Kily Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 7 minut temu, fluber napisał: Po prostu dobry wybór na tym etapie IMO średni, ale nie będę rzucał spoilerami. Nie ma o co płakać, że podebrane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 tyle gadania o Sokratesie a #1 w filozofii poszła z 4 wyborem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 6 minut temu, Qcin_69 napisał: tyle gadania o Sokratesie a #1 w filozofii poszła z 4 wyborem Masz Kanta za 1 w filozofii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 Teraz, P_M napisał: Masz Kanta za 1 w filozofii? Nie będę robił sobie reklamy ale uważam że mam narazie dwóch goat plus 2 osoby z top 3 danej kategorii. Całkiem nieźle jak na razie. Dla mnie Kant to silne top3 filozofii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 Teraz, Gregorius napisał: Nie będę robił sobie reklamy ale uważam że mam narazie dwóch goat plus 2 osoby z top 3 danej kategorii. Całkiem nieźle jak na razie. Dla mnie Kant to silne top3 filozofii. Ok, dla mnie Kant to takie top 15, ale spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 9 minut temu, Qcin_69 napisał: tyle gadania o Sokratesie a #1 w filozofii poszła z 4 wyborem impakt duży (na pewno większy od Sokratesa ) ale kolo ma jedną zasadniczą wadę jest kurewsko nudny (jego życie było nudne, jego teksty były nudne, wszystko co z nim związane jest nudne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 2 minuty temu, Gregorius napisał: Nie będę robił sobie reklamy ale uważam że mam narazie dwóch goat plus 2 osoby z top 3 danej kategorii. Całkiem nieźle jak na razie. Dla mnie Kant to silne top3 filozofii. XDDDXDDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 1 minutę temu, P_M napisał: Ok, dla mnie Kant to takie top 15, ale spoko. nie no w samej filozofii Kant to top5 luźno ale na pewno ma w c*** niskie sympathy value (a przynajmniej powinien mieć u osób które miały jakąkolwiek styczność, czy też próby styczności z jego tekstami ) 12 minut temu, Qcin_69 napisał: tyle gadania o Sokratesie a #1 w filozofii poszła z 4 wyborem i nie #1 w filozofii nie zostanie wybrany w tym drafcie (chyba że sobie zostawię ten pick na ostatnią rundę w celach edukacyjnych) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 1 minutę temu, P_M napisał: Ok, dla mnie Kant to takie top 15, ale spoko. Ciekawe dlaczego tak nisko. Ciężko mi wyobrazić sobie tylko większych od niego. No ale to Twoje zdanie. Jak niw zapomnisz daj proszę swoje top 15 w takim razie. Może być na pm skoro już wybrałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 29 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 Sokrates poza top 20, kant top 15 Major Suchodolski w top 10! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 2 minuty temu, julekstep napisał: impakt duży (na pewno większy od Sokratesa ) ale kolo ma jedną zasadniczą wadę jest kurewsko nudny (jego życie było nudne, jego teksty były nudne, wszystko co z nim związane jest nudne) No właśnie nie lubię go. I tutaj impact wyżej niż osobiste sympatię. Lol. Nawet ciężko mi go bronić niezgadzajac się z jego filozofia. Ale nie umiem wyobrazić sobie 5 filozofów z większym impactem. 4 minuty temu, P_M napisał: XDDDXDDDD Einstein na luzie. Karol Wielki też chyba ze ktoś ma zupełnie inne kryteria. Edison mocne top 3 więc nie wiem z czego się śmiejesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 1 minutę temu, Reikai napisał: Sokrates poza top 20, kant top 15 Major Suchodolski w top 10! ugułem ciężko się nie zgodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 5 minut temu, julekstep napisał: #1 w filozofii nie zostanie wybrany w tym drafcie (chyba że sobie zostawię ten pick na ostatnią rundę w celach edukacyjnych) Wiadomo, Dziki trener xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 (edytowane) 2 minuty temu, P_M napisał: Wiadomo, Dziki trener xD to nauki ścisłe akurat 5 minut temu, Gregorius napisał: Einstein na luzie. jak zrobić era-adjustment to akurat Newtona można dać wyżej -> ale tak, Einstein pewnie będzie nr 1 w ścisłych Edytowane 29 Czerwca 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 14 minut temu, P_M napisał: Masz Kanta za 1 w filozofii? yep, #1 bez dwóch zdań dla mnie, przed Platonem. Generalnie z filozofia jest tak, ze ciężko tutaj ustalić „właściwa” kolejność - i chcąc nie chcąc podejście Julka w kwestii Arystotelesa tez kupuje, ale dla mnie prywatnie Kant wygrywa kategorie. A ze był nudny no cóż, był, ale Krytyka czystego rozumu to chyba najlepsza pozycja z filozofii jaka zdarzyło mi się czytać no i „niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie” no sztosik cytat, znacznie lepsze niż odpowiedz na pytanie czym jest Substancja 14 minut temu, julekstep napisał: #1 w filozofii nie zostanie wybrany w tym drafcie (chyba że sobie zostawię ten pick na ostatnią rundę w celach edukacyjnych) tez zostawiłem sobie filozofię na koniec generalnie, bo tam z 15 pickiem będzie można spokojnie wybrać kogoś kto skończy w top5- i wszystko pozostawiam kwestii późniejszego sprzedania danego filozofa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 1 minutę temu, Qcin_69 napisał: no i „niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie” no sztosik cytat, znacznie lepsze niż odpowiedz na pytanie czym jest Substancja No właśnie słaby ten cytat, a już jego imperatyw kategoryczny to aż wstyd przywoływać biorąc pod uwagę jak odtwórcza to myśl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 2 minuty temu, P_M napisał: No właśnie słaby ten cytat, a już jego imperatyw kategoryczny to aż wstyd przywoływać biorąc pod uwagę jak odtwórcza to myśl. mam zgoła inna opinie, dla mnie imperatyw kategoryczny to absolutny top jeśli chodzi o zasady etyczne, choć samemu się nigdy do niej nie stosowałem, ale jakbym miał wybrać coś co jest moja ulubiona doktryna filozoficzna to mam świadomość ze kończę na ostatnim miejscu w tej kategorii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 1 minutę temu, Qcin_69 napisał: ale jakbym miał wybrać coś co jest moja ulubiona doktryna filozoficzna to mam świadomość ze kończę na ostatnim miejscu w tej kategorii zawsze wyglądałeś mi na fana Diogenesa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 wnioskuje o wyjebane @Reikai z draftu, bo obraża się o dyskusje w beGM w rezultacie nawet nie dał lajka za Hendrixa (chyba, że to jeszcze nie to, to ja już nic nie pojmuję) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 1 minutę temu, Qcin_69 napisał: mam zgoła inna opinie, dla mnie imperatyw kategoryczny to absolutny top jeśli chodzi o zasady etyczne, choć samemu się nigdy do niej nie stosowałem, ale jakbym miał wybrać coś co jest moja ulubiona doktryna filozoficzna to mam świadomość ze kończę na ostatnim miejscu w tej kategorii Na studiach miałem etykę i może miałem dziwnego profesora, ale wszyscy studenci zgodnie widzieli słabości w imperatywie Kanta i dość szybko się po nim przejechali. Inna sprawa, że bardziej irytuje mnie odtwórczość niż treść, bo to samo zostało już powiedziane/napisane przed Kantem, a dziwnym trafem ta zasada etyczna jest jemu przypisywana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi