RappaR Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Mamy tutaj trochę z najpopularniejszych filmów w historii, zdecydowanie najbardziej pop z dotychczasowych kategorii. I pewnie najmniej każdy ma do oglądania. @P_M Film: The Matrix Reżyser: Wachowskix Produkcja: USA @Kily Film: Blader Runner Reżyser: Ridley Scott Produkcja: USA @RappaR Film: The Empire Strikes Back Reżyser: George Lucas Produkcja: USA @BMF Film: 2001: A Space Odyssey Reżyser: Stanley Kubrick Produkcja: Wielka Brytania @the_secret Film: Dark City Reżyser: Alex Proyas Produkcja: USA @Qcin_69 Film: K-Pax Reżyser: Iain Softley Produkcja: USA @julekstep Film: Alien Reżyser: Ridley Scott Produkcja: USA @ernie9005 Film: A Clockwork Orange Reżyser: Stanley Kubrick Produkcja: Wielka Brytania @RonnieArtestics Film: The Butterfly Effect Reżyser: Eric Bress Produkcja: USA Daję ponownie 3 tygodnie na głosy i jeśli nie zostaną wszystkie oddane w terminie, kończymy zabawę i publikujemy wyniki. Jak ktoś ma zaległości, to teraz zrobić albo the end Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 11 minut temu, RappaR napisał(a): zdecydowanie najbardziej pop z dotychczasowych kategorii. I pewnie najmniej każdy ma do oglądania. XD 14 minut temu, RappaR napisał(a): Daję ponownie 3 tygodnie na głosy i jeśli nie zostaną wszystkie oddane w terminie, kończymy zabawę i publikujemy wyniki. Jak coś to ja poproszę też o wyniki bez głosów RappaRa, bo gołym okiem widać, że głosy od gracza uważającego Nikosia za film z minimum top 4 all time będą psuły zabawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 30 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 4 godziny temu, Kily napisał(a): Jak coś to ja poproszę też o wyniki bez głosów RappaRa, bo gołym okiem widać, że głosy od gracza uważającego Nikosia za film z minimum top 4 all time będą psuły zabawę. Jeśli Once Upon a Time wygra kategorię, to nawet popieram takie rozwiązanie! Ale jak nie wygra, to warto Kiliego głosy unieważnić, bo widać wyraźnie, że się nie zna głosząc, że to najlepszy film w historii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 (edytowane) Stwierdziłem że jebać filmy o gangusach i zamiast oglądać jakieś czterogodzinne gnioty polukam sobie filmy w kategorii, którą lubię i w której mam stosunkowo małe braki póki co poszło Dark City i o ile film jest b.fajny - ale na pewno nie na topkę w kategorii o tyle Matrix pogrąża się dalej bo faktycznie ma sporo zżynek z tego filmu (a taki rewolucyjny miał niby być ) jeszcze zostało K-Pax (ale to jakiś qcinowy gniot, więc bez dużych oczekiwań) i Efekt Motyla + ew. odświeżenie Pomarańczy (bo to kandydat do podium chyba) Edytowane 2 Listopada 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 3 minuty temu, julekstep napisał(a): Stwierdziłem że jebać filmy o gangusach i zamiast oglądać jakieś czterogodzinne gnioty polukam sobie filmy w kategorii, którą lubię i w której mam stosunkowo małe braki @Kily Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 Teraz, RappaR napisał(a): @Kily akurat Kily nie ma co narzekać bo w tej kategorii Blade Runner to front-runner na ten moment (+ ma chyba już ode mnie jedynkę jakąś) a że w kryminale wybrał film o gangusach i to chyba najdłuższy możliwy to tam spotka go zasłużona kara zapewne xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 1 minutę temu, julekstep napisał(a): akurat Kily nie ma co narzekać bo w tej kategorii Blade Runner to front-runner na ten moment (+ ma chyba już ode mnie jedynkę jakąś) a że w kryminale wybrał film o gangusach i to chyba najdłuższy możliwy to tam spotka go zasłużona kara zapewne xD Ty dałeś 1, 5, 6 i 9 u niego, więc wiesz - coś jak ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 2 minuty temu, RappaR napisał(a): Ty dałeś 1, 5, 6 i 9 u niego, więc wiesz - coś jak ja ale ja dałem sprawiedliwie a Ty nie zasadnicza różnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 14 minut temu, julekstep napisał(a): ale ja dałem sprawiedliwie a Ty nie zasadnicza różnica @Kily na razie dwa głosy za Once Upon a Time i dwa w bottom2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 3 minuty temu, RappaR napisał(a): @Kily na razie dwa głosy za Once Upon a Time i dwa w bottom2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 Moje głosy w tej kategorii (miejsca 3-5 nie zestarzały się dobrze i gdybym nie patrzył na czas kiedy powstały na pewno by spadły): --1 Blader Runner Reżyser: Ridley Scott Produkcja: USA --2 Alien Reżyser: Ridley Scott Produkcja: USA --3 A Clockwork Orange Reżyser: Stanley Kubrick Produkcja: Wielka Brytania --4 The Empire Strikes Back Reżyser: George Lucas Produkcja: USA --5 2001: A Space Odyssey Reżyser: Stanley Kubrick Produkcja: Wielka Brytania --6 The Butterfly Effect Reżyser: Eric Bress Produkcja: USA --7 The Matrix Reżyser: Wachowskix Produkcja: USA --8 K-Pax Reżyser: Iain Softley Produkcja: USA --9 Dark City Reżyser: Alex Proyas Produkcja: USA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 moja lista na oko może być bardzo podobna (chociaż Matrix mimo wszystko chyba będzie przed Odyseją...która jest po prostu mocno nudna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 A w sumie nie zauważyłem, że Gregorius nie bierze udziału w zabawie, to spoko, że nie głosuje w gangsterce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 3 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2023 W dniu 2.11.2023 o 12:08, julekstep napisał(a): póki co poszło Dark City i o ile film jest b.fajny - ale na pewno nie na topkę w kategorii o tyle Matrix pogrąża się dalej bo faktycznie ma sporo zżynek z tego filmu (a taki rewolucyjny miał niby być ) Matrix ma więcej na sumieniu. Kto poczytał trochę więcej Lema czy Wiśniewskiego-Snerga ten pewnie zna temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2023 Teraz, Braveheart22 napisał(a): Matrix ma więcej na sumieniu. Kto poczytał trochę więcej Lema czy Wiśniewskiego-Snerga ten pewnie zna temat. wiesz, ale zżynki z klasyków sprzed x lat to jedno (i generalnie norma) zżynki z filmu który wyszedł rok wcześniej i był kręcony w tym samym studio to już większy hardkur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 3 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2023 12 minut temu, Braveheart22 napisał(a): Matrix ma więcej na sumieniu. Kto poczytał trochę więcej Lema czy Wiśniewskiego-Snerga ten pewnie zna temat. No jestem pewien, że Wachowscyx zżynali z Snerga. Ich inspiracja numer jeden, dwa i trzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 3 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2023 (edytowane) 44 minuty temu, julekstep napisał(a): wiesz, ale zżynki z klasyków sprzed x lat to jedno (i generalnie norma) zżynki z filmu który wyszedł rok wcześniej i był kręcony w tym samym studio to już większy hardkur Ale wiesz, że prace nad matrixem zaczęły się duzo przed wyjściem dark City? https://rozrywka.spidersweb.pl/matrix-jak-powstawal-film-bullet-time Edytowane 3 Listopada 2023 przez P_M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2023 4 minuty temu, P_M napisał(a): Ale wiesz, że prace nad matrixem zaczęły się duzo przed wyjściem dark City? https://rozrywka.spidersweb.pl/matrix-jak-powstawal-film-bullet-time Czyli krecic zaczeli miesiac po wyjsciu Dark City...takze teges no Wtorny film z kilkoma bardzo glupimi rozwiazaniami fabularnymi, ktory jednak sie dobrze oglada i ma swietne efekty (chociaz daleko tu do przelomu w stylu Terminatora 2) - solidny pick, max na srodek stawki w kategorii. Gruby bust z jedynka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 3 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2023 (edytowane) 13 minut temu, julekstep napisał(a): Czyli krecic zaczeli miesiac po wyjsciu Dark City...takze teges no Wtorny film z kilkoma bardzo glupimi rozwiazaniami fabularnymi, ktory jednak sie dobrze oglada i ma swietne efekty (chociaz daleko tu do przelomu w stylu Terminatora 2) - solidny pick, max na srodek stawki w kategorii. Gruby bust z jedynka Lol, ale scenariusz powstał dużo wczesniej, krecenie zdjęć to już późna część produkcji terminator 2 oprócz fajnej sceny pościgu nie ma niczego przełomowego .  edit to już dopi*****ić można by się było do Johnny Mnemonic, a nie do Dark City xD Edytowane 3 Listopada 2023 przez P_M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2023 32 minuty temu, P_M napisał(a): terminator 2 oprócz fajnej sceny pościgu nie ma niczego przełomowego . W sensie sugerujesz ze efekty w T2 nie byly przelomowe w 91? Damn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi