Skocz do zawartości

Lakers 23/24

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, BMF napisał(a):

Damn, to może być niezłe.  

powinni to zestawiać z X & Os on the screen real time as they speak, no bo nie wiem jak wy ale ja ni chu chu nie łapię tak dobrze zagrywek 2001 3001 etc

ale tak, wygląda legitnie

Pewnie jakby w dzisiejszym meczu zamienić linijkę DLO z Murray em niektórzy by niezłych spazmow dostawali ;)

Przez mecz z Warriors miałem zepsutą niedzielę, na szczęście AD już wrócił bo bez niego i ciągle bez Vando obrona Lakers nie istnieje. Warriors dzisiaj wtopa z Knicks, jest jeszcze jeden mecz z nimi i chyba na tym etapie o ile zespoły wyżej jakiegoś collapse nie zalicza albo Lakers nie zaczną seryjnie wygrywać gra toczy się o to czy pierwszy mecz z Warriors zagrają u siebie i na wyjeździe.

Szkoda jak pisał Jendras teraz zaczyna brakować tych kilku zwycięstw z wcześniejszej fazy sezonu po IST przez grudzień i styczeń. 

Wyjątkowo śmierdzi w tym roku sztab medyczny - najpierw Vincent wypadł na chwilę, potem okazało się, że jednak operacja. Wood z podobną historią. Reddish też już długo pauzuje nie wiadomo w sumie dlaczego. Żeby chociaż Vanderbilt dał radę jeszcze coś pograć.

3 godziny temu, Reikai napisał(a):

W tym roku? Ja mam wrazenie, ze to od lat tak jest.

Już Jendrek zapomniał jak Lakers borykali się problemami kostek za czasów Garry'ego Vitti, a Kobe jeździł do Niemiec na zabiegi na swoje kolano ;)
Bottom ligi w tym aspekcie od wielu lat.

Może tryb życia ciut inny po prostu a znachor robi co może? Na regenerację organizmu czasem najlepszy jest sen a pokuś sporo. 

Wcześniej czepiałem się sztabu ale może coś w tym braku dyscypliny może być. 

Gracze też ludzie i raczej wychodzą w czasie sezonu często. 

Harden coś tam jednak sugerował. 

W dniu 18.03.2024 o 19:39, BMF napisał(a):

Damn, to może być niezłe.  

W sumie polecam, nie tylko dlatego, że LeBron, klepnąłem na 1,5x w pracy i skrót jeśli komuś nie chce się oglądać całości:

Do 7:50 – Redick wyjaśnia podcast i zagrania, o których mówią

7:50 – LeBron mówi o trzech rzeczach, które są konieczne do greatness (w sumie spoko uwaga o historii NBA + Redicka o Robertsonie)

16:55 – dyskusja o basketball IQ

21:15 – dyskusja o 2 for 1

22:55 – dalej o bball IQ

23:40 – LeBron śmieje się z fetyszyzowania ‘potencjału’ w NBA

24:55 – śmieszki Redicka i bball IQ wg LeBrona, komplementy dla Rondo

26:20 – competitive stamina, LeBron o comebacku z Clippers,

29:55 – LeBron o Currym, Iversonie

33:00 – dalej bball IQ, ciekawie LeBron o playoffach i znaczeniu bball IQ na poziomie finałów konfy/finałów, Warriors > Celtics w ’22 dzięki bball IQ, choć mieli gorszy talent

35:05 – Redick i LeBron o Tatumie [było]

37:55 – dalej o bball IQ, @rw30 są video i jakieś wyjaśnienia jak gadają o niektórych zagraniach, więc może zrobią to pro; trochę o spacingu i help D w obecnej lidze

W dniu 21.03.2024 o 11:58, BMF napisał(a):

21:15 – dyskusja o 2 for 1

Często się nad tym zastanawiam. Niektóre zespoły trzymają się tej zasady wręcz religijnie. Czy aby na pewno lepsze są dwa rzuty z kiepskich pozycji niż jeden z dobrej? Zależy pewnie od dostępnego  personelu, ale ciekaw jestem, czy ktoś z Was widział jakieś statystyki na ten temat.

9 godzin temu, Jendras napisał(a):

Dzień dobry. Wpadłem tylko, żeby napisać, że Dinwiddie był dzisiaj komandosem w obronie.

Jeśli faktycznie Gabe wróci w niedługim czasie to chyba nie będzie miał zbyt wielu minut na złapanie jakiegokolwiek rytmu.

Ale emocjonująca końcówka z Pacers!

Okazało się, że w tym meczu został pobity rekord największej ilości punktów w historii rzuconych przez Lakers przeciwko Pacers (rozegranych zostało już ponad 100 meczów). Wcześniejszy wynosił bodajże 140. :)

Do końca sezonu zostało 11 meczów z czego kalendarz do najłatwiejszych nie należy. Czy jest szansa na pewne Top 6? Tak. Czy wierzę, że to się wydarzy? Raczej nie. Tak czy inaczej warto powalczyć i zobaczymy! :D 

1 minutę temu, Jendras napisał(a):

Top 6 odpłynęło, pozostaje cień szansy na ósme miejsce, ale w praktyce Lakers raczej okopani na 9.

Szkoda bo w sumie nie grają źle (od lutego 15-7 i drugi atak w lidze), a Dinwiddie dzisiaj znowu świetny po obu stronach.

Jak patrze na lawke Lakers(Hayes, Prince, Reddish uuughhhh), to zakladajac ze Dinnwidie moglby utrzymac 80% obecnej obrony, to przesunalbym Austina na lawke I ustawil Dinnwidiego jako POA w obronie.

27 minut temu, Reikai napisał(a):

Jak patrze na lawke Lakers(Hayes, Prince, Reddish uuughhhh), to zakladajac ze Dinnwidie moglby utrzymac 80% obecnej obrony, to przesunalbym Austina na lawke I ustawil Dinnwidiego jako POA w obronie.

I równie ciekawa opcja z Vanderbiltem, jako że Dinwiddie dobrze wygląda też przeciw wingom i można tutaj kombinować. Tyle że wtedy wiadomo, płacimy w ataku.

7 minut temu, Jendras napisał(a):

I równie ciekawa opcja z Vanderbiltem, jako że Dinwiddie dobrze wygląda też przeciw wingom i można tutaj kombinować. Tyle że wtedy wiadomo, płacimy w ataku.

Ja sie boje, ze Hamas zbyt mocno podjara sie Spencerem I zacznie sie katowanie DLO AR SD jednocześnie.