macias Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Drugi sezon Atlanty rozpierdala. Naprawdę polecam, białasy też mogą docenić kunszt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pg13 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 W dniu 4.06.2018 o 19:38, montana napisał(a): 1 sezon Fargo - sztosik. 2 zacząłem oglądać i dałem sobie spokój gdzieś po trzech odcinkach. Jak skończysz oglądać 2s to daj znać jak wrażenia. Obejrzałem i mi również drugi sezon nie podszedł. Nie był zły, ale do jedynki to nie ma startu. Zdecydowanie słabsi bohaterowie, może poza Indianinem i tą idiotką, żoną rzeźnika. No i totalnie nie kupuje motywu z UFO, który jest po prostu z dupy, nawet jeśli weźmie się pod uwagę czas akcji, i fascynacją Ufo w tamtych czasach w USA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 (edytowane) W dniu 6.06.2018 o 09:42, goree napisał(a): Oglądaliście Westworld? Bo bym się za to zabrał, ale szanuję swój czas i nie chcę chłamu. :/ Jeśli chcesz S-f czy westernu to zły adres, ten film jest takim westernem jak film z ukrzyżowaniem jezusa jest o gwoździach i młotkach. Westworld opowiada o tajemnicy świadomości, o mrocznych stronach człowieka, oraz o tym że ten człowiek jest skończony w najbliższej przyszłości. Film jest ok tylko jak Cie interesują tematy które wymieniłem, jego podstawową treść tworzą filozoficzne monologi Hopkinsa (dla mnie jest lepszy niż gdy grał Lectera) Jeśli chcesz efektów s-f czy westernowych poscigów i strzelanin to się zawiedziesz. A, no i muzyka jeszcze robi klimat jak ktoś lubi Ramin Djawadi - ten sam gośc co robi muzę do "gry o tron" Edytowane 10 Czerwca 2018 przez darkonza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boberson Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Piszac wczesniej o sf nie sprecyzowalem o co mi chodzilo, ale wlasnie takie watki mialem na mysli. Nie jestem fanem Gwiezdych Wojen, a raczej ksiazek sf, hard sf np. Fundacja, czy Diuna. Tam wlasnie tez sa poruszane filozoficzne i egzystencjalne tematy. W ogole dobre hard sf tym sie charakteryzuje. Gwiezdne Wojny czy wiele innych filmow okreslane mianem sf, to troche inna rozryka. Westworld blizej do Blade Runnera np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyju Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 breaking bad polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 W dniu 10.06.2018 o 20:59, cyju napisał(a): breaking bad polecam to coś podobnego do Gossip girl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Wataha <3333333333333 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pg13 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 To też jest bardzo dobry serial. Polecam https://www.imdb.com/title/tt3920596/ jeszce mam tydzień darmowego hbo go. Co lepiej zacząć Sopranos czy Breaking Bad? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Oczywiście, że Sopranos :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pg13 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Też tak myślę, jakoś tak bardziej moje klimaty mi się wydaje. A breaking bad jedynie ściągnę z torrentów później, albo zapłacę za jeden miesiąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 (edytowane) W dniu 15.05.2018 o 17:03, RappaR napisał(a): Wymień mi takie przypadki, które zdarzyły się w czasach, w których ty żyłeś. World Trade Center z 2006 (reżyser O. Stone) - sierżanta Jasona Thomasa (który w rzeczywistości jest czarny) grał biały aktor Piękny Umysł - Alicię Nash z Salwadoru grała Jennifer Conelly Drive - Irene (która w powieście jest latynoską) gra biała aktorka Edge Of Tomorrow - Tom Cruise gra typa, który w książce jest Japońcem The House Of The Spirits - Meryl Streep gra Latynoskę Oczywiście nawet nie wspominam o filmach biblijnych, w których grali aktorzy spoza bliskiego wschodu bo tego było w c***. Edytowane 11 Czerwca 2018 przez Artlan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 (edytowane) W dniu 11.06.2018 o 20:15, Artlan napisał(a): Piękny Umysł - Alicię Nash z Salwadoru grała Jennifer Conelly Młoda Alicia Nash Stara Alicia Nash A tu bielsza od niej Jennifer Conelly Nie licząc więc latynosów, którzy generalnie często są po prostu biali, masz jeden przypadek, za który reżyserowie przepraszali, bo nie wiedzieli w trakcie kręcenia filmu, że Thompson jest czarny i przyznali się do błędu i jeden przypadek przy adaptacji filmu przy zmianie lokacji z Japonii na Amerykę i dlatego zmianie bohatera. W ostatnim Spidermanie masz zmianę więcej postaci, a to jeden film, a nie znalezienie wszystkich możliwych filmów na przestrzeni 12 lat. Edytowane 11 Czerwca 2018 przez RappaR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 (edytowane) W dniu 11.06.2018 o 20:37, RappaR napisał(a): Nie licząc więc latynosów, którzy generalnie często są po prostu biali, masz jeden przypadek, za który reżyserowie przepraszali, bo nie wiedzieli w trakcie kręcenia filmu, że Thompson jest czarny i przyznali się do błędu i jeden przypadek przy adaptacji filmu przy zmianie lokacji z Japonii na Amerykę i dlatego zmianie bohatera. W ostatnim Spidermanie masz zmianę więcej postaci, a to jeden film, a nie znalezienie wszystkich możliwych filmów na przestrzeni 12 lat. Gdybyś się sfotografował z kolegami i podpisał fotkę ,,gang meksykański" to raczej mało kto by uwierzył. Z drugiej strony taki Barack Obama na niektórych zdjęciach wygląda jak białas po paru wizytach w solarium a i tak nazywacie go czarnuchem. ;] Skoro bierzesz pod uwagę Spidermana to również dobrze można wziąć Batmana gdzie Arab ma twarz Liama Neesona. Tak właściwie to czym się różni zmiana koloru skóry Achillesa od podarowania Sherlockowi Holmesowi laptopa i smartfona? Mnie osobiście bardziej irytują SS-mani mówiący po angielsku w filmach wojennych niż zmiana koloru skóry jakiegoś wymyślonego bohatera z legendy ludowej czy komiksu. Edytowane 11 Czerwca 2018 przez Artlan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 W dniu 11.06.2018 o 21:13, Artlan napisał(a): Gdybyś się sfotografował z kolegami i podpisał fotkę ,,gang meksykański" to raczej mało kto by uwierzył. Gdyby mój znajomy z Chile podpisałby się jako Polak na fotce, pewnie byś mu uwierzył, nie zmienia to faktu, że urodził się wychował w Chile, podobnie jak jego rodzina od pokoleń. I co, nie jest Latynosem będąc z Latin America? W dniu 11.06.2018 o 21:13, Artlan napisał(a): Skoro bierzesz pod uwagę Spidermana to również dobrze można wziąć Batmana gdzie Arab ma twarz Liama Neesona. Z komiksu. Może od razu daj jako whitewashing, kiedy Sherlocka grał Amerykanin, a nie Brytyjczyk? W dniu 11.06.2018 o 21:13, Artlan napisał(a): Z drugiej strony taki Barack Obama na niektórych zdjęciach wygląda jak białas po paru wizytach w solarium a i tak nazywacie go czarnuchem. ;] Nie, nie wygląda. W dniu 11.06.2018 o 21:13, Artlan napisał(a): Tak właściwie to czym się różni zmiana koloru skóry Achillesa od podarowania Sherlockowi Holmesowi laptopa i smartfona? Lewica ukuła taki termin https://en.wikipedia.org/wiki/Cultural_appropriation I jednocześnie cały czas zabiera i niszczy białych kulturę. W dniu 11.06.2018 o 21:13, Artlan napisał(a): Mnie osobiście bardziej irytują SS-mani mówiący po angielsku w filmach wojennych niż zmiana koloru skóry jakiegoś wymyślonego bohatera z legendy ludowej czy komiksu. To już wyższy stopień wtajemniczenia lewicowego widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 W dniu 11.06.2018 o 15:04, pg13 napisał(a): To też jest bardzo dobry serial. Polecam https://www.imdb.com/title/tt3920596/ jeszce mam tydzień darmowego hbo go. Co lepiej zacząć Sopranos czy Breaking Bad? Sopranos (ma wiecej sezonów chyba) ale BB też sobie zobacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraso Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Wczoraj minęło 11 lat od emisji ostatniego odcinka Sopranos. Piękny serial.10/10 i TOP1 ever (razem z The Wire) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farko Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Jeśli mogę Wam polecić jakis serial to Breaking Bad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justilo80 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Sopranos to mój ulubiony serial,obejrzeliśmy wszystkie sezony z chłopakiem chyba ze 3 razy. Szkoda, że zmarł James Gandolfini bo bardzo liczyłam na film fabularny, który mieli kręcić na podstawie serialu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Ale najebało tych botów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 4 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 (edytowane) Coś z Netflixa/HBO dla człowieka uziemionego w domu na 2-3 dni? Najlepiej luźne, niekoniecznie komedia, ale żeby to nie było Six Feet Under, po którym sam zacznę sobie dół kopać. Oczywiście większość klasyków jak Sopranos, The Wire, Friends widziałem. Edytowane 4 Lipca 2018 przez Tomek9248 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi