania się między różnymi punktami jest bardzo dobra. Dla mnie poza Krakowem i Gdańskiem ( Wrocław, który wiele osób chwali jakoś nigdy mi nie przypasował ale to może dlatego, że byłem tam tylko w trakcie zimy i jesieni) Toruń będzie na pewno bardzo wysoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 7 minut temu, ignazz napisał(a): mimo wszystko małe miasto ma ze studentami 240.099 mieszkańców wiec jesteś anonimowy A to nie jest odwrotnie chyba, że bardziej anonimowy jesteś w Wawce niż Toruniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 (edytowane) Godzinę temu, Sylvinho. napisał(a): Najlepsze danie: Kotlety mielone z tłuczonymi ziemniakami i zasmażanymi buraczkami @mac chyba najlepsze consitency w zabawie (no nawet w najtańszym barze mlecznym na 90% dostanie się dobrego mielonego z buraczkami) wiadomo peak nie powala, ale u mnie powinno być w upper half ogólnie w zestawie z pomidorową to @Sylvinho. ma tu największego pewniaka na udany obiad w ciemno i po taniości Edytowane 29 Listopada 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 (edytowane) 38 minut temu, LAF napisał(a): A to nie jest odwrotnie chyba, że bardziej anonimowy jesteś w Wawce niż Toruniu ? Masz zalety Warszawy ( anonimowość) a brak jej wad ( korki ceny i snobizm). Torun w bardzo miły sposób jest takim sympatycznym miejscem gdzie możesz umówić się na gębę. Ludzi życzliwi ciepli i honorowi. Tego brakuje mi w Warszawie. Tam dostaniesz ostentacyjnego buziaka w pracy od każdego a i tak każdy ma w dupie ciebie widząc tylko czubek nosa. W Toruniu jest bliżej tych klimatów Lublin czy Białystok. Po prostu zacieśnienie miasta ( dużo mniejszy niż 170.009 Olsztyn np) ma zalety a nie ma was małego miasteczka. Plus świetnie miasto dla tych co lubią sport poza kopana. Żużel kosz siatka hokeje oba kolarstwo. To historycznie mocne ośrodki. Kajaki i wiosła jeszcze Teatr plus niezłe festiwale Kontakt czy Camereimage robią sporo szumu. Co ważne umk ma swoją renomę w niektórych kierunkach wiodących w kraju. Jedyna duża słabość Torunia to brsk dużego biznesu tu i ta zaściankowość lokalnych kast szkodzi w rozwoju. Ale dziś przy zdalnej i pociągu do Warszawy w 2 godz nie problem Edytowane 29 Listopada 2023 przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 3 minuty temu, julekstep napisał(a): chyba najlepsze consitency w zabawie (no nawet w najtańszym barze mlecznym na 90% dostanie się dobrego mielonego z buraczkami) wiadomo peak nie powala, ale u mnie powinno być w upper half ogólnie w zestawie z pomidorową to @Sylvinho. ma tu największego pewniaka na udany obiad w ciemno i po taniości Jakby zamiast buraczków była zasmażana marchewka z groszkiem to byłoby lepiej, buraczki trochę na minus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 2 minuty temu, ignazz napisał(a): Ludzi życzliwi ciepli i honorowi. wiadomo, sztywniutko! 2 minuty temu, P_M napisał(a): Jakby zamiast buraczków była zasmażana marchewka z groszkiem to byłoby lepiej, buraczki trochę na minus. pls marchewka z groszkiem do schabowego do mielonego zawsze buraczki widać że nie znasz mlecznobarowego savoir-vivre'u! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 5 minut temu, P_M napisał(a): Jakby zamiast buraczków była zasmażana marchewka z groszkiem to byłoby lepiej, buraczki trochę na minus. Zupy c***owe, nie to co marchewka z groszkiem. XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 (edytowane) Plus jest coś wyjątkowego bo każdy zna gotyk ale…. Projektowanie Twierdzy Toruń rozpoczęło się w 1872 roku. W czasie 37 lat powstało około 200 dzieł obronnych. W sumie w Toruniu wybudowano 7 fortów głównych, 6 fortów pośrednich, 6 baterii artyleryjskich, 32 duże schrony piechoty, 52 schrony międzypola - artyleryjskie i amunicyjne. reasumując świetnie zachowana baza militariów rożnego typu nawet na skale światowa gdzie jako młodzian robiliśmy penetrację bunkrów w dosyć podniecający sposób ja i to wspominam dobrze. świetnie zachowane kompleksy i nie rozumiem tego narzekania na PKP. Każdy autobus 2 przystanki i 3-4 minuty jesteś na starówce. Ocb???? Edytowane 29 Listopada 2023 przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylvinho. Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 4 minuty temu, P_M napisał(a): Jakby zamiast buraczków była zasmażana marchewka z groszkiem to byłoby lepiej, buraczki trochę na minus. Tak jak w sumie już Julek napisał to marchewka z groszkiem zdecydowanie lepiej pasuje do schabowego. Natomiast buraczki i kotlet mielony to idealne połączenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 17 minut temu, Sylvinho. napisał(a): Tak jak w sumie już Julek napisał to marchewka z groszkiem zdecydowanie lepiej pasuje do schabowego. Natomiast buraczki i kotlet mielony to idealne połączenie widać że jesteś człowiekiem wysokiej kultury! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 Do schabowego tylko kapusta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 Do mielonego mizeria najlepsza, numeru uno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 33 minuty temu, ignazz napisał(a): Masz zalety Warszawy ( anonimowość) Ale to przecież napisałem, że raczej w takich miastach jak Toruń trudno o anonimowość w porównaniu do Wawy czy Krakowa. Wiadomo miasto jak miasto nie każdy każdego zna , ale jednak znacznie łatwiej trafić na znajomych znajomych niż w takiej Wawce. 34 minuty temu, ignazz napisał(a): W Toruniu jest bliżej tych klimatów Białystok. Byłem tam i muszę potwierdzić to co piszesz. Reasumując Toruń nie jest zły , ale to mocno średniawe miasto a niestety odnoszę wrażenie, że obecnie panujący prezydent nie robi nic aby poszło w górę a idzie w dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 u mnie Torun bardzo nisko - nie lubię ani miasta ani ludzi stąd (chociaż większość których poznałem to nie byli rdzenni Torunianie, a studenciaki, ale nadal..) Marchewka z groszkiem to z tych dań które tutaj zostały wymienione do tej pory byłaby spokojnie w top3 - bez żadnego dodatku, sama w sobie to jest sztos pozycja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 37 minut temu, fluber napisał(a): Zupy c***owe, nie to co marchewka z groszkiem. XD Ciekawy wniosek, ale bez sensu po prostu wolę mielonego z marchewką i groszkiem w zasmażce niż buraczkami. Rozumiem, że chciałeś zasmieszkowac, ale słabo,sucharek 3/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 11 minut temu, Qcin_69 napisał(a): Marchewka z groszkiem to z tych dań które tutaj zostały wymienione do tej pory byłaby spokojnie w top3 - bez żadnego dodatku, sama w sobie to jest sztos pozycja Od marchewki z groszkiem lepsza jest nawet golonka a jestem wege. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 5 minut temu, fluber napisał(a): Od marchewki z groszkiem lepsza jest nawet golonka a jestem wege. to jestem zaskoczony, że komukolwiek połączenie marchewki z groszkiem może nie smakować, bo to kombinacja idealna dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi