Skocz do zawarto艣ci

Power rankingi 23/24

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Pomyslalem sobie ze czas na jakis power ranking przed sezonem, za chwile zaczyna sie preseason, 4 tura zakonczona, raczej duzych zmian juz nie bedzie, takze czas na hajpowanko, kupowanie LP i jedziemy z koksem. Oby bylo zdrowie dla wszystkich ekip.

Zaczne od wschodu.

Tier Tankujemy az wlezie

15. Charlotte Hornets聽

Nie moze i nie moglo byc inaczej w przypadku, gdy pick Hornets jest tylko TOP4 protected, tu nawet z najgorszym bilansem nie ma gwarancji, ze nie wydarzy sie jakas muka. Plan na offseason: Mozna bylo tankowac albo grac o jakies playiny, pewnie z niepowodzeniem i podarowac Suns jakis 5 pick, takze zapewne sluszna decyzja patrzac na potencjal zespolu na ten moment. Na pewno zastanawia biernosc GM'a w kwestii wykorzystywania cap space, mam wrazenie ze mozna bylo lepiej wykorzystac te pieniadze, podpisac kogos z potencjalem, a tu zmarnowano bardzo duzo cap space na martwe salary. Nie jest tak, ze jakby zaplacic 12 mln jakiemus mlodemu grajkowi z potencjalem sprawiloby, ze ten zespol wygralby za duzo meczow, nie ma na to potencjalu na ten moment. Policzylem ->聽28.4 mln to martwe salary unplayable NBA grajkow albo takich, ktorych max to jakis contract na camp albo bycie 15 zawodnikiem. A nie policzylem Grahama, Bartona i Fourniera, z nimi to dojdzie nawet do 40 mln na scrubow. Fajnie, ze pozyskane zostaly za to jakies 2nd roundery, ale az prosilo sie o jakies fajne kontrakty dla grajkow z potencjalem zamiast tego.聽Z plusow na pewno fajne extension Beya oraz Zubac - solidny starter za przyzwoite pieniadze na malejacym kontrakcie, Coby White wygladal bardzo legitnie w koncowce sezonu Bulls, ale gra na tej samej pozycji co Henderson, a obaj sa troche undersized zeby grac razem na 1 i 2. Raczej podpis pod handel za 2 sezony, jesli Henderson udowodni ze sie nie lamie.

Plan na sezon? Ogladanie swojej mlodziezy(Henderson, Murray, Sasser, Wendell Moore JR), modlenie sie o pick w top4 oraz juz teraz planowanie przyszlego lata, zeby nie placic ludziom za granie na playstation w domu. Bedzie bardzo duzo miejsca w salary ponownie za rok.

Tier Chcielibysmy playiny, ale nie wiem czy mozemy:

14. Atlanta Hawks

Los obdarzyl Jastrzebie w poteznego Francuza, co kompletnie moze zmienic ocene tego zespolu jesli nie w trakcie tego, to na pewno w dalszych sezonach. Fajnie, ze jest klocek pod kosz(WCJ), ktory odciazy Victora od grania na C, na pewno fani moga spodziewac sie kilku spotkan Murraya na poziomie bubble i wyciagnie kilka meczow, ale ogolnie troche brakuje supportu na ten moment. Bardzo lubie ten pick Leonarda Millera, bardzo nie lubie tego kontraktu dla Huntera.聽 Murray i Ivey to potencjalnie swietny fit dla Victora w przyszlosci. Przyszle lato moze jeszcze nie, bo ciazy Warren, ale przed 25/26 Hawks moga byc super miejscem dla wolnych agentow. Murray - Ivey - Hunter - Wemby - WCJ to solidny core, moga wskoczyc pewnie nawet na 11 miejsce i otrzec sie o playiny przy dobrym rozwoju Iveya i Wembiego w trakcie sezonu, ale nie moglem dac ich wyzej ze wzgledu na sporo niewiadomych(Ile bedzie gral Wemby? Czy wytrzyma zdrowotnie? Czy Ivey zanotuje progres taki jak w T3?) oraz przez brak lawki, dlatego dziwi brak ofert w 4 turze.

Plan na sezon? Zachwyt nad Victorem, chuchanie i dmuchanie na niego, spogladanie na Iveya i analiza jego potencjalnego fitu z Murrayem ktory czeka na maxa, liczenie ze Hunter choc troche sie splaci i dobry pick w przyszlorocznym drafcie. Albo dwa, jesli papa Lebron i Curry przegraja z czasem i kontuzjami.

Tier Nie mamy swoich pickow, dej playiny

13. Milwaukee聽Bucks

Nowa era w Wisconsin, pozegnano legende klubu Giannisa i w zamian otrzymano bardzo dobry zwrot. Boli troche brak wlasnego picku w tym sezonie, tu potencjalnie Cavs moga dostac bardzo mily prezent jako, ze Bucks maja tylko gorszy swap. Sochan i Edwards to bardzo fajny zwrot za Greka, a tu poszedl jeszcze bardzo fajny deal za obiecuajcego Williamsa. Do tego przyjazne extension dla Fultza jesli w koncu bedzie zdrowy. Niestety nie jestem w stanie sobie wyobrazic co poeta mial na mysli dajac taki kontrakt Portisowi, ale nie on jeden zbladzil bo Bobby dostal jakas rekordowa liczbe ofert tego lata. Edwards i Williams to potencjalnie swietny duet na lata, a tu mamy jeszcze spadajace kontrakty Hielda, Currego i Klebera, mozna cos tu jeszcze wyrzezbic zeby wskoczyc wyzej. Boli troche brak kontroli nad swoimi pickami w najblizszej przyszlosci, dlatego trzeba grac o wynik, ale obawiam sie ze jesli Jalen juz teraz nie bedzie 23 ppg scorerem, aEdwards nie wskoczy na polke wyzej, to o playiny moze byc ciezko. Na pewno nie jest to koniec ruchow w tym sezonie dla Bucks, spodziewam sie kilku korekt po pierwszym trymestrze.

12. Indiana Pacers

Nie mam pojecia co myslec o tym zespole. Moze byc tak, ze skoncza na tym 10 miejscu i beda wyzej niz ich tutaj wrzucam, a moze byc tak ze wyprzedza tylko Hornets jak wszystko pojdzie zle. Kolejny zespol oprocz Bucks i Wizards w tym peletonie walczacym o playiny bez swojego picku, jednak jest zbyt duzo znakow zapytania na tu i teraz. Mamy VanVleeta, solidnego PG na niezlym kontrakcie, ktorego lubia zaawansowane statystyki, ale nie lubia te odpowiadajace za % z gry. Mamy Bridgesa, ktory rok nie gral w koszykowke i niewiadomo w jakiej bedzie formie. Wierze, ze w dobrej bo sadze ze trenowal caly rok, ale to nie to samo co gra na pelnych obrotach, ten pierwszy trymestr moze dochodzic do siebie, a przy odpowiednio duzej stracie do peletonu moze to sprawic, ze bedzie problem. Mamy Covingtona, solidnego 3&D ktory z niezrozumialych nikomu w Los Angeles powodow, przesiedzial wiekszosc sezonu na lawce. Mamy Nurkicia, z wiadomo jakim zdrowiem. Mamy Kaia Jonesa, ktory ostatnio bierze piguly i nagrywa filmiki na instagramie z co najmniej dziwna trescia. Na szczescie mamy tez Caleba Martina oraz Craiga -> obaj powinni dawac bardzo fajne 3&D, ale brakuje mi tu star poweru jakiegos, przydaloby sie wykonac jakis ruch, ale troche brakuje assetow. Ewentualnie, przy odpowiednim rozwoju Tre Jonesa bedzie mozna handlowac Fredem, ale to wciaz jest if if. Jak wszystko pojdzie dobrze(Flet odzyje w Rockets i zagra swietny sezon, Bridges nie bedzie mial rdzy, Danny Green i Lonnie dadza fajnego kopa na obwodzie, Nurkic bedzie zdrowy i zagra fajny sezon), to moga byc playiny. Jak wszystko pojdzie zle, to moze byc kaplica i moga byc tylko przed Hornets. Player to watch -> Brandin Podziemski. Nie wiem czy jeszcze w tym sezonie z racji zespolu do ktorego trafil, ale chlopak ma ten luz.

11. Washington Wizards

Loteria to pewnie troche zawod dla Sylvinho, bo na pewno liczyl po calym sezonie tankowania na fajniejszy pick, ale uwielbiam potencjal Amena Thompsona i w stolicy na pewno beda mieli z niego duzo radosci. Lubie ten mlody core -> Amen, Sharpe, Whitmore, wsparci bardzo fajnymi vetami -> Wiggins, Hart, Conley czy Harris. Na pewno w Waszyngtonie przy braku swoich pickow przez najblizsze 3 lata marza o wyciagnieciu jakiegos allstara/superstara, a i po erze Durant/Harden fanow raczej nie interesuje dluzszy tank. Assety sa, pytanie kogo uda sie za to wyciagnac. Jest potencjal na playiny, ale apetyt jest chyba na wiecej, zobaczymy co Sylwek z tego wycisnie i po kogo sprobuje uderzyc.

Tier Play in

10. Brooklyn Nets

Alperen Sengun wchodzi w moment, w ktorym liga zacznie sie z nim liczyc. Jesli dodamy do tego redemption tour przeciwko calemu NBA Dillana Brooksa, oby w tym sezonie zdrowego Tylera Herro i last dance Lowrego, polaczone z Vandergoatem, Wagnerem po swietnych mistrzostwach swiata i dwojke bardzo fajnych prospectow -> Murraya i Blacka, to Nets maja szanse na playoffy u nas jak dobrze pojdzie. Na pewno jest kilka decyzji do podjecia, ale sa tez assety. Bardzo duzo pickow, moze ktos sie skusi na Hayesa. Jest potencjal na wzmocnienie. Jesli Sengun okaze sie tym, kim moze byc to nie powinni spasc nizej. Jesli nie, to Wizards wskakuja na ich miejsce.

9. Chicago Bulls

Fani moga czuc sie lekko poddenerwowani ta zmiana polityku klubu, od Lamelo i Aytona, po Kawhia i Georga, a nastepnie rozmienienie tego na gorszych grajkow, za to z wieksza glebia. Brakuje mlodego talentu w tej druzynie, natomiast bardzo mocne S5 nie powinno ich wyrzucic poza 9 seed i przy odpowiednim matchupie powinni te playoffy zrobic, natomiast wszystko wisi na zdrowiu Porzinginsa i Middletona. Na pewno bola 73 mln i wiecej w nastepnych latach za duet Randle-Johnson, historia oceni te kontrakty, ale zwlaszcza przy tym pierwszym mozna bylo postapic chyba troche inaczej. Przy zdrowiu ten zespol moze wskoczyc nawet na bezposredni awans do playoffow bez playinow, bo s5 Tyus Middleton Johnson Randle Porzingins to mocny zestaw, ale nie daje ich tam wyzej ze wzgledu na to, ze Middleton stracil praktycznie caly zeszly sezon, a KP zagral pierwszy zdrowy sezon od lat, musi pokazac ze to nie byl przypadek. Uwaga na Kenyona Martin Jr, bo to moze byc bardzo fajny grajek.聽

8. Cleveland Cavaliers

Jest szeroki sklad, jest swietny Haliburton, jest solidny backup C w postaci Adamsa, bardzo ciekawy draft z JHS oraz Walshem. Mam natomiast wrazenie, ze brakuje mi tu troche scoringu i samokreacji, nie do konca ufam Barrettowi w tym temacie. Bardzo duzo guardow, nie wiem czy nie za duzo. Haliburton, Smart, JHS, Walsh, Grimes, a jest jeszcze z ballhandlerow Bruce Brown i聽 Barrett. Nie zapominajmy o Aytonie, ktory tez bedzie wymagal swoich posiadan, inaczej nie bedzie mu sie chcialo biegac do obrony. Prosi sie o wykonanie jakiegos ruchu i chyba bedzie to konieczne patrzac na payroll w przyszlym sezonie, gdy zacznie sie extension Haliburtona. Bardzo szeroki sklad, nie ma tu scrubow, ale nie wiem tez czy sa minuty dla wszystkich. Na pewno team to watch, bo ogladanie Haliburtona to jak pojscie do teatru.

Tier ''Nie mam pojecia co tu sie wydarzy i kazdy moze skonczyc zarowno 7, jak i z HCA''

7. Detroit Pistons

Potencjal jest na pewno na wiecej, ale zawieszenie Moranta w pierwszym trymestrze bedzie problematyczne i przy tak wyrownanej stawce, moze byc potem ciezko gonic wynik w RS. A jesli dodamy do tego jakas tfu tfu odpukac kontuzje Lauriego w T1, to robi sie powazny problem dla tego zespolu, dlatego spodziewam sie nawet, ze Celtics moga byc wyzej od Pistons.聽 Bola troche te trzy stretche kontraktow i ponad 11 baniek martwego salary przez nastepne sezony. W Pistons mocno wierza w GTJ i lepiej, zeby sie spisal bo ciasna tabela nie wybaczy okolo 20 mln za brak odpowiedniego impactu. Carter na tym kontrakcie to steal, a wiele oczu bedzie zwroconych na Easona. Plan na RS to zabrac zabawki i telefon Morantowi, dac mu wejsc w drugi symestr z nie za duza strata do rywali, przygotowywac forme na PO gdzie powinni byc mocniejsi niz ich miejsce w RS oraz zabrac zabawki i telefon Morantowi.

6. Boston Celtics

Nie mam pojecia, co mam sadzic o tej wymianie z Knicks i oddaniu Brandona Millera. Z jednej strony, Hendricks to potencjalnie swietny fit, glue guy i dobrze pasuje do tego zespolu, a do tego otrzymano wiele innych pickow. Z tej strony, swietna wymiana. Z drugiej, to jednak oddajesz 3 pick mocnego draftu. Mocno jestem zmieszany jesli chodzi o ocene tego dealu, czas pokaze. Tylko 7 miejsce, bo CJ i Allen sa po kiepskich playinach/playoffach, Fox jest po najlepszym sezonie w karierze, ale musi podtrzymac ten poziom zeby moc walczyc o HCA na wschodzie. Potencjal na wiecej i wypadniecie poza top7 raczej na pewno im nie grozi, bardziej bym sie sklanial ku awansowi wyzej, ale CJ musi pokazac mi ze ma cos jeszcze w baku, a Allen zmazac te okropne PO. Martwi brak progresu Scottiego Barnesa, dlatego zastanawiam sie czy nie nalezalo zostawic tego Millera, a probowac handlowac Barnsem, wydaje sie ze ten pierwszy ma wiekszy sufit. Czas pokaze.

5. Miami Heat

Przespano troche lato w Miami i chyba nawet w 4 turze nie za bardzo udalo sie kogos podpisac, takze za chwile moze byc problem z niewystarczajaco iloscia zawodnikow w zespole. Natomiast Doncic i Durant to potezny duet. CP3 ma juz chyba taki last last dance, w jego buty na pewno chetnie wejdzie ciekawy Dyson Daniels, ktorego nalezy obserwowac. Sa na tym 5 miejscu troche za duet superstarow i daje prowadzacym ten zespol benefit of doubt, ale tu trzeba wykonac prace w 5 turze, bo inaczej spadna. Tu az sie prosi o oferte dla jakiegos THJ i innych role playerow, takze do pracy. A przy okazji zapraszamy nowego GM'a do opieki nad tym zespolem. PS. Doncic, przestan plakac po kazdym gwizdku.

4. New York Knicks

Nowa era w Nowym Jorku, pozegnano Simmonsa聽 i pozyskano kilku role playerow, ale co najwazniejsze wykorzystano assety na pozyskanie gwiazdy i w ten sposob w Nowym Jorku powitano Lamelo. Zeby nie bylo, ja go lubie. Jest flashy, fun to watch, wali troje z 10 metra z zamknietymi oczami, wyglada na spoko dzieciaka. Ale jednoczesnie nie broni za bardzo, nie konczy pod obrecza na chocby przyzwoitym poziomie, nie chodzi na silke, nie bierze kreatyny i zapierdala na czerwonym swietle, a oddano za niego duzo, w tym Brandona Millera . Mam tez powazne watpliwosci co do obrony tego zespolu na pozycji 1-2, bo zarowno Lamelo jak i Poole nie bronia nawet troche, przynajmniej w zeszlym sezonie. Bede ogladal Hornets w przyszlym sezonie, bo mam tam dwoch swoich grajkow wiec bede na pewno kibicowal Lamelo i Knicks poniekad. Knicks wracaja do gry o HCA i powinni byc bardzo niewygodni. Poole ma sporo do udowodnienia w Wizards i na pewno boxscore bedzie sie zgadzal, zobaczymy jak z impactem. Lubie glebie tego zespolu, role playerzy zamazuja kiepska obrone na obwodzie.聽 Lamelo Poole Bridges Mobley Collins Payne DiVincenzo Huerter Tucker Horford to mocny 10 osobowy zespol i spokojnie moga zrobic tu HCA, natomiast musze zobaczyc jak ze zdrowiem Lamelo i Collinsa. Bouknight to raczej bust, ale bardzo jestem ciekaw zdrowego Liddella.

Tier contenderzy wschodu

3. Orlando Magic

Bardzo chcialbym serii Magic Knicks w pierwszej rundzie w przyszlym sezonie i dyskusji CM z Alonzo. Magic sa po kolejnej przegranej z Sixers w PO i na pewno jest to zespol zadny krwi w tym sezonie. GM czesto powtarza, ze jego zespol gra ze soba latami i probuje w ten sposob pokazac jego sile, natomiast ja zaczynam sie zastanawiac w ktorym momencie jest to korzysc dla zespolu, to mityczne zgranie, a kiedy zaczyna sie bycie zmeczonym przebywaniem z tymi samymi ludzmi, w tej samej szatni ktorys rok. To dosc naturalne, ze w pewnym momencie ludzie zaczynaja miec siebie dosc, w NBA ciezko jest utrzymac core przez wiele lat, takze wlasnie przez relacje miedzyludzkie. Zastanawiam sie, czy Magic nie zaczynaja dochodzic do tego momentu, ze trzeba bedzie cos zmienic, bo szatnia w koncu wybuchnie od tego, ze ciagle widzisz te same twarze w szatni. W Orlando na pewno licza na zdrowie Townsa, ktory gral troche na jednej nodze w zeszlorocznych PO, oraz na wymiane pieluchy Mitchella po zeszlorocznej kiepskiej serii z RL Knicks. Towns i Mitchell na RS jesli beda zdrowi, to gwarancja sukcesu, a do tego jest kilku ciekawych rolesow, ale zaraz zacznie byc problem z kontraktami i na pewno szykuja sie jakies zmiany. Wyzej raczej nie podskocza, ale i spasc moga chyba tylko za Knicks w zdrowiu. Czekam na ruchy GM'a, bo jestem ciekaw w ktorym kierunku pojdzie.

2. Philadelphia 76ers

Aktualny MVP ligi, coraz lepszy Maxey, Irving po bardzo fajnym T3, Klay ktory w przeciwienstwie do zeszlego lata, bardzo mocno trenuje patrzac na aktywnosc w sieci. Fajnie, ze pozyskano Kennarda do tego zespolu, podoba mi sie tez pick w drafcie. Na pewno ciezkie decyzje przed GMem, mamy spadajace 43 mln Klaya, ale mamy tez Maxeya do przedluzenia. Patrzac na to jaki zespol zbudowano w Kanadzie, moze byc im ciezko dojsc do finalu, ale na pewno nie nalezy totalnie skreslac finalistow, zwlaszcza ze spodziewam sie jeszcze jakis ruchow w trakcie sezonu. Chyba, ze Embiid zacznie w playoffach grac jak MVP ligi.

1. Toronto Raptors

Moim zdaniem sa polke wyzej od reszty wschodu, jedynie ze wzgledu na watpliwe zdrowie Kawhia nie daje ich w osobnym tierze. Lillard, Kawhi, Siakam, Turner to potezny firepower ze swietnym fitem, a i kilku rolesow za 4 i 5 ture wpadnie. Moim zdaniem murowany kandydat do finalu, sprawdzeni ludzie w playoffach, fit, defense, mamy tu wszystko. Jedyny znak zapytania to zdrowie liderow, oprocz tego swietny ruch Gma po Kawhia, na pewno fani moga z niecierpliwieniem wyczekiwac sezonu.

Zapraszam do dyskusji i spruty za zbyt niskie usadowienie waszego zespolu :)

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

46 minut temu, Reikai napisa艂(a):

4. New York Knicks

Nowa era w Nowym Jorku, pozegnano Simmonsa聽 i pozyskano kilku role playerow, ale co najwazniejsze wykorzystano assety na pozyskanie gwiazdy i w ten sposob w Nowym Jorku powitano Lamelo. Zeby nie bylo, ja go lubie. Jest flashy, fun to watch, wali troje z 10 metra z zamknietymi oczami, wyglada na spoko dzieciaka. Ale jednoczesnie nie broni za bardzo, nie konczy pod obrecza na chocby przyzwoitym poziomie, nie chodzi na silke, nie bierze kreatyny i zapierdala na czerwonym swietle, a oddano za niego duzo, w tym Brandona Millera . Mam tez powazne watpliwosci co do obrony tego zespolu na pozycji 1-2, bo zarowno Lamelo jak i Poole nie bronia nawet troche, przynajmniej w zeszlym sezonie. Bede ogladal Hornets w przyszlym sezonie, bo mam tam dwoch swoich grajkow wiec bede na pewno kibicowal Lamelo i Knicks poniekad. Knicks wracaja do gry o HCA i powinni byc bardzo niewygodni. Poole ma sporo do udowodnienia w Wizards i na pewno boxscore bedzie sie zgadzal, zobaczymy jak z impactem. Lubie glebie tego zespolu, role playerzy zamazuja kiepska obrone na obwodzie.聽 Lamelo Poole Bridges Mobley Collins Payne DiVincenzo Huerter Tucker Horford to mocny 10 osobowy zespol i spokojnie moga zrobic tu HCA, natomiast musze zobaczyc jak ze zdrowiem Lamelo i Collinsa. Bouknight to raczej bust, ale bardzo jestem ciekaw zdrowego Liddella.

ja si臋 zgadzam. Zapomniale艣 tylko o Taurenie Prince'ie, a to tez w sumie spoko wzmocnienie z 艂awki聽

mcbride to picobello carterowy obronca na guardow. zalezalo mi na nim

fajne podsumowanie wschodu. zgadzam sie z grubsza聽

moze cos w weekend sam skrobne

Orlando faktycznie je艣li bez sukcesu w najblizszym seoznie, to @Alonzo powinien mysle膰 nad jakas zmiana

Edytowane przez cz艂owiek...morza
Odno艣nik do komentarza

1 minut臋 temu, LAF napisa艂(a):

My艣l臋, 偶e nie trzeba t艂umaczy膰, 偶e gracze po rookie scale s膮 RFA wi臋c posz艂o by wyr贸wnanie od macierzystych zespo艂贸w albo by trzeba by艂o sypn膮膰 tyle ile @fluber sypn膮艂 Keldonowi tyle tylko, 偶e on nie ma swojego picku i jest pod 艣cian膮 a Ja mo偶e i w TOP 4 tylko , ale mam.

Czy Ty my艣lisz @Reikai , 偶e tak 艂atwo jest pozyska膰 takiego fajnego gracza z potencja艂em ? No jasne , 偶e nie wi臋c albo w ruch musia艂 i艣膰 Henderson ( czyli wymiana bez sensu ) albo byli dost臋pni tacy, kt贸rzy raczej wysokiego potencja艂u nie mieli i GMowie sprzedali by ich taniej bo ju偶 stracili nadziej臋 na ich rozw贸j.

Inna sprawa, 偶e jak wyczai艂em takiego to mi臋dzy innymi Ty zag艂osowa艂e艣 na QO dla NAWa wi臋c pr贸by by艂y i nie mo偶na mi zarzuci膰 bierno艣ci.

Tak szczerze to na ten moment FA za rok wygl膮da o wiele lepiej ni偶 teraz i maj膮c TOP 1 chroniony trzeba b臋dzie ruszy膰. No i w te FA plan by艂 taki aby trzyma膰 cap space do IV tury i tam jak nadarzy si臋 okazja to uderzy膰 po kogo艣. Wiem, 偶e troch臋 pomog艂y inne okoliczno艣ci , ale jednak plan si臋 uda艂 bo pozyska艂em Coby White. Do tego chcia艂em przypomnie膰, 偶e za 5x2rd mo偶na uzyska膰 playable grajka w realu takiego jak Saddiq albo u ans Luke Kennarda bo sporo os贸b oferowa艂o mi wtedy okolice 5x2rd za niego.

Nie, Ty chcia艂e艣 przyoszcz臋dzi膰 na kontrakcie dla NAW wymieniaj膮c za niego do tego innego fajnego rolesa, zamiast po prostu rzuci膰 jakie艣 27/3 i mie膰 obu. To co zrobi艂e艣 z Koncharem nie by艂o za m膮dre i powiniene艣 si臋 cieszy膰, 偶e ludzie zaglosowali za QO.

Odno艣nik do komentarza

1 minut臋 temu, LAF napisa艂(a):

A sk膮d ta pewno艣膰, 偶e kolega karpik by nie wyr贸wna艂 ? Ja ci膮gle twierdz臋, 偶e karpik by wyr贸wna艂 i tutaj aby nie wyr贸wna艂 by trzeba by艂o da膰 jakies 60/4 co delikatnie m贸wi膮c mija si臋 z celem.

Bo spojrz na jego finanse i bo trzeba by艂o sprawdzi膰, czy wyr贸wna. Zamiast tego wola艂e艣 wyda膰 26 lub 40 mln zale偶y jak liczy膰, na zw艂oki zawodnik贸w.聽

O to chodzi, masa cape space posz艂o na grajkow kt贸rzy nie b臋d膮 grali w nba.

Odno艣nik do komentarza

21 minut temu, LAF napisa艂(a):

ale jednak plan si臋 uda艂 bo pozyska艂em Coby White.聽

Czy aby na pewno taki byl plan? W sensie, Coby ma jakis tam potencjal, choc juz gra kilka dobrych lat w lidze i jego progres polega na tym, ze mial fajna koncowke swojego czwartego sezonu w lidze, podczas gdy spada mu produkcja z roku na rok, jedyne co poprawil to obrone. Do tego gra na tej samej pozycji co Twoj franchise player Scott i nie za bardzo moga grac razem.

Fajnie ze ruszyles cap space na kogos z potencjalem, zamiast brac martwe kontrakty znowu, ale tez nie mam przekonania czy byl to sluszny wybor tak w 100%. Ale na pewno fajnie extension Beya udalo sie przemycic i Zubaca spadajace, to na plus tego lata. Cala reszta moim zdaniem meh.

Odno艣nik do komentarza

8 minut temu, LAF napisa艂(a):

Znam doskonale, ale jednak to niemo偶liwe aby dwa razy pod rz膮d ostatni zesp贸艂 wypad艂 poza TOP 4. By艂a kiedy艣 taka sytuacja w realu od momentu zmiany kuleczek ?

Jest to tak samo mo偶liwe jakby to si臋 wcale nie wydarzy艂o.

Jak rzucasz kostk膮 to, 偶e wypad艂y cztery razy z rz臋du 6tki, nie ma 偶adnego wp艂ywu na to czy wypadnie kolejny raz czy te偶 nie. Prawdopodobie艅stwo jest sta艂e.

Odno艣nik do komentarza

nie zrobiles zadnego ruchu, ktory mozna by nazwac dobrym w to. lato

a pole do popisu bylo spore

stracone lato

29 minut temu, LAF napisa艂(a):

Tak wiem, ale zada艂em pytanie. Czy zdarzy艂o si臋 od momentu zmiany pi艂eczek aby najgorsza dru偶yna wypad艂a dwa razy poza TOP 4 ?聽

a to jest podsumowanie twoich rz膮d贸w. wiara w Boga i los. tylko jak chciales zostac ksiedzem, to niestety nie ta parafia

twoja mama ma na imie nadzieja

Edytowane przez cz艂owiek...morza
Odno艣nik do komentarza

1 godzin臋 temu, LAF napisa艂(a):

Ja nie mam sobie nic do zarzucenia w tym Off.聽

Zrobi艂em 2,5 b艂臋du ( jeden to trade z Kuba gdzie odda艂em za nic 2rd , drugi to podpisanie zbyt wcze艣nie Dante ) , jednak poza nimi nie ma si臋 do czego przyczepi膰. Wyci膮gn膮艂em wnioski z tego i ju偶 wiem czego nie robi膰.聽

Co do Coby to jest 0,5 b艂臋du bo samo pozyskanie go wynik艂o z tego, 偶e spad艂 do IV tury a Ja mia艂em cap space dosy膰 spory wi臋c to nie by艂 plan zaplanowany od pocz膮tku i ten 0,5 b艂臋dy to to, 偶e nie rozezna艂em si臋 w sytuacji na rynku i mog艂em troch臋 da膰 mu mniej ( np tyle ile January czyli 48/4 ) , ale akurat w momencie wysy艂ania ofert nie zajmowa艂em si臋 tym g艂owy bo by艂o najmniej wa偶ne czy dostanie tyle czy tyle ile da艂em.聽

Tak wiem, ale zada艂em pytanie. Czy zdarzy艂o si臋 od momentu zmiany pi艂eczek aby najgorsza dru偶yna wypad艂a dwa razy poza TOP 4 ?聽

Jak ju偶 sobie zaprzeczasz to chocia偶 sprobuj jako艣 tak, 偶eby nie by艂o to zdanie po zdaniu :)

Odno艣nik do komentarza

Zach贸d. Siebie nie b臋d臋 umiejscawia艂, je艣li kto艣 ma ochot臋 podyskutowa膰 o Warriors lub ich klasyfikowa膰/ocenia膰 offseason to zapraszam. Ja nie mam poj臋cia, bo jest du偶o znak贸w zapytania.

Tier Tankujemy do pe艂na

14. Portland Trade Blazers

W Blazers nie by艂o przekonania co do wyboru Amena Thompsona i postanowiono zrobi膰 trade down po Jarace Walkera. Przyznam szczerze nie wiem co o nim my艣le膰, nie mam jako艣 przekonania do niego, ja bymbra艂bym Amena, ale draft wydaje si臋 by膰 na tyle mocny, 偶e pewnie pick si臋 obroni. Green w lepszej dru偶ynie z lepszym trenerem powinien zanotowa膰 ogromny post臋p, a do gry wraca Chet kt贸ry mocno chwalony jest przez zawodnik贸w NBA, potrenowa艂 do tego z kadr膮. Bardzo lubie Patricka Williamsa i mam nadzieje, 偶e si臋 otworzy. Jego obrona w meczu playin vs Toronto to by艂 sztos nad sztosy, jego problemem jest brak pewno艣ci siebie i takiego sk****sy艅stwa.聽GM Blazers w przysz艂e lato mo偶e mie膰 prawie 100 mln do wydania, wi臋c wypada艂oby dobrze si臋 pokaza膰 w tym sezonie i zach臋ci膰 wolnych agent贸w. Jak Green bardzo si臋 rozwinie, to kto wie - mo偶e przeskocz膮 kogo艣. Pick贸w tyle, 偶e mo偶na by p贸艂 ligi obdarowa膰. Spodziewam si臋 ko艅ca tanku i jakiego艣 ruchu.

13. San Antonio Spurs

Lato pod tytu艂em utraty, smutku, 偶alu i ostatecznie niestety odej艣cia GMa. Spurs po tym, jak Murray zaakceptowa艂 wy偶sz膮 ofert臋 finansow膮 od Suns s膮 w kiepskiej sytuacji, ale nie beznadziejnej. Prosi si臋 o tank w tym sezonie maj膮c sw贸j pick oraz 偶onglowanie kontraktami Collinsa i Roziera. Tu jest sporo ciekawej m艂odzie偶y, kt贸r膮 mo偶na fajnie obudowa膰. Nie wiem tylko, czy s艂usznie wymieniono Williamsa za Sochana, ale og贸lnie Christie, Mathurin, Sochan, Duren to bardzo ciekawe prospecty. Taki Collins w Jazz mo偶e te偶 zacznie gra膰, to samo Rozier w zespole kt贸ry raczej nie b臋dzie w tym sezonie specjalnie tankowa艂 powinien fajnie wygl膮da膰. Nie jest tak szaro po utracie Murraya, jak mogloby si臋 wydawa膰.

Tier powalczmy o playiny

12. Utah Jazz

Niestety, ale mam jak ich wcisn膮膰 wy偶ej. W zesz艂ym roku byli nawet na 7 miejscu, ale mam wra偶enie 偶e ci co byli za nimi si臋 wzmocnili, ale Jazz nie za bardzo. B臋d膮 tak wysoko, jak zaprowadzi ich Banchero. Og贸lnie uwa偶am, 偶e gra w kadrze m艂odym zawodnikom zazwyczaj robi bardzo dobrze, tak偶e my艣l臋 偶e Banchero si臋 mocno rozwinie w tym sezonie. Niestety, brakuje fire power. Bardzo fajna obrona, ale brakuje mi tu kreator贸w. Musz膮 liczy膰 na mocny rozw贸j Banchero i nie wiem na co u DLO. Hawkins przy zas艂onach Lopeza i Robinsona b臋dzie mia艂 open looki 偶ycia, ale nie wiem czy on fizycznie jest gotowy do NBA. Do tego pot臋偶ny pech ze 艣wietnym Murphym, kt贸ry pewnie do 艣wi膮t. Je艣li Giddey i Banchero zanotuj膮 fajny progres, to mog膮 wskoczy膰 wy偶ej.

11. Sacramento Kings

Nowy GM Kings wzi膮艂 si臋 ostro do pracy i zbudowa艂 ciekawy, fajny do ogl膮dania zesp贸艂. Intryguje mnie te偶 pick w drafcie. Niestety, nie ma swojego picku wi臋c trzeba si臋 bi膰, st膮d zakupy w Sacramento. Schroeder, Powell, Derozan, Barnes, Gobert ,Nance, Landale czy Westbrook to fajny core, natomiast mog膮 mie膰 problemy z utrzymaniem za sob膮 Jazz. Gobert powinien gra膰 lepiej ni偶 w zesz艂ym sezonie, a na pewno na to licz膮 w Sacramento, za rok mo偶na i艣膰 znowu na zakupy. Brakuje mi tu troch臋 m艂odych prospect贸w, zobaczymy co tam Fluber wyczaruje.

10. Oklahoma City Thunder

Po zesz艂orocznej zamianie Randla na Kawhia, w tym sezonie postawiono na m艂ode core wsparte weteranami. Nie wiem czy jestem fanem tej wymiany, ale rozumiem j膮 ze wzgl臋du na 艂amliwo艣膰 Kawhia i troche inny timeline, natomiast lubi艂em ten duet SGA Kawhi. Ten pierwszy jest po bardzo fajnym sezonie i w tym powinien by膰 jeszcze lepszy. Do tego razem z Wagnerem zagrali 艣wietne mistrzostwa 艣wiata. Te偶 potencja艂 na wi臋cej, ale kilka znak贸w zapytania.聽

9 New Orleans Pelicans

Apetyty w zesz艂ym sezonie by艂y wi臋ksze, lecz niestety nie uda艂o si臋 awansowa膰 do playoff贸w. Mamy dw贸jk臋 lider贸w, Harden i Sabonis, dodano maj膮cego na prawd臋 fajny zesz艂y sezon Haywarda, wbrew mockom(za to zgodnie z RL draftem) wybrano wysoko Jetta Howarda. Na pewno obaj Sabonis i Harden maj膮 co艣 do udowodnienia po zesz艂orocznych PO, natomiast przez wi臋kszo艣膰 RS obaj grali bardzo dobre sezony. Na pewno jest potencja艂 na wi臋cej, ale potrzeba tu jakiego艣 ruchu. Jest czym handlowa膰 w ka偶dym razie i Pelikany mog膮 wskoczy膰 wy偶ej, czekam na ruchy. Nie rozumiem tylko podpisu Marcusa Morrisa zamiast innych potencjalnych rolesow za te pieni膮dze. W zale偶nosci do tego co si臋 stanie z Hardenem, mog膮 spa艣膰 za Thunder. Mog膮 te偶 wyprzedzi膰 Suns jak dobrze p贸jdzie.

8. Phoenix Suns

Szkoda, 偶e klub sierota. Szkoda, ze Lonzo po艂amany. Solidnie pod koszem, solidnie na obwodzie. Brakuje mi fajerwerk贸w i lepszego sezonu Murraya. Kibice licz膮 na fart w loterii z Hornets, m贸g艂by to by膰 bardzo fajny asset w przysz艂e lato. Dejcie GMa temu zespo艂owi i nowe kolano Lonzo Ballowi. Bardzo ciekawy pick Ausara, ale jako艣 pachnie mi w tym zespole spadkiem za Pelicans lub OKC w trakcie sezonu. Przyda艂by si臋 jaki艣 ko艅 poci膮gowy tutaj.

7. Memphis Grizzlies

No niestety moim zdaniem Giannis nie ominie playin贸w znowu. Kuba poszed艂 all in, porze藕bi艂 z czego by艂o i pr贸bowal da膰 Giannisowi jaki艣 support i strzelc贸w, ale nie by艂o z czego nalewa膰 za bardzo. Brakuje jakiego艣 ballhandlera zdecydowanie, na pewno nie jest to koniec ruch贸w bo Giannis chyba chcia艂by pogra膰 w nowym klubie o wi臋cej, ni偶 playiny. Z pickami 艣rednio, ale Kessler mo偶e mie膰 ciekaw膮 warto艣膰, skoro jest Jonas to wydaje si臋 to by膰 naturalnym ruchem. W innym przypadku, ci臋偶ko b臋dzie szuka膰 wzmocnie艅 mam wra偶enie. Czekam co dalej.

Tier Raczej do playin贸w nie spadniemy, ale o HCA te偶 b臋dzie ci臋zko

6. Houston Rockets

Fajne S5 i bardzo ciekawy SL w wykonaniu Keyonte. Na pewno pachnie tu jeszcze jakimi艣 ruchami. Na pewno Rockets dostan膮 troch臋 wi臋cej mi艂o艣ci po tym, jak RL Beal zagra w powa偶niejszym zespole. Do tego sta艂y, all starowy poziom Browna i Bama. Brakuje g艂臋bi, mog膮 wskoczy膰聽wy偶ej moim zdaniem na 5 seed, ale pojawia si臋 pytanie o sufit tego zespo艂u. Zobaczymy, czekam na dalsze ruchy po 1 trymestrze.

5. Los Angeles Clippers

Jimmy Butler to powa偶ny PO grajek, wi臋c je艣li dostan膮 si臋 tam ze zdrowym Cadem kt贸ry imponowa艂 na treningach kadry i z jeszcze lepszym Garlandem, to mog膮 zrobi膰 niespodziank臋 komu艣 w PO. Do tego dw贸jka fajnych centr贸w, maj膮cy fajn膮 ko艅c贸wk臋 sezonu PJ Washington. Pytanie z Porterem JR?聽 Do playin贸w nie spadn膮, ale o HCA b臋dzie ci臋偶ko.

Tier contenderzy

4. Dallas Mavericks

Zion we藕 si臋 za siebie spa艣laku, to chce si臋 rzec na pierwszy rzut oka. Ze zdrowym Zionem, AD i Trae maj膮 moim zdaniem szans臋 nawet na 2 seed, ale to zdrowie w przypadku tej pierwszej dw贸jki to powa偶ny if if. Po podpisaniu Vassella pachnie tu po偶egnaniem si臋 z Jrue, finanse zaczynaj膮 by膰 bolesne. Liga nied艂ugo pozna wielkiego Herberta Jonesa.

3. Los Angeles Lakers

Koniec BIG3, czas na nowy etap. W drafcie wybrano dw贸ch bardzo ciekawych, wydaje si臋 mocno zorientowanych na obron臋 zawodnik贸w. Zdrowi Curry Lebron to wci膮偶 najlepszy mo偶liwy duet, ale nie wiem czy dostaniemy jeszcze jeden run zdrowych Currego i Lebrona, cho膰 jako fan Lakers chcia艂bym si臋 myli膰. Nie wiadomo co planuje Lebron, ale raczej na pewno zbli偶a si臋 do emerytury, 艣wietna sytuacja z pickami i z ilo艣ci膮 fajnych roles贸w. Strata Butlera na pewno jednak zaboli i os艂abi ten zesp贸艂, dlatego czekam na dalsze ruchy w Los Angeles.

2. Denver Nuggets

Mistrzowski Joki膰 otrzyma艂 w wakacje utrzymanie swojego core, jednak nie widz臋 tu te偶 jakiego艣 wzmocnienia latem, a jestem zdania 偶e po mistrzowstwie trzeba doda膰 co艣 ekstra, 偶eby si臋 nie os艂abi膰. Oczywi艣cie nie nale偶y ich lekcewa偶y膰 i mistrza nale偶y szanowa膰, lecz na ten moment zdrowi Wolves i Raptors wydaj膮 si臋 mocniejsi. Czekam co dalej, bo Joki膰 na pewno ma apetyt na b2b i tanio sk贸ry nie sprzeda.

1. Minnesota Timberwolves

Najlepszy fire power na papierze w lidze, do tego bardzo fajny offseason i wzmocnienie si臋 艣wietnie prosperuj膮c膮 m艂odzie偶膮. Okropny by艂 ten zesz艂y sezon w Socie, plaga kontuzji by艂a jaka艣 nienormalna. Na ten moment moim zdaniem wyra藕ny faworyt do fina艂贸w z Raptors. Laleczka voodoo wydaje si臋 nie opuszcza膰 Soty, bo udzia艂 w pocz膮tku campu przez Alvarado stoi pod znakiem zapytania bo skr臋ci艂 kostk臋, ale core Booker, George, Tatum to najlepszy zesp贸艂 na zachodzie. Do tego za Lamelo otrzymano Jabariego Smitha, ktory mia艂 fajn膮 ko艅c贸wk臋 sezonu i bardzo dobrego prospecta w wykonaniu Millera. Jak im to dobrze si膮dzie, to mamy dynastie na lata przez czas trwania kontrakt贸w BIG3, dw贸jka fajnych prospect贸w ma rookie kontrakty, tak偶e du偶y szacunek dla kierownictwa. Do tego 艣wietny roles Alvarado i kilku fajnych m艂odych grajk贸w jak Braun i Yurtseven. Najwi臋ksze zmartwienie to zdrowie Roberta Williamsa, ale znale藕膰 ewentualnego centra do tego zespo艂u, to nie bedzie science fiction.聽

Odno艣nik do komentarza

48 minut temu, Reikai napisa艂(a):

Mistrzowski Joki膰 otrzyma艂 w wakacje utrzymanie swojego core, jednak nie widz臋 tu te偶 jakiego艣 wzmocnienia latem, a jestem zdania 偶e po mistrzowstwie trzeba doda膰 co艣 ekstra, 偶eby si臋 nie os艂abi膰. Oczywi艣cie nie nale偶y ich lekcewa偶y膰 i mistrza nale偶y szanowa膰, lecz na ten moment zdrowi Wolves i Raptors wydaj膮 si臋 mocniejsi. Czekam co dalej, bo Joki膰 na pewno ma apetyt na b2b i tanio sk贸ry nie sprzeda.

Szkoda, 偶e pomin膮艂e艣 taki jeden istotny aspekt, 偶e na utrzymanie w sk艂adzie trzech zawodnik贸w posz艂o jakie艣 65 baniek, pewnie, 偶e fajnie by艂oby doda膰 do sk艂adu jaki艣 nowy element, ale niestety nie to by艂o priorytetem, p贸ki co liczymy na zdrowie wybuchy Williamsa, PWata i w ko艅cu Granta, a jak jednak b臋dzie potrzeba to uwolnimy zasoby, od lat w tej grze nie jeste艣my pierwszym faworytem do misia, taka rola nam odpowiada, zw艂aszcza je艣li mamy by膰 przed Sot膮, kt贸ra x sezon z rz臋du 偶yje i umiera na kanwie kolan Rob-Willa, faktyczne wybitny ten offseason ;]

7 godzin temu, Reikai napisa艂(a):

1. Toronto Raptors

Moim zdaniem sa polke wyzej od reszty wschodu, jedynie ze wzgledu na watpliwe zdrowie Kawhia nie daje ich w osobnym tierze. Lillard, Kawhi, Siakam, Turner to potezny firepower ze swietnym fitem, a i kilku rolesow za 4 i 5 ture wpadnie. Moim zdaniem murowany kandydat do finalu, sprawdzeni ludzie w playoffach, fit, defense, mamy tu wszystko. Jedyny znak zapytania to zdrowie liderow, oprocz tego swietny ruch Gma po Kawhia, na pewno fani moga z niecierpliwieniem wyczekiwac sezonu.

Nie rozumiem te偶 za bardzo zachwyta贸w nad Raptors i robienie z nich murowanego faworyta do Fina艂贸w, owszem nazwiska 艣wietne, nawet i wybitne, ale poza Leoanardem wszyscy s膮 zagro偶eni brakem PO, oczywi艣cie zak艂adaj膮c, 偶e Lillard nie przejdzie do Heat, cho膰 i tutaj mo偶e nie mie膰 艂atwo je艣li Pat zdecyduje si臋 wykrwawi膰 za cen臋 tej wymiany. Przede wszystkim jednak troch臋 nie fair do reszty jest windowanie klubu z Kawhi jako liderem jak i r贸wnie偶聽 - o rok starszym -聽 "PO Madafakerem" Lillardem, na tle tych nazwisk Sixers wygl膮daj膮 tu imo mocniej nawet maj膮c Embiida

Edytowane przez LeweBiodroSmoka
Odno艣nik do komentarza

13 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisa艂(a):

Szkoda, 偶e pomin膮艂e艣 taki jeden istotny aspekt, 偶e na utrzymanie w sk艂adzie trzech zawodnik贸w posz艂o jakie艣 65 baniek, pewnie, 偶e fajnie by艂oby doda膰 do sk艂adu jaki艣 nowy element, ale niestety nie to by艂o priorytetem, p贸ki co liczymy na zdrowie wybuchy Williamsa, PWata i w ko艅cu Granta, a jak jednak b臋dzie potrzeba to uwolnimy zasoby, od lat w tej grze nie jeste艣my pierwszym faworytem do misia, taka rola nam odpowiada, zw艂aszcza je艣li mamy by膰 przed Sot膮, kt贸ra x sezon z rz臋du 偶yje i umiera na kanwie kolan Rob-Willa, faktyczne wybitny ten offseason ;]

Nie rozumiem te偶 za bardzo zachwyta贸w nad Raptors i robienie z nich murowanego faworyta do Fina艂贸w, owszem nazwiska 艣wietne, nawet i wybitne, ale poza Leoanardem wszyscy s膮 zagro偶eni brakem PO, oczywi艣cie zak艂adaj膮c, 偶e Lillard nie przejdzie do Heat, cho膰 i tutaj mo偶e nie mie膰 艂atwo je艣li Pat zdecyduje si臋 wykrwawi膰 za cen臋 tej wymiany. Przede wszystkim jednak troch臋 nie fair do reszty jest windowanie klubu z Kawhi jako liderem jak i r贸wnie偶聽 - o rok starszym -聽 "PO Madafakerem" Lillardem, na tle tych nazwisk Sixers wygl膮daj膮 tu imo mocniej nawet maj膮c Embiida

1. Sota mia艂a 艣wietny offseason. Jose, Braun i b2b 3rd pick z ostatnich draftow? Na rookie kontraktach podczas gdy core jest zabezpieczone na lata? To jest 艣wietne lato. Ten Robert Williams to najmniejszy problem, tam centem mo偶e byc Gortat i sobie to u艂o偶膮, maj膮 wiele opcji.聽

2. Grant i Caruso tez nie grali w PO, a nie przeszkodzi艂o im to by膰 wa偶na cz臋艣ci膮 mistrzostwa, wi臋c nie rozumiem argumentu. Ja g艂osowa艂em na Blazers w finale ju偶 teraz, dodanie do tego Kawhia, mo偶e nawet zdrowego to bonus kt贸ry to tylko pieczetuje. Embiid jest chyba w najgorszym mo偶liwym miejscu PRowo, jezeli Nurse nie sprawi 偶e zacznie rozpierdala膰 w Po, to ci臋偶ko znowu w niego uwierzy膰. Zdrowotnie i mentalnie. Ale zobaczymy co b臋dzie, mo偶e nagle zacznie gra膰 艣wietne PO, Maxey wskoczy na wy偶sz膮 p贸艂k臋, Klay b臋dzie 85% Klayem w PO, A Kyrie sobie przypomni 2016 i wtedy Raptors dostan膮 gentleman sweepa. Na ten moment mam wy偶ej Raptors.

Odno艣nik do komentarza

11 minut temu, Reikai napisa艂(a):

1. Sota mia艂a 艣wietny offseason. Jose, Braun i b2b 3rd pick z ostatnich draftow?

nie m贸wie, 偶e to s膮 z艂e nazwiska, ale raczej nie na tu i teraz, zw艂aszcza, 偶e obw贸d wydaje si臋 prze艂adowany gdzie b臋dze brakowa膰 minut dla wszystkich przy big3, do tego pr贸cz Alvarado i mo偶e Brauna, to nie s膮 nazwiska, kt贸re gwarantuj膮 tobie jako艣膰 i natychmiastowy impact, id膮c dalej na pozycjach 4-5 jest s艂abo co prowadzi do

18 minut temu, Reikai napisa艂(a):

Ten Robert Williams to najmniejszy problem, tam centem mo偶e byc Gortat i sobie to u艂o偶膮, maj膮 wiele opcji.聽

radz臋 Tobie od艣wie偶y膰 wydarzenia sprzed trzech sezon贸w i jak istotne jest posiadanie zdrowego graj膮cego centra w PO, ja bardzo lubi臋 Roba i wiadomo, 偶e te偶 lubi臋 si臋 z Sot膮 zawsze podroczy膰, ale nie zmienia to faktu, 偶e przy tych zasobach mo偶na by艂o zrobi膰 o wiele wi臋cej ni偶 tylko p贸j艣cie w m艂ody talent, oczywi艣cie m贸wi臋 tutaj w kontek艣cie walki o tytu艂 im asowanie si臋 potencjalnie z Jokiciem, Zionem, Davisem, Lebronem, Bamem itd.

25 minut temu, Reikai napisa艂(a):

Embiid jest chyba w najgorszym mo偶liwym miejscu PRowo, jezeli Nurse nie sprawi 偶e zacznie rozpierdala膰 w Po, to ci臋偶ko znowu w niego uwierzy膰.

Jednocze艣nie 艂atwo Tobie uwierzy膰 w Leonarda i Lillarda i to w momencie gdy LM zostanie ukr贸cony i nie b臋dzie ju偶 odpoczywania co chwil臋 jak to by艂o udzia艂em Kawhi przez tyle sezon贸w?

32 minuty temu, Reikai napisa艂(a):

Grant i Caruso tez nie grali w PO, a nie przeszkodzi艂o im to by膰 wa偶na cz臋艣ci膮 mistrzostwa, wi臋c nie rozumiem argumentu.

Caruso broni艂a pierwsza pi膮tka all-def, to mo偶e jeden z naprawd臋 niewiele przypadk贸w gdzie brak PO nie zabra艂 zawodnikowi znacz膮cego impactu, Grant by艂 tylko dodatkiem, si艂a Nuggets by艂o posiadanie dw贸ch graczy top5 tamtych PO, co sam chyba zreszt膮 przyznawa艂e艣

Odno艣nik do komentarza

18 minut temu, LeweBiodroSmoka napisa艂(a):

nie m贸wie, 偶e to s膮 z艂e nazwiska, ale raczej nie na tu i teraz, zw艂aszcza, 偶e obw贸d wydaje si臋 prze艂adowany gdzie b臋dze brakowa膰 minut dla wszystkich przy big3, do tego pr贸cz Alvarado i mo偶e Brauna, to nie s膮 nazwiska, kt贸re gwarantuj膮 tobie jako艣膰 i natychmiastowy impact, id膮c dalej na pozycjach 4-5 jest s艂abo co prowadzi do

radz臋 Tobie od艣wie偶y膰 wydarzenia sprzed trzech sezon贸w i jak istotne jest posiadanie zdrowego graj膮cego centra w PO, ja bardzo lubi臋 Roba i wiadomo, 偶e te偶 lubi臋 si臋 z Sot膮 zawsze podroczy膰, ale nie zmienia to faktu, 偶e przy tych zasobach mo偶na by艂o zrobi膰 o wiele wi臋cej ni偶 tylko p贸j艣cie w m艂ody talent, oczywi艣cie m贸wi臋 tutaj w kontek艣cie walki o tytu艂 im asowanie si臋 potencjalnie z Jokiciem, Zionem, Davisem, Lebronem, Bamem itd.

Jednocze艣nie 艂atwo Tobie uwierzy膰 w Leonarda i Lillarda i to w momencie gdy LM zostanie ukr贸cony i nie b臋dzie ju偶 odpoczywania co chwil臋 jak to by艂o udzia艂em Kawhi przez tyle sezon贸w?

Caruso broni艂a pierwsza pi膮tka all-def, to mo偶e jeden z naprawd臋 niewiele przypadk贸w gdzie brak PO nie zabra艂 zawodnikowi znacz膮cego impactu, Grant by艂 tylko dodatkiem, si艂a Nuggets by艂o posiadanie dw贸ch graczy top5 tamtych PO, co sam chyba zreszt膮 przyznawa艂e艣

Chyba po prostu roznimy sie w ocenie Jabariego i Brandona. Dla mnie ten pierwszy to w tym sezonie 16 ppg grajek z 35% za trzy, Brandon Miller pewnie podobnie, jak dodasz do tego ciekawy backup w postaci Yurtsevena, Brauna, to ta lawka nie wyglada tak zle, jak to przedstawiasz. Z tym Robertem to zawsze moga go po prostu zamienic na kogos innego, pewnie ktos sie skusi, a kontrakt ma przyjemny.

Nie widze problemu z przeladowaniem na obwodzie, Booker George i Tatum moga graja razem w s5, staggerujesz ich minuty, grasz z lawki Jose, Dunnem, Braunem, na 3-4 mozesz grac Millerem i Jabarim. Jedyny problem, to pozycja centra, czyli Robert Williams i Omer Yurtseven, to nie jest koniec swiata i jakis wielki problem, jesli Robert jest zdrowy to nie ma w ogole tematu, a jesli cos bedzie nie tak, to maja mozliwosci uderzenia po kogos innego.

Nie bardzo rozumiem tez tych przytykow do Lillarda, przeciez taki Embiid to moze mu pozazdroscic PO resume.

Odno艣nik do komentarza

14 minut temu, Reikai napisa艂(a):

hyba po prostu roznimy sie w ocenie Jabariego i Brandona.

nie wiem w czym si臋 r贸偶nimy, dla mnie jedynie g艂臋bia gdzie Twoimi kolejnymi opcjami jest rookie i drugoroczniak, to nie jest g艂臋bia, kt贸ra gwarantuje Tobie udany marsz po tytu艂, a z Twojego opisu tak mniej wi臋cej wynika i jak dla mnie mylisz 艣wietne perspektywy na nast臋pne sezony (cho膰 z sporymi znakami zapytania, bo Jabari i Miller to nie s膮 gracze pozbawieni flag) z realn膮 si艂膮 tego rosteru obecnie, zw艂aszcza przy tych k艂opotach na centrze, gdzie Y7 z RobWillem razem zagrali jakie艣 25minut (z czego ten pierwszy gra艂 2m/g) 艣rednio w ostatnich PO i oczywi艣cie pewnie mo偶na by zmie艣ci膰 kogo艣 pewniejszego na C, tylko czy w Socie jest na to miejsce bez po艣wi臋cania kogo艣 z tego sk艂adu? gdyby tak by艂o to raczej Williamsa dawno tam ju偶 nie by艂o, ponadto nie jest tajemnic膮, 偶e kontuzja PG czy Williamsa w艂a艣nie mo偶e znowu wszystko zaprzepa艣ci膰, jak Twoim zdaniem mo偶na zak艂ada膰 zdrowy sezon u tych dw贸ch, to imo ponownie wybierasz sobie takie scenariusze jakie uznajesz za wygodne, a jednocze艣nie ci艣niesz po graczach typu Embiid, Klay czy Irving

26 minut temu, Reikai napisa艂(a):

Nie bardzo rozumiem tez tych przytykow do Lillarda, przeciez taki Embiid to moze mu pozazdroscic PO resume.

偶e co?

Playoff Damian Lillard

Elimination games: 28.7 3P% 聽4-7 record

Semifinals: 聽39.2 FG% 聽6-11 record

Conference Finals: 37.1 FG% 聽0-4 record

faktyczne no jest czego zazdro艣ci膰聽 ;]

Odno艣nik do komentarza

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisa艂(a):

Playoff Damian Lillard

Elimination games: 28.7 3P% 聽4-7 record

Semifinals: 聽39.2 FG% 聽6-11 record

Conference Finals: 37.1 FG% 聽0-4 record

faktyczne no jest czego zazdro艣ci膰聽 ;]

Cytat

Fun MVP facts:

The best team he's beaten in the playoffs is the 2022 5th seed Raptors led by Siakam and FVV

He averages 22 PPG on 49.2% TS in elimination games(a 9 game sample size)

In NO playoff run has he ever averaged more assists than turnovers

He is the ONLY MVP in league history to never make the conference finals

This year, he had the biggest PPG drop from the RS to the playoffs of any MVP winning season

He turned the ball over 8 times in back to back elimination games against the Hawks in 2021

He's shot under 20% from three over his last two playoff runs

He had a worse eFG% than Russell Westbrook during the 2023 playoffs

With a chance to go up 3-1, Joel Embiid went 0-12 in the second half against the 5 seeded Hawks in game 4, including missing a wide open layup to take the lead

He got stripped by Danilo Gallnari to seal the loss in game 7

Down 3 in game 5 of the same series with 15 seconds left, he missed BOTH free throws to seal the game

All of his offensive numbers(PPG, RPG, APG, TOs, FG%, 3P%, FT%) are worse in the playoffs than in the regular season aside from FT%

He has only won ONE playoff series in his career where he played in all four wins(2022 vs. Toronto)

He is 0-3 in game 7s and has posted a 49% TS and 5.3 TOs a game in those 3 games

He once got swept in a series despite averaging FIFTEEN free throws per game(2020 vs. Boston)

Over the last two seasons, he has a 9.2 BPM in the regular season(box plus minus) and a 1.0 BPM in the playoffs

WORST OF ALL: HE IS 9/38 IN CLUTCH(within 5 points, last 5 minutes by NBA definition) SITUATIONS DURING HIS PLAYOFF CAREER, WITH AN UNFATHOMABLE TS% of 35.7%

Mozemy sie tak przerzucac, fakty sa takie ze Lillard byl w finalach konferencji, Embiid ogladal je w TV majac lepszy zespol i gorszych przeciwnikow, bedac wysoko na liscie choke'u i obnizenia poziomu wzgledem RS all time. Nie widze powodu, zeby stawiac Lillarda nizej za PO, niz Embiida. Za kilka lat bedziesz pamietal Lillarda z PO, jako jakies rozne lepsze i gorsze serie, jakas trojka nad Georgem i wyslanie OKC do domu, jakis game winner vs Rockets na poczatku kariery, taki mocno average PO performer ze swoimi momentami zajebistymi.

Embiid? No chyba to co wkleilem wyzej pokazuje co osiagnal do tej pory w PO.

17 minut temu, LeweBiodroSmoka napisa艂(a):

nie wiem w czym si臋 r贸偶nimy, dla mnie jedynie g艂臋bia gdzie Twoimi kolejnymi opcjami jest rookie i drugoroczniak, to nie jest g艂臋bia, kt贸ra gwarantuje Tobie udany marsz po tytu艂,

Wazna czescia glebi RL Nuggets byl Braun, a obaj Jabari i Brandon z miejsca sa od niego lepsi, wiec no nie wiem.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.