Skocz do zawartości

Seriale

n_i_m_h

Rekomendowane odpowiedzi

Z opóźnieniem ale wciągnąłem ostatnio 1 sezon Fargo. Wow. Niesamowite jak genialny serial można zrobić za małą kasę mając niezły pomysł, dobrych aktorów, dobrą muzykę i ciekawa narrację. 

To szykuj się na szok, bo chociaż myślałem że sezonu z Thorntonem przebić się nie da to Fargo sezon 2 jest jednym z nielicznych seriali gdzie 2 sezon jest jeszcze lepszy niż 1, i to mimo, że pierwszy jest wybitny. Drugi to po prostu arcydzieło.

Stranger Things się dobrze zapowiada. Obejrzałem 3 odcinki - kolega polecił to jako kombinację z Archiwum X z właśnie Fargo i dobrze to opisał. Ogląda się zajebiście.

Jeśli chodzi o Stranger Things to od czasu 1 sezonu Dextera nic mnie tak nie wciągneło, po 2,3 odcinkach już nie dało się przerwać oglądania i do 3 w nocy musiałem siedzieć.

Obejrzałem też wreszcie 2 sezon Detektywa. O obsadę też miałem obawy, jak chyba każdy, ale na prawdę dali radę wszyscy. A na McAdams można patrzeć godzinami, ma to coś w oczach. 

Edytowane przez Maciek9020

Stranger Things już samym soundtrackiem wygrał rok.

Czy ktoś tu ogląda Gomorre serial, dla mnie 1 sezon zniszczył system, taki troche stary pitbull brudny klimat plus włoskie szczurki gangusy, no dojebane widowisko, sezon 2 ruszyl ale nie ma mskad pobrac no i wloskiego nie czaje.

https://torrentproject.se/?t=Gomorra+S02E01

Wszystkie odcinki tam znajdziesz.

To szykuj się na szok, bo chociaż myślałem że sezonu z Thorntonem przebić się nie da to Fargo sezon 2 jest jednym z nielicznych seriali gdzie 2 sezon jest jeszcze lepszy niż 1, i to mimo, że pierwszy jest wybitny. Drugi to po prostu arcydzieło.

Stranger Things się dobrze zapowiada. Obejrzałem 3 odcinki - kolega polecił to jako kombinację z Archiwum X z właśnie Fargo i dobrze to opisał. Ogląda się zajebiście.

Ok, skończyłem drugi sezon i był genialny, potwierdzam. Jest tylko jedna ryska na tym wszystkim... Po co motyw z UFO? Naprawdę mogli sobie tego darować.

Ale poza tym, jeden z lepszych seriali ever. Świetna historia, motyw efektu motyka i w ogóle "how crazy the life is", wybitna muzyka jak na serial, świetne aktorstwo (Peggy i Mike Milligan z drugiego sezonu - klasa) i co najlepsze - jedna z lepszych satyr na naturę ludzką jakie widziałem. Tzn. bracia Coen zawsze byli w tym dobrzy, ale takie drobne rzeczy i smaczki zawsze lepiej wychodzą w serialach niż w filmach. Także polecam wszystkim co nie widzieli.

Ok, skończyłem drugi sezon i był genialny, potwierdzam. Jest tylko jedna ryska na tym wszystkim... Po co motyw z UFO? Naprawdę mogli sobie tego darować.

Ale poza tym, jeden z lepszych seriali ever. Świetna historia, motyw efektu motyka i w ogóle "how crazy the life is", wybitna muzyka jak na serial, świetne aktorstwo (Peggy i Mike Milligan z drugiego sezonu - klasa) i co najlepsze - jedna z lepszych satyr na naturę ludzką jakie widziałem. Tzn. bracia Coen zawsze byli w tym dobrzy, ale takie drobne rzeczy i smaczki zawsze lepiej wychodzą w serialach niż w filmach. Także polecam wszystkim co nie widzieli.

UFO to już amerykański folk, ich tradycja i jeden z nielicznych rozdziałów w ubogiej mitologii. Też mnie ten motyw troszkę odpychał ale ostatecznie pasuje do całości, biorąc pod uwagę czas i miejsce.

A muzykę kocham:

https://www.youtube.com/watch?v=YN72xDolGSI

Mr. Robot i Fargo to są dwa seriale, które wparowały do mojego ścisłego topu z wielkim impetem i nie wyobrażam sobie co musiałbym obejrzeć, żeby z niego wypadły. Głównie za sprawą realizacji, bo dobra historia, dialogi to 80% sukcesu, ale bez uczty dla zmysłów nie ma arcydzieła, a przy robocie, tak jak przy fargo, dostaje ciarek. A obejrzałem już tyle, że to naprawdę coś...

Edytowane przez Findek

Jak na razie w tym roku bezkonkurencyjne jest "Stranger Things". Czekam na drugi sezon "Narcos" jak dziwka na pieniądze po numerku bo tylko to w tym roku może zdeklasować "S T". "Luke Cage" oraz "Iron Fist" nie wzruszają mnie za bardzo - bo drugiego sezonu "Daredevila" i tak nie przeskoczą. Nie ma bata. 

Dalej: trzeci (dla mnie zupełnie nie potrzebny, ale obejrzę) sezon "The Fall" oraz z zaciekawieniem oglądam zwiastun do "Taboo" z Tomem Hardym, bo klimacik ma fajny no i jest Tom Hardy.

Nie wiem ile jeszcze zniosę płaczące pipki z "The Walking Dead" bo spin-off "Fear The walking Dead" spuściłem w kiblu po kilku odcinkach 2 sezonu. Mam nadzieję, że Negan zajebał Glena tą pałką. 

Do tego pewnie będę dalej oglądał jajcarskie "Z Nation" oraz upadające w poziom "Arrowa" czy tam "Flasha" - "Gotham" o ile to drugie wyjdzie w tym roku + sitcomy z przyzwyczajenia...

Chyba, że Netflix jeszcze czymś zaskoczy...

stranger things spoko, ale tu spusty jak zwykle przesadzone, a może to moja przypadłość że na potworki wychodzące ze ścian i takie tam nie umiem reagować inaczej niż uniesieniem kącików warg ku górze
fargo 2 sezon sobie odpuściłem jak zobaczyłem że nie ma na netfliksie, poza tym inna ekipa, inna historia, więc załóżyłem że kicha. trzeba będzie nadrobic. a czemu jeszcze nikt nic o last chance u nie napisał? takie słabe czy nikt nie oglądał?

stranger things spoko, ale tu spusty jak zwykle przesadzone, a może to moja przypadłość że na potworki wychodzące ze ścian i takie tam nie umiem reagować inaczej niż uniesieniem kącików warg ku górze

fargo 2 sezon sobie odpuściłem jak zobaczyłem że nie ma na netfliksie, poza tym inna ekipa, inna historia, więc załóżyłem że kicha. trzeba będzie nadrobic. a czemu jeszcze nikt nic o last chance u nie napisał? takie słabe czy nikt nie oglądał?

Stranger Things świetne ale nie wybitne. Im bliżej końca tym mocniej się utwierdzam w takiej opinii.

Last chance?  Pokaż, nie mogę znaleźć na filmwebie i imdb