Kily Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Ja to może jakimś boomerem jestem, ale dla mnie Siedmiu Wspaniałych to jak najbardziej zachodni (amerykański) western Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 1 minutę temu, Kily napisał(a): Ja to może jakimś boomerem jestem, ale dla mnie Siedmiu Wspaniałych to jak najbardziej zachodni (amerykański) western https://pl.wikipedia.org/wiki/Siedmiu_samurajów O ten mi chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, Kily napisał(a): Ja to może jakimś boomerem jestem, ale dla mnie Siedmiu Wspaniałych to jak najbardziej zachodni (amerykański) western @RappaRowi albo się poebało z kategorią, albo chciał wybrać oryginał o podobnym tytule Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, RappaR napisał(a): https://pl.wikipedia.org/wiki/Siedmiu_samurajów O ten mi chodzi A napisałeś tak: 4 minuty temu, RappaR napisał(a): Siedmiu Wspaniałych - film niezachodni @BMF Czyli https://www.filmweb.pl/film/Siedmiu+wspaniałych-1960-9525 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 @BMF Tak obstawiłem, że to w animacji weźmiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, RappaR napisał(a): @BMF Tak obstawiłem, że to w animacji weźmiesz Też tak obstawiałem, od samego początku. Pamiętam jak mając zerową wiedzę o animacji dawno, dawno temu moja ówczesna dziewczyna mnie namówiła do oglądnięcia tego i byłem szczerze zszokowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 2 minuty temu, BMF napisał(a): Też tak obstawiałem, od samego początku. Pamiętam jak mając zerową wiedzę o animacji dawno, dawno temu moja ówczesna dziewczyna mnie namówiła do oglądnięcia tego i byłem szczerze zszokowany. Ale na razie jak się odgrażałeś wybieraniem filmów nieanglojęzycznych, to na razie w 5 z 6 kategorii, które były od początku poleciałeś z Hollywoodzkim mainstreamem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 4 minuty temu, RappaR napisał(a): Ale na razie jak się odgrażałeś wybieraniem filmów nieanglojęzycznych, to na razie w 5 z 6 kategorii, które były od początku poleciałeś z Hollywoodzkim mainstreamem No od Mad Maxa postanowienie jest, że będzie bardziej kreatywnie. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 @RappaR już niektórzy widzieli ten pick Szeregowca Ryana, więc nie zmieniaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zwłaszcza, że Gwiezdne Wojny mają więcej wspólnego z prawdziwą historią niż Gladiator. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, BMF napisał(a): Zwłaszcza, że Gwiezdne Wojny mają więcej wspólnego z prawdziwą historią niż Gladiator. ;] Ale to nie jest kategoria historyczny Ale to dobra cofnę i zostawiam Szeregowca Ryana, myślałem, że nie problem skoro następna osoba nie zdążyła wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Brak wyboru Łowcy jeleni to dla mnie gruby mindfuck Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 W kryminalnych chciałem dać Tajemnice Los Angeles, świetny film. Potem pomyślałem - Watchmen. Mogę dać Gangi Nowego Yorku - nie widziałem i sam bym nadganiał z wami Ale w końcu uznałem, że to najmocniej obsadzona kategoria z kategorii, gdzie ja nie lubię z zasady filmów mafijnych, więc zamiast tego dam coś, co wiem, że będziecie musieli sami obejrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 6 minut temu, RappaR napisał(a): Ale to nie jest kategoria historyczny Nom, ale to jest typowy Hollywood, że robisz efektowny film historyczny, który ją ordynarnie przekłamuje. Szeregowiec Ryan jest legit z kolei. Ale mogą zostać oba wybory chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 2 minuty temu, RappaR napisał(a): W kryminalnych chciałem dać Tajemnice Los Angeles, świetny film. Potem pomyślałem - Watchmen. Mogę dać Gangi Nowego Yorku - nie widziałem i sam bym nadganiał z wami XD - dla mnie to głupota wybierać film, którego się nie widziało, bo masz tu rekomendować filmy, które widziałeś dla innych, jako najlepsze w danej kategorii wg Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 2 minuty temu, BMF napisał(a): Nom, ale to jest typowy Hollywood, że robisz efektowny film historyczny, który ją ordynarnie przekłamuje. Szeregowiec Ryan jest legit z kolei. Ale mogą zostać oba wybory chyba. Dobrze, że Twój epos jest wprost z podręczników z historii Ale w sumie zajebiście się bawię, widzę, że mam zajebiste filmy do obejrzenia, ale w sumie za płytko zbieramy się do tego I tak pozostanie w każdej kategorii kilkadziesiąt filmów, w sumie zobaczymy jak pójdzie ocenianie i oglądanie potem, ale aż mam ochotę by zrobić kolejny tylko z wyłączeniem tych filmów co już poszły Teraz, P_M napisał(a): XD - dla mnie to głupota wybierać film, którego się nie widziało, bo masz tu rekomendować filmy, które widziałeś dla innych, jako najlepsze w danej kategorii wg Ciebie Wiem, dlatego właśnie tego nie zrobilem i wybieram filmy co widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, RappaR napisał(a): I tak pozostanie w każdej kategorii kilkadziesiąt filmów, w sumie zobaczymy jak pójdzie ocenianie i oglądanie potem, ale aż mam ochotę by zrobić kolejny tylko z wyłączeniem tych filmów co już poszły Jak dla mnie nie ma sprawy, mam masę perełek, które są mało znane tylko błagam, wypierdolmy westerny i wojenne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 1 minutę temu, RappaR napisał(a): Dobrze, że Twój epos jest wprost z podręczników z historii Dobrze znasz różnicę. Biorąc pod uwagę, że wyniki są jednak bezwartościowe (mówimy o czterech głosach na swoje wybory de facto + może ktoś spoza gry, ale będzie ciężko), to następnym razem można rzucić kryterium, że musi być polecony film, którego chociaż jeden z uczestników nie widział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 3 minuty temu, P_M napisał(a): Jak dla mnie nie ma sprawy, mam masę perełek, które są mało znane tylko błagam, wypierdolmy westerny i wojenne Może Ci się spodobają. Teraz, BMF napisał(a): Dobrze znasz różnicę. Biorąc pod uwagę, że wyniki są jednak bezwartościowe (mówimy o czterech głosach na swoje wybory de facto + może ktoś spoza gry, ale będzie ciężko), to następnym razem można rzucić kryterium, że musi być polecony film, którego chociaż jeden z uczestników nie widział. Zobaczy się jak to dalej pójdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 @RappaR wysil się. W pierwszym poście nie żadne Orihibito tylko Okuribito -> https://www.filmweb.pl/film/Pożegnania-2008-450390 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi