Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

I mamy świężą odpowiedź Boxdela. Jak się komuś nie chce oglądać w skrócie - Boxdel topi kolejnego YouTubera, o którym dotychczas nie było w tym uniwersum Verteza oraz jest na filmie z dziewczyną, która miała po nim jechać w filmie YouTubera Konopskiego, który miał pójść dziś/jutro (miał być o wiele mocniejszy od tego Wardęgi), ale dziewczyna już jest po stronie Boxdela i kazała usunąć z filmu wszystkie materiały/wypowiedzi/screeny, które dała temu Konopskiemu. Poza tym Boxdel jeszcze mówi, że to on dał materiał Wardędze we wczorajszym filmie o spotkaniu Stuu, Kamerzysty i Kruszwila z małolatami. Nie wspomina, że Kruszwil miał wtedy 16-lat, a te typiary 13-14 (czyli wg mnie normalna sprawa mimo wszystko), ale wspomina ciągle w filmie, że on miał 19-lat, kiedy to pisał i był dopiero głupim dzieckiem, czyli broni tylko swojej dupy i nie patrzy w ogóle na innych. I ma pretensję do Wardęgi, że dał mu ten materiał, ale w ogóle nie wspomniał, że miał go od niego. Ogólnie przez cały film gra emocjami i wielu dzieciaków przez to przeciągnie zapewne na swoją stronę, ale starsze osoby powinny wyciągnąć swoje wnioski.

Z mojej perspektywy Wardęga pomógł Boxdelowi, bo tak bez jego filmu, a tylko z tym Konopskiego byłyby o wiele mocniejsze materiały, a tak Boxdel zdążył ogarnąć sobie nagle tę dziewczynę na swoją stronę (ciekawe co tam jej dał/obiecał), a gość pewnie ma rozwalony film i musi go montować od nowa lub wiele zmieniać. Szczytem hipokryzji jest ta typiara na filmie Boxdela, która wczoraj chciała go niszczyć, a dziś już go wychwala. I "brawa" dla Wardęgi, który zniszczył młodemu film, żeby móc być samemu w blasku i spić całą piankę.

Edytowane przez Wyparlo

12 minut temu, RappaR napisał(a):

Chwila, to ta wielka pedofilia medialna miała miejsce kiedy Ci goście mieli naście lat?

WTF?

Nie, Stuu miał 25 lat wtedy. 

Boxdel to tam wyskoczył przy okazji, ale to nie jest ta laska z którą wiadomości wyciekły na Wardęgi filmie.

@Wyparlo fatalny film boxdela. Vertez to płotka, a tłumaczenie się żargonem, czy że jego mama płacze to xd

Edytowane przez fluber

Nawet nie wiem czy mnie to bardziej bawi czy przeraża ale oni chyba nie zdają sobie do końca sprawy, że poza mediami społecznościowymi żyją też w realnym świecie. Nagrywają sobie chłopcy teraz filmiki w których jedni przez drugich przekonują widownię kto i co a kto nie. Dalej walczą o widownię i kliki. Tyle, że to wszystko będzie bez znaczenia jak wjadą smutni panowie i zaczną ustalać fakty. I to jest chyba najgorsze, że państwo też nie do końca ogarnia co tam się odpierdala bo przy tych wszystkich stręczycielach i pedofilach kamerzysta to zwykły śmieszek.  

20 minut temu, RappaR napisał(a):

Chwila, to ta wielka pedofilia medialna miała miejsce kiedy Ci goście mieli naście lat?

WTF?

Ten Stuu jest rocznik 1992 i był o wiele starszy od tych dziewczynek, z którymi rozmawiał. Ale Wardęga z mojej perspektywy idzie w kliki i miesza tam, co się da. Kruszwil to dawniej najpopularniejszy YouTuber wśród młodzieży i go wrzucił również do tego kotła chociaż miał wtedy 16-17 lat, bo się lepiej kliknie, niż jakiś Vertez, którego nikt nie zna. 

Powtórzę po raz kolejny - mamy show, w którym nie chodzi o sprawiedliwość, a kliki, fejm i błysk fleszy.

2 godziny temu, Wyparlo napisał(a):

I mamy świężą odpowiedź Boxdela. Jak się komuś nie chce oglądać w skrócie - Boxdel topi kolejnego YouTubera, o którym dotychczas nie było w tym uniwersum Verteza oraz jest na filmie z dziewczyną, która miała po nim jechać w filmie YouTubera Konopskiego, który miał pójść dziś/jutro (miał być o wiele mocniejszy od tego Wardęgi), ale dziewczyna już jest po stronie Boxdela i kazała usunąć z filmu wszystkie materiały/wypowiedzi/screeny, które dała temu Konopskiemu. Poza tym Boxdel jeszcze mówi, że to on dał materiał Wardędze we wczorajszym filmie o spotkaniu Stuu, Kamerzysty i Kruszwila z małolatami. Nie wspomina, że Kruszwil miał wtedy 16-lat, a te typiary 13-14 (czyli wg mnie normalna sprawa mimo wszystko), ale wspomina ciągle w filmie, że on miał 19-lat, kiedy to pisał i był dopiero głupim dzieckiem, czyli broni tylko swojej dupy i nie patrzy w ogóle na innych. I ma pretensję do Wardęgi, że dał mu ten materiał, ale w ogóle nie wspomniał, że miał go od niego. Ogólnie przez cały film gra emocjami i wielu dzieciaków przez to przeciągnie zapewne na swoją stronę, ale starsze osoby powinny wyciągnąć swoje wnioski.

Z mojej perspektywy Wardęga pomógł Boxdelowi, bo tak bez jego filmu, a tylko z tym Konopskiego byłyby o wiele mocniejsze materiały, a tak Boxdel zdążył ogarnąć sobie nagle tę dziewczynę na swoją stronę (ciekawe co tam jej dał/obiecał), a gość pewnie ma rozwalony film i musi go montować od nowa lub wiele zmieniać. Szczytem hipokryzji jest ta typiara na filmie Boxdela, która wczoraj chciała go niszczyć, a dziś już go wychwala. I "brawa" dla Wardęgi, który zniszczył młodemu film, żeby móc być samemu w blasku i spić całą piankę.

Zalatuje Moda na Sukces, albo jakąś M jak Miłość. 

18 minut temu, matek napisał(a):

Tylko ja nie ogarniam i nie znam tego całego towarzystwa? Te ich nazwy poza Stano nic mi nie mówią.

No to raczej jesteś w grupie tych normalnych. Wychodzi na to, że ten pociąg to już nam odjechał i dobrze że do niego nie wsiedliśmy. A widać po zasięgach nawet, że cała masa osób w nim jedzie bez trzymanki.

Cały ten temat interesuje mnie tylko z tego względu, że niedługo moje córy będą w podobnym wieku i mam nadzieję, że są na tyle uświadomione w tych sprawach, że same będą wiedziały co można a co nie. Bo przecież nie będę śledził każdej strony/filmu na który wejdą.

3 minuty temu, n_i_m_h napisał(a):

No to raczej jesteś w grupie tych normalnych. Wychodzi na to, że ten pociąg to już nam odjechał i dobrze że do niego nie wsiedliśmy. A widać po zasięgach nawet, że cała masa osób w nim jedzie bez trzymanki.

Cały ten temat interesuje mnie tylko z tego względu, że niedługo moje córy będą w podobnym wieku i mam nadzieję, że są na tyle uświadomione w tych sprawach, że same będą wiedziały co można a co nie. Bo przecież nie będę śledził każdej strony/filmu na który wejdą.

Tyle, że to nie jest nic zaskakującego, że dorosły facet tworzący dla dzieci okazał się pedofilem. Nie jest to specyfika mediów a raczej kontentu. 

https://teleshow.wp.pl/papiez-odznaczyl-go-orderem-byl-bohaterem-i-zbawca-posmiertne-sledztwo-ujawnilo-potworne-historie-o-jimmym-savileu-6755297930357376a

10 godzin temu, Wyparlo napisał(a):

nie sądzisz, że ma rację w dwóch kwestiach? 1. oberwało mu się najmocniej ze wszystkich, gdy tak naprawdę w filmiku Wardegi chodzi o innych (i IMO dodał Boxdela właśnie z tego powodu, o którym mówisz, bo to dodatkowe zasięgi). 2. te SS z naszej boomerskiej perspektywy wyglądają okropnie, ale wśród graczy rzeczywiście taka konwencja komunikacyjna panuje.

3 godziny temu, matek napisał(a):

Tylko ja nie ogarniam i nie znam tego całego towarzystwa? Te ich nazwy poza Stano nic mi nie mówią.

Nie nasze pokolenie tak overall, tzn. ja np. wiem kim są ci ludzie, bo kiedyś tam miałem potrzebę zdobycia podstawowych informacji o dużej części życia publicznego (było nie było), ale nigdy w życiu nie oglądałem tych Stuu czy Boxdelów. No, Wardęga może ze swoimi prankami.

Inna sprawa, że nawet mając świadomość jaką patologią jest internetowe celebryctwo, to chyba i tak przechodzi oczekiwania. Chyba @fluberbył na czasie z forum z tymi rzeczami, może potwierdzić/zaprzeczyć. Ale też @jack ma chyba rację, że mając grupę ~20-latków-bogatych imprezowiczów mających stały niekontrolowany kontakt z dziećmi, trochę musiała wyjść w skrajnych przypadkach z tego taka przestępcza praktyka. Generalnie uber wyzwanie wychowywać dzieci w erze social mediów. ;] 

1 minutę temu, BMF napisał(a):

le też @jack ma chyba rację, że mając grupę ~20-latków-bogatych imprezowiczów mających stały niekontrolowany kontakt z dziećmi, trochę musiała wyjść w skrajnych przypadkach z tego taka przestępcza praktyka.

Nie, nie musiała. Dla normalnych, heteroseksualnych facetów dzieci są aseksualne. Po prostu.

Pedofilia jest zboczeniem. Nie wynika z kasy, imprezowania czy kontaktu z dziećmi.

Po prostu funkcja seksualna, która pojawia się wobec dojrzałych kobiet, nie istnieje wobec dzieci, ponieważ nie mają cech seksualnych. 

Chyba, że po prostu zakładasz, że mając wystarczająco dużą liczbę osób, każda patologia Ci się znajdzie, chyba że jest sprawnie kryta - vide żaden z prominentnych działaczy PZPR nigdy nie został w żaden sposób ukarany. Albo nikt z listy klientów Epsteina nie został ujawniony i skazany.