Skocz do zawartości

Lakers 23/24

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 24.02.2024 o 09:27, BMF napisał(a):

Fajnie by było chociaż zrobić 8 seed w tych GOAT-play-inach: wprawdzie te trudne terminarze bywają "trudne" (np. Clippers grając z Suns mogą mieć zaklepane HCA w kwietniu), ale Suns w teorii rzeczywiście mają b. ciężki kalendarz, a dzisiaj grali bez Nurkicia i Beala, tak że ten następny meczyk też must win; do tego dwa mecze z Kings, może być jeszcze okej.

nieważne

Jednak ogarnął się Nurkić po slabym początku i jest tam bardzo dużym upgradem względem Aytona, monster występ, ładny upgrade zrobili zyskując dobrego Allena i Nurka.

Ham niestety nie powiedział zawodnikom, że spoko jest box-outować ziomków z drużyny przeciwnej. 

36 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Fani Lakers widzę, że co roku ta sama śpiewka. Na początku offseason chwalenie ruchów w lato, jaranie się jaka to zajebista głębia i jak to będą sobie coastować w regular, a później tylko lament i płacz. 

Ten skład tegoroczny nie jest zły, bardziej bym winił tu trenera sabotażystę. Ham to kolejny Billy Donovan, dostał niezły team i trzyma ręce w kieszeni, myśli, że wszystko samo się wygra. 

Imo jedno nie wyklucza drugiego

Tj od trade deadline zeszlorocznego Pelinka wykonal fajna robote. Natomiast od poczatku Lebrona w Lakers popelniono tyle bledow, ze nalezy sie kryminal.

1 minutę temu, BMF napisał(a):

nieważne

Jednak ogarnął się Nurkić po slabym początku i jest tam bardzo dużym upgradem względem Aytona, monster występ, ładny upgrade zrobili zyskując dobrego Allena i Nurka.

Ham niestety nie powiedział zawodnikom, że spoko jest box-outować ziomków z drużyny przeciwnej. 

No Nurkicia robiacego BBQ chicken Davisowi w 2024 to sie nie spodziewalem.

Ale ja o czym innym. @Kubbas od poczatku sezonu narzekal, ze Lakers na start dostaja 15 w mazak I potem musza sie z tego wykopywac caly mecz. Wczoraj byl idealny przyklad tego. Caly mecz byl rowny, ale jak zaczynasz w ten sposób mecz to nie bedziesz wygrywal.

Zwlaszcza, ze Ham sabotuje strasznie. Dinnwidie straszne nieporozumienie.

Najgorsze byly te open trojki Royca I Graysona Allena

Mialem wrazenie ze Suns mieli ze sto open lookow bo Reaves albo inny obwodowy schodzili ciagle pomagac pod kosz Davisowi, lmao

ALE SCHODZILI BO TEN PET HAM MA TAKA TAKTYKE. Davis w Podcascie u DLO o tym mowil, ze chcialby inne schematy w D, zeby bylo wobec niego wieksze zaufanie ze ogarnie pomalowane I zeby nie pomagac od shooterow.

Lol

Lebron Ty chory pojebie.

Lakers ssą ogolnie, ale dla takich masterpiecow warto ich czasem ogladac.

Teraz, Van napisał(a):

wow a ja poszedłem pod prysznic po 3q, na szczęście Lakers nie zrobili tego samego 😆

Ja przy 100:85 po raz setny w tym meczu wymiotowalem I nie moglem tego ogladac bez kapieli oczu.

LeBronek przede wszystkim rzuca 47% z catch and shoot 3s przy volume ~140 trójek: strasznie szkoda, że na starość nie dostał warunków a'la Kareem czy Duncan (czy Shaq), bo niesamowicie by to hulało obok ~top5 talentu albo w warunkach a'la Spurs 2012-2014. 

A tak fajnie odpalić z rana taki meczyk, tylko ... so what?

23 godziny temu, BMF napisał(a):

szkoda, że na starość

39 lat, dogrywka, Jordanowi robili takie chasedowny w kasynach. 🥲

Niby męczą bułę, ale zaczęli regularnie wygrywać mecze Lakers, ładna weryfikacja w następnych dwóch tygodniach, bo dziki ten terminarz następnych 7 meczów. 

3 godziny temu, BMF napisał(a):

39 lat, dogrywka, Jordanowi robili takie chasedowny w kasynach. 🥲

Niby męczą bułę, ale zaczęli regularnie wygrywać mecze Lakers, ładna weryfikacja w następnych dwóch tygodniach, bo dziki ten terminarz następnych 7 meczów. 

dogrywka i b2b do tego

plus w poprzednim meczu mial takie z 2 czy 3 chasedowny chyba?

Ham ogolnie c*** do wyszczania

roster dalej wyglada tragicznie

szczerze, nie myslalem ze do tego dojdzie ale juz chyba od 5 meczy nie ogladam

bo ile razy mozna odpalac i widziec to samo?

jakies minus 15 w 1 kwarcie

zjebane rotacje

rly ja w tym sezonie kazdy mecz lakers czuje jakbym ten sam mecz ogladal

Normalnie po takim lepszym okresie gry jak ostatnio i przed taka ciężka seria jaka ich czeka w tych 7 meczach napisałbym, że to może być przełomowy moment w sezonie mają 2x Sacto i Warriors czyli drużyny, którymi powinni do końca rywalizować o pozycje i Nuggets, OK, Bucks i Wolves czyli drużyny z czuba z którymi wygrane mogą dać niezłego kopa, ale wiecie co? Nawet jak zrobiliby jakieś 6-1 to oczywiście byłbym happy, ale bez wiary że coś z tego będzie. Tak po prostu nie mam kompletnie wiary w to, że Ham w PO może coś zdziałać.

Nie mogę ciągle zdzierżyć tego, że zespół ze zdrowym AD i Lebronem grającym ciągle na takim poziomie nie ma szans powalczyć bo na ławce siedzi (a w zasadzie obok ławki stoi z rękami w kieszeniach) tak nie kompetentna osoba. 

Ja jeszcze slowko o DLO.

Ja wiem, ze gra spoko, ogarnal sie, trafia wazne rzuty.

Ale to co odjebal w 4 kwarcie albo dogrywce biegnac sam na sam z koszem I totalnie bez sensu odpychajac chlopa reka, ktory byl z tylu to jest podsumowanie tego, czemu mu nie ufam w PO.

On ma kilka razy na mecz taki mentalny collapse, ze rynce opadaja. Zawsze cos glupiego musi zrobic, czym dzielnie kontynuje tradycje pt. W Lakers zawsze musi byc jeden glupek :]

3 minuty temu, Reikai napisał(a):

Ja jeszcze slowko o DLO.

Ale to co odjebal w 4 kwarcie albo dogrywce biegnac sam na sam z koszem I totalnie bez sensu odpychajac chlopa reka, ktory byl z tylu to jest podsumowanie tego, czemu mu nie ufam w PO.

On ma kilka razy na mecz taki mentalny collapse, ze rynce opadaja. Zawsze cos glupiego musi zrobic, czym dzielnie kontynuje tradycje pt. W Lakers zawsze musi byc jeden glupek :]

Być może słowo Russell i Lakers się w jakiś sposób gryzą mentalnie, może to jeszcze pochodna wieloletniego wpierdolu od Billa ;)

3 minuty temu, Reikai napisał(a):

Ja jeszcze slowko o DLO.

Myślę, że jakby chcieć to zagrania o których w ten sposób się można dojebać znalazłby się u każdego łącznie z tymi z tzw najwyższym IQ :)

1 minutę temu, Van napisał(a):

Myślę, że jakby chcieć to zagrania o których w ten sposób się można dojebać znalazłby się u każdego łącznie z tymi z tzw najwyższym IQ :)

Pewnie sie znajdzie

Ale nie takie, nie tyle I nie w kazdym meczu.

Mentalne bledy, niedopuszczalne w PO.

24 minuty temu, Reikai napisał(a):

Pewnie sie znajdzie

Ale nie takie, nie tyle I nie w kazdym meczu.

Mentalne bledy, niedopuszczalne w PO.

zapisujesz rejestrujesz i porównujesz czy jak dochodzisz do wniosku, że nie takie, nie tyle i nie w każdym meczu?

Gdyby ich tyle było to mam wrażenie, że tutaj o każdym też byśmy czytali na bieżąco :)

Od kiedy Ham przestał sabotować rotacje i Russell gra stałe minuty robi 23-7 na 45% za 3 przy prawie 9 próbach na mecz. To już zwykłe czepianie się dla zasady o jakieś poszczególne błędy w trakcie meczów. Mówimy o gościu za 18mln/y