Skocz do zawartości

Inwestowanie 2022

Sewer

Rekomendowane odpowiedzi

24 minuty temu, mcreativo napisał(a):

I co z tym Intelem, bo też się zastanawiam czy nie wejść.
Są jakieś przesłanki, że Intell się odbije i zacznie rywalizować np z Nvidią?

Ja dzisiaj dokupuje bo dolar po 3.85 kupiłem:) 

W dniu 7.11.2024 o 12:38, RonnieArtestics napisał(a):

Rynek dobrze zareagował na zwycięstwo Trumpa, w US wszystko mocno w górę, a zwłaszcza Tesla poszła mocno w górę, ja byłem przekonany, że Donald wygra, więc kupiłem sobie trochę akcji Tesli w poniedziałek. No i 15% w jeden dzień zarobione, chyba spoko wynik.

I jak teraz stoją?

4 minuty temu, the_secret napisał(a):

still better niż twoje predykcje w tematach politycznych

Moje?

Cła w drodze, a w sprawie Ukrainy jakoś nie ma pokoju mimo, że 24h dawno minęły. 

Mikołaj nie przyniósł wymarzonego chromosomu Y, że lubisz takie traktowanie? :)

Edytowane przez Pablo81

8 minut temu, the_secret napisał(a):

no twoje twoje, ty przewidywałeś chociażby zwycięstwo harris i inne rzeczy których nawet mayor by się trochę wstydził napisać

Jasne, jasne.

Napisałem, że dobrze z pozycji Europejczyka żeby DT nie wygrał. I sprawdzają się moj argumenty.

Ale jak widać trt nie dała efektów i nie przyznasz się do błędu.

Twój sugar daddy TD robi to co lubisz :)

Edytowane przez Pablo81

W dniu 4.03.2025 o 11:27, P_M napisał(a):

Jakby ktoś szukał bezpiecznej przystani, to Kruk jest obecnie całkiem tani na naszej GPW, który daje od kilku dobrych lat regularną dywidendę. Spółka nie pod gwałtowne wzrosty, raczej pod bezpieczną dywidendę i utrzymanie wartości kapitału. Spółka z stałymi wzrostami przychodów i zysków.

https://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-rachunek-zyskow-i-strat/KRUK

Kruk już odbił z poziomów 380 do 415 za akcję. Jak ktoś będzie chciał szybko zamknąć pozycję to myślę max do 430 i sprzedać, jak long term i zbierać przez lata dywidendę, to kupić i zapomnieć.

18 minut temu, P_M napisał(a):

Kruk już odbił z poziomów 380 do 415 za akcję. Jak ktoś będzie chciał szybko zamknąć pozycję to myślę max do 430 i sprzedać, jak long term i zbierać przez lata dywidendę, to kupić i zapomnieć.

z ciekawosci, ustaliles jakis prob przy ktorym wyskakujesz z Intela? Czy moze juz wyskoczyles : )

22 minuty temu, memento1984 napisał(a):

z ciekawosci, ustaliles jakis prog przy ktorym wyskakujesz z Intela? Czy moze juz wyskoczyles : )

No właśnie jestem bardzo słaby w wychodzeniu z inwestycji i mam nawyk holdowania, wszystko przez to, że jestem minimalistą i nie potrzebuje pieniędzy, które mam włożone w inwestycje. Mam skromny pakiet 48.58 akcji Intela na prawie 30% zysku i w sumie biorac pod uwagę że nowy ceo Intela zrobił w swojej poprzedniej spółce Cadence design 3000% wzrostu to nie mam pojęcia kiedy wyjść.

14 minut temu, P_M napisał(a):

No właśnie jestem bardzo słaby w wychodzeniu z inwestycji i mam nawyk holdowania, wszystko przez to, że jestem minimalistą i nie potrzebuje pieniędzy, które mam włożone w inwestycje. Mam skromny pakiet 48.58 akcji Intela na prawie 30% zysku i w sumie biorac pod uwagę że nowy ceo Intela zrobił w swojej poprzedniej spółce Cadence design 3000% wzrostu to nie mam pojęcia kiedy wyjść.

"zysk" ten sam, tylko u ciebie belka u mnie ~40% ;/

akcji mam ~1k sztuk. korci zeby zamknac.

W dniu 18.03.2025 o 17:47, P_M napisał(a):

48.58 ? Ułamkowe, na jakiej platformie handlujesz tymi akcjami?

Ja korzystam z Exante, tylko też myślę, żeby zdywersyfikować brokera bo dużo już tam mam kasy. 

Też jak się pytałem o Intela, to wszedłem w niego za 70k PLN po cenie 20.39 akurat zdążyłem przed tym skokiem w górę :D, ładnie tak w tydzień podskoczyło, teraz trochę zniżka, no nic trzymam dalej, chyba, że macie jeszcze tipy na akcje jakieś dobrej marki, która jest teraz w dołku? 

4 minuty temu, mcreativo napisał(a):

48.58 ? Ułamkowe, na jakiej platformie handlujesz tymi akcjami?

Ja korzystam z Exante, tylko też myślę, żeby zdywersyfikować brokera bo dużo już tam mam kasy. 

Też jak się pytałem o Intela, to wszedłem w niego za 70k PLN po cenie 20.39 akurat zdążyłem przed tym skokiem w górę :D, ładnie tak w tydzień podskoczyło, teraz trochę zniżka, no nic trzymam dalej, chyba, że macie jeszcze tipy na akcje jakieś dobrej marki, która jest teraz w dołku? 

Ja myślę czy nie skupować etherum z myślą o 2030 jak teraz jest po2k, powinien być co najmniej jeden jak nie więcej skoków