Skocz do zawartości

Seriale

n_i_m_h

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Night of - klasycznie jak na HBO wielowątkowo i wielowymiarowo, kilka kwestii/tematów poza główna fabułą poruszonych w subtelny sposób, zmuszając widza do refleksji, nie narzucając przy tym z góry określonego poglądu. Wszystko to w sposób dosadny i bezpretensjonalny. Fajnie, technicznie pokazane są mechanizmy dochodzenia, postępowania sądowego. W zasadzie cały czas zmusza się nas do myślenia, jakbyśmy się zachowali jako główny bohater, jak byśmy zinterpretowali całą otoczkę związaną z zabójstwem, jakie brudy wyszłyby na światło dzienne z nas jakbyśmy znaleźli się w sytuacji bohatera - pozornie zakopane głęboko sprawy, szybko wyszłyby na powierzchnie, zamazując nasz obecny obraz, znowu coś do zastanowienia się. Co mnie zawsze urzekało w The Wire, to fakt, iż żaden z bohaterów nie jest krystalicznie czysty, wszystko ma różne odcienie szarości, tutaj jest w tym zakresie identycznie, świetnie pokzane są przemiany pod wpływem środowiska jak i też sytuacji, czy zwykłych ludzkich emocji (hinduska adwokatka) . Świetna rola Turturro i Omara, ze wskazaniem na tego pierwszego. Serial się nie dłuży, zakończenie nie rozczarowuje. Można spokojnie każdemu polecić.    

Westworld dzisiaj premiera, obejrzę pod wieczór, napalony jestem jak cygan na drobne.

Obejrzałem wczoraj pierwszy epizod.,Na pewno seria ma duże plusy ,obsada Anthony Hopkins,Ed Harris,Evan Rachel Wood.,doskonałe zdjęcia,.Widać ,że w HBO nikt nie skąpił kasy i pewnie mają nadzieje na uzależnienie od serialu jak największej rzeszy subskrybentów.,Jak dla mnie to plot tej serii jest jednak słaby,.Elementy "Jurastic Park","The Truman Show" i "Groundhog Day" przeniesione na plan cyberwesternu.