Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2023/24 Star Wars: New Hope

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

17 godzin temu, julekstep napisał(a):

Z tego co pamietam to taki Kawhi sam sie usadzil na lawce - na caly rok, pokazujac ze 'randomowy wujek' > 'swiety Pop' 

sredni przyklad 🙃

Wkladanie Manu i Parkera (late picki, ktore przerosly oczekiwania) do jednego worka z Duncanem, LeBronem i Webym (generational talents, hajpowani jak zlo) tez takie so so

Ofc Wemby pewnie bedzie mial dluzsze epizody na lawce (a i pewnie opusci pare spotkan), ale nie bedzie to raczej mialo zwiazku z tym jak to 'Pop nie ugina sie gwiazdeczkom'.

My tu nie dyskutujemy o gwiazdach tylko o tym, ze etyka pracy i pokora dobrze współpracuje z trenerem pokroju Pop. A przykład Kawhiego, to właśnie idealnie oddaje to o czym mówię. Dla Popa nie ma świętych krów, a wiele gwiazd przychodzących do NBA ma trochę wybujałe ego i tacy nie nadają się pod Popa (szczególnie w erze wymuszania tradów), natomiast Vemby wydaje się być gwiazdą z pokorą i zrozumieniem... chyba nie ma co drążyć tematu. 

Natomiast odnośnie meczu, to szkoda, że przegrali, ale może i Lepiej dla Wemby, będzie jeszcze większa pokora i nastawieie na prace... :)

Podobało mi się zbilansowanie składu. Wreszcie center bez drewnianych rąk, bo jakoś po Twin Toweras, zawsze był center, który jak łapał pilkę to się modliłem ,żeby nie zrobił nic głupiego, a Collins mi mega pasuje do Spurs i jest bardzo wszechstronny, przy tym pewny.

Zauważyłem, że jak Wemby dopiero ruszał do krycia rzucającego za 3pkt, to zazwyczaj nie trafiali open looków.  Choc był w połowie drogi, albo i dalej. Nie wiem, czy przypadek, czy samo to, że widzieli go kontem oka dekoncentrowało ich i wymuszało trochę nienaturalny rzut większym lobem. Pod koszem oczywiście go przestawiają jak chcą, ale też mądrze nie daje się wciągać w przepychanki i widać, że zna swoje ograniczenia na ten moment i sam się nie wpycha, gdzie nie powinien. To dobrze rokuje pod względem ewentualnej kontuzji...

A najważniejsze, że znowu miałem fun z oglądania NBA, jak chyba nigdy w ostatnich 10 latach :)

Do tego jak narazie nie widzę w składzie graczy, którzy mnie kiedyś wkurzali swoim stylem bycia i grą, typu Patty Mills, czy drewniany Splitrer, gdzie waśnie jak miał pikę to tylko się modliłem, żeby jej głupio nie stracił i oczywiście tracił. 

2 godziny temu, ely3 napisał(a):

Ale co miał Shaq podobnie jak Le Bron? Tatuaż na plecach?

Nie, też środowisko źle przyjęło jego zachowanie jako rookie. Szybko obok masy fanów pojawiło się mnóstwo osób którym się jego zachowanie nie podobało

Zresztą zawodnicy też zrobili swoje w ASG, dając SO do zrozumienia gdzie jego miejsce 

Wiem ze potrzeba przyjebania się u ciebie wybija dziurę w suficie ale tak samo jebnąłeś w zbrojnie jak w przypadku farta Lakers do Magica 

Po prostu sobie daruj bo jesteś kurewsko nieskuteczny i zwyczajnie za krótki 

2 godziny temu, julekstep napisał(a):

Shaq też molestował josepha w szatni!

Za to wówczas miałby pasiak, ja 11 lat miałem 

2 godziny temu, Reikai napisał(a):

Come on... to nie 2008

No k**** nie podoba mi się jak gra 

Co ja na to poradzę 

KB też nie lubiłem ale oglądając go czułem przyjemność bo on pływał po parkiecie 

Był finzyjny wielowymiarowy 

KD, KG kolejny przykład kogoś kto gra ładnie. Allen, Iverson, nawet ten czosnek Booker 

LeBron gra brzydko, biega pokracznie, rzuca pokracznie, no k**** nic mi się w jego grze nie podoba poza siła, skocznością i szybkością w tym wieku 

Ale jest skuteczny i bardzo dobrze 

Edytowane przez josephnba

10 godzin temu, Camelus napisał(a):

Tylko TD miał 10 zbiórek a VW 5 ;)

Niesamowite, że aż tyle cyferek podobnych :D

Tim był ofc lepszym zbierającym (jednym z najlepszych all time), ale Wemby tez raczej jest lepszym niż wskazują na to Jego cyferki z NBA. Jest to efekt, że SAS próbują go (co uwazam za dobre) sporo na obwodzie i jak się tam odnajduje.

W lidze francuskiej w 32min robił przyzwoite 10.5 zbiorek.

Jednak ta grafika mi sie nie podoba, bo dali stara podobizne Tima, co troche bezsensu gdy mowa o Jego pierwszym meczu.

Wemby czasem mi jakos z twarzy przypomina wlasnie mlodego Tima. Np na tym filmiku:

@RappaR dzięki ze odpisałeś josenphie, dzieku czemu ja juz mysle nie musze tego robic.

2 godziny temu, mac napisał(a):

Niesamowite, że aż tyle cyferek podobnych :D

Tim był ofc lepszym zbierającym (jednym z najlepszych all time), ale Wemby tez raczej jest lepszym niż wskazują na to Jego cyferki z NBA. Jest to efekt, że SAS próbują go (co uwazam za dobre) sporo na obwodzie i jak się tam odnajduje.

W lidze francuskiej w 32min robił przyzwoite 10.5 zbiorek.

Jednak ta grafika mi sie nie podoba, bo dali stara podobizne Tima, co troche bezsensu gdy mowa o Jego pierwszym meczu.

Wemby czasem mi jakos z twarzy przypomina wlasnie mlodego Tima. Np na tym filmiku:

@RappaR dzięki ze odpisałeś josenphie, dzieku czemu ja juz mysle nie musze tego robic.

A jednak poproszę 

Bo o ile moja niechęć do Lebrona nie dotyczy klubu któremu kibicuję, tak w twoim przypadku jest to tym bardziej dziwnez że bez Popa Spurs prawdopodobnie nie byliby tu gdzie są i z takimi sukcesami 

Pop to nie tylko coach ale i przez wiele lat gm, wybrał Parkera, Manu, Leonarda 

Duncana wziąłby nawet Jordan gdyby był wówczas GMem, więc go nie liczę 

Dziwi mnie jak można przez tyle lat kibicować Spurs i nie trawić faceta, który to Spurs stworzył 

W c*** dziwna sytuacja 

22 godziny temu, josephnba napisał(a):

ie, też środowisko źle przyjęło jego zachowanie jako rookie. Szybko obok masy fanów pojawiło się mnóstwo osób którym się jego zachowanie nie podobało

Chyba Cię pamięc zawodzi albo sobie dorabiasz historię. Shaq nie był jakoś nienawidzony w środowisku. A już na pewno nie pośród fanów. Oczywiście Shaq był bardzo pewny siebie więc dostawał trochę trash talku od weteranów ale nadal nie wiem gdzie Ty masz punkt styczne pomiędzy nim a Le Brone, . Kompeltnie inne charaktery . Żaden z nich nie był szczególnie tępiony przez środowisko. 

Już nie musisz na każdym kroku pokazywać ,ze jesteś niemytym hejterem jak sam piszesz o sobie. 

To jest niesamowcie słabe

4 minuty temu, ely3 napisał(a):

Chyba Cię pamięc zawodzi albo sobie dorabiasz historię. Shaq nie był jakoś nienawidzony w środowisku. A już na pewno nie pośród fanów. Oczywiście Shaq był bardzo pewny siebie więc dostawał trochę trash talku od weteranów ale nadal nie wiem gdzie Ty masz punkt styczne pomiędzy nim a Le Brone, . Kompeltnie inne charaktery . Żaden z nich nie był szczególnie tępiony przez środowisko. 

Już nie musisz na każdym kroku pokazywać ,ze jesteś niemytym hejterem jak sam piszesz o sobie. 

To jest niesamowcie słabe

Nie no Shaq jak wszedl do ligi z cala otoczka - styl bycia, sila reklamowa jaka mial za soba juz pomijajac to ze byl od poczatku zajebisty troszke wkurwialy środowisko np. takiego Ewinga.

Jak na moje oko to bylo troche wiecej niz trash talk no ale lata leca i moge sie mylic.

22 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

ak na moje oko to bylo troche wiecej niz trash talk no ale lata leca i moge sie mylic

I niby to jakoś się wyróżniało? Poza tym gdzie Shaq ze swoim stylem bycia a gdzie Le Bron. To są dwa kompletnie inne charaktery. 

Tak Ewing coś tam mówił. Któryś powiedział do Shaqa ,że Kite jest mistrzem Ligi ( kto to jest Kite) a Shaq nie.

Ale bez przesady ,że Shaq był wtedy jakoś wybitnie nienawidzony . A wśród fanów po tym jak łamał tablicę to wręcz był noszony na rękach

19 minut temu, ely3 napisał(a):

I niby to jakoś się wyróżniało? Poza tym gdzie Shaq ze swoim stylem bycia a gdzie Le Bron. To są dwa kompletnie inne charaktery. 

Tak Ewing coś tam mówił. Któryś powiedział do Shaqa ,że Kite jest mistrzem Ligi ( kto to jest Kite) a Shaq nie.

Ale bez przesady ,że Shaq był wtedy jakoś wybitnie nienawidzony . A wśród fanów po tym jak łamał tablicę to wręcz był noszony na rękach

Przeciwko Shaqowi to jedynie ASG pamiętam gdzie zrobili wszystko żeby się dobrze nie pokazał. Co do LBJ może złe pamiętam ale liga i ludzie nie przyjęli go jakoś żle. Dopiero jak stał się zagrożniem dla innych gwiazd cały shit zaczął się wylewać. Dodatkowo chyba wielu osobom nie spodobało się że dostał ROY (wg nich nie zasłużenie. Moim zdaniem również różnice były minimalne)

11 godzin temu, josephnba napisał(a):

Duncana wziąłby nawet Jordan gdyby był wówczas GMem, więc go nie liczę 

A powtorzysz to z reka na sercu? 🙃

11 godzin temu, josephnba napisał(a):

Dziwi mnie jak można przez tyle lat kibicować Spurs i nie trawić faceta, który to Spurs stworzył 

Duncan >>>>> Pop jesli chodzi o geneze tych Spurs :)

5 minut temu, Gregorius napisał(a):

Przeciwko Shaqowi to jedynie ASG pamiętam gdzie zrobili wszystko żeby się dobrze nie pokazał. Co do LBJ może złe pamiętam ale liga i ludzie nie przyjęli go jakoś żle. Dopiero jak stał się zagrożniem dla innych gwiazd cały shit zaczął się wylewać. Dodatkowo chyba wielu osobom nie spodobało się że dostał ROY (wg nich nie zasłużenie. Moim zdaniem również różnice były minimalne)

A na hejt LeBrona nie wplynelo najbardziej 'The Decision'? 

Najgorszy mozliwy PR move

Well, cos w tym jest na pewno 

To co wyroznia Popa moim zdaniem, to zorganizowana koszykowka. Nawet jesli ma wack rostery jak od lat, to chociaz te drużyny graja w kosza na tyle ladnego, ze da sie to ogladac. Sami Spurs Duncana mieli sporo roznych form I sposobow grania, takze potrafil dostosowac styl gry do personelu.

Ale ciezko sie z wieloma rzeczami nie zgodzic z postem powyzej.

Jak Mike Malone po odejściu Joka najpierw w cień a potem na emeryturę zrobi nieparzyscie 5 tytułów w różnych erach i stylach kosza dla Denver to chyba będzie to robiło różnice niż teraz jakimi trenerem jest Mike? Pop jest dokładnie tam gdzie powinien być - dużo wyżej w hierarchii niż pojedynczy tytułowy Mike. Różnica wpływu na sukcesy większa niż myślisz. 

Co do za pomysł stawiać ich na równi. 

I to ze Popowi dano więcej swobody w klubie łącząc stołki pozwala właśnie szerzej spojrzeć na jego sukces. 

To nie był wyrobnik który grał czym miał tylko sam kształtował zespół i miał na jego oblicze największy wpływ. 

Jeżeli za takie inne w pełni poświęcenie się zespołowi nie mamy dawać bonusa to komu dawać? Kibicom bo robią większy hałas? 

Pop w sposób nietuzinkowy łączył różne funkcje od bycia trenerem po ojcem zastępczym.  Trzeba być ślepym aby tego nie zauważać i zrównywać go do trenerów na jednym etacie.  Jeden robi wszystko albo nic a drugi plan minimum. Wole tych pierwszych. 

No i oczywiste ze jak robisz więcej, dłuższa masz karierę to i łatwiej kwity na ciebie znaleźć jak to 7 miejsce. Nie czytałem popa aby zwalał winę na graczy. 

W każdym zdaniu o porażce zawsze słyszałem „we”

@mac

i nie jest to zasługa jednego człowieka jakim zarzutem tu wchodzisz w dyskusje bo wielokrotnie pisano ze na wynik pracował dobry sztab asystentów ( drzewo popa świetne na osobnych stanowiskach) sztab scoutow szczególnie w Europie, sztab lekarski ( przedłużający kariery ) czy nawet jedyny znany szerzej z nazwiska trener rzutowy Chip. 

A ze kumulacja tego zespołu przypadała zarówno na Duncana jak i Popa to nie rób proszę z Popa kogoś pokroju odpowiednika na ławce jakiegoś Bonnera na boisku. 

Mogę zrozumieć ze tych zachwytów jest dla Ciebie za dużo ale uwierz większa przesada jest prowokacyjne przez Ciebie robienie z niego trenera o minimalnym wpływie. 

Facet poświecił całe życie na trenerkę ale i układanie składu, schematów i doborze charakterów. A Ty go traktujesz jak wuefistę.