Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, P_M napisał:

Well, sport drużynowy ma inną specyfikę, ale myślałem, że pewna analogia zostanie zrozumiana. Jak widać nie.

Wiem, że ma inną specyfikę. Nie oczekuję, żeby co sezon robił tytuły, ale Wilt w peaku nie wygrał nic, w dodatku w playoffs obniżał loty. Taki Gretzky zrobił 4 tytuły na 20 sezonów gry i nikt raczej nie ma do niego pretensji, że wygrał mało. Ta analogia po prostu była słaba. 

9 minut temu, DRK napisał:

W temacie pływaków masz 100% słuszności. Ale tam wspomniałeś o calej reszcie sportowców. Oni i biegacze (pewnie jeszcze gimnastyka artystyczna ma szansę) ma szansę na tyle medali. Reszta w tym względzie pokrzywdzona.

Nom, ale again, Wy piszecie ta jakby było 5-6 pływaków z +15 złotymi medalami, a Phelps ma GOAT pick i GOAT longevity, dlatego zastukał tyle medali. Potencjalnie najlepsza pływaczka ever ma 6 złotych medali + perspektywę na 2-3 przy dobrych wiatrach, najlepszy pływak obecnie ma dwie koronne konkurencje - Phelps miał 5. 

Teraz, Braveheart22 napisał:

Wiem, że ma inną specyfikę. Nie oczekuję, żeby co sezon robił tytuły, ale Wilt w peaku nie wygrał nic, w dodatku w playoffs obniżał loty. Taki Gretzky zrobił 4 tytuły na 20 sezonów gry i nikt raczej nie ma do niego pretensji, że wygrał mało. Ta analogia po prostu była słaba. 

Gretzky ma jakieś 60 rekordów w NHL i asyst ma więcej niż drugi najlepszy zawodnik asyst i goli łącznie. Nawet pod względem rekordów wilt jest 100 lat za gretzkym 

5 minut temu, fluber napisał:

Gretzky ma jakieś 60 rekordów w NHL i asyst ma więcej niż drugi najlepszy zawodnik asyst i goli łącznie. Nawet pod względem rekordów wilt jest 100 lat za gretzkym 

Akurat NHL mnie nie musisz uczyć :)

Ale w ramach ciekawostki dodam, że jest hokeista, który w całej profesjonalnej karierze (tu oprócz NHL liczą się też rogrywki europejskie i reprezentacyjne) ma więcej bramek od niego. 

17 minut temu, Braveheart22 napisał:

To, że jej nie rozumiesz nie znaczy, że jest słaba:) 

2 minuty temu, P_M napisał:

To, że jej nie rozumiesz nie znaczy, że jest słaba:) 

W koszykowce jest o wiele wiecej zmiennych, ktore sprawiaja ze osiagniecia Wilta nie sa tak imponujace dzis, lepsza obrona, konkurencja, inny pace, d, sraty taty itd. Zeby obronic swoja teze ze Wilt to to samo, co Phelps to musialbys udowodnic ze woda sie zmienila albo ze konkurencja post Phelps jest lepsza niz Phelps byl.

46 minut temu, fluber napisał:

W czym? Hokej to sport światowy, w NFL nie ma żadnego qb który nie jest Amerykaninem, więc jak mam poważnie traktować Bradyego w skali świata skoro jego konkurencję uprawia tylko jedna nacja?

Piłka wodna to też sport światowy, czego to dowodzi? 

Sorry, ale w Ameryce NHL przy NFL jest jak w Polsce piłka ręczna przy piłce nożnej. Może nie będę mówił niszowym sportem jak tu niektórzy, ale znajmy proporcje. 

Ciekawe, że sami Amerykanie nie mają wątpliwości i we wszystkich rankingach mają Brady > Gretzky. 

Ale co tam, paru Polaków chwalących się na każdym kroku swoją ignorancją wie lepiej :)

3 minuty temu, MarcusCamby napisał:

Sorry, ale w Ameryce NHL przy NFL jest jak w Polsce piłka ręczna przy piłce nożnej. Może nie będę mówił niszowym sportem jak tu niektórzy, ale znajmy proporcje. 

Ciekawe, że sami Amerykanie nie mają wątpliwości i we wszystkich rankingach mają Brady > Gretzky. 

Ale co tam, paru Polaków chwalących się na każdym kroku swoją ignorancją wie lepiej :)

Bo brady jest Amerykaninem a Gretzky Kanadyjczykiem 

35 minut temu, BMF napisał:

Nie wysłało mi chyba posta z pociągu, a nie chce mi się jeszcze raz o Pele (nie wiem o co chodzi z tym fraudem w każdym razie, poza ,,odrzucam starego dziada'').

Ściemniony rekord goli. Coś jakby LeBron na And1 Mixtape Tour dorzucił jeszcze 20k punktów do rekordu grając przeciwko lokalnym legendom streetballa. Albo Wiltowi jeszcze doliczyć Harlem Globetrotters.

Overrated występy w MŚ.

Legenda oparta na circlejerku Januszy powtarzających, że Pele Krul Futbolu, chociaż taki Szpakowski to pewnie nie miał nawet telewizora jak Pele jeszcze grał, nie mówiąc o późniejszych osobowościach medialnych, które dopiero gdzieś koło 2012 pierwszy raz wpisały na yuotube "Pele full match". Pokolenie naszych starych nawet nie widziało typa na oczy.

8 minut temu, MarcusCamby napisał:

Weźcie koledzy wpiszcie w google best sportsmen in history ranking albo coś w tym stylu i zobaczcie jak wszędzie brady jest nad gretzkym.

Jak możesz tak bezczelnie kłamać?

10 minut temu, MarcusCamby napisał:

tez mnie dziwi hype na Gretzkyego w tym temacie, bo nie miałem go nawet w top7 swojej kategorii, Brady pewny wybór za to do top3

2 minuty temu, fluber napisał:

Weźcie koledzy wpiszcie w google best sportsmen in history ranking albo coś w tym stylu i zobaczcie jak wszędzie brady jest nad gretzkym.

Jak możesz tak bezczelnie kłamać?

A proszę bardzo niech wpiszą. 

Po ostatnim zwycięstwie twoja megalomania poszła widzę jeszcze wyżej, a i tak latałeś nad chmurami jako forumowy ekspert od wszystkiego :)

1 minutę temu, MarcusCamby napisał:

A proszę bardzo niech wpiszą. 

Po ostatnim zwycięstwie twoja megalomania poszła widzę jeszcze wyżej, a i tak latałeś nad chmurami jako forumowy ekspert od wszystkiego :)

Po prostu moja wszechstronna wiedzą, erudycją i przenikliwe myślenie znajdują odzwierciedlenie w publikowanych przeze mnie wypowiedziach. Wyniki ostatniego atf nie wpłynęły na moją samoocenę, nie spodziewałem się innego rezultatu. Tutaj też z tego co widzę na razie idę po wygraną, ale nikt Ci nie broni uważać Bradyego za najlepszego sportowca w historii wszechświata.

2 minuty temu, fluber napisał:

Po prostu moja wszechstronna wiedzą, erudycją i przenikliwe myślenie znajdują odzwierciedlenie w publikowanych przeze mnie wypowiedziach. Wyniki ostatniego atf nie wpłynęły na moją samoocenę, nie spodziewałem się innego rezultatu. Tutaj też z tego co widzę na razie idę po wygraną, ale nikt Ci nie broni uważać Bradyego za najlepszego sportowca w historii wszechświata.

A dziękuję bardzo :)

Pozwól, że plebs powalczy o drugie miejsce, bo tytuł mistrza w kolejnym ATF dla wszechstronnego erudyty już skromnie sobie przyznałeś :)

46 minut temu, BMF napisał:

Nom, ale again, Wy piszecie ta jakby było 5-6 pływaków z +15 złotymi medalami, a Phelps ma GOAT pick i GOAT longevity, dlatego zastukał tyle medali. Potencjalnie najlepsza pływaczka ever ma 6 złotych medali + perspektywę na 2-3 przy dobrych wiatrach, najlepszy pływak obecnie ma dwie koronne konkurencje - Phelps miał 5. 

Zgadza się. Wśród pływaków GOAT. I pewnie w kategorii indywidualne inne też GOAT. Też w tej kategorii miałem go z pickiem 1.

Ale już nie GOAT calego ATF. 

On był w urodzony nomen omen w czepku. Urodzilby się gdzieś poza USA lub Australią i 10 złotych medali w sztafecie przepadloby. I tu kłania się kolejna przewaga plywania jako dyscypliny. Prócz mnogości stylów, dystansow, jeszcze sztafety w co drugiej konkurencji. Tylko mixtów brakuje.

Phelps GOAT zgoda, ale jego monstrualna przewaga nad innymi w sporej części spowodowana wielokrotnoscią możliwości zdobycia medalu. Szkoda dla Polski że nie ma druzynowego młota albo mixta na olimpiadzie. XDdd

Edytowane przez DRK