BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 29 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 ostatni odcinek Chernobyla zdecydowanie nie na moje nerwy masowy odstrzał psów, szczeniaczków itd a później wysypanie zwłok z ciężarówki do masowego grobu - ciężko się spało tej nocy ale trzeba oddać twórcom, że bardzo sprawnie kreują postacie drugoplanowe - w trzecim odcinku przezzajebisty szef górników, teraz ten komando z afganistanu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 36 minut temu, Przemek_Orliński napisał: Serce mi pęka jak pomyślę o tym, że tylko jeszcze dwa odcinki "Czarnobyla" :[ Jeden chyba zostal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 29 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 23 minuty temu, julekstep napisał: Jeden chyba zostal Dałbym sobie rękę uciąć, że ma być 6 odcinków, a nie 5. To kończę "Oz" i anuluję subskrypcję HBO GO :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enba1 Opublikowano 29 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 5 godzin temu, Przemek_Orliński napisał: Dałbym sobie rękę uciąć, że ma być 6 odcinków, a nie 5. To kończę "Oz" i anuluję subskrypcję HBO GO :] 5 ma być, niestety . Trzeci trochę odstawał moim zdaniem, ale czwarty rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 29 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Trzeci odcinek to przede wszystkim postać bossa górników i ich cały wątek. Do tego "body horror" choroby popromiennej i mamy kolejną małą perełkę, która obroniła ten odcinek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Obejrzałem pierwszy odcinek i jakoś mnie nie powalił na kolana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraso Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Sam szef górników uratowałby nawet najgorszy odcinek, a trzeci wcale taki nie był. Przez ogólną falę zachwytów będą pojawiały się takie nie do końca zadowolone osoby jak @ptak, ale Czarnobyl to nadal najwyższa półka. Nie ma fajerwerków, ale klimat i realizacja to poziom, do którego wszystkie produkcje powinny dążyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enba1 Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Może macie rację i przesadzam z tym 3 odcinkiem. W każdym bądź razie Szczerbina jest najlepszy. Rewelacyjna rola. Dzisiaj spojrzałem sobie na jego filmografie, i okazało się że oglądałem wiele wilmow z tym aktorem, ale dopiero po tej roli zapadnie mi w pamięć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 31 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 mocny serial. ryje łeb strasznie ;] a termin bioroboty mnie rozjebał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 1 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Catch 22 niestety straszne gówno - przeinaczone i mało śmieszne, w ogóle jakby autor adaptacji nie zrozumiał książki, do tego beznadziejnie obsadzona postać yossariana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvbe Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Nie ma nowego Czarnobyla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Tak się zastanawiałem czy moziwe byłoby takie zachowanie radzieckich górników względem komunistycznych oficjeli. Czy to nie jest czasem trochę takie angielskie postrzeganie górników, którzy w Anglii do lat 80-tych mogli mieć taką pozycję. Scenka z babcią karmiącą krowę i jej gadka zz radzieckim soldatem mocno przewidywalna. Też mi to śmierdziało takim luzackim zachodem. Na koniec scenka z odstrzeliwaniem psów to taki typowy wyciskacz łez w stylu zachodnim. Twardy sowiecki żołnierz, który w Afganistanie zabił pewnie z setkę ludzi, może zabić kolejnego, jeśli ten pozwoli psom na śmierć w męczarniach. Przez kilkanaście minut filmu miałem wrażenie, że Brytyjczycy chcieli koniecznie oddać hołd bezimiennym psom i kotom, zapomnianym ofiarom tej "rzezi". Coś jak golryfikowanie "męczeństwa" homoseksualistów w niemieckich obozach koncentracyjnych. Możecie mnie intenetwo zlinczować, ale kompletnie mnie ta scenka nie ruszyla. Z kolei następna, scenka i 90 sekundowa akcja sprzątania na dachu elektrowni byłą chyba najbardziej trzymającą w napięciu sceną tego serialu Przynajmniej jak dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoolifan Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 2 godziny temu, cvbe napisał: Nie ma nowego Czarnobyla? Będzie pewnie koło 3 w nocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Godzinę temu, DeltaCenter napisał: Przez kilkanaście minut filmu miałem wrażenie, że Brytyjczycy chcieli koniecznie oddać hołd bezimiennym psom i kotom, zapomnianym ofiarom tej "rzezi". Coś jak golryfikowanie "męczeństwa" homoseksualistów w niemieckich obozach koncentracyjnych. Możecie mnie intenetwo zlinczować, ale kompletnie mnie ta scenka nie ruszyla. Bo te koty i psy to były pedały. A ogólnie to się chyba czepiasz na siłę - ja w tym serialu nie widzę dużo scen na pokaz i przekoloryzowanych. Groza tej katastrofy jest właśnie pokazana ze sporą obojętnością, ruski to przecież płakał nie będzie tylko się wudy napije. Może fatycznie czasem jest przesada z waleniem niektórymi sowieckimi stereotypami, ale u mnie nie przekracza to granic dobrego smaku, dekoru czy jak to tam nazwać. Ale scena na dachu faktycznie rewelka - więcej napięcia w 2 minutach niż w całym sezonie gry o tron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 9 godzin temu, DeltaCenter napisał: Przez kilkanaście minut filmu miałem wrażenie, że Brytyjczycy chcieli koniecznie oddać hołd bezimiennym psom i kotom, zapomnianym ofiarom tej "rzezi" ano, było to przesadzone. w opisach rzeczywistych wydarzeń jest wręcz mowa, że wielu ludziom sprawiało przyjemność wybijanie zwierząt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 9 godzin temu, BothTeamsPlayedHurd napisał: Bo te koty i psy to były pedały. w dodatku serial jest rasistowski - nie ma czarnoskórego aktora seksistowski - kobiety są zmarginalizowane jak Ulana Khomyk , która dąży do prawdy i wszyscy szowinistyczni mężczyźni ją olewają , w dodatku w Komitetach mężczyźni, żołnierze z dachu mężczyźni , strażacy mężczyźni homofobiczny - nie ma pary homoseksualnej a przewinęło się setki postaci a statystycznie 7/100 powinno być gejami antyklerykalny- dlaczego nie ma wątku Kościoła ? mszy albo pokropienie reaktora aby sam się ugasił za pomocą modlitwy ? antypolski - Polska jako sąsiad powinien odgrywać decydującą rolę antysemicki - nie ma wzmianki o Holocauscie i że to większa tragedia niż wybuch reaktora w Czarnobylu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Wie ktoś czemu z HBO GO zniknął 6 sezon "Raya Donovana"? Chciałem nadrobić przed letnim wysypem Netflixowych cudactw, a tu dupa. Ale nie ma tego złego, i znalazłem rumuńską perełkę o nazwie "W Cieniu". Niby takie proste i naiwne, ale cholernie wciąga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 (edytowane) A jednak..... Karla Marie Sweet - ta pani przyczepiła się do serialu Czarnobyl o to że nie ma w nich czarnoskórych aktorów. Edytowane 5 Czerwca 2019 przez DeltaCenter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzBeatka Opublikowano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 jakby kogos interesowala wycieczka do czarnobyla , moge cos wiecej napisac , koszt calodniowej wycieczki to ok 78usd - dojazd z centrum kijowa (2godziny do prypeci , jakies jedzenie w cenie na miejscu i 4-5 godzin w centrum zony ), promieniowanie to oczywiscie jedna wielka sciema , w cenie tez jest zwiedzanie radaru du duga - oko moskwy. dojazd/lot do kijowa tez stosunkowo tani , za kilka stowek mozna sobie zapewnic niezla atrakcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 2 sezon Dark - sztos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi