Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a):

Najwiekszym przegranym tego wywiadu jest Mazurek.

szkoda, ze troche nie starali sie "zasadzic" w glowie Dudy pomyslu, ze moglby zbudowac swoja "legacy" wyciagajac reke i rozwiazujac te wszystkie konstytucyjne niejasnosci.

za duzo bylo pi****lenia o tym "jak to bedzie poza palacem" i Dudowe "hehe bedzie goracy telefon xD"

aha i jeszcze wczorajsze narzekanie Stanowskiego, ze TV to jakies "podgladanie" a teraz chce "podgladac" i relacjonowac z pierwszej reki, "jak sie zostaje prezydentem"

13 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

jo, imo Dudeł wypadł bardzo przyzwoicie, przynajmniej ja się nie spodziewałem, że potrafi trzymać ciśnienie przez tyle czasu i na luzie odbijač te gimbo punche, spoko gościu

12 minut temu, memento1984 napisał(a):

aha i jeszcze wczorajsze narzekanie Stanowskiego, ze TV to jakies "podgladanie" a teraz chce "podgladac" i relacjonowac z pierwszej reki, "jak sie zostaje prezydentem"

jeszcze wczoraj zabłysnął tekstem jak to niby Smokowski śmie się pytać o 711 połączeń jak sam miał Wita Żelazko w studio przez tyle lat, faktycznie temat rozwiązany, lol

15 godzin temu, agresywnychomik napisał(a):

Dobrze się zaczęło ale potem to już straszne nudy. Mazurek faktycznie słaby. Stanowski lepszy bo trochę nieokrzesany. A Duda może jak skończy prezydenturę to coś ciekawszego opowie, choć wątpię. Nuuuuudy 

51 minut temu, jack napisał(a):

Dobrze się zaczęło ale potem to już straszne nudy. Mazurek faktycznie słaby. Stanowski lepszy bo trochę nieokrzesany. A Duda może jak skończy prezydenturę to coś ciekawszego opowie, choć wątpię. Nuuuuudy 

Jedno jest pewne, Duda chce zostac mastermindem i dac “dobra zmiane” luzujac Jaroslawa. Walka polskich plemion na zawsze!

Polacy to uwielbiaja.

6 godzin temu, RappaR napisał(a):

Grubo wjeżdża cancel culture.

Wypominają emocjonalen tweety o meczach sprzed iluś lat

Troche za szybko Stano sie okreslil - dla calej zabetonowanej obecnej klasy politycznej. Za duzo im dal czasu na na zalozenie teczki.

Potencjal na druga ture to chyba jest na luzaku.

oglądam film o Michale Wiśniewskim (tzn już jestem na rozmowie końcowej Stano i Zielke)  i dla mnie bardzo przeciętny materiał, choć sam temat ciekawy.

Bardzo mało faktów, ja nie wiem czy to jest jakaś znana sprawa i tylko ja czy mi podobni nie wiedzo co się tam zdarzyło czy jak. 

Czy tylko ja mam zupełnie w czterech literach Michała Wiśniewskiego? Przez te lata ciągle się przewija w mediach, niech dadzą już mu zatonąć medialnie to może nie będzie miał za co pić wreszcie i robić kolejnych afer :D 

6 godzin temu, rw30 napisał(a):

oglądam film o Michale Wiśniewskim (tzn już jestem na rozmowie końcowej Stano i Zielke)  i dla mnie bardzo przeciętny materiał, choć sam temat ciekawy.

Bardzo mało faktów, ja nie wiem czy to jest jakaś znana sprawa i tylko ja czy mi podobni nie wiedzo co się tam zdarzyło czy jak. 

dziwna sprawa, biorac pod uwage ze kredyt byl splacany to ciezko dowiesc, ze byla intencja natychmiastowego oszustwa. od drugiej strony, zeznania dochodowe - nie wiem dokladnie jaka jest wykladnia prawa w tego typu sprawach, ale sad wzial mu pod lupe dochod a nie napompowany przychod. kredyt bylby splacany z jego dochodu a nie przychodu.

generalnie gowniany zakup (kwota $1mln na tamte), kupienie "szyldu" w leasingowanej/wynajmowanej przestrzeni na imprezy dla celebrytow (Ci nie lubia placic i tylko przylaza sie pewnie nazrec&napic, ten klimat to powinien ogarniac Michal?) i jakies eventy i 20 lunchow w miesiacu. moze tu ktos jest i sie orientuje ile np w 2024 takie miejsce moze generowac przychodu/dochodu?

Stanowski dobrze podsumowal dla Januszy, jak to wyglada w typowym formularzu z pracownikami banku na zakup mieszkania LOL.

*ogolnie to czy Stanowski odroznia prokuratora od sedziego w tej sprawie?

Edytowane przez memento1984

sprawa pewnie ciekawa, ale z filmu otrzymujemy bardzo mało faktów, np wiemy że kredyt był na 2.8M a Wiśnia spłacił 3.4, i za to szacun, no ale nie wiemy ile do spłacenia łącznie faktycznie było. Choć licząc, jakie mu zajęto nieruchomości - za kilka baniek z tego co podano + te 3.4 to pewnie z dycha tam lekko była.

ale k****, zrobić godzinny film ze skazanym mówiącym smutnym głosem a nie podaniu tego jednego faktu (i wielu innych) to dla mnie bardzo słabe. I jakieś telefony z dupy z Niną Terentiew, to jest niby dowód na co? pogadała sobie jak baba pod sklepem że zarabiał dużo i dużo wydawał i tyle

Dziwne, miał być pewnie banger na początek kanału 0 a jeśli kolejne filmy będo takie to ja znam masę ciekawszych sposobów spędzania wolnego czasu.

aha, z innego wywiadu sprzed paru lat (i to nie wiem, czy nie z 'weszło'!) wiem o masie innych bardzo choojowych decyzji finansowych Wiśni. Ciekawe że w tym filmie nic o tym nie powiedziano.

Edytowane przez rw30

2 godziny temu, rw30 napisał(a):

sprawa pewnie ciekawa, ale z filmu otrzymujemy bardzo mało faktów, np wiemy że kredyt był na 2.8M a Wiśnia spłacił 3.4, i za to szacun, no ale nie wiemy ile do spłacenia łącznie faktycznie było. Choć licząc, jakie mu zajęto nieruchomości - za kilka baniek z tego co podano + te 3.4 to pewnie z dycha tam lekko była.

ale k****, zrobić godzinny film ze skazanym mówiącym smutnym głosem a nie podaniu tego jednego faktu (i choćbyinnych) to dla mnie bardzo słabe. I jakieś telefony z dupy z Niną Terentiew, to jest niby dowód na co? pogadała sobie jak baba pod sklepem że zarabiał dużo i dużo wydawał i tyle

Dziwne, miał być pewnie banger na początek kanału 0 a jeśli kolejne filmy będo takie to ja znam masę ciekawszych sposobów spędzania wolnego czasu.

aha, z innego wywiadu sprzed paru lat (i to nie wiem, czy nie z 'weszło'!) wiem o masie innych bardzo choojowych decyzji finansowych Wiśni. Ciekawe że w tym filmie nic o tym nie powiedziano.

ale Stano co zaniepokojony, do czego moga prowadzic ekstrema optymalizacji podatkowej, czytaj -> na papierze c***a zarabiasz bo kazde sushi/wyjscie na firme hahahahaha ach te slynne w PL w restauracji "na fakture?" co mnie zawsze rozpierdala. Michal mial pewnie sporo "na fakture" : P a kilkanascie baniek na rok jak u mojej tesciowej, "na rozkurz"!

*dziennikarstwo sledcze taki poziom 2.5/10

**ja juz chyba poprosze Stano w roli Tyminskiego, bo to bedzie fajny format jak te jego wypady bombajskie

***jak nie bylo odsetek karnych i oprocentowanie ~10% (moglo byc wyzsze wtedy?) to splacil/splacal jakies 6-8lat (kredyt 20letni)

Edytowane przez memento1984

Godzinę temu, memento1984 napisał(a):

**ja juz chyba poprosze Stano w roli Tyminskiego, bo to bedzie fajny format jak te jego wypady bombajskie

Daj spokój. Potrafię sobie wyobrazić sytuację, gdy koalicja antypis nie wystawi jednego kandydata i z tego całego peletonu w 2 rundzie zamelduje się kandydat PIS i właśnie Stano wyprzedzający minimalnie tych wszystkich Hołowniów i Trzaskowskich. W drugiej turze już byłby faworytem.