P_M Opublikowano 24 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 8 minut temu, fluber napisał(a): Nie chcę spoilerować, ale kilknąłem jakiś sondaż TNS OBOP na ulubione dania Polaków i na 1 jest zupa, a na pierwszych siedem miejsc są 4 zupy. przejrzałem sporo różnych rankingów i chyba znalazłeś jakiś wyjątkowy. Z TNS OBOP znalazłem gdzie cos zupełnie innego było na pierwszym miejscu i to wybrane przez nieco ponad 2/3 respondentów, więc masz jakies dziwne ustawienia przeglądarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 24 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 17 minut temu, fluber napisał(a): Nie chcę spoilerować, ale kilknąłem jakiś sondaż TNS OBOP na ulubione dania Polaków i na 1 jest zupa, a na pierwszych siedem miejsc są 4 zupy. nie wiem czy to aż tak wiarygodne, pewnie ludzie chcą pozować na tych fit, a prawda jest taka, że jemy za dużo mięsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 Teraz, P_M napisał(a): przejrzałem sporo różnych rankingów i chyba znalazłeś jakiś wyjątkowy. Z TNS OBOP znalazłem gdzie cos zupełnie innego było na pierwszym miejscu i to wybrane przez nieco ponad 2/3 respondentów, więc masz jakies dziwne ustawienia przeglądarki Jak już te zupy z rankingu pójdą i przypomnisz, to podlinkuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 24 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 2 minuty temu, fluber napisał(a): Chyba mamy różne rzeczy na myśli pisząc o górach https://pl.wikipedia.org/wiki/Ślęża Fluberujesz. Gdańsk ma bezpośredni dostęp do kilometrów plaż (w tym najszerszej plaży w Polsce - na gdańskich Stogach). Plaż nad morze. Zatoka gdańska to część Bałtyku. A Ślęża to jest od Wrocławia w takiej odległości jak Wieżyca od Gdańska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 (edytowane) 9 minut temu, jack napisał(a): Fluberujesz. Gdańsk ma bezpośredni dostęp do kilometrów plaż (w tym najszerszej plaży w Polsce - na gdańskich Stogach). Plaż nad morze. Zatoka gdańska to część Bałtyku. A Ślęża to jest od Wrocławia w takiej odległości jak Wieżyca od Gdańska. Wrocław też ma dostęp do plaż. 19. Gdańsk do ilu? 7? A w odległości 50km od Wrocławia to masz całą masę innych większych gór. A do tego we Wrocławiu jest cieplej Edytowane 24 Listopada 2023 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 24 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 NIe rozumiem hejtu na Żurek? Zajebista zupa i do tego bardzo mocno kojarzona z Polska. Czy top1? Pewnie nie. Ale mocne top4-5 . Ile osób znacie które nie lubią żurku? A Wrocław bardzo porównywalny z Gdańskiem. W moim rankingu chyba pewne top 4 dla obu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 24 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 11 minut temu, fluber napisał(a): Wrocław też ma dostęp do plaż. 19. Takich: 15 minut temu, fluber napisał(a): Gdańsk Takich: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 24 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 3 minuty temu, jack napisał(a): Takich: Takich: Takie brzydkie że nikt nie chodzi? Przy Wrocławiu widać tłum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 24 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 16 minut temu, Gregorius napisał(a): Takie brzydkie że nikt nie chodzi? Przy Wrocławiu widać tłum. W Gdańsku mamy większe place zabaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 24 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 Ignazz zaraz z autopicku dostanie szczawiowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 24 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 7 minut temu, Reikai napisał(a): Ignazz zaraz z autopicku dostanie szczawiowa. ja lubię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 24 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 9 minut temu, Reikai napisał(a): Ignazz zaraz z autopicku dostanie szczawiowa. albo - co gorsza - TORUŃ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 24 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 7 minut temu, julekstep napisał(a): albo - co gorsza - TORUŃ! Sosnowiec xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 24 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 myślę, żebyśmy pickowali dalej i tak jeden c*** @ignazz wybierze ten Toruń jak się ocknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 24 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 17 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): myślę, żebyśmy pickowali dalej i tak jeden c*** @ignazz wybierze ten Toruń jak się ocknie Johnny Wayne hold your horses;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 24 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 14 minut temu, P_M napisał(a): Johnny Wayne hold your horses;) japa tam anty zupiarzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 24 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 (edytowane) Polska kuchnia zupami stoi (nie jedną zupą!). Takie pisanie, że ta zupa, tamta czy jeszcze inna to pewny top, kompletnie pozbawione sensu, bo gusta smakowe są różne. Jednemu to smakuje bardziej, drugiemu to, jeden ma sentyment do takiej zupy, drugi do innej, normalna rzecz. Ja generalnie lubię większość. Szanuję żurek, ale są zupy, które bardziej lubię, więc nie widzę w tym nic dziwnego, jeśli ktoś nie ma jej na szczycie rankingu czy nawet w ścisłym topie. Od pomidorówki też (ta akurat smakuje mi najbardziej jak jest troszkę bardziej gęsta i wolę z ryżem niż z makaronem) są dla mnie lepsze zupy. 3 godziny temu, Reikai napisał(a): Ignazz zaraz z autopicku dostanie szczawiowa. Szczawiowa z jajkiem dobra zupa Btw, chyba najlepsza kategoria tego ATF'a. Edytowane 24 Listopada 2023 przez Braveheart22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 24 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 30 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): japa tam anty zupiarzu nie muszę byc od razu antyzupiarzem uważając, że drugie danie lepsze, wiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 24 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 1 minutę temu, P_M napisał(a): nie muszę byc od razu antyzupiarzem uważając, że drugie danie lepsze, wiesz? walczysz z wiatrakami, nie Twoja wina, ja nie miałem dziadków może Ty nie miałeś babci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 Ignazz lokalnie i nostalgicznie poszedł. BTW dlaczego wsad jest ograniczony do meczów NBA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi