Skocz do zawartości

Lakers 23/24

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie. Ja wiem że 9 jest lepsza od 10 a jeszcze lepiej zrobić 6 a najlepiej to 1 na zachodzie a już super to 1 w lidze. Ale piszemy tu o case lakers i ewentualnym zmęczeniu materiału. To na tyle mocni liderzy że serio wolałbym ich w pełni zdrowia w optymalnym przygotowaniu do batalii o PO 2 mecze niż zajechanych którzy wejdą do PI z #7 lub jeszcze bardziej wymęczonych grając o 6 co także przecież szarpiąc gwarancji nie ma że się uda poprawić pozycję. 

nie chodzi mi o jakość seedu tylko koszt jego uzyskania. 

i nie wiem skąd obawa że jazz ( 6 zwycięstw mniej) nagle przegoni lakers? 

ganicie moje zdanie ale chyba do końca nie zrozumieliśmy się że mi raczej chodzi o to że w optymalnym wstrzelonym z formą okresie 1 mecz więcej po odpoczynku powiedzmy w 10 wcześniejszych bilans ogólny mimo ryzyka idzie na plus. 

Lakers pokazali że potrafią w optymalnym momencie wygrać wszystko. To czy przejdą 9 seed nie jest istotne bo jeżeli tak ich zweryfikuje pi to znaczy że i tak szarpiąc się o 6 czy 8 seed daleko by nie zajechali 

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

zaraz to będzie już czwarty rok z rzędu chyba, chłop gra praktyczne cały sezon na normalnej intensywności, lata, robi co chce, ale wiadomo - jak coś to pamiętajcie o kostce

No to tylko potwierdza ze nie ogladasz Lakers.

3 minuty temu, Reikai napisał(a):

No to tylko potwierdza ze nie ogladasz Lakers.

@lorak też nie ogląda?

po prostu się trochę nie mieści w pale, że można mieć dokuczliwy uraz w wieku 39 lat i grać po 35 minut w meczu dodatkowo notując jakieś rekordy kariery w kilku kategoriach, ale no, zaraz playoffy, więc ta sama śpiewka od x lat z rzędu wchodzi na tapet

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

@lorak też nie ogląda?

po prostu się trochę nie mieści w pale, że można mieć dokuczliwy uraz w wieku 39 lat i grać po 35 minut w meczu dodatkowo notując jakieś rekordy kariery w kilku kategoriach, ale no, zaraz playoffy, więc ta sama śpiewka od x lat z rzędu wchodzi na tapet

A co maja rekordy kariery, do tego ze Lebron czasem ma zajebista winde, a czasami ledwo wsadza jak na asg? To normalne, ze w tym wieku ma ta kostke dojechana.

Czepiasz sie, zeby czepiac ala Joseph.

21 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

po prostu się trochę nie mieści w pale

Tak, możesz być w dosyć niewielkim, acz zaszczytnym gronie osób, które są zaskoczone, że 39-latek, który w '21 opuścił z dwa miesiące po ASG i ledwo co wrócił na playoffy, w średniej formie, przez uraz stopy, a w '23 opuścił z miesiąc po ASG i wrócił w średniej formie na playoffy przez uraz stopy - w '24 po ~60 meczach ma ... problemy ze stopą. 

9 minut temu, BMF napisał(a):

Tak, możesz być w dosyć niewielkim, acz zaszczytnym gronie osób, które są zaskoczone, że 39-latek, który w '21 opuścił z dwa miesiące po ASG i ledwo co wrócił na playoffy, w średniej formie, przez uraz stopy, a w '23 opuścił z miesiąc po ASG i wrócił w średniej formie na playoffy przez uraz stopy - w '24 po ~60 meczach ma ... problemy ze stopą. 

typ robi po tym ASG 28/6/10 na 66TS, mając kilka epickich momementów w międzyczasie jak totalne przejmowanie spotkania w czwartej kwarcie, faktycznie zwija się znowu, a było już tak dobrze

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

typ robi po tym ASG 28/6/10 na 66TS, mając kilka epickich momementów w międzyczasie jak totalne przejmowanie spotkania w czwartej kwarcie, faktycznie zwija się znowu, a było już tak dobrze

Ale co Cie dziwi? Ze dalej jest zajebisty pomimo starosci I problemow ze stopa od x czasu, czy ze miewa lepsze I gorsze momenty atletycznie I tylko swietny rzut jest staly?

4 minuty temu, Reikai napisał(a):

Ale co Cie dziwi? Ze dalej jest zajebisty pomimo starosci I problemow ze stopa od x czasu, czy ze miewa lepsze I gorsze momenty atletycznie I tylko swietny rzut jest staly?

czy mnie dziwi, że w tym wieku robi takie rzeczy pomimo przewlekłych problemów ze stopą?

nie no wcale :D

po prostu gdyby nie te problemy to pewnie robiłby 34/8/12 i grał po 40 minut, to chyba oczywiste

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

czy mnie dziwi, że w tym wieku robi takie rzeczy pomimo przewlekłych problemów ze stopą?

nie no wcale :D

po prostu gdyby nie te problemy to pewnie robiłby 34/8/12 i grał po 40 minut, to chyba oczywiste

Grales kiedys w kosza?

11 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

typ robi po tym ASG

LeBron po ASG opuścił też mecz za sześć punktów z Warriors, z którymi walczą o seedy w play-inach, dlaczego o tym nie wspomnisz? 

Ale Ty chyba masz fetysz kwestionowania problemów zdrowotnych graczy, których nie lubisz, tak że whatever.  

6 minut temu, Reikai napisał(a):

Grales kiedys w kosza?

kiedyś jak przechodziłem obok boiska to mnie trafili piłką, a tak to raczej nie, a szkoda, bo pewnie bym potrafił sobie wszystko wytłumaczyć, łącznie z tym jak rzucać 28 punktów na elitarnej efektywności pomimo przewlekłego urazu

5 minut temu, BMF napisał(a):

Ale Ty chyba masz fetysz kwestionowania problemów zdrowotnych graczy, których nie lubisz, tak że whatever. 

no akurat PatBev potwierdził to, jak Embiid sobie dobierał mecze, pomimo już dużych problemów z kolanem

a Lebrona szanuje, nie lubię Lakers, po prostu trochę mnie śmieszy jak wszystko jesteście sobie w stanie wytłumaczyć, nawet jeśli patrząc z boku wytłumaczyć się czegoś raczej nie da, bo nie mieliśmy takiego drugiego przypadku, więc nie ma się do czego nawet odnieść

jestem często prostolinijny, jak widzę, że ktoś kręci najlepsze staty w karierze po niby kontuzji, to jednak czasem się dziwię, że tak można, zwłaszcza jak ten ktoś jest w moim wieku, musicie mi wybaczyć 

15 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

jak widzę, że ktoś kręci najlepsze staty w karierze po niby kontuzji, to jednak czasem się dziwię, że tak można

bez złośliwości to czasem lepiej skupić się na oglądaniu meczy niż patrzeniu na suche statystyki. Jakbyś oglądał to zobaczyłbyś że w wielu meczach LBJ wygląda bardzo nie atletycznie i ma problemy z wjazdami na kosz. Cały czas ratuje go dobrzy rzut w tym roku (i lepsze wybór miejsc skąd rzuca) i gra tyłem do kosza.