Skocz do zawartości

ATF NAJ


Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

  W dniu 29.11.2023 o 07:17, fluber napisał(a):

Nie, wtedy będziesz musial doprecyzować rase owcy z której jest Twój ulubiony kebab 

Rozwiń  

No jak to przejdzie to wrzuce moze nawet fote zeby doprecyzowac 1 do 1

Tego samego bede oczekiwal od innych uczestnikow zabawy!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 29.11.2023 o 07:20, Reikai napisał(a):

@julekstep mam nadzieje, ze nie jesz kebabow z baraniny?

Rozwiń  

W Wawie w tych dobrych lokalach to jest zazwyczaj wolowina z domieszka baraniny (ale ta domieszka to raczej nie przekracza 10%)

Ogolnie taka czysta baranina to jest pewnie tylko w tych najbardziej tradycyjnych kebsach (podawanych jak szaszlyk).

  W dniu 29.11.2023 o 07:21, fluber napisał(a):

Chcesz fotę pieroga?

Rozwiń  

Bede tego oczekiwal - w przekroju ofc zebym mogl ocenic farsz

Edytowane przez julekstep
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 29.11.2023 o 07:10, Reikai napisał(a):

Dobra, precyzujemy wybory? Bo jak widac nie zostalo to przemyslane na poczatku, widocznie bylo do tego zbyt luzne podejscie

*albo teraz jest zbyt napiete jak plandeka na zuku

Czy zostawiamy jak jest I c***?

Rozwiń  

1. Nie doprecyzować. Niech każdy zaproponowany przez konkurentów pick kulinarny wyobrazi sobie w najlepszej możliwej wersji jaką zna i lubi.

2. @Reikai ma gotowy pomysł i zorganizuje następny ATF stricte kulinarny, w którym będzie można, a nawet trzeba opisać wszystkie potrawy ze szczegółami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 29.11.2023 o 07:32, BMF napisał(a):

My chyba jemy jakąś bieda-wołowinę, tak serio (rzadko jadam, tak słyszałem).

Rozwiń  

To musisz zrobic risercz jaka konkretnie rasa krowy jest uzywana do wolowiny z lokalu z ktorego wrzuce fote swojego kebaba

Inaczej moze byc cienko w glosowaniu :(

  W dniu 29.11.2023 o 07:33, DRK napisał(a):

1. Nie doprecyzować. Niech każdy zaproponowany przez konkurentów pick kulinarny wyobrazi sobie w najlepszej możliwej wersji jaką zna i lubi.

2. @Reikai ma gotowy pomysł i zorganizuje następny ATF stricte kulinarny, w którym będzie można, a nawet trzeba opisać wszystkie potrawy ze szczegółami.

Rozwiń  

GLOS ROZSADKU

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 29.11.2023 o 07:34, julekstep napisał(a):

To musisz zrobic risercz jaka konkretnie rasa krowy jest uzywana do wolowiny z lokalu z ktorego wrzuce fote swojego kebaba

Rozwiń  

,,Najlepsza wołowina z Polski trafia na eksport. My jemy głównie mięso pochodzące z bydła mlecznego''.

Jeszcze większy steal z tą krową niż myślałem, poza głosem wege-flubera troszczącego się o środowisko chyba na luziku #1, z całym szacunkiem do kotków birmańskich.

Btw. ta bramka Ibrahimovicia to chyba najbardziej pozytywnie mindfuckowa bramka w piłce jaką widziałem, szkoda, że w jakimś towarzyskim meczu. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 29.11.2023 o 07:36, DRK napisał(a):

Bo grzyby wtryniam.

Rozwiń  

Grzeszysz

  W dniu 29.11.2023 o 07:39, BMF napisał(a):

,,Najlepsza wołowina z Polski trafia na eksport. My jemy głównie mięso pochodzące z bydła mlecznego''.

Jeszcze większy steal z tą krową niż myślałem, poza głosem wege-flubera troszczącego się o środowisko chyba na luziku #1, z całym szacunkiem do kotków birmańskich.

Rozwiń  

Jedno z narzedzi wyzysku Polakow przez cwaniakiow z zachodu.

Faktycznie super pick!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 29.11.2023 o 07:39, BMF napisał(a):

 

Jeszcze większy steal z tą krową niż myślałem, poza głosem wege-flubera troszczącego się o środowisko chyba na luziku #1, z całym szacunkiem do kotków birmańskich.

Rozwiń  

Krowom poza liczba bezpośrednich zgonów znacznie wyższa niż spowodowana przez rekiny i globalnym ociepleniem zawdzięczamy oczywiście znacznie więcej. Np chorobę creutzfeldta - jakoba

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 29.11.2023 o 07:39, BMF napisał(a):

,,Najlepsza wołowina z Polski trafia na eksport. My jemy głównie mięso pochodzące z bydła mlecznego''.

Jeszcze większy steal z tą krową niż myślałem, poza głosem wege-flubera troszczącego się o środowisko chyba na luziku #1, z całym szacunkiem do kotków birmańskich.

Btw. ta bramka Ibrahimovicia to chyba najbardziej pozytywnie mindfuckowa bramka w piłce jaką widziałem, szkoda, że w jakimś towarzyskim meczu. 

Rozwiń  

No ja ja widzialem kilka lat temu i od razu przy tej kategorii przyszla mi do glowy, rozjebal mi leb tym.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 29.11.2023 o 07:46, fluber napisał(a):

Krowom poza liczba bezpośrednich zgonów znacznie wyższa niż spowodowana przez rekiny i globalnym ociepleniem zawdzięczamy oczywiście znacznie więcej. Np chorobę creutzfeldta - jakoba

Rozwiń  

@julekstepuważaj z tymi warszawskimi kebsami jednak. :( 

  W dniu 29.11.2023 o 07:48, Reikai napisał(a):

No ja ja widzialem kilka lat temu i od razu przy tej kategorii przyszla mi do glowy, rozjebal mi leb tym.

Rozwiń  

No, no, przejście połowy boiska i strzelenie bramki można sobie wyobrazić, człowiek na orliku czy za dzieciaka nie takie rzeczy robił, ale bramka z przewrotki z 25 metrów na top poziomie to większy outlier. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 29.11.2023 o 07:39, julekstep napisał(a):

Grzeszysz

Rozwiń  

Zaczynam już mieć wątpliwości czy przypadkiem nie mylisz grzyba na ścianie z darami lasu 🙂.

A poważnie to wracając do dyskusji o doprecyzowaniu z przykrością muszę stwierdzić, że niestety niektórych dań czy zup nigdy nie jadłem, a chyba 2-3 nazwy poznałem dopiero w tym ATF. I nie bardzo wiem jak mam ocenić, żeby za bardzo kogoś nie pokrzywdzić. A każde kolejne doprecyzowanie może jeszcze bardziej ograniczyć zdolność mojego obiektywnego wyboru bo będzie np tak że jadłem jedną wersję jakiegoś dania i mogę z czystym sumieniem oceniać, a z kolei doprecyzowanie spowoduje, że wersja jest całkiem inna i trzeba będzie oddawać głos w ciemno. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 29.11.2023 o 07:52, DRK napisał(a):

Zaczynam już mieć wątpliwości czy przypadkiem nie mylisz grzyba na ścianie z darami lasu 🙂.

A poważnie to wracając do dyskusji o doprecyzowaniu z przykrością muszę stwierdzić, że niestety niektórych dań czy zup nigdy nie jadłem, a chyba 2-3 nazwy poznałem dopiero w tym ATF. I nie bardzo wiem jak mam ocenić, żeby za bardzo kogoś nie pokrzywdzić. A każde kolejne doprecyzowanie może jeszcze bardziej ograniczyć zdolność mojego obiektywnego wyboru bo będzie np tak że jadłem jedną wersję jakiegoś dania i mogę z czystym sumieniem oceniać, a z kolei doprecyzowanie spowoduje, że wersja jest całkiem inna i trzeba będzie oddawać głos w ciemno. 

Rozwiń  

Jak nie jadles Pho, to daj adres a cos tam zamowimy !

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • matek odpiął/ęła ten temat

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.