Skocz do zawartości

Nuggets 2024/25 - Booth przestań mi Jokicia prześladować

Lucas

Denver obroni tytuł?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Nuggets b2b mistrzem?

Rekomendowane odpowiedzi

Patrząc na linijkę Jokica reakcja może być tylko jedna

comment_PYM70ClbsUMgMDa5cRiztcwBkvwMfHAR

Miał już trochę chorych linijek, ale ta zdecydowanie, co ciekawostka miał już 30-17-17 w PO i też przeciwko Suns :P 

ciekawy byłby temat z najbardziej szalonymi linijkami w historii jeśli chodzi o pojedyncze mecze. Jokic 30-20-20, Westbrook 20-20-20, Doncic 60-20-10, Snell 0-0-0-0-0-0-0-0-0 

tak parząc na tych Nuggets, jestem ciekaw na ile możliwe byłoby latem sprzedanie wszystkiego poza Jokicem i Braunem, i zbudowanie zespołu na win now - w teorii to jest oczywiscie zespół na wygranie w tym sezonie mając najlepszego zawodnika w lidze ale czy Murray-MPJ-Gordon stawia się na play offy? Czy Westbrook nie będzie sypać piachu w tryby? Trochę tricky pytania

26 minut temu, airmax napisał(a):

tak parząc na tych Nuggets, jestem ciekaw na ile możliwe byłoby latem sprzedanie wszystkiego poza Jokicem i Braunem, i zbudowanie zespołu na win now - w teorii to jest oczywiscie zespół na wygranie w tym sezonie mając najlepszego zawodnika w lidze ale czy Murray-MPJ-Gordon stawia się na play offy? Czy Westbrook nie będzie sypać piachu w tryby? Trochę tricky pytania

IMO będzie jakaś rewolucja, tzn liczę na nią, jeśli w tym sezonie nie będzie tytułu, i dotyczy to też FO, bo Booth ma sporo za uszami.

53 minuty temu, airmax napisał(a):

Z obecnym składem jaki ma jokić to równie dobrze będą męczarnie w pierwszej rundzie i możliwy wypad w drugiej -nawet epoka w której mieli w kieszeni lakersów już się skończyła

Edytowane przez Tombou

4 godziny temu, Tombou napisał(a):

Z obecnym składem jaki ma jokić to równie dobrze będą męczarnie w pierwszej rundzie i możliwy wypad w drugiej -nawet epoka w której mieli w kieszeni lakersów już się skończyła

Akurat Lakersów powinni mieć w kieszeni na luzie. Niech ten ostatni mecz nikogo nie zmyli - myślę że zawodnicy Nuggets jednak będą cos tam kreować i trafiać jak Jokic będzie znowu potrajany (chyba też nikt nie ma obaw że Jokic będzie miał problemy ze znajdowaniem partnerów). Może jakaś siła przyjaźni, star power, Luka magic, Lebron last dance mogą uratować Lakers, ale tak w normalnych okolicznościach to ja tego nie widzę przy tym komplecie wysokich LA

Z innej beczki, weźcie Nuggets się ogarnijcie i zbudujcie Jokiciowi jakiś kurna team, bo żal i wstyd. Serb będzie zdobywał 9te MVP, a na palcu nadal jeden pierścień bo właścicielowi żal kasy....

5 godzin temu, Lucas napisał(a):

IMO będzie jakaś rewolucja, tzn liczę na nią, jeśli w tym sezonie nie będzie tytułu, i dotyczy to też FO, bo Booth ma sporo za uszami.

myślisz że Nuggets powalczą o KD? Fajnie by go było zobaczyć u boku Joka. Nuggets mają duże kontrakty Portera i Murraya, a picków aż tak dużo by nie musieli rzucać bo KD ma ostatni rok kontraktu po tym sezonie

2 minuty temu, Koelner napisał(a):

Jokic 

A jesteś to w stanie to udowodnić/uargumentować. Jak zacząłem patrzyć na statystyki ofensywne zespołowe to Denver w tym sezonie ma najlepszy wynik tzn. 2 miejsce ale najczęściej było na 4-5 miejscu. PHO Nasha awansowało po jego przyjściu z 23 zespołu w ataku na 1 i przez kolejne 5 lat zawsze kończyło na 1 albo 2 miejscu w ofensywie. W Dallas zdarzało się że jego zespół był 2-3 razy poniżej 2 miejsca ale głownie prowadził najlepsze ofensywy.

Tzn. w sumie zakładałem tak jak Ty i nawet parę razy to pisałem ale jak popatrzyłem na całokształt to w sumie nie wiem czy nie ulegamy magii cyferek. Dodatkowym impulsem był filmik na twitterze pokazujący jakie zagrania zostały uznane za jego asyste.

6 minut temu, Gregorius napisał(a):

A jesteś to w stanie to udowodnić/uargumentować. Jak zacząłem patrzyć na statystyki ofensywne zespołowe to Denver w tym sezonie ma najlepszy wynik tzn. 2 miejsce ale najczęściej było na 4-5 miejscu. PHO Nasha awansowało po jego przyjściu z 23 zespołu w ataku na 1 i przez kolejne 5 lat zawsze kończyło na 1 albo 2 miejscu w ofensywie. W Dallas zdarzało się że jego zespół był 2-3 razy poniżej 2 miejsca ale głownie prowadził najlepsze ofensywy.

Tzn. w sumie zakładałem tak jak Ty i nawet parę razy to pisałem ale jak popatrzyłem na całokształt to w sumie nie wiem czy nie ulegamy magii cyferek. Dodatkowym impulsem był filmik na twitterze pokazujący jakie zagrania zostały uznane za jego asyste.

Obecnie liga jest bardziej ofensywna w 04-05 sr ortg było 106.1 i 24-25 114.1 ortg , suns miało 114.5,  nuggets ma 120.3

5 minut temu, Koelner napisał(a):

Obecnie liga jest bardziej ofensywna w 04-05 sr ortg było 106.1 i 24-25 114.1 ortg , suns miało 114.5,  nuggets ma 120.3

To jest jakiś argument ale po pierwsze nie wiem czemu chcesz porównywać jeden do jednego wyniki zamiast porównywać w stosunku do czasów kiedy grali. Wydaje sie to bardziej sprawiedliwe. Dwa pace obecnie jest również dużo wyższe. około 100 do 95(96) wiec wyniki bardzo podobne. 

Druga sprawa która właśnie zauważyłem to w poprzednim sezonie wyniki w ofensywie Denver były gorsze niż OKL i IND. W obu zespołach nie widzę większego talentu (na moment keidy grali nie talentu jako możliwość rozwoju graczy)  wokół liderów niż w Denver.

Tzw. Jokic i nie jest nawet blisko, z grubsza ten sam impakt jako kreatorzy, ale Jokic to dodatkowo lepszy scorer i mocny rebounder w ataku. 

Prime Nash miał handicap grania z lepszym ofensywnym supportem/w gorszej ofensywnej lidze/u coacha wyprzedzającego swoje pokolenie/w teamie z topowym spacingiem (w czasach pato-ofensywy: combo kreator-shooterzy-vertical spacing i szybkie pace to było coś rewolucyjnego, lol), więc w tych adjusted cyferkach pewnie wypada lepiej - ale Jokic na parkiecie robi po prostu więcej. 

3 minuty temu, BMeF napisał(a):

Tzw. Jokic i nie jest nawet blisko, z grubsza ten sam impakt jako kreatorzy, ale Jokic to dodatkowo lepszy scorer i mocny rebounder w ataku. 

Prime Nash miał handicap grania z lepszym ofensywnym supportem/w gorszej ofensywnej lidze/u coacha wyprzedzającego swoje pokolenie/w teamie z topowym spacingiem (w czasach pato-ofensywy: combo kreator-shooterzy-vertical spacing i szybkie pace to było coś rewolucyjnego, lol), więc w tych adjusted cyferkach pewnie wypada lepiej - ale Jokic na parkiecie robi po prostu więcej. 

Nawet nie żebym się nie zgadzał. Tylko właśnie bycie lepszym scorerem czy rebounderem wlicza się w statystyki zespołu. Mam problem że eye-test nie zgadza mi się z tym że mimo posiadania najlepszego ofensywnego gracza w historii Denver były 5-6 w ataku i dopiero w tym sezonie jest na 2 miejscu. i zastanawiam się czy nie ulegamy magii cyferek indywidualnych i efektu wow że wysoki może tak grać , a tak naprawdę nawet tej klasy wysoki w ataku (jako wysoki bez zastanawiania i wątpliwości numer jeden w ataku)  ma problem z generacja ataku na poziomie wybitnych niskich (PG-SG). 

1 godzinę temu, the_secret napisał(a):

myślisz że Nuggets powalczą o KD? Fajnie by go było zobaczyć u boku Joka. Nuggets mają duże kontrakty Portera i Murraya, a picków aż tak dużo by nie musieli rzucać bo KD ma ostatni rok kontraktu po tym sezonie

Liczyłem na coś takiego w trade deadline wokół MPJ, nie wiem czy temat realny latem, ale na pewno Jokic mógłby jeszcze wydłużyć karierę KD, jak Luka LeBrona w LA. No i w teorii jeśli KD spadalby latem, to nie blokowały *teoria spiskowa* przejścia Doncicia do Jokicia.

Czy to najlepsza opcja to ciężko powiedzieć, ale biorąc pod uwagę limitowane możliwość Denver w kwestii assstow, to może być najbardziej realne.

46 minut temu, Gregorius napisał(a):

Druga sprawa która właśnie zauważyłem to w poprzednim sezonie wyniki w ofensywie Denver były gorsze niż OKL i IND

popełniasz tutaj prosty błąd logiczny, bo patrzysz na symaryczne wartości, a Nuggets bez Jokicia na parkiecie mają ofensywę dokładnie taką jak najgorsi Wizards i to się ostatnimi czasy bardzo poprawiło zresztą, bo wcześniej ten ortg był poniżej 100

https://www.pbpstats.com/wowy-combos/nba?TeamId=1610612743&Season=2024-25&SeasonType=Regular%2BSeason&PlayerIds=203999

dodatkowo OKC ma świetną głębię co pomaga im trzymać ofensywę na poziomie nawet gdy odpoczywają liderzy, oni bez  Shaia są na lekkim plusie, to jest przepaść jak spojrzysz na Nuggets

Pacers mają świetnie dobrany roster do Huliego, przecież oni w tamtym rs przez dłuższy czas kręcili najlepszą ofensywę alltime, sam TJ jest przecież wyśmienitym liderem 2nd unitu, takim, którego Nuggets brakuje praktycznie od zawsze

23 minuty temu, Me Myself and I napisał(a):

Clipboard01.jpg

raczej nie żal mu kasy, kwestia jak ją wydaje

A tu się mogę zgodzić, bo Kroenkes mają swoje wady, ale problem Denver to bardziej zle użycie assetow nawet takich jak 2nd round picki, ograniczenia przez CBA (Bruce Brown) i to...jak dobry jest Jokic, bo 'przez' niego to KCP i Bruce taką kasę na FS dostali.