Skocz do zawartości

Seriale

n_i_m_h

Rekomendowane odpowiedzi

Arrowverse osiągnęło nowe dno. Na razie dałem radę z nowych sezonów obejrzeć 2 odcinki do końca i jest ciężko.

Zanim Findek wpadnie jednak powtarzam, że dwa pierwsze sezony Arrowa i pierwszy sezon Flasha były naprawdę dobre. 

Pierwsze dwa sezony Arrowa oglądało się przyzwoicie, po prostu kiedy pisałeś, że to najlepszy serial na rynku to buntowałem się bo nadal uważam, że nie ma takich kryteriów wg których dałoby się zakwalifikować na szczycie jakiegokolwiek rankingu - chyba, że się ma 14 lat i nadal jara DragonBallem.

A te ostatnie odcinki łączone czyli "obejrzyj odcinek Flasha, którego kontynuację można obejrzeć w następnym odcinku Arrow, którego kontynuację można obejrzeć w następnym odcinku Legends i na szczęście to już koniec, bo moglibyśmy zmusić Cie do obejrzenia kolejnej części w Supergirl" tragiczne. Nie sprowokowały mnie do oglądania fatalnego Legends i słabiutkiego Arrow, wciąż oglądam tylko sympatycznego Flasha.

Jedyne co mnie we Flashu irytuje, to że nieważne który to sezon i nieważne co się wydarzyło, zawsze głównym przeciwnikiem Flasha jest inny speedster. k****, skąd tylu tych speedsterów ? Sami speedsterzy...

Jeden z dziesięciu

Polecam! 

Ludzie którzy tam startują i wygrywają mają wiedzę jak od Kamczatki do Las Vegas, a nagrody są daremnie niskie. Respect.

A co do Arrow, 2 pierwsze sezony połykałem każdy nowy odcinek w całości, potem zrobiło się z tego gówno nie do dotknięcia, tylko śledziłem reddita gdzie ludzie jechali po scenarzystach od góry do dołu.

Atlanta przyjemny serialik na wieczór, Childish Gambino fajnie wypada, a ten co gra ciągle naćpanego koleżke to mistrzowska rola :smile:

Czyli z Carnivalem to jak z Foreverem? Zajebisty serial fantasy, który mógłby Cię wciągnąć na 7 sezonów, a ucięty na początku i porzucony na zawsze?

Edytowane przez double.

Od wczoraj jest dostępny drugi sezon "The Man in the High Castle",.Gorąco polecam,gdyż jest znacznie lepszy od pierwszego .,Akcja TMITHC zaczyna się w 1962 roku, ,Alternatywna historia,.Nazistowskie Niemcy pierwsze wynalazły bombę atomową "Heisenberg Device" po nuklearnym ataku na Waszyngton DC państwa Osi zmuszają USA do kapitulacji,Ameryka została podzielona miedzy Niemcy i Japonię.,Wschodnie Stany i Midwest tworzą Greater Nazi Reich,na zachodnim wybrzeżu Japanese Pacific States pod panowaniem Cesarza Japonii,Pomiędzy nimi w pasmie Gór Skalistych Strefa Neutralna.,Terytorium nazistowskiej Ameryki składa się z wschodniej części Stanów Zjednoczonych, od Maine na Florydę, od Północnej Dakoty do Teksasu, dwóch trzecich Montany, jednej trzeciej Wyoming, jednej czwartej Kolorado i jednej trzeciej Nowego Meksyku.Populacja to 80 milionów białych amerykanów., 

Naziści wdrożyli politykę rasowych czystek i masowych mordów, wszystkich narodowości uznanych za "nieprzydatne" dla ich nowego porządku, w tym Żydów, Afroamerykanów, homoseksualistów, "degeneratów społecznych", a także fizycznie i psychicznie chorych. W wyniku tych praktyk, ludność Ameryki nazistowskiej w całości składa się z białych amerykanów, Językami urzędowymi są angielski i niemiecki,.Niemiecki jest obowiązkowy zarówno w urzędach i w szkołach, Stolicą Greater Nazi Reich jest Nowy Jork zamiast budynków ONZ , nad miastem góruje monumentalna kwatera główna SS.,Zresztą SS sprawuje całkowitą władzę ,gdyż ponad 70 letni schorowany Hitler (prawdopodobnie cierpi na chorobę Parkinsona) jest odizolowany w alpejskim zamku,,.Amerykanie nie świętują 4 lipca ponieważ Stany Zjednoczone już nie istnieją jako podmiot polityczny.,Nowe święto VA Day jest obchodzone 18 września. Dzień Zwycięstwa w Ameryce, to dzień zwycięstwa nazistów gdy "wyzwolono" w Stany Zjednoczone.. W rzeczywistości, 18 września 1947 to dzień, w którym Adolf Hitler ogłosił w Berlinie pokonanie amerykańskiego ruchu oporu, który walczył prawie dwa lata po nuklearnym ataku i kapitulacji USA w 1945 roku.,Komory gazowe przypominają poczekalnie w gabinetach lekarskich,a ulepszony "Zyclon D" jest bezbolesny, bezwonny i działa błyskawicznie ,prawdopodobnie to zupełnie inny gaz, może nawet nie związany z cyjanidami, Na zachodzie oficjalną stolicą Japanese Pacific States jest San Francisco w kraju tym rządzi Imperium Japońskie, ludność składała się głównie z Euro-Amerykanów i japońskich imigrantów. Japończycy tolerują w przeciwieństwie do Rzeszy Murzynów i Żydów, ale obywatele japońscy mają dostęp do wyższych standardów życia, większość policjantów i wojskowych i urzędników w kraju to obywatele japońscy.W Japońskich Stanach Pacyfiku imperialna żandarmeria Kempeitai ma wolną rękę. Choć nie tak brutalni jak funkcjonariusze SS,żandarmi Kempeitai nadal są niezwykle skuteczni i bezwzględni, wykorzystując psychiczne i fizyczne tortury podczas przesłuchań.  

gdy Mayor poprzednim razem wspomniał o tym serialu, to zacząłem go oglądać, bo pomysł z wygraną niemców jest świetny. niestety jestem rozczarowany, bo raz że prawie w ogóle nie czuć tego klimatu okupacji (no, może trochę u japończyków), a dwa i przede wszystkim to wątki dwójki głównych bohaterów są beznadziejnie prowadzone (szczególnie wszystko związane z tym miasteczkiem w strefie neutralnej). największym plusem tej produkcji jest ten oficer z SS oraz generalnie wszystko to, co dzieje się na drugim planie czyli polityka i intrygi. pewnie i tak sięgnę po drugą serię, ale raczej oglądając po łebkach byle tylko zobaczyć jak to się skończy.

za to natrafiłem na inny genialny serial - 'leftovers". jest dokładnie tym, czym niecudacznie być próbuje "walking dead", czyli jakieś nietypowe/nadprzyrodzone wydarzenie jest tylko pretekstem, aby ukazać ludzką psychikę. choć akcji też nie brakuje. no i ta muzyka!

nie wiem czemu ale omijalem zawsze breaking bad. wlaczylem ostatnio. jestem na 3cim sezonie. spoko faza, saul wymiata zwłaszcza, jesse także czasem rozpieprza. ale to co zrobili w 3cim sezonie, to poezja. zrobić cały odcinek o łapaniu muchy i dorobić do tego całą tą filozoficzno-psychologiczną otoczkę.  epickie.

gdy Mayor poprzednim razem wspomniał o tym serialu, to zacząłem go oglądać, bo pomysł z wygraną niemców jest świetny. niestety jestem rozczarowany, bo raz że prawie w ogóle nie czuć tego klimatu okupacji (no, może trochę u japończyków), a dwa i przede wszystkim to wątki dwójki głównych bohaterów są beznadziejnie prowadzone (szczególnie wszystko związane z tym miasteczkiem w strefie neutralnej). największym plusem tej produkcji jest ten oficer z SS oraz generalnie wszystko to, co dzieje się na drugim planie czyli polityka i intrygi. pewnie i tak sięgnę po drugą serię, ale raczej oglądając po łebkach byle tylko zobaczyć jak to się skończy.

Faktycznie nie ma klimatu okupacji,gdyż według alternatywnej rzeczywistości "High Castle" część  Ameryki  zwana Greater Nazi Reich nie znajduje się pod okupacją niemiecką jest to państwo autonomiczne rządzone przez amerykańskich nazistów.,Greater Nazi Reich ma bliskie kontakty z Niemcami i Hitler uznawany jest za ojca nowego amerykańskiego narodu,ale urzędy w nazistowskiej Ameryce są obsadzone przez Amerykanów, tak samo SS,która faktycznie sprawuje władzę składa się w całości z amerykańskiego personelu militarnego i ma amerykańskich dowódców., Zresztą w 100% biali Amerykanie entuzjastycznie przyjęli nowy nazistowski ustrój z radością świętują VA Day, pozdrawiają się nazistowskim salutem,młodzież ochoczo przystępuje do Hitler Youth,a społeczeństwo z wielką uwagą śledzi wystąpienia Hitlera z niepokojem obserwując pogarszający się stan zdrowia ukochanego wodza. ,Ruch oporu w GNR jest prawie całkiem zmarginalizowany,czarni,latynosi oraz osobnicy pochodzenia żydowskiego zostali dawno wymordowani w obozach zagłady,ewentualnie nielicznym udało się uciec do Neutral Zone lub Japanese Pacific States.,Idealny obraz nazistowskiej Ameryki dopełniają wizualne detale Nowego Jorku.,Nowoczesny Lincoln Rockwell International Airport (zamiast JFK),sterylnie czyste ulice i monumentalny gmach SS górujący nad Manhattanem ,Nie ma okupanta i nie ma okupacji.,Inna sytuacja jest w stolicy Japanese Pacific States San Francisco,Tam jest prawdziwa okupacja.Brud, bieda,chaotyczna zabudowa i terror łącznie z masowymi egzekucjami na ulicach.,Także zauważyłem ,że pierwszy sezon jest zdecydowanie słabszy ,Zwłaszcza od 3 epizodu kiedy akcja przenosi się do Canon City w strefie neutralnej ,a szczególnie kiedy pojawia się komiksowy superbohater The Marshall., Rzeczywiście szubrawiec o złotym sercu Obergruppenfuhrer SS John Smith "Steal The Spotlight",Doskonały Rufus Sewell,wcześniej widziałem go w serii o Jezusie gdzie także brawurowo zagrał Kajfasza.,Ciekawa jest też postać oprawcy z Kempeitai Inspektora Kido. Drugi sezon jest zdecydowanie lepszy, Hitler występuje już w pierwszym epizodzie,dodatkowo pojawia się Himmler i sporo akcji dzieje się w Berlinie.,        

Edytowane przez mayor

Faktycznie nie ma klimatu okupacji,gdyż według alternatywnej rzeczywistości "High Castle" część  Ameryki  zwana Greater Nazi Reich nie znajduje się pod okupacją niemiecką jest to państwo autonomiczne rządzone przez amerykańskich nazistów.,Greater Nazi Reich ma bliskie kontakty z Niemcami i Hitler uznawany jest za ojca nowego amerykańskiego narodu,ale urzędy w nazistowskiej Ameryce są obsadzone przez Amerykanów, tak samo SS,która faktycznie sprawuje władzę składa się w całości z amerykańskiego personelu militarnego i ma amerykańskich dowódców

(...)

Ciekawa jest też postać oprawcy z Kempeitai Inspektora Kido. Drugi sezon jest zdecydowanie lepszy, Hitler występuje już w pierwszym epizodzie,dodatkowo pojawia się Himmler i sporo akcji dzieje się w Berlinie.,        

hmm, nie interesowały mnie nigdy na pewno takie klimaty, trochę historii owszem ale oglądanie sobie jakby było jakby rzesza opanowała świat.. nie mam nic do Ciebie że taka tematyka Cię interesuje na pewno, ale tak sobie kminię.

Czy twórca tego filmu jest nazistą? Pierdolonym fanatykiem hitlera?

i mean: twórca mr robot ewidentnie przedstawia swoje anticorpo poglądy, 50 cent chce w power pokazać że gansterzy są spoko i jest nimi być cool, itp. itd.