Koelner Opublikowano 18 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 Teraz, julekstep napisał: oczywiscie ze tak xD to jest beka ten alltime pokazał że true Polaków takich z dziarom na czole bóg honor ojczyzna to ze świecą szukać Janina Ochojska patriotka z Kurdej Szatan na czele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 Wszyscy tylko o tej muzyce klasycznej, ziew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 julek dodał opisy temat umarł przypadek? nie sądzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 18 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 (edytowane) 19 godzin temu, fluber napisał: Opierałem się o ten artykuł https://portalpolonii.com.au/?p=2220 Czyli żaden ranking, tylko po prostu autor artykułu rzucił takie hasło bez wskazania źródeł, pomijając zupełnie inne nazwiska, wspominając tylko o Chopinie. A czy Moniuszko jest rzeczywiście drugi w historii? Ciężko ocenić bez fachowej wiedzy, ale chyba wątpliwe. Na pewno jest bardzo rozpoznawalny dla nas, bo mamy z nim mocną styczność w szkole, co Jack dobrze wyjaśnił. Prząśniczkę chyba każdy śpiewał w podstawówce na ocenę. Zresztą nadal ze dwie zwrotki pamiętam i jakby mnie ktoś w środku nocy obudził to bym zacytował, a tyle lat minęło W dniu 17.03.2023 o 22:04, julekstep napisał: pewnie patrzył na rankingi typowo pod PL -> poza Chopinem nikogo nie mamy na tyle dobrego żeby pojawiał się w rankingach światowych (nawet jak do opery ograniczyć to Moniuszko będzie poza wszelkimi sensownymi listami) dlatego o ile 'kompozytor' to zdecydowanie lepszy archetyp postaci od 'wykonawcy' o tyle lepszy absolutny top all-time wykonawca od borderline no-nejma (z perspektywy 'światowej') kompozytora a Rubinstein to taki właśnie top wśród pianistów (b.często wymieniany w top5*) Zagraniczne rankingi pianistów widziałem, ale szukałem coś polskiego o kompozytorach i ciężko było znaleźć. Rubinsteina ofc trzeba szanować, btw fajna anegdota! (tam jeszcze Zimerman trochę niżej się pojawiał) Ale BMF ogólnie fajnie wyjaśnił kwestię: 13 godzin temu, BMF napisał: Moja wiedza o muzyce klasycznej kończy się na contencie dwóch australijsko-chińskich skrzypków, który ma milionowe zasięgi na YT - i po częstotliwości pojawiania się tam Wieniawskiego wnioskuję, że jest znany. ;] Z perspektywy Janusza - znany +100 lat po śmierci kompozytor > topowy pianista/local hero muzyki popularnej. Kilar też robił muzykę filmową dla Coppoli czy Polańskiego, zupełnie inny tier, a nie poszedł. ... 2 godziny temu, julekstep napisał: julek dodał opisy temat umarł przypadek? nie sądzę Zobaczyli Polę i zaniemówili!!! Edytowane 18 Marca 2023 przez Braveheart22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 (edytowane) @Reikai głosy do Ciebie czy do kogoś innego / głosy jawne ? Edytowane 19 Marca 2023 przez LAF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 @RappaR chyba najbardziej nierówny skład zabawy. Mega picki, przeplatane kompletnym dnem, w które od dołu puka Deltuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 4 minuty temu, matek napisał: w które od dołu puka Deltuś No właśnie o to chodzi w tej kategorii. Dlatego właśnie powinien bezapelacyjnie wygrać swoją kategorię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 1 minutę temu, RappaR napisał: No właśnie o to chodzi w tej kategorii. Dlatego właśnie powinien bezapelacyjnie wygrać swoją kategorię. Chodzi mi o poziom tego wyboru, co doskonale wiesz. Takich jak on jest cała masa i prawie każdy kogoś z tego opisu zna. W moim rankingu ostatni wśród wybranych. To gorszy pick od Dereszowskiej nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 Teraz, matek napisał: W moim rankingu ostatni wśród wybranych. Wiadomo, że jak ktoś jest jego przyjacielem, to będzie go bronił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 Ciekawe, czy ktoś poza Sewerem i Józefowiczem uważa Urbańską za najpiękniejszą. Ścisk straszny na dole tej kategorii, prawie jak w Premier League w tym sezonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 16 minut temu, matek napisał: Ciekawe, czy ktoś poza Sewerem i Józefowiczem uważa Urbańską za najpiękniejszą. Ścisk straszny na dole tej kategorii, prawie jak w Premier League w tym sezonie Codziennie spotykam z 10 ładniejszych ale nie znamy ich z imienia i nazwiska, musiałem kogoś wybrać a lepsze to niż Dereszowska imo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 9 minut temu, Sewer napisał: lepsze to niż Dereszowska Od niej wyżej na liście byłby nawet dobrze wybrany facet. @Koelner Fajne te ciekawostki w opisie. Olbrychski to c*** nie aktor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 Podpierać swój wybór Jackiem Gmochem - odważne. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 14 minut temu, agresywnychomik napisał: Podpierać swój wybór Jackiem Gmochem - odważne. xD Najlepszy polski trener w historii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 3 godziny temu, matek napisał: @RappaR chyba najbardziej nierówny skład zabawy. Mega picki, przeplatane kompletnym dnem, w które od dołu puka Deltuś To wynika z logiki pickowania: Kazik bo go słucham, Roksana bo mi się podoba, Deltus bo go nie lubię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 6 minut temu, fluber napisał: To wynika z logiki pickowania: Kazik bo go słucham, Roksana bo mi się podoba, Deltus bo go nie lubię... i Mieszko moj koleszko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 13 minut temu, RappaR napisał: Najlepszy polski trener w historii Feliks Stamm ? Hellou? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 Głosowanie tez dzisiaj czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 16 minut temu, agresywnychomik napisał: Feliks Stamm ? Hellou? Najlepszy polskie trener piłki nożnej 26 minut temu, fluber napisał: To wynika z logiki pickowania: Kazik bo go słucham, Roksana bo mi się podoba, Deltus bo go nie lubię... Fluber widzę kolejny miłośnik Deltusia, jak wygrasz, to idź sobie z nim na tą flaskzę ! W kategorii w której liczy się gust kogo niby miałem wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 1 minutę temu, RappaR napisał: Najlepszy polskie trener piłki nożnej. Być może ale trzeba przyznać że konkurencja jest wyjątkowo słaba w tej kategorii xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi