fluber Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia W dniu 27.01.2025 o 19:05, memento1984 napisał(a): pachnie jak te reklamy na sidebarze w przegladarce "xxxxxx zalozone przez jakis pokemonow disrupts the indunstry!" po c*** Ci Nvidia/Intel/AMD/TSM jak chinczyki na Gforce'u GTX 460 postawili lepszy model w rok. i maja nie inferior'alny model dla stawiania chat-botow Rozwiń Pytanie czy Chińczycy przypadkiem nie omijają skutecznie sankcji i powstanie tego narzędzia wcale nie jest takim cudem jak się wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia W dniu 28.01.2025 o 06:55, fluber napisał(a): Pytanie czy Chińczycy przypadkiem nie omijają skutecznie sankcji i powstanie tego narzędzia wcale nie jest takim cudem jak się wydaje Rozwiń Tylko dali w open source plus - co z tego wtedy mają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia W dniu 28.01.2025 o 07:36, RappaR napisał(a): Tylko dali w open source plus - co z tego wtedy mają? Rozwiń Zaciągnięcie hamulca w rozwoju amerykańskiego ai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia W dniu 28.01.2025 o 07:44, fluber napisał(a): Zaciągnięcie hamulca w rozwoju amerykańskiego ai Rozwiń I w jaki sposób to robią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia W dniu 28.01.2025 o 07:50, RappaR napisał(a): I w jaki sposób to robią? Rozwiń Udostępniając swój model ograniczają inwestycje w rozwój ai poprzez ograniczenie przypływu kapitału do spółek liderujących rozwojowi sztucznej inteligencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia W dniu 28.01.2025 o 07:51, fluber napisał(a): Udostępniając swój model ograniczają inwestycje w rozwój ai poprzez ograniczenie przypływu kapitału do spółek liderujących rozwojowi sztucznej inteligencji. Rozwiń Te spółki mają 5 razy nadto kapitału na wszystko, jedynie nie ograniczają kapitał, a spuszczają bankę. To nie kasa jest wąskim gardłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia W dniu 28.01.2025 o 08:24, RappaR napisał(a): Te spółki mają 5 razy nadto kapitału na wszystko, jedynie nie ograniczają kapitał, a spuszczają bankę. To nie kasa jest wąskim gardłem Rozwiń Historia dzieje się na naszych oczach https://x.com/trzaskowski_/status/1884175459220382022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia W dniu 28.01.2025 o 10:38, fluber napisał(a): Historia dzieje się na naszych oczach https://x.com/trzaskowski_/status/1884175459220382022 Rozwiń Trzaskowski przecież mówił że ta nvidia to wydmuszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia W dniu 28.01.2025 o 11:40, blackmagic napisał(a): Trzaskowski przecież mówił że ta nvidia to wydmuszka Rozwiń Trzaskowski nie wiedział co to NVDIA Będąc ministrem cyfryzacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia I bardzo dobrze że nie wiedział, jakby trochę wiedział to mógłby szkody narobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Ośmieszył się niewiedza i to solidnie. Gdzieś mi mignął jeszcze lepszy materiał był w Królowych Przetrwania gdzie Pani Doktor Nauk Politycznych była żona Kurzajewskiego nie znała poprawnej stolicy USA. Politolog i człowiek światowy z TV. Durnie. Tylko kto jest większym głupcem. Głupiec czy ktoś kto za nim podąża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia W dniu 28.01.2025 o 12:50, ignazz napisał(a): Ośmieszył się niewiedza i to solidnie. Gdzieś mi mignął jeszcze lepszy materiał był w Królowych Przetrwania gdzie Pani Doktor Nauk Politycznych była żona Kurzajewskiego nie znała poprawnej stolicy USA. Politolog i człowiek światowy z TV. Durnie. Tylko kto jest większym głupcem. Głupiec czy ktoś kto za nim podąża. Rozwiń W sensie czy głupszy jest Trzaskowski czy ten kto na Trzaskowskiego głosuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia W dniu 28.01.2025 o 12:56, fluber napisał(a): W sensie czy głupszy jest Trzaskowski czy ten kto na Trzaskowskiego głosuje? Rozwiń Sam wybór to przy tak ograniczonych opcjach to może nie. Ale już tak jak ktoś jest blisko niego i wierzy w niego zapatrzony to już na pewno. Przecież ja już wiem ze wybór będzie mizerny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia W dniu 28.01.2025 o 11:50, RappaR napisał(a): Trzaskowski nie wiedział co to NVDIA Będąc ministrem cyfryzacji Rozwiń Dlatego napisałem z uśmieszkiem przecież wiadomo że to dyletant co tylko ładnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia W dniu 28.01.2025 o 14:19, blackmagic napisał(a): Dlatego napisałem z uśmieszkiem przecież wiadomo że to dyletant co tylko ładnie wygląda Rozwiń ładnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Porównując do kontrkandydatów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia W dniu 28.01.2025 o 06:55, fluber napisał(a): Pytanie czy Chińczycy przypadkiem nie omijają skutecznie sankcji i powstanie tego narzędzia wcale nie jest takim cudem jak się wydaje Rozwiń nie wiem skad ta panika jesli ten Deepseek to jest LLM (fajny start), to to nawet nie posluzy do wygenerowania IP w jakiejkolwiek "badanej" dziedzinie. ot mniej lub bardziej uzyteczny chatbot/sciaga.net dla czegos tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Ostatnio NVDA byla po ~$116 prawie 4 miesiace temu, dobra przecena wczoraj szkoda mi tylko kasy w amd! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 30 Stycznia Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia W dniu 28.01.2025 o 21:27, memento1984 napisał(a): Ostatnio NVDA byla po ~$116 prawie 4 miesiace temu, dobra przecena wczoraj szkoda mi tylko kasy w amd! Rozwiń Ja tam powolutku kupuje sobie Intela. Big tech w cenie do wartości księgowej 0,80 to promocja, skromne X2 mi wystarczy w 3-5 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 30 Stycznia Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Daj za jakiś czas znać jak to się układa. Bo może mając odblokowane środki zrobię ruch Fajnie jakby jeszcze trochę spadło względem twojego ruchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi