Skocz do zawartości

Inwestowanie 2022

Sewer

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, memento1984 napisał(a):

pachnie jak te reklamy na sidebarze w przegladarce "xxxxxx zalozone przez jakis pokemonow disrupts the indunstry!"

po c*** Ci Nvidia/Intel/AMD/TSM jak chinczyki na Gforce'u GTX 460 postawili lepszy model w rok.

i maja nie inferior'alny model dla stawiania chat-botow

Pytanie czy Chińczycy przypadkiem nie omijają skutecznie sankcji i powstanie tego narzędzia wcale nie jest takim cudem jak się wydaje 

31 minut temu, fluber napisał(a):

Udostępniając swój model ograniczają inwestycje w rozwój ai poprzez ograniczenie przypływu kapitału do spółek liderujących rozwojowi sztucznej inteligencji. 

Te spółki mają 5 razy nadto kapitału na wszystko, jedynie nie ograniczają kapitał, a spuszczają bankę. To nie kasa jest wąskim gardłem

Ośmieszył się niewiedza i to solidnie. Gdzieś mi mignął jeszcze lepszy materiał był w Królowych Przetrwania gdzie Pani Doktor Nauk Politycznych była żona Kurzajewskiego nie znała poprawnej stolicy USA. Politolog i człowiek światowy z TV. 

Durnie. 

Tylko kto jest większym głupcem. Głupiec czy ktoś kto za nim podąża. 

5 minut temu, ignazz napisał(a):

Ośmieszył się niewiedza i to solidnie. Gdzieś mi mignął jeszcze lepszy materiał był w Królowych Przetrwania gdzie Pani Doktor Nauk Politycznych była żona Kurzajewskiego nie znała poprawnej stolicy USA. Politolog i człowiek światowy z TV. 

Durnie. 

Tylko kto jest większym głupcem. Głupiec czy ktoś kto za nim podąża. 

W sensie czy głupszy jest Trzaskowski czy ten kto na Trzaskowskiego głosuje?

9 minut temu, fluber napisał(a):

W sensie czy głupszy jest Trzaskowski czy ten kto na Trzaskowskiego głosuje?

Sam wybór to przy tak ograniczonych opcjach to może nie. Ale już tak jak ktoś jest blisko niego i wierzy w niego zapatrzony to już na pewno. 

Przecież ja już wiem ze wybór będzie mizerny. 

8 godzin temu, fluber napisał(a):

Pytanie czy Chińczycy przypadkiem nie omijają skutecznie sankcji i powstanie tego narzędzia wcale nie jest takim cudem jak się wydaje 

nie wiem skad ta panika jesli ten Deepseek to jest LLM (fajny start), to to nawet nie posluzy do wygenerowania IP w jakiejkolwiek "badanej" dziedzinie. ot mniej lub bardziej uzyteczny chatbot/sciaga.net dla czegos tam.

W dniu 28.01.2025 o 22:27, memento1984 napisał(a):

Ostatnio NVDA byla po ~$116 prawie 4 miesiace temu, dobra przecena wczoraj :)

szkoda mi tylko kasy w amd!

Ja tam powolutku kupuje sobie Intela. Big tech w cenie do wartości księgowej 0,80 to promocja, skromne X2 mi wystarczy w 3-5 lat.