ignazz Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Szrek świetny. Oryginalna obsada to było novum w świecie bajeczek. Dziś już nie pamiętamy jaki biznes z tego poszedł. Novum ze pakowano gwiazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 1 minutę temu, ignazz napisał(a): Oryginalna obsada to było novum w świecie bajeczek. Jakie novum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 13 minut temu, RappaR napisał(a): Inni mogą nie cenić tak wysoko jak Ty animacji o św Franciszku Rozumiem czemu tak Ci się podoba Shrek, mam nadzieję, że też masz warstwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, fluber napisał(a): Rozumiem czemu tak Ci się podoba Shrek, mam nadzieję, że też masz warstwy. I nawet lubię cebulę! Polak cebulak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 @BMF @the_secret Kily będzie po 22, więc możecie już wysłać swoje picki do takiego @julekstep i byśmy dzisiaj już na bank weszli jakoś w 6 rundę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Spoko, ja będe jeszcze z 2h online, także dam w temacie picki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Sorki Panowie, ale poważna rozgrywka brydżowa wzięła górę nad forum w ostatnich godzinach 2 godziny temu, MarcusCamby napisał(a): Największy overrated to dla mnie jednak wybór @Kily i ten nieszczęsny Czas Apokalipsy. To jest kolejny Sergio Ramos, kolego Chyba już tutaj na forum zdarzało mi się pisać, że nie ma filmu, którego kultowości za nic nie potrafię zrozumieć. Najgorsze ratio pod względem światowego fame, a tego co obejrzałem. Biorąc pod uwagę, że powstał jako adaptacja świetnej książki, to te przegadane pierdy na wodzie wydają się ciągnąć bez końca. Z Ciebie to jest większy hipster niż z tych, którzy smarują gównem Ojca Chrzestnego aczkolwiek ciekawe zjawisko, że takie dziwne opinie spotykają w tym wątku klasyki właśnie Coppoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Dzień świra w tej zabawie zasługuje na 6 miejsce w swojej kategorii Najbardziej żałosny, pretensjonalny film jaki widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Fajnie, że na razie w każdej kategorii udało mi się wybrać swój top 1. W przypadku Dawno temu w Ameryce chodzi oczywiście o wersję, która wyszła w Europie (ewentualnie rozszerzoną wersję reżyserską z ostatnich lat), a nie o tę profanację, która wyszła początkowo na rynek amerykański. W przypadku polskich komedii w kategoriach ściśle komediowych inny film jest moim nr 1, ale całościowo w moim prywatnym rankingu Dzień świra najlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 5 minut temu, Kily napisał(a): Sorki Panowie, ale poważna rozgrywka brydżowa wzięła górę nad forum w ostatnich godzinach c*** z Ramosem i Czasem Apokalipsy. Na brydża trzeba się kiedyś umówić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, Kily napisał(a): Fajnie, że na razie w każdej kategorii udało mi się wybrać swój top 1. W przypadku Dawno temu w Ameryce chodzi oczywiście o wersję, która wyszła w Europie (ewentualnie rozszerzoną wersję reżyserską z ostatnich lat), a nie o tę profanację, która wyszła początkowo na rynek amerykański. W przypadku polskich komedii w kategoriach ściśle komediowych inny film jest moim nr 1, ale całościowo w moim prywatnym rankingu Dzień świra najlepszy. Mi w sumie też, no ale przy 15 kategoriach na 5 pickujących to ciężko nie wybrać topu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 1 minutę temu, Kily napisał(a): W przypadku Dawno temu w Ameryce chodzi oczywiście o wersję, która wyszła w Europie (ewentualnie rozszerzoną wersję reżyserską z ostatnich lat), a nie o tę profanację, która wyszła początkowo na rynek amerykański. Oglądałem film kilkakrotnie, a nie wiedziałem, że są różne wersje. Chodzi o końcówkę czy coś więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 3 minuty temu, RappaR napisał(a): Dzień świra w tej zabawie zasługuje na 6 miejsce w swojej kategorii Najbardziej żałosny, pretensjonalny film jaki widziałem. Poczekaj 10-15 lat i obejrzyj znowu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, MarcusCamby napisał(a): Oglądałem film kilkakrotnie, a nie wiedziałem, że są różne wersje. Chodzi o końcówkę czy coś więcej? W Stanach wyszła do kin wersja, z której wycięto 1,5 h scen i wszystko ułożono chronologicznie. To co tam zrobiono Leone w tym przypadku to więcej niż sk****syństwo. W ostatnich latach wyszła wersja poszerzona o jakieś 20 minut ponad tę prawilną, dodając wycięte wcześniej sceny głównie z wczesnego okresu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Shrek - pewne top1 w animacji? Dobre hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, fluber napisał(a): Poczekaj 10-15 lat i obejrzyj znowu Właśnie za dziecka mi się podobał, odczekałem i z ogromnymi oczekiwaniami obejrzałem i po prostu w połowie odpuściłem i nie zdzierżyłem. Trochę memicznych tekstów i tyle, jako film się w ogóle nie broni, a już na pewno nie jako coś wysokiej kultury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, Kily napisał(a): W Stanach wyszła do kin wersja, z której wycięto 1,5 h scen i wszystko ułożono chronologicznie. To co tam zrobiono Leone w tym przypadku to więcej niż sk****syństwo. W ostatnich latach wyszła wersja poszerzona o jakieś 20 minut ponad tę prawilną, dodając wycięte wcześniej sceny głównie z wczesnego okresu. prawilna wersja to ta 4h? Oglądałem ten film tylko raz w 2016 roku i właśnie tą 4h wersje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, RappaR napisał(a): Właśnie za dziecka mi się podobał, odczekałem i z ogromnymi oczekiwaniami obejrzałem i po prostu w połowie odpuściłem i nie zdzierżyłem. Trochę memicznych tekstów i tyle, jako film się w ogóle nie broni, a już na pewno nie jako coś wysokiej kultury. Piszesz o dniu świra czy o Shreku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Dzień Świra to bardziej dramat niż komedia, po prostu nasz polski filtr sprawia, że śmiejemy się tam z własnego obrazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 2 minuty temu, fluber napisał(a): Piszesz o dniu świra czy o Shreku? Dzień Świra, Shrek po latach dalej bawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi