Skocz do zawartości

moderator i jego odpaly

Vice-rezerwa-rezerwy

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, PZGNW napisał(a):

Z racji frajerskich zagrywek, jakie są stosowane przez niektórych, przekazuję gryps Denisa:

"Owszem, jest to multikonto - Marcina Najmana. Marcin normalnie założył konto, po czym został zbanowany bez napisania ani jednego posta. Przekazał mi info o istnieniu tego miejsca, więc postanowiłem sam zobaczyć co i jak, gdyż podobnie jak mój kolega interesuję się koszykówką. Prośba o potwierdzenie, czy konto Denis Bad Boy Załęcki jest multikontem Marcin Najman, a jeśli nie o wskazanie, jakiego innego.

Ban został nałożony najprawdopodobniej przez moderatora @ely3 w załączniku zdjęcia potwierdzające zablokowanie mojego konta.

No i numer 3 do @josephnba. Skoro jestem tchórzem to chętnie możemy to zweryfikować, kto jest większym. Nie bierz tego za groźbę, nie biegnij jeszcze na komendę, ale będziesz weryfikowany przy najbliższej okazji..."

Zdjęcie WhatsApp 2024-02-29 o 11.55.14_4b3b64d6.jpg

Zdjęcie WhatsApp 2024-02-29 o 11.55.14_b13d48a5.jpg

Zapraszam, ujawnij się a chętnie omówię twoje bolączki przy dobrym piwie 

Weryfikować synku możesz co najwyżej to czy mama ci prawdę o ojcu powiedziała 

Edytowane przez josephnba

@ely3 jak Roman Kołtoń w PS

po jego czystkach niedługo zostanie już tylko sprzątaczka, ta co wietrzy magazyny

pdw Denis

paradoksem jest fakt, że od 10 minut próbuję sobie przypomnieć ostatnią osobę, która dołączyła tu na forum i zaczęła regularnie pisać, ale coś nie mogę, czasem mam wrażenie, że gdyby nie @BMF @Reikai i @ignazz to w zasadzie niewiele by się już działo

ciekawe też jestem o ile spadła klikalność na forum po banie dla flubera, na oko patrząc nawet po samym dziale inne, raczej znacząco

15 minut temu, josephnba napisał(a):

Chyba ty tak uważasz 

I chyba także większość Polaków, skoro uznali ich za niegodnych posiadania prawa głosu i decydowania o sobie.
Z ciekawości zdarzyło Ci się spotkać kiedyś z nazwaniem kogoś dorosłego dzieckiem? Jeśli tak, powiesz w jakim kontekście to nastąpiło?

Edytowane przez RappaR

48 minut temu, RappaR napisał(a):

I chyba także większość Polaków, skoro uznali ich za niegodnych posiadania prawa głosu i decydowania o sobie.
Z ciekawości zdarzyło Ci się spotkać kiedyś z nazwaniem kogoś dorosłego dzieckiem? Jeśli tak, powiesz w jakim kontekście to nastąpiło?

Nie widzę związku między decydowaniem o sobie  a uważaniem dziecka za gorsze 

Mniej doświadczone, nie zdające sobie sprawy z niebezpieczeństw owszem, ale gorsze? 

Pojawia się od razu pytanie co masz na myśli pisząc "decydowanie o sobie" 

Czy mowa tu o wyborze ubrania do szkoły czy przedszkola, czy o wydaniu 2k oszczędności, czy o tym o której dziecko ma wrócić do domu 

Prawo głosu też jest pojęciem bardzo szerokim. Czy mowimy o tym że dziecko decyduje jaką koszulkę czy łóżko chce mieć w pokoju czy może o tym czy może współdecydować o wynikach wyborów w kraju 

Rzuciłeś bardzo ogólne pytanie

Wciąż jednak nie zgadzam się z twierdzeniem, że dzieci są uznawane za gorsze bo są dziećmi 

Kiedyś na pewno tak było, sam wywodzę się z pokolenia, któremu odmawiano wielu decyzji. Na szczęście świadomość i czasy się zmieniły 

11 minut temu, josephnba napisał(a):

Mniej doświadczone, nie zdające sobie sprawy z niebezpieczeństw owszem, ale gorsze? 

Tak, właśnie wymieniłeś dwie cechy, które sprawiają, że ktoś jest gorszy.

Dzieci są przeciętnie od dorosłych znacznie głupsze, słabsze, mniej samodzielne, mniej wytrzymałe, naiwniejsze, mniej odpowiedzialne, mniej skoncentrowane, mniej doświadczone, mniej wyuczone, posiadają mniejszą wiedzę.

Ogólny zakres cech, które sprawiają, że są gorzej przystosowane do życia czy wręcz niezdolne do samodzielnego życia.

Dlatego to dzieci są pod specjalną opieką dorosłych, dlatego to dorośli chronią dzieci, nie na odwrót, dlatego to dzieci posiadają ograniczone prawa i ograniczony zakres możliwości, a także jest im poświęcany szczególny zakres troski. 

14 minut temu, josephnba napisał(a):

Pojawia się od razu pytanie co masz na myśli pisząc "decydowanie o sobie" 

Czy mowa tu o wyborze ubrania do szkoły czy przedszkola, czy o wydaniu 2k oszczędności, czy o tym o której dziecko ma wrócić do domu 

Prawo głosu też jest pojęciem bardzo szerokim. Czy mowimy o tym że dziecko decyduje jaką koszulkę czy łóżko chce mieć w pokoju czy może o tym czy może współdecydować o wynikach wyborów w kraju 

Chociażby o czymś takim, że mogą wyjść sam o 1 w nocy z domu i pójść gdziekolwiek na kilka dni.

Ja tak mogę. Czy 7-latek także ma takie możliwości i prawa?

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Tak, właśnie wymieniłeś dwie cechy, które sprawiają, że ktoś jest gorszy.

Dzieci są przeciętnie od dorosłych znacznie głupsze, słabsze, mniej samodzielne, mniej wytrzymałe, naiwniejsze, mniej odpowiedzialne, mniej skoncentrowane, mniej doświadczone, mniej wyuczone, posiadają mniejszą wiedzę.

Ogólny zakres cech, które sprawiają, że są gorzej przystosowane do życia czy wręcz niezdolne do samodzielnego życia.

Dlatego to dzieci są pod specjalną opieką dorosłych, dlatego to dorośli chronią dzieci, nie na odwrót, dlatego to dzieci posiadają ograniczone prawa i ograniczony zakres możliwości, a także jest im poświęcany szczególny zakres troski. 

Chociażby o czymś takim, że mogą wyjść sam o 1 w nocy z domu i pójść gdziekolwiek na kilka dni.

Ja tak mogę. Czy 7-latek także ma takie możliwości i prawa?

Faktycznie masz rację

Są gorsze 

Siła twoich argumentów mnie pokonała, przekonała. Bije pokłony 

Serio to nawet nie wiem jak to skomentować

Absurd goni absurd 

4 godziny temu, josephnba napisał(a):

Faktycznie masz rację

Są gorsze 

Siła twoich argumentów mnie pokonała, przekonała. Bije pokłony 

Serio to nawet nie wiem jak to skomentować

Absurd goni absurd 

No dobrze, przepraszam.