Skocz do zawartości

Plotki, transfery, wydarzenia - zaczynamy sezon 2009/10

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Mega trade dla Knicks. Dzięki temu będą mieć w summer 2010 17 mln salary. Daje to przynajmniej ok 36 na FA, co polepsza ich sytuacje na FA market zdecydowanie. Ale czy uda im sie sprowadzić LBJ? Maksy dla, załóżmy, LeBrona i Bosha to 33 mln w sumie! Czyli zostało by im ok 3 mln mając w składzie jeszcze Tonego Douglasa, Chandlera i Gallinarego. Brakowałoby im więc 7 zawodników w składzie? Nie wiem nie wiem, IMO pewnie zostanie w Cavs...

No tak, w Kanadzie kolekcjonują graczy ze wszystkich stron świata :)

Indiana Pacers negocjują z Charlotte Bobcats wymienienie T.J.'a Forda (opcja dla gracza na 2010/11 za 8.5 mln. dol.) za D.J.'a Augustina. To nie są wszystkie elementy tej ewentualnej wymiany. mk

UPDATE, 20:37: Ford, Brandon Rush za Augustina, Nazra Mohammeda i Geralda Hendersona, podaje Adrian Wojnarowski (Yahoo! Sports). To jednak nic pewnego.

Jesli do niego dojdzie to bedzie to dobry trade dla Pacers. Jak Henderson dostanie tyle minut gry co Rush to spokojnie zakreci sie pod 15 ppg.

W ogóle mamy 4 gwaizdy. JJ, LBJ, DW i CB4. Na 99% imo James i Wade zostają w swoich klubach. James może odejdzie do NY, ale wątpię. JJ raczej Chicago i to gdzie pójdzie CB będzie miało duże znaczenie. Jeśli pójdzie do Heat- z miejsca stają się contenderem, jeśli pójdzie do Nix(z Jamesem)- ta sama sytuacja.

Jeszcze Amare w sumie w lato może za maxa podpisac jakby gdzieś przeszedł, ale to raczej niepewna sprawa.

Spurs !!

Ratliff za top 55 protected 2016 pick 2nd round pick !

Oszczędność rzędu miliona zielonych na oko. Za pewnie Mason za TPE do Miami, bo Miśki już pozyskały Brewera. Plan big 4 oficjalnie uznany za pomyłkę i zmniejszenie podatku.

Mega trade dla Knicks. Dzięki temu będą mieć w summer 2010 17 mln salary. Daje to przynajmniej ok 36 na FA, co polepsza ich sytuacje na FA market zdecydowanie. Ale czy uda im sie sprowadzić LBJ? Maksy dla, załóżmy, LeBrona i Bosha to 33 mln w sumie! Czyli zostało by im ok 3 mln mając w składzie jeszcze Tonego Douglasa, Chandlera i Gallinarego. Brakowałoby im więc 7 zawodników w składzie? Nie wiem nie wiem, IMO pewnie zostanie w Cavs...

Też nie widzę LeBrona w NYK.

Douglas

Chandler

Gallo

Jeffries (na pewno podoba mu się w NY i weźmie PO)

Edek Curry (też kocha NY i grę w Knicks)

16 mln w salary

T-Mac grający za orzeszki

birds rights do obecnych pionasów (Duhon chyba bez bird rights)

MLE + LLE,

zero picków w 1 rundzie i Mike No D na ławce.

Słabo. Na oko widać, że przy Lakers, Magic + Miami/Chicago(zależy gdzie Wade) nic nie ugrają przez pierwsze 2 lata.

Lebron idzie do Clippers, którzy wbrew pozorom są najważniejszym graczem na rynku fa z Bulls, bo mają już konkretny skład (Baron, Gordon, Griffin i Kaman, na ławce Jordan) i miejsce pod maxa Jamesa, który wpasowałby się tam idealnie. Ja wiem, że to śmiesznie brzmi, że w Clipps to pewnie nawet Drew Gooden nie chce grać, ale oni medialnie nie mają wcale mniej do zaoferowania niż np. Knicks.

Lebron vs Kobe derby w finale zachodu.

Epic.

Btw Brewer w Grizz oznacza mniej więcej tyle, że Gay w fa idzie do Wolves.

Właśnie czytałem gdzieś tekst, że LeBron to powinien sobie teraz wygrać misia, żeby powiedzieć Cavs "dziękuje dobranoc" i przejść sobie do Clipps. To by dopiero było rivarly! :mrgreen:

aha:

According to Marc Stein (via Chad Ford) of ESPN, the Rockets were the team that made a last minute run at acquiring Amare Stoudemire from the Phoenix Suns.

Steve Kerr and the Suns ended up keeping Stoudemire for the second consecutive season after shopping him heavily.

The proposed deal had Phoenix receiving Shane Battier and Luis Scola, multiple draft picks and the expiring contract of Brian Cook for Stoudemire, according to sources.

Czemu na to nie poszli? Czasu nie mieli?

kolacja byla potrzebna, bo troche mleka sie wylalo.

amare nie zgodzil sie na przedluzenie umowy, oczyma wyobrazni juz widzial sie w innek ekipie po czym sie okazalo, ze musi jednak dograc w phx. zeby bylo jednak zabawniej, sytuacja na rynku powinna rozwinac sie po jego mysli i jest az 8 ekip, ktore z mila checia dalyby mu prawie maxa. idealnie mi tu pasuje w bulls, zreszta tak jak bosh. gdyby na dzien dobry bykom udalo sie zlowic jednego z tej dwojki, to wtedy mieliby naprawde duze szanse na sprowadzenie wade'a.

w ogole bulls sa jednym wielkim wygranym tego transferowego szalenstwa. nie bylem zwolennikiem oddawania tytusa thomasa ale jak patrze na ich sytuacje placowa i mozliwosc zlowienia np bosha i wade'a to wyglada to wtedy juz bardzo dobrze. tymbardziej, ze na lawce mieliby murraya i hinricha.

noah-bosh-deng-wade-rose+murray,hinrich to juz wyglada!

danp, jako człowiek będący bliżej tego wszystkiego może mógłbyś przedstawić naszą sytuacje lepiej, pewnie dziś wszyscy są szczęsliwy z 2 max slots ale czy to nam czasem nie odbije sie czkawka ? co jeśli nie zdołamy podpisać Brona/Bosha jest jakiś plan awaryjny ?

co jeśli nie zdołamy podpisać Brona/Bosha jest jakiś plan awaryjny ?

Joe Johnson i Amare to zapewne będzie plan awaryjny. Zresztą mam przeczucie, że D'Antoni będzie optował za duetem James/Amare, a nie za duetem James/Bosh, ze względu na wcześniejsze lata w Suns.

co jeśli nie zdołamy podpisać Brona/Bosha jest jakiś plan awaryjny ?

Joe Johnson i Amare to zapewne będzie plan awaryjny. Zresztą mam przeczucie, że D'Antoni będzie optował za duetem James/Amare, a nie za duetem James/Bosh, ze względu na wcześniejsze lata w Suns.

Jesli jest tak rzeczywiście to dalej jestesmy w dupie bo ani STAT ani JJ to nie zawodnicy którzy mogą doprowadzić Nix na szczyt a o to przecież w tym całym cholernym planie chodziło ;) chociaz wtedy moze bylaby kasa na Lee bo maxa oni chyba nie dostana ale patrzac na dwójke Lee-Stat pod koszem geeeeez what a crap!!

ok.

ale pattrzac na ich sytuacje kadrowa to i tak ciezko bedzie im zbudowac contendera na dzien dobry.

do tego czesc swoich zawodnikow beda chyba chcieli zatrzymac u siebie

Zdecydowanie masz racje, sam nie wierze w to ze przyjdzie LBJ i Bosh ( hipotetycznie ) i nagle wejda do ECF tyle ,że np. z JJ i Statem możemy tam nigdy nie dojść. Chodziło mi o to ,że zdecydowanie łatwiej obudowac LBJ/Bosh niż JJ/Stat

EDIT:

Tym bardziej ,że jesteśmy 2 lata w dupie z draftem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.