LeweBiodroSmoka Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 21 godzin temu, Wyparlo napisał(a): I nie oglądam już. Z ciekawości też zobaczyłem teraz w wyszukiwarce i formuła wyjaśniania tych typiar się chyba wyczerpała: Janoszek - 11 mln, Derpienski - 4 mln, Michalik 1,1 mln. Ty to specjalnie tak robisz, czy serio myślisz, że Michalik będzie generowała liczby jak Janoszek? wciąż te 1.1M to wyświetlenia o których inni mogą tylko pomarzyć, wyczerpało się jedynie tyle, że jedna z drugą teraz trzy razy pomyśli zanim pójdzie podobną drogą 21 godzin temu, Wyparlo napisał(a): czy Totalizator Sportowy albo Kampanie Piwowarskie moralizują ludzi podobnie do Stanowskiego ze swoich profili na social media? no faktycznie, może i marnują milionom zdrowie i budżety, ale przynajmniej nie moralizują! 21 godzin temu, Wyparlo napisał(a): Z trójki Janoszek, Derpiński, Stanowski - najwięcej złego dla Polski/Polaków wprowadził dla mnie ten ostatni, bo od siedemnastu lat reklamuje hazard (2008-2025), a tamte sobie zmyślały kariery, ale nie wprowadzały nikogo w żaden nałóg. Ty popłynąłeś na betach ostro i znalazłeś sobie winowajcę czy o co tu chodzi? Przy każdej reklamie buka masz ostrzeżenia o ryzyku i odpowiedzialnym graniu, jak jesteś skłonny do nałogów to zniszczy cię nie tylko hazard, sam w życiu jestem na minus grając u buka czy w pokera, ale zawsze grałem na sumy, które nie spowodowały większych szkód w moim budżecie, jak można sprowadzać wszystko do osoby Stanowskiego skoro nawet reprezentacja Polski i masa innych dużych marek reklamuje bukmacherkę? Poza tym ona od dawna jest prawnie uregulowana i przynosi masę hajsu do budżetu, wcześniej pisałeś, że Stanowski dymał skarb państwa reklamując buki z Kajmanów, a jak od ponad dekady robi to legalnie to już jednak nie tak fajnie? 21 godzin temu, Wyparlo napisał(a): Jako ciekawostkę podam, że 95-98% grających w zakładach bukmacherskich ma finalnie swoje konta na minusie, a to jest forum o NBA i praktycznie wszyscy użytkownicy tego forum próbujący swoich sił obstawiając NBA są na minusie i dawno dali sobie spokój, bo były prawie same przegrane kupony i wątki zakładów bukmacherskich/kuponów tutaj nie istnieją, bo zawsze na dziąsło (oprócz może Vice, który chyba sobie coś tam radzi w tym temacie). temat zakładów zniknął z forum z zupełnie innego powodu, jakbyś sobie przestał dopowiadać historyjki pod tezę to byłbym zobowiazany, poza tym mam spore wątpliwości czy Vice jest na takim plusie patrząc jak szeroko chłop potrafi iść, ale może sam zainteresowany się wypowie, oczywiście, że lwia część grających jest na minusie, ale przynajmniej u buka masz realną szansę na wygraną, bardzo często jest to kwestia coin-flipa, dlatego dla mnie o wiele gorsze są różnego rodzaju Lotto czy inne zdrapki, ale to już kwestia umowna, natomiast próba sprzedawania Stanowskiego jako bukmacherskiego guru w Polsce to totalna beka, on jest tylko jednym z trybików i tak naprawdę powinieneś codziennie szkalować setkę osób z otoczenia polskiego sportu, bo robią to samo, ale Ty jesteś grubej misji, więc jeszcze trochę potrwa aż zrozumiesz, że to jakby nie ten adres 21 godzin temu, Wyparlo napisał(a): Ale tak to jest niedorzeczne i pierdolę głupoty. Cóż, takich dożyliśmy czasów w Polsce, że cwaniak łowiący naiwniaków wiedzący doskonale o statystyce 95-98% przegrywających w zakładach jest wynoszony na piedestał i moralizuje jak mamy żyć. I właśnie o te moralizowanie najbardziej w tym wszystkim mi chodzi i najbardziej wkurza. możesz rozwinąć o co konkretnie chodzi z tym moralizowaniem? co takiego złego jest w tym co mówi? już pomijając fakt, że wśród naszych rodaków są miliony wpatrzonych w jedną albo drugą telewizje, w darmozjadów, którzy nas co chwilę kompromitują i to jest lepsze od tego co sobie tam Stanowski na tt napisze albo od tego co mówi w jednym albo drugim filmie? podaj jakieś przykłady tego co Cb tak denerwuje żebym poznał clue problemu 21 godzin temu, Wyparlo napisał(a): To tylko jeden przykład bezsensu, gdzie koleś chce być Leonardo da Vincim i paplać o wszystkim. Ostatnio widziałem na Twitterze latało, że ktoś go wyjaśniał i Mazurka za film jeszcze na Kanale Sportowym o sytuacji na granicy, gdzie też nagadali jakichś głupot. Ja wolę posłuchać realnych ekspertów w danej dziedzinie. Stanowskiego chętnie posłucham, kiedy mówi o korupcji w polskiej piłce (bez ironii, tutaj doskonale się w tym zna) albo reprezentacji Polski, Ekstraklasie i tym podobnych tematach. No tak, to był jeden, teraz jest drugi, ostatnio też skompromitowali się dając program specjalny o tym jak to jeden z ministrów miał pojechać na tereny powodziowe i wg KZ się nie pojawił, a tak naprawdę był na miejscu, to już masz trzeci. Pewnie jest tego znacznie więcej, ale to tylko dowodzi, że po prostu coś robią w myśl przysłowia - nie myli się ten kto nic nie robi. Prawda jest taka, że KZ kompletnie zmiótł z planszy polski YT, ludzie chcą to oglądać, firmy chcą płacić aby się tam reklamować, a jak Ty chcesz posłuchać realnych ekspertów to nie ma to znaczenia, bo setki tysięcu widocznie chce też słuchać co ma Stanowski z Mazurkiem do powiedzenia. KZ robi takie wyświetlenia, że w tym tempie za kilka lat będą wielkim medialnym kolosem generującym miliony przychodu miesięcznie, także oszczędzaj manę, bo mi też się może to nie podobać, dla mnie Stanowski staje się coraz bardziej groteskowy i wkurwia już tym wypadaniem z lodówki, ale ja i Ty nie jesteśmy nawet błędem statystycznym, jesteśmy kompletnie nieistotni... a i tak robimy mu robotę dyskutując o jego kanale na jakimś niszowym forum. 21 godzin temu, Wyparlo napisał(a): Bo doskonale wie, że Ambasador Izraela albo Waluś prowadzeni w wywiadzie po sznurku nie powiedzą niczego, co wysadzi mu sponsorów. Waluś zjawił się u niego reklamować swoją książkę, bo nie ma kasy na życie i dlatego Stanowski miał atut nad nim wiedząc, że nic nie będzie skakał. Braun albo Jaszczur dla wielu są debilami, ale oni w rzeczywistości są bardzo sprytni i mogliby wysadzić kanał/sponsorów, gdyby im się chciało w trakcie wywiadu, bo nie mają żadnego interesu reklamowania czegokolwiek u Stanowskiego, a zarazem są na tyle popularni, że też nie potrzebne im jego zasięgi i nie szliby tam z pozycji klękających. Ambasador Izraela był prowadzony po sznurku? Ty widziałeś ten wywiad? Jemu wystarczyło po prostu dać mówić. Żadne słowa Brauna nie wysadziłby by KZ, nawet jeśli odszedłby jeden czy drugi sponsor, to na jego miejsce czeka pewnie od ciula kolejnych, tak to zwykle działa, nie mówiąc już o tym, że internet bardzo szybko zapomina i jest bardzo mało rzeczy, które realnie mogą Cię z niego wykolegować - patrz Pandora Gate i ile osób dostało realne zarzuty i rzeczywiście zniknęły z przestrzeni za czyny z pozoru najgorsze z możliwych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): jest bardzo mało rzeczy, które realnie mogą Cię z niego wykolegować - patrz Pandora Gate i ile osób dostało realne zarzuty i rzeczywiście zniknęły z przestrzeni za czyny z pozoru najgorsze z możliwych Jest bardzo wiele i bardzo łatwo Cię z niego wykolegować, patrz sprawę Chrisa Avellona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 2 minuty temu, RappaR napisał(a): Jest bardzo wiele i bardzo łatwo Cię z niego wykolegować, patrz sprawę Chrisa Avellona ale to już mówimy o aferach na skalę światową gdzie, więc to nie jest jedna podrzędna sprawa, a z drugiej strony mamy sprawy np. Lousia C.K. który sobie normalnie do branży wrócił, też trzeba na wszystko patrzeć indywidualnie, wciąż jak weźmiemy te wszystkie afery do kupy i odsiejemy sprawy gdzie ktoś został pomówiony i nie dał rady wrócić do zawodu, to i tak wyjdzie, że większość tych aferek uchodzi płazem, zresztą ja głównie wypowiadałem się na kanwie polskiego internetu, gdzie patusy jak Chic czy Mega Kot dalej sobie brykają na wolności i c***a im kto zrobi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyparlo Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 35 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): A) Ty to specjalnie tak robisz, czy serio myślisz, że Michalik będzie generowała liczby jak Janoszek? wciąż te 1.1M to wyświetlenia o których inni mogą tylko pomarzyć, wyczerpało się jedynie tyle, że jedna z drugą teraz trzy razy pomyśli zanim pójdzie podobną drogą no faktycznie, może i marnują milionom zdrowie i budżety, ale przynajmniej nie moralizują! C) Ty popłynąłeś na betach ostro i znalazłeś sobie winowajcę czy o co tu chodzi? Przy każdej reklamie buka masz ostrzeżenia o ryzyku i odpowiedzialnym graniu, jak jesteś skłonny do nałogów to zniszczy cię nie tylko hazard, sam w życiu jestem na minus grając u buka czy w pokera, ale zawsze grałem na sumy, które nie spowodowały większych szkód w moim budżecie, jak można sprowadzać wszystko do osoby Stanowskiego skoro nawet reprezentacja Polski i masa innych dużych marek reklamuje bukmacherkę? Poza tym ona od dawna jest prawnie uregulowana i przynosi masę hajsu do budżetu, wcześniej pisałeś, że Stanowski dymał skarb państwa reklamując buki z Kajmanów, a jak od ponad dekady robi to legalnie to już jednak nie tak fajnie? D) temat zakładów zniknął z forum z zupełnie innego powodu, jakbyś sobie przestał dopowiadać historyjki pod tezę to byłbym zobowiazany, poza tym mam spore wątpliwości czy Vice jest na takim plusie patrząc jak szeroko chłop potrafi iść, ale może sam zainteresowany się wypowie, oczywiście, że lwia część grających jest na minusie, ale przynajmniej u buka masz realną szansę na wygraną, bardzo często jest to kwestia coin-flipa, dlatego dla mnie o wiele gorsze są różnego rodzaju Lotto czy inne zdrapki, ale to już kwestia umowna, natomiast próba sprzedawania Stanowskiego jako bukmacherskiego guru w Polsce to totalna beka, on jest tylko jednym z trybików i tak naprawdę powinieneś codziennie szkalować setkę osób z otoczenia polskiego sportu, bo robią to samo, ale Ty jesteś grubej misji, więc jeszcze trochę potrwa aż zrozumiesz, że to jakby nie ten adres E) możesz rozwinąć o co konkretnie chodzi z tym moralizowaniem? co takiego złego jest w tym co mówi? już pomijając fakt, że wśród naszych rodaków są miliony wpatrzonych w jedną albo drugą telewizje, w darmozjadów, którzy nas co chwilę kompromitują i to jest lepsze od tego co sobie tam Stanowski na tt napisze albo od tego co mówi w jednym albo drugim filmie? podaj jakieś przykłady tego co Cb tak denerwuje żebym poznał clue problemu F) No tak, to był jeden, teraz jest drugi, ostatnio też skompromitowali się dając program specjalny o tym jak to jeden z ministrów miał pojechać na tereny powodziowe i wg KZ się nie pojawił, a tak naprawdę był na miejscu, to już masz trzeci. Pewnie jest tego znacznie więcej, ale to tylko dowodzi, że po prostu coś robią w myśl przysłowia - nie myli się ten kto nic nie robi. Prawda jest taka, że KZ kompletnie zmiótł z planszy polski YT, ludzie chcą to oglądać, firmy chcą płacić aby się tam reklamować, a jak Ty chcesz posłuchać realnych ekspertów to nie ma to znaczenia, bo setki tysięcu widocznie chce też słuchać co ma Stanowski z Mazurkiem do powiedzenia. KZ robi takie wyświetlenia, że w tym tempie za kilka lat będą wielkim medialnym kolosem generującym miliony przychodu miesięcznie, także oszczędzaj manę, bo mi też się może to nie podobać, dla mnie Stanowski staje się coraz bardziej groteskowy i wkurwia już tym wypadaniem z lodówki, ale ja i Ty nie jesteśmy nawet błędem statystycznym, jesteśmy kompletnie nieistotni... a i tak robimy mu robotę dyskutując o jego kanale na jakimś niszowym forum. G) Ambasador Izraela był prowadzony po sznurku? Ty widziałeś ten wywiad? Jemu wystarczyło po prostu dać mówić. Żadne słowa Brauna nie wysadziłby by KZ, nawet jeśli odszedłby jeden czy drugi sponsor, to na jego miejsce czeka pewnie od ciula kolejnych, tak to zwykle działa, nie mówiąc już o tym, że internet bardzo szybko zapomina i jest bardzo mało rzeczy, które realnie mogą Cię z niego wykolegować - patrz Pandora Gate i ile osób dostało realne zarzuty i rzeczywiście zniknęły z przestrzeni za czyny z pozoru najgorsze z możliwych a) Michalik to osoba o wiele popularniejsza i znana od lat w Polsce mainstreamowej od anonimowej Janoszek, o której istnieniu przed filmem pewnie nikt na tym forum nie wiedział. I można się powoływać na jej konto na IG, ale ile kont tam to fejki? 1,1 mln to mało patrząc, że film był przygotowywany przez kilka miesięcy i zapowiadany przez długi czas przez Stanowskiego, który ciągle jej dogryzał na Twitterze. b) Dla mnie to wystarczy. c) Jak już mnie pytasz to jestem w tych 2-5%, które wygrywa na bardzo długim dystansie, ale zarazem widzę jaki to syf jest i rozpieprza wielu ludzi. I unikasz po raz kolejny odpowiedzi rozwadniając temat, kto zrobił dla Polski/Polaków najwięcej złego z trójki - Janoszek, Derpienski, Stanowski? To tylko pokazuje ciągle jego moralność. Najpierw wyprowadza kasę z Polski, a potem przy banicji zagranicznych nie przeszkadzało mu w moment przeskoczyć na krajowe buki i wrzucać swoich kochanych czytelników/oglądających do grania w zakładach bukmacherskich z 12% podatkiem od stawki. On ma w dupie graczy/ludzi, a jedynie mu chodzi o własne zarabianie. Przez chwilę walczył o GGR w 2016 (brak podatku 12% od stawki w Polsce), ale politycy tego nie wybrali i zaczął reklamować buki z 12%. Chociaż w tym walczeniu o GGR bardziej chodziło, że wtedy mielibyśmy wszystkie zagraniczne podmioty jako legalne, które wcześniej reklamował, a tak one zlały wejście do Polski, bo mamy to opodatkowane praktycznie najgorzej w Europie. d) Nie dopowiadam sobie historyjek tylko po prostu mam wiedzę od osób pracujących u krajowych bukmacherów i przez to wiem o statystykach graczy w longtermie (jeśli macie konta u bukmacherów wejdźcie sobie i zobaczcie, że nie możecie kliknąć statystyki z podsumowaniem całego waszego grania i ile jesteście na plus czy minus , żebyście nie byli świadomi ile jesteście na minusie), niektórych znanych osobach grających i kwotach przez nich przegrywanych. NBA to fatalny rynek do obstawiania i po prostu jestem praktycznie pewny, że każdy użytkownik tego forum jest na minus z grania tej ligi. I nie widać po moim wpisie od 24h gościa, który napisałby, że jest inaczej. Stanowski jest guru w Polsce jako dziennikarz w reklamowaniu zakładów bukmacherskich. Możesz zawsze mnie uświadomić i napisać nazwisko innej osoby i wybić z mojego myślenia. Ty ciągle nie rozumiesz, że taki Borek albo Ćwiakała są tylko słupami reklamowymi, którzy reklamują jednego danego bukmachera, z którym mają umowę i wklejają reklamy na swoich social media albo swoich kanałach YT lub występują u tych bukmacherów na ich kanałach YT. Stanowski jest udziałowcem jednego z krajowych bukmacherów i przez te wszystkie lata zareklamował już pewnie z 50 bukmacherów ciągle polecając rejestracje ze swojej strony (Weszlo), co daje mu kasę za rejestrację czy wcześniej procent od przegrywania od gościa, który się zarejestrował. Dla odmiany taki Borek weźmie 40-50k od bukmachera miesięcznie i reklamuje go w reklamach i wystąpi w dedykowanym programie, ale już ma w dupie czy ktoś się zarejestruje czy nie w przeciwieństwie do Stanowskiego, który pasożytuje na rejestrujących się. I ostatnia kwestia, że Borek i Cwiakala też ostojami moralności nie są. e) To jeszcze z czasów, kiedy mówił o piłce nożnej. Tam nie przeszkadzał mu Czesław Michniewicz, który dzwonił 711 razy do Fryzjera i jest ojcem chrzestnym jego syna, nie przeszkadzał mu Paweł Zarzeczny, który obstawiał kupony na podstawie ułożonych meczów przez Fryzjera. I przy okazji moja własna wiedza zakulisowa odnośnie niektórych wydarzeń z tamtych lat oraz tych obecnych. Jestem w szoku, że taka osoba robi za moralizatora. Za stroną Piłkarska Mafia zeznania jednego z sędziów piłkarskich: "Rozmawiałem także po meczu z Fryzjerem i on miał do mnie pretensje. Mówił, że właśnie obstawili pięć meczów w zakładach i przegrali. Był to zakład kombinacyjny. Mówił, że o niego to nie chodzi, że stracił pieniądze, ale chodzi mu o P. i redaktora Przeglądu Sportowego Zarzecznego, których zapewniał, że wyniki są pewne. Oni obstawiali te mecze i stracili pieniądze. Z wypowiedzi Fryzjera wynikało, że więcej osób obstawiało w kombinacji te pięć meczów. Ale on wymienił w rozmowie tylko te dwa nazwiska." f) Ten wielki kolos ogranicza się w większości filmów do schematu - gość lub kilku gości, studio i kamera. Ewentualnie kamera i ryj bez studia, jeśli autor nie jest z Warszawy. Stanowski jest dobry w autokreacji i reklamowaniu. Ale teraz mi się przypomniało, że po starcie Kanału Zero mówił jeszcze o pompowaniu i rozwoju kanału na YT Weszło, które miało rywalizować z Kanałem Sportowym, a właśnie zobaczyłem i tam jest dogorywanie na kanale YouTube. Tylko o tym Stanowski już nie wspomni i nie wklei statystyk, że miał walczyć z Kanałem Sportowym, a przegrywa z Goal.pl i Tetrykami. g) Nie oglądałem, ale jak sama nazwa wskazuje "Ambasador Izraela" - co jest złego dla YouTube'a w zapraszaniu takiego gościa? Oni (YouTube) akurat są za Izraelem. W przypadku Brauna (za nim akurat nie są), który może wyprowadzić sponsorów i blokuje monetyzacje wszystkich filmów jest o wiele większy problem, bo całą tę zgraję redaktorów trzeba opłacać, a nie ma wpływów. To widać po takim Weszło po odcięciu dotacji od spółek skarbu państwa, gdzie teraz została tam już tylko garstka znanych dziennikarzy i jacyś totalni anonimowi dziennikarze. Wszedłem sobie też właśnie z ciekawości na tę stronę, bo od dawna tego nie robię (mega zjazd zrobili) i widzę, że to już na maksa w poszło tam w reklamowanie bukmacherów i strona jest zalana ich reklamami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 6 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 19 minut temu, Wyparlo napisał(a): NBA to fatalny rynek do obstawiania i po prostu jestem praktycznie pewny, że każdy użytkownik tego forum jest na minus z grania tej ligi. Nie jestem. Inna kwestia, że zagrałem na bonusie startowym i potem wyszedłem i nie grałem już więcej i jestem do przodu śmieszne 800 zł? 3 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): ale to już mówimy o aferach na skalę światową gdzie, więc to nie jest jedna podrzędna sprawa, a z drugiej strony mamy sprawy np. Lousia C.K. który sobie normalnie do branży wrócił, też trzeba na wszystko patrzeć indywidualnie, wciąż jak weźmiemy te wszystkie afery do kupy i odsiejemy sprawy gdzie ktoś został pomówiony i nie dał rady wrócić do zawodu, to i tak wyjdzie, że większość tych aferek uchodzi płazem, zresztą ja głównie wypowiadałem się na kanwie polskiego internetu, gdzie patusy jak Chic czy Mega Kot dalej sobie brykają na wolności i c***a im kto zrobi Po prostu zależy to po której jesteś stronie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyparlo Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) 28 minut temu, RappaR napisał(a): Nie jestem. Inna kwestia, że zagrałem na bonusie startowym i potem wyszedłem i nie grałem już więcej i jestem do przodu śmieszne 800 zł? To miałeś farta, że udało się wygrać początkowo i wyszedłeś z gry. Jednak przy 12% podatku w Polsce, braku wiedzy zakulisowej (informacje o kontuzji przed wyjściem informacji oficjalnie), co zmieni kurs i dałoby nam o wiele większą szansę na wygraną jesteśmy skazani na porażkę przy graniu długoterminowym i zagraniu 50 kuponów czy więcej. Przy okazji jeszcze dochodzi rywalizacja z całym światem, bo NBA oglądają wszyscy i "value" w moment jest ubijane. Praktycznie nie gram NBA przez to. Jedynie w sezonie 2020/21 jeden z krajowych buków zaspał przy trejdzie Hardena do Brooklynu i widziałem od razu informacje na Twitterze o tym. Zagrałem momentalnie mistrza Brooklyniarzy po kursie 7,00 i do wygrania miałem 15 000 złotych netto, a kursy u wszystkich innych krajowych buków zjechały bodajże na 3,50 w moment po informacji. Ale wszystko zniweczyły kontuzje, bo kurs w trakcie rywalizacji z Bucks już wynosił zaledwie 2,10 na mistrza dla Nets. Edytowane 5 godzin temu przez Wyparlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 50 minut temu, Wyparlo napisał(a): c) Jak już mnie pytasz to jestem w tych 2-5%, które wygrywa na bardzo długim dystansie, ale zarazem widzę jaki to syf jest i rozpieprza wielu ludzi. I unikasz po raz kolejny odpowiedzi rozwadniając temat, kto zrobił dla Polski/Polaków najwięcej złego z trójki - Janoszek, Derpienski, Stanowski? zastanawiam się czy w ogóle jesteś poważny na tyle, żeby z Tobą dyskutować... grasz u buka, wygrywasz, czyli bierzesz od nich hajs bez żadnych problemów i skrupułów, jednocześnie ubolewasz nad losem tych przegrywających, a gościa, który je reklamuje odsądzasz od czci i wiary zniżając do poziomu niższego niż Janoszek gdzie jest kamera? na resztę odpowiem jutro, ale trochę się zniechęciłem edit: aha jak zaznaczysz myszką wybrany tekst, to wyskoczy Tobie możliwość zacytowania wybranego fragmentu, nie będę musiał wracać do swojego postu i sprawdzać do czego się konkretnie odnosisz Edytowane 5 godzin temu przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 18 minut temu, Wyparlo napisał(a): Praktycznie nie gram NBA przez to. Jedynie w sezonie 2020/21 STS zaspał przy trejdzie Hardena do Brooklynu i widziałem od razu informacje na Twitterze o tym. Zagrałem momentalnie w STS mistrza Brooklyniarzy po kursie 7,00 i do wygrania miałem 15 000 złotych netto, a kursy u wszystkich innych krajowych buków zjechały bodajże na 3,50 w moment po informacji. Ale wszystko zniweczyły kontuzje, bo kurs w trakcie rywalizacji z Bucks już wynosił zaledwie 2,10 na mistrza dla Nets. Czyli postawiłeś jakieś +2k na mistrzostwo Nets i mamy uwierzyć, że jesteś w 2-5% graczy, którzy są long-term na plusie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 5 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 17 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): zastanawiam się czy w ogóle jesteś poważny na tyle, żeby z Tobą dyskutować... grasz u buka, wygrywasz, czyli bierzesz od nich hajs bez żadnych problemów i skrupułów, jednocześnie ubolewasz nad losem tych przegrywających, a gościa, który je reklamuje odsądzasz od czci i wiary zniżając do poziomu niższego niż Janoszek gdzie jest kamera? Wyjaśnisz krok po kroku swój tok rozumowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 2 minuty temu, RappaR napisał(a): Wyjaśnisz krok po kroku swój tok rozumowania? jestem zdziwiony, że @Wyparlo w ogóle gra u buka, skoro sam pisze elaboraty jaki to bandycki biznes i jednocześnie ma świadomość ilu ludziom zniszczył życie, dodatkowo potrafi sprowadzić do poziomu podłogi kogoś kto to promuje choć sam jednocześnie czerpie z tego zyski i jeszcze się tutaj chwali jaki to on jest w tym obcykany może mam jakieś dziwne pojmowanie świata, ale zupełnie tego nie ogarniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 5 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): jestem zdziwiony, że @Wyparlo w ogóle gra u buka, skoro sam pisze elaboraty jaki to bandycki biznes i jednocześnie ma świadomość ilu ludziom zniszczył życie, dodatkowo potrafi sprowadzić do poziomu podłogi kogoś kto to promuje choć sam jednocześnie czerpie z tego zyski i jeszcze się tutaj chwali jaki to on jest w tym obcykany może mam jakieś dziwne pojmowanie świata, ale zupełnie tego nie ogarniam I w jaki sposób to się wyklucza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 1 minutę temu, RappaR napisał(a): I w jaki sposób to się wyklucza? nie wykluczałoby się może gdy nie teksty typu: "Stanowski wyrządził wielkie krzywdy dla Polski reklamując buka od 2008" ja byłem święcie przekonany, że po takich jak i szeregu innych tekstów na ten temat kolega unika tematu jak ognia żeby nie dawać przypadkiem złego przykładu, albo chociaż nie wychodzić na hipokrytę, gdzie pogarda dla bukmacherki biła z jego postów na kilometr, widocznie wszystko ma swoje cenę, a reszta to tylko słowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyparlo Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 23 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): zastanawiam się czy w ogóle jesteś poważny na tyle, żeby z Tobą dyskutować... grasz u buka, wygrywasz, czyli bierzesz od nich hajs bez żadnych problemów i skrupułów, jednocześnie ubolewasz nad losem tych przegrywających, a gościa, który je reklamuje odsądzasz od czci i wiary zniżając do poziomu niższego niż Janoszek gdzie jest kamera? Problemy i skrupuły mam odnośnie reklamowania zakładów. Dlatego ja tutaj nigdy nie napisałem na forum: grajcie w zakładach bukmacherskich, da się zarabiać i jest super. A co do Janoszek znowu uciekłeś od odpowiedzi, kto zrobił najwięcej złego dla Polaków z trójki Janoszek, Derpienski, Stanowski. 19 minut temu, P_M napisał(a): Czyli postawiłeś jakieś +2k na mistrzostwo Nets i mamy uwierzyć, że jesteś w 2-5% graczy, którzy są long-term na plusie? Ironia z Nets czy na poważnie? Napisałem przecież, że już wszędzie kurs zjechał i jeden buk zaspał, co było świetną okazją, bo nawet z 12% podatkiem dalej to była mega okazja i zakład tylko uwaliła kontuzja Irvinga i Hardena w trakcie PO, bo tak pewnie już lali Bucks w serii, a potem byłyby jeszcze słabsze Hawks i Suns, gdzie Bucks ich ograli i wygrali mistrza. To tak jakby na Celtics 2024/25 dziś któryś buk dał na moment kurs 7,00 to też wszedłbym w to, a inne miały po 3,25 realnym, które teraz jest. O to się rozchodzi w zakładach, żeby grać "value". I napisałem, że NBA nie gram praktycznie w ogóle, bo nie mam tam dojść i to jak granie w grę komputerową na poziomie very hard, kiedy można sobie pykać na easy. Bycie w tym 2-5% jest dlatego, że mam zbudowana siatkę informatorów - dostęp do agentów sportowych, dziennikarzy, programistów, którzy mogą mi wyliczyć szybko jakieś statystyki sezonowe z kilku sezonów o danej lidze, profesjonalnych graczy żyjących tylko z grania. Dzięki temu wiem o kontuzjach przed bukmacherem, problemach w drużynie przed bukmacherem, mam typy profesjonalistów, których nigdzie nie dają oficjalnie. A 95% przegranych bierze się z grania paragonu Manchester City + FC Barcelona + Lakers + Iga Świątek wygrają, gdzie takie kupony są marzeniem bukmacherów i naganiacze bukmacherscy dają właśnie zazwyczaj takie wzory grania i większość ludzi tak gra. Dlatego mi takich ludzi szkoda, bo są skazani na porażkę, a też jestem przerażony, że niektórzy potrafią przewalać u tylko jednego internetowego krajowego bukmachera milion złotych, ale ten temat w ogóle nie będzie wyciekał, bo nie na rękę to bukmacherom, a prawie wszystkie strony sportowe/dziennikarze sportowi w tym kraju są na pasku bukmacherów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 6 minut temu, Wyparlo napisał(a): Problemy i skrupuły mam odnośnie reklamowania zakładów. Dlatego ja tutaj nigdy nie napisałem na forum: grajcie w zakładach bukmacherskich, da się zarabiać i jest super. nom, tyle, że pośrednio to przed chwilą napisałeś jeszcze pół biedy jakbyś sobie grał ze świadomością jaki to śliski temat jest, to akurat wie niemal każdy, ale Ty tu zrobiłeś krucjatę na typie, który tak samo jak Ty na tym zarabia, nie potrafisz dorobić w inny sposób niż na biznesie, który tak niszczy ludzi? i jeszcze to normalizujesz 6 minut temu, Wyparlo napisał(a): A co do Janoszek znowu uciekłeś od odpowiedzi, kto zrobił najwięcej złego dla Polaków z trójki Janoszek, Derpienski, Stanowski. przecież napisałem, że do reszty odniosę się jutro, niemniej to, że Ci zależy akurat na tym najbardziej jest strasznie osobliwe Edytowane 5 godzin temu przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Jestem na zero z obstawianiu NBA Nigdy nie obstawiałem i żyję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyparlo Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): nom, tyle, że pośrednio to przed chwilą napisałeś jeszcze pół biedy jakbyś sobie grał ze świadomością jaki to śliski temat jest, to akurat wie niemal każdy, ale Ty tu zrobiłeś krucjatę na typie, który tak samo jak Ty na tym zarabia, nie potrafisz dorobić w inny sposób niż na biznesie, który tak niszczy ludzi? i jeszcze to normalizujesz Ja zarabiam na ogrywaniu zakładów bukmacherskich i wykorzystywaniu ich pomyłek/niewiedzy w kursach. Nie zachęcam nikogo do grania w zakładach, nie reklamuje żadnych bukmacherów. Stanowski nie zarabia na graniu własnych kuponów w zakładach bukmacherskich czy wklejaniu kuponów na podstawie wiedzy zakulisowej o kontuzjach i pomaganiu w ten sposób ogrywaniu bukmachera tylko daje link, żebyś się zarejestrował i grał, a najlepiej przegrywał, bo wtedy bukmacher i on będą zadowoleni. Policjant i bandyta mają broń tylko obu stronom służą one do całkowicie innych celów. I tutaj jest podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 7 minut temu, Wyparlo napisał(a): Ja zarabiam na ogrywaniu zakładów bukmacherskich i wykorzystywaniu ich pomyłek/niewiedzy w kursach. nie ma to żadnego znaczenia, forsa jest tak samo brudna, bo pochodzi z tego samego źródła i nie miałbym z tym żadnego problemu gdyby nie to, że pod płaszczykiem Robin Hooda robisz sobie na kimś używanie i jeszcze walisz jakieś górnolotne (gówno warte jak się okazuje) teksty o szkodach dla państwa czy społeczeństwa, mi by było wstyd gdybym tak postępował, a już na pewno nie chwaliłbym się tym, że czerpie z tego zyski, to jest zwykła hipokryzja, ale Ty pewnie jesteś święcie przekonany, że w tym przypadku robisz coś dobrego - tip - nie robisz, bo te straty, które buk ponosi przez takich jak Ty kompletnie nic dla nie znaczą, finalnie bierzesz ten sam hajs z tego samego źródła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 4 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 42 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): nie wykluczałoby się może gdy nie teksty typu: "Stanowski wyrządził wielkie krzywdy dla Polski reklamując buka od 2008" ja byłem święcie przekonany, że po takich jak i szeregu innych tekstów na ten temat kolega unika tematu jak ognia żeby nie dawać przypadkiem złego przykładu, albo chociaż nie wychodzić na hipokrytę, gdzie pogarda dla bukmacherki biła z jego postów na kilometr, widocznie wszystko ma swoje cenę, a reszta to tylko słowa Szczerze dalej nie rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 5 minut temu, RappaR napisał(a): Szczerze dalej nie rozumiem no i trudno, jak prosty chłopak jestem, wcale nie oczekuje, że wszyscy się będą ze mną zgadzać, a już na pewno nie mam przeświadczenia, że zawsze mam rację, zwłaszcza, że często wychodzi na to, że nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi