Skocz do zawartości

Plotki, transfery, wydarzenia - zaczynamy sezon 2009/10

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

The Houston Rockets have reached an agreement in principle to acquire Kevin Martin from the Sacramento Kings, league sources told Yahoo! Sports.

The proposed deal has the Rockets sending Tracy McGrady, Carl Landry and Joey Dorsey to the Kings for Martin, Sergio Rodriguez, Hilton Armstrong and Kenny Thomas.

No to chyba wiemy, gdzie zagra T-Mac :mrgreen:

nie jestem przekonany co do slusznosci wymiany rockets.

stracili swojego xfactora landry'ego

do tego w zamian za ten kontrakt timaka wyrwali tylko kevina martina.

slaba decyzja ale moze czegos nie wiem. mogli lepiej to rozegrac.

timak pojdzie w dalszej wymianie(?!)

albo zostanie wykupiony. ciekawe czy lakers podjeliby ryzyko. to bylby ciekawy ruch gdyby timak zaczal grac jako PG...

niech mi ktos jeszcze powie 1 rzecz. kazdy team moze wykupic 1 kontrakt w sezonie i nie placic od tego podatku.

czy lakers moga tak zrobic z kontraktem adama morrisona?tylko zespol musi chyba miec zakontraktowanych minimum 12 zawodnikow tak?

Jak Sacto za Martina i parę scrubów dostaną Landryego, Hilla, Dorseya, Jeffriesa, dwa picki z I rundy od Knicks (protected, czy unprotected - who cares?) i spadający kontrakt Hughesa, to ja nie mam pytań.

Taki rumor jest, że najpierw deal Rox-Kings, a potem na dokładkę T-Mac leci do Nix za pakiet, który oferowano Rockets za niego.

While the Robinson deal has yet to be announced, the Knicks did announce that center Darko Milicic had been traded to the Minnesota Timberwolves for forward Brian Cardinal.

link

No c'mon taki trade a tu cisza? :mrgreen:

Cardnial ma zostać wykupiony, żeby zwolnić miejsce w rosterze (aktualnie 15), a że ma niższy kontrakt od Darko, to wyjdzie taniej. Sam Darko raczej będzie niezadowolony, bo pewnie liczył na to, że uda mu się przekiblować do końca sezonu na ławce. W Minny pewnie każą mu coś grać.

niech mi ktos jeszcze powie 1 rzecz. kazdy team moze wykupic 1 kontrakt w sezonie i nie placic od tego podatku.

czy lakers moga tak zrobic z kontraktem adama morrisona?tylko zespol musi chyba miec zakontraktowanych minimum 12 zawodnikow tak?

Nigdy.

Mocno, trafnie, zdecydowanie :P To jest odpowiedź :mrgreen:

k**** jesli Salmons leci do Bucks za Kurta Thomasa i Francisco Elson/Hakim Warrick + Joe Alexander to znaczy ze raczej nici z Hinricha w LA. chyba ze wezma za niego Morrisona i cos jeszcze jesli zdecydowali sie na ostre czyszczenie salary na lato

nie ma co liczyc na hinricha w lakers.

raz, ze phil powiedzial, ze zadnego dealu nie bedzie a 2 ruchy kadrowe i trenerskie bulls wskazuja na to, ze kirk nie mialbyc w ogole handlowany, wiec nie wiem nawet sam skad tyle plotek sie wzielo.

The Cleveland Cavaliers acquired Antawn Jamison from Washington on Wednesday night, 

Jamison was the centerpiece of a three-team deal that also sent Drew Gooden to the Los Angeles Clippers.

Washington received Cavaliers center Zydrunas Ilgauskas , a 2010 first-round draft pick and the rights to Emir Preldzic , who was selected in the second round of last year’s draft from Cleveland.

The Wizards also received forward Al Thornton from Los Angeles.

Cleveland gets guard Sebastian Telfair from the Clippers

No to mamy duży deal :roll:

też wg mnie głupi ruch Rockets. Nie mogę uwierzyć, że tak łatwo oddali Landry'ego, na którego temat tyle pochwał się sypie z każdej strony. Myślałem, że zamierzają uczynić go jedną z ważniejszych postaci w drużynie, a tu proszę..

czas biegie nieubłagalnie, a Amare dalej w Suns i chyba tak pozostanie.

Martin raczej nie wniesie tej drużyny o te dwa szczebelki wyżej jakby wróciło więcej niż połowa Yao. Łapie kontuzje, dopiero teraz zagra w zespole z jakimiś tam ambicjami. Ale kogo lepszego sportowo(-kontraktowo-wiekowo) Rockets byli w tym sezonie w stanie wyciągnąć? Bo raczej do faworytów polowania na FA latem nie należeli. Choć..

Zaskoczeniem jest Landry. Wydawało się, że ma większą wartość niż - mimo wszystko - dodatek do trade'u.

k**** jesli Salmons leci do Bucks za Kurta Thomasa i Francisco Elson/Hakim Warrick + Joe Alexander to znaczy ze raczej nici z Hinricha w LA. chyba ze wezma za niego Morrisona i cos jeszcze jesli zdecydowali sie na ostre czyszczenie salary na lato

nie ma co liczyc na hinricha w lakers.

raz, ze phil powiedzial, ze zadnego dealu nie bedzie a 2 ruchy kadrowe i trenerskie bulls wskazuja na to, ze kirk nie mialbyc w ogole handlowany, wiec nie wiem nawet sam skad tyle plotek sie wzielo.

Bulls chcieli (w zasadzie nadal chcą) opchnąć Hinricha, po prostu nie ma chętnych. Lakers stracili szansę w momencie, kiedy Byki dogadały się z Milwaukee. Gdyby Kupchak nawet teraz zaoferował Morrrisona z Farmarem, imo Hinrich byłby nasz, ale Buss nie chce tyle płacić.

Otis, wyczaruj coś, chociażby jednego CJa Watsona.

Magic mieliby z Watsona sporo pożytku. Sam bym go chętnie wdział w LA. I nie mówię tak tylko z powodu jego dzisiejszego występu :]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.