RappaR Opublikowano 25 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Widziałem Snatcha, Forresta Gumpa i połowę Big Lebowski(i pewnie będę musiał przypomnieć sobie od nowa) Na razie Snatch jest przedostatni, a Forresta mam na drugim miejscu. Lebowski pewnie zamknie podium z tego co obejrzałem, bo nie zachywał. Teraz oglądam Annie Hall i ten film się bardzo brzydko zestarzał. Widzę stare motywy z Seinfelda, które jak już oglądałem to były stare i powtarzające się w takim Louie C.K. Film właśnie jak czytałem, był zbyt wiele razy przerabiany i jak oglądasz oryginał, to ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Do obejrzenia Dr. Strangelove, Annie Hall i BB2. Do odświeżenia Blues Brothers, bo pamiętam jak przez mgłę i pozytywne odczucia to na pewno, ale czy jako komedia? hmmm nie wiem. Ogólnie dziwie się, że np. nikt nie wziął niczego od Chevy Chase'a, gość był naturalnie zabawny ja przyznam, że wahałem się nad jakiegoś epizodu z sagi Clarka Griswolda, ale jednak Bill Murray zwyciężył. O Rowanie Atkinsonie czy Leslie'm Nielsenie już nawet nie mówię. Nawet jakieś akademie policyjne, zemsty frajerów, żenujący po czasie American Pie itp. byłyby tu bardziej adekwatne niż wiele picków, które poszły, bo sporo z nich to bardziej dramaty, jak chociażby Forrest Gump. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 26 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 2 godziny temu, P_M napisał(a): Ogólnie dziwie się, że np. nikt nie wziął niczego od Chevy Chase'a, gość był naturalnie zabawny ja przyznam, że wahałem się nad jakiegoś epizodu z sagi Clarka Griswolda, ale jednak Bill Murray zwyciężył. O Rowanie Atkinsonie czy Leslie'm Nielsenie już nawet nie mówię. Nawet jakieś akademie policyjne, zemsty frajerów, żenujący po czasie American Pie itp. byłyby tu bardziej adekwatne niż wiele picków, które poszły, bo sporo z nich to bardziej dramaty, jak chociażby Forrest Gump. https://en.wikipedia.org/wiki/Oscar_bait Tak właśnie pickowali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 (edytowane) 6 minut temu, RappaR napisał(a): https://en.wikipedia.org/wiki/Oscar_bait Tak właśnie pickowali są teorie że film 'Kariera Nikosia Dyzmy' był Oscar baitem! Edytowane 26 Września 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 11 minut temu, julekstep napisał(a): są teorie że film 'Kariera Nikosia Dyzmy' był Oscar baitem! Kariera Nikosia Dyzmy to może i kiepski film, ale trzeba przyznać, że przynajmniej wokół tego filmu @RappaR zrobił prawdziwą komedię, pisząc że to „absolutnie genialny” film i top 4 all time obok 12 gniewnych ludzi, Fight Cluba i Bogów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 26 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 8 minut temu, Kily napisał(a): Kariera Nikosia Dyzmy to może i kiepski film, ale trzeba przyznać, że przynajmniej wokół tego filmu @RappaR zrobił prawdziwą komedię, pisząc że to „absolutnie genialny” film i top 4 all time obok 12 gniewnych ludzi, Fight Cluba i Bogów Popatrz jak dobry to musi być film, skoro trafił w tak zacne towarzystwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 27 minut temu, RappaR napisał(a): Popatrz jak dobry to musi być film, skoro trafił w tak zacne towarzystwo Swoją drogą tu jest zastanawiająca sprzeczność. Najpierw napisałeś o swoim top 4, w którym jest 12 gniewnych ludzi, a nie ma w nim Gran Torino: W dniu 29.08.2023 o 18:55, RappaR napisał(a): top4 filmów - 12 gniewnych ludzi, figth club, Kariera Nikosia Dyzmu i Bogowie Każdy z tych filmów oglądałem wielokrotnie i każdy dla mnie to miazga A później napisałeś, że Gran Torino > 12 gniewnych ludzi. W dniu 20.09.2023 o 16:40, P_M napisał(a): @RappaR dajesz Gran Torino>12GL? W dniu 20.09.2023 o 16:45, RappaR napisał(a): No oczywiście W dniu 20.09.2023 o 22:20, RappaR napisał(a): Obejrzałem pierwszy raz. Od razu potem włączyłem od nowa. Potem nazajutrz obejrzałem trzeci raz. W zeszłym roku widziałem kolejny raz(z5?) i potem znowu. Jedynie Gran Torino wypada dać nad ten film. Na razie mam 1 a)Gran Torino 1 b)Gran Torino 1 c) Gran Torino 2 12 Gniewnych Ludzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 26 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Teraz, Kily napisał(a): Swoją drogą tu jest zastanawiająca sprzeczność. Najpierw napisałeś o swoim top 4, w którym jest 12 gniewnych ludzi, a nie ma w nim Gran Torino: A później napisałeś, że Gran Torino > 12 gniewnych ludzi. No bo Gran Torino to jest bezsprzecznie najlepszy film wybrany w kategorii dramat, miażdżący konkurencję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 14 minut temu, Kily napisał(a): Swoją drogą tu jest zastanawiająca sprzeczność. serio szukasz jeszcze spójności w tym co Rappar pisze w tym ATFie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 do kiedy głosujemy? w sumie spoko picki oprócz tego Bad Boys 2 xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 26 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 7 minut temu, the_secret napisał(a): do kiedy głosujemy? w sumie spoko picki oprócz tego Bad Boys 2 xD Tradycyjnie dwa tygodnie Od wczoraj do następnej niedzieli Jakoś 25.09-08.10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 Skończyłem Dr Strangelove i Blues Brothers Liczba razy kiedy się zaśmiałem: 0 Brawo! Jakby co filmy na których się zaśmieję, z góry idą o tier wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 3 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Obejrzałem Dzień Świstaka!! Liczba razy, w których się zaśmiałem na dotychczasowych komediach: 0 Czy tylko ja nie mam poczucia humoru, czy te komedie obiektywnie są c***owe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 3 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 12 minut temu, RappaR napisał(a): Obejrzałem Dzień Świstaka!! Liczba razy, w których się zaśmiałem na dotychczasowych komediach: 0 Czy tylko ja nie mam poczucia humoru, czy te komedie obiektywnie są c***owe? obejrzyj sobie jako bonus Asteriks i Obeliks misja Cleopatra, w wersji z dubbingiem, tam nie idzie się nie zasmiac! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 3 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Teraz, Qcin_69 napisał(a): obejrzyj sobie jako bonus Asteriks i Obeliks misja Cleopatra, w wersji z dubbingiem, tam nie idzie się nie zasmiac! To czemu tego nie wybrałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 3 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 1 minutę temu, RappaR napisał(a): To czemu tego nie wybrałeś? sam nie wiem! Chyba za bardzo poszedłem w tym przypadku w coś - na swój sposób- ambitniejszego- ale fakt, jest to chyba jedyny wybór którego żałuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 3 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 3 minuty temu, Qcin_69 napisał(a): sam nie wiem! Chyba za bardzo poszedłem w tym przypadku w coś - na swój sposób- ambitniejszego- ale fakt, jest to chyba jedyny wybór którego żałuje! I tym ambitniejszym jest Big Lebowski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 3 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Teraz, RappaR napisał(a): I tym ambitniejszym jest Big Lebowski? poniekąd tak, choć ja akurat za komediami nie przepadam za bardzo - w sumie moje ulubione to: Misja Kleopatra, Tenacious D : Kostka przeznaczenia i O dwóch takich co poszli w miasto (Harold i Kumar) - wiec to taki raczej specyficzny humor, Big Lebowski zdawał mi się bardziej uniwersalnym wyborem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 3 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 25 minut temu, RappaR napisał(a): Obejrzałem Dzień Świstaka!! Liczba razy, w których się zaśmiałem na dotychczasowych komediach: 0 Czy tylko ja nie mam poczucia humoru, czy te komedie obiektywnie są c***owe? Jak nie zaśmiejesz się na Snatchu to już na pewno nie masz poczucia humoru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 3 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 26 minut temu, RappaR napisał(a): Obejrzałem Dzień Świstaka!! Liczba razy, w których się zaśmiałem na dotychczasowych komediach: 0 Czy tylko ja nie mam poczucia humoru, czy te komedie obiektywnie są c***owe? Nie martw się Rappar ogladam Annie Hall i też 0. Zastanawiam się na ile psuję sobie odbior filmów, bo to są typy w zabawie przez co staram się do nich obiektywnie i mocno krytycznie podejść, zamiast po prostu podchodzić do tego rozrywkowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi