Skocz do zawartości

Plotki, transfery, wydarzenia - zaczynamy sezon 2009/10

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Ja osobiście zaproponowałbym na Kirka zestaw Morrison + Fisher.

Bulls dostają 2 spadające kontrakty /5,250 + 5,050 = ponad 10 baniek/ i doświadczonego zmiennika

dla młodego Rose. My zaoszczędzamy teraz /10,3 - 9,5/ niewiele ale 0,8 mln. Gramy na PG parą

Kirk + Jordan, na SG - Kobe + Shannon. Za gorsze jako 13 zawodnika podpisujemy kogokolwiek.

Latem możemy ponownie podpisać Fisha za minimum dla weteranów i puścić wolno Farmara.

wszystko fajnie ale Fish jest nietrejdowalny, co jest oczywistą oczywistością dla LAL i w żadnych plotkach ni słowa o nim nie ma

Taka ciekawostka. Maksymalny kontrakt, jaki Kobe mógłby podpisać po tym sezonie wynosi 223 mln. Trwałby 6 lat i w jego ostatnim sezonie zarobiłby 39,7 mln (w pierwszym zaledwie 26).

Shaq dostał od Miami płaskie 60 mln/3.

Bo w tamtym sezonie taki był max ustalony przez ligę.

Nieprawda. ;]

Dołóż sobie nowego chłopaka z draftu (ok. 1,5 mln) i masz ośmiu. A przepis jest taki, że ZAWSZE ma być 13. Tak więc następnych czterech* liczysz za minimalny kontrakt za niespełna 500 tys. (razem niecałe 2 mln). Dodaj więc ok 3,5 mln do 37 i masz już ponad 40.

W którym momencie musisz mieć tych 13 ? W środku lipca ?

ZAWSZE

Taka ciekawostka. Maksymalny kontrakt, jaki Kobe mógłby podpisać po tym sezonie wynosi 223 mln. Trwałby 6 lat i w jego ostatnim sezonie zarobiłby 39,7 mln (w pierwszym zaledwie 26).

Racja. Chodzi o Non-Bird exception. Można podpisać zawodnika za 120 albo 125% jego poprzedniej pensji. Dokładnie nie pamiętam i nie chce mi się sprawdzać.

Przecież nie muszą składać Thomasowi tej Qualifing Offer. Thomas w żaden sposób nie graczem wartym zastrzegania go sobie kosztem niezbędnych 6 milionom.

Masz rację.

Tylko dochodzi to o czym pisze Karpik.

http://www.hoopsworld.com/Story.asp?story_id=14825

Assuming the Bulls renounce the rights to all of their free agents including Tyrus Thomas, Brad Miller and Aaron Gray, the team's salary computation will come in at about $41.6 million (including four minimum cap holds and roughly $2 million for their 2010 first-round pick).

With teams generally projecting the cap to come in at about $54 million, Chicago is set to have just $12.4 million to spend.

Także wszystko sprowadza się to pytania, czy pojawią się lepsze oferty. Jeśli nie, Paxson stanie przed wyborem: Vujacic albo nici z Wade'a/Bosha.

sadek

Naprawdę wolałbyś oddać Fishera niż Vujacica tylko po to, żeby mieć jednego gracza więcej? Zresztą, w wersji z Sashą Chicago i tak musiałoby kogoś dorzucić, więc na jedno wychodzi. Tak czy inaczej, Fisher się nigdzie nie rusza i bardzo wątpliwe, by Buss był gotów obciążyć salary dodatkowymi 9 milionami (18 wliczając podatek).

ja tez kojarze 5/100

http://www.basketball-reference.com/pla ... lsh01.html

za wiki

In August 2005, O'Neal signed a 5-year-extension with the Heat for $100 million. Supporters applauded O'Neal's willingness to take what amounted to a pay cut and the Heat's decision to secure O'Neal's services for the long term. They contended that O'Neal was worth more than $20 million per year, particularly given that considerably less valuable players earn almost the same amount.

wira juz rok temu pisalem, ze bulls majac rose'a nie powinni trzymac na lawce pg za 9 baniek na sezon i pozbycie sie kontraktu kirka o powinien byc priorytet dla bykow.

edit:

jendras wg dailyherald lakers zaoferowali sashe i adama.

fish jest nie do ruszenia. chyba, ze na zasadzie powrotu do zespolu po 30 dniach ale lakers takich rzeczy nei praktykuja raczej. ale z 2 strony bulls z miejsca zeszliby z 9 baniek kirka za pakiet fish-adam

Dołóż sobie nowego chłopaka z draftu (ok. 1,5 mln) i masz ośmiu. A przepis jest taki, że ZAWSZE ma być 13. Tak więc następnych czterech* liczysz za minimalny kontrakt za niespełna 500 tys. (razem niecałe 2 mln). Dodaj więc ok 3,5 mln do 37 i masz już ponad 40.

W którym momencie musisz mieć tych 13 ? W środku lipca ?

ZAWSZE

Czyli nie musi być 13 zawodników, ale salary jest uzupełniane o kontrakty minimalne brakujące do tych wymaganych 13. Bo coś mi z tym pełnym personalnym rosterem w środku lata nie podobało się.

Wtedy przestane sie czepiac Gasols trade

no tak, bo najlepiej się poczepiać, poczepiać, a jak ktoś zabije Twoje czepianie argumentami to ogon pod siebie i w tył zwrot...

tak spojrzałem na temat Gasol trade i zauważyłem, ze tam sie zrobiło jeszcze gorzej niz było więc sobie odpusciłem temat jako kolejny zajebany jak ten o drugich opcjach gdzie trwa w dobre dyskusja o Nashu ( chyba nadal bo juz nawet nie czytam)

moja decyzja ale oczywiście w innym temacie (tutaj) musisz dalej kontynuować coś w co mnie nie wciągniesz..

daj spokój z tym ogonemno chyba że chcesz sie poprzerzucać inwektywami

dla mnie bezcelowe jest uczestniczenie w temacie gdzie zamiast oczywistej dla wszystkich kwalifikacji trejdu ( niejedynego oczywiści bo grupa podobnych 'moralnie" jest wieksza ) jako wałku fani Lakers pokazuja jacy sa nieomylni i grupowo robią najazdy na " o innym zdaniu"

dyskusja miałaby sens gdyby nie jedno

spojrzałem z dystansem na posty i zrozumiałem, zdania nie zmienicie więc po co dyskutować

a cytatów nawet juz nie będę wrzucać o argumentacji typu: krzykacz nawet jak napiszesz milion razy to nieprawda itp z błazenadą czcionkową...

proszę nie odpisywać ani już nie komentować

X ........ has left the building...

BTW z tym że przestanę czepiać się Gasola trejdu gdy Manu "wróci" za Amare co byloby błazenada nie trejdem ( poczatek cytatu) to akurat zażartowałem :wink:

a cytatów nawet juz nie będę wrzucać o argumentacji typu: krzykacz nawet jak napiszesz milion razy to nieprawda itp z błazenadą czcionkową...

to chyba nie rozumiesz co to jest argument...

ciekawy jestem na Twoją reakcję na odpowiedź (na rzeczowe argumenty + cytaty na potwierdzenie) tego typu:

nieprawda

nieprawda

nieprawda

....

....

nieprawda

a pozostałe argumenty skutecznie omijał udając ślepego czy głupiego, nie wiem, na pewno nie normalnego *

Więc daruj sobie takie oceny, bo ja argumenty przedstawiłem (podkreślam po raz setny - z cytatami), a koleś który je omija, ale dalej ślepo brnie i próbuje innych zakrzyczeć jest krzykaczem. Tylko, że to nie argument :) no ale przy najbliższej dyskusji przetestuję na Tobie jak to działa, ciekawe jak zareagujesz :)

a co do dyskusji w tamtym temacie to poprosiłem Cie nie o dyskusję, bo napisałeś tam ze 2 posty, ale nawet nie odniosłeś się do kluczowych spraw i walnąłeś kilka gaf, tylko o ocenę pakietu za Jeffersona względem pakietu za Gasola i w jaki sposób może taki pakiet mieć ujemną wartość. Intryguje mnie to do dzisiaj.

PS. i to nie było wyłącznie moje zdanie *

Me Myself and I napisał :

wszystko fajnie ale Fish jest nietrejdowalny, co jest oczywistą oczywistością dla LAL

i w żadnych plotkach ni słowa o nim nie ma

Nie wiem ile w tym prawdy ale coś tutaj jest /translator może nie tłumaczy dokładnie ale zawsze coś/:

Derek Fisher, already 35 years old and in the last year of his deal, is visibly slowing down. While he's

indicated he hopes to continue with the team beyond the current season, the Lakers have to consider his

long-term replacement.

L.A. has had interest in Hinrich since the days Bryant was trying to force a trade to the Bulls.

josephnba napisał:

sa w Lakers 3 osoby, które nie pozwolą odejśc Fishowi

Buss

Jackson

Bryant

Co wcale nie znaczy że robią dobrze

Jendras napisał :

Naprawdę wolałbyś oddać Fishera niż Vujacica tylko po to, żeby mieć jednego gracza więcej?

Nie no skąd.

Ale skoro Bulls nie chcą Sashy brać a pakiet Morrison+Farmar+Powell zbyt nas skraca w rosterze to

może warto zaproponować zestaw Adam+Derek, tak z braku laku.

dla mnie bezcelowe jest uczestniczenie w temacie gdzie zamiast oczywistej dla wszystkich kwalifikacji trejdu ( niejedynego oczywiści bo grupa podobnych 'moralnie" jest wieksza ) jako wałku fani Lakers pokazuja jacy sa nieomylni i grupowo robią najazdy na " o innym zdaniu"

oj Ignazz, ja na przykład nie jestem fanem lakers i nie uważam, żeby wymiana z Gasolem była jakimś przekrętem. po prostu takie są realia, że wiele klubów ma po prostu zarabiać, albo przynajmniej nie przynosić strat i taka motywacja - a nie sportowa - jest często najważniejsza przy wymianach. Jendras zresztą to wszystko bardzo dobrze ujął w temacie obok:

W styczniu pojawiły się informacje o "firesale" w Memphis. Brak wyników, brak kasy. Heisley podjął decyzję, że chce maksymalnie obniżyć wydatki jak najszybciej, on jest biznesmenem, jego nie interesowało to czy Gordon jest lepszy od Crittetona, tylko kto zapewni największe oszczędności. Lakers byli jedynym klubem oferującym wygasające kontrakty. Jedynym. I nic nie wskazywało, że może się pojawić kolejny.

A jeśli te 2-3 tygodnie zwłoki to ma być dowód na jakieś machlojki, to ja się mogę tylko uśmiechnąć.

edit:

http://sports.yahoo.com/nba/news?slug=a ... &type=lgns

Pierwszy z góry wynik na google. Takie to trudne... Konkretów może niewiele, ale parę interesujących informacji:

Heisley didn’t offer up those names, but insisted, “Chicago wouldn’t offer us any of their good, core players,” he said. “Our people told me that we weren’t able to get equal trade value for Gasol and that we needed to do a deal that would give us cap space and draft picks. It was no secret in the league that we were considering offers for him, but the Lakers were the one team that stepped up.”

Heisley has been losing money in Memphis, a small market where the franchise has come to flounder. He tried to sell the team, but no one has reached his asking price. Around the league there are those who believe that Wallace was forced to turn the Gasol trade into a salary dump, and there are league officials, including a close friend, who believe, “There is no way that Chris ever would’ve made that trade on his own.”

[/quote:159vgel5]

Nie no skąd.

Ale skoro Bulls nie chcą Sashy brać a pakiet Morrison+Farmar+Powell zbyt nas skraca w rosterze to

może warto zaproponować zestaw Adam+Derek, tak z braku laku.

W takim razie źle Cię zrozumiałem.

Sprawa wygląda tak: Buss jest lojalny i Fishera nigdzie nie odda, zwłaszcza biorąc pod uwagę okoliczności, w jakich go pozyskaliśmy (rozwiązanie kontraktu z Utah ze względu na chorobę córki). Poza tym taka wymiana oznaczałaby 9 milionów ekstra w salary, z podatkiem 18.

Czy taki deal byłby dobry czy zły to oczywiście inna sprawa. Osobiście wolałbym jednak pożegnać się z Powellem i Farmarem niż Fisherem.

nie wiem, wydaje się to trochę nieprawdopodobne by LAL chcieli oddać same kończące się kontrakty za Hinricha i dojebać sobie jeszcze więcej do puli podatku. Ja rozumiem że chęć zdobycia mistrzostwa, ale LAL i tak są faworytami a Buss to też biznesmen i nie popełni finansowego samobójstwo dla gracza który też powiedzmy sobie szczerze nie jest jakimś zbawieniem totalnym. i Bez niego patrząc obiektywnie na to jak gra reszta, Lakers z paluszkiem Kobego w pupci w tym finale się zameldują. Jeżeli te rozmowy naprawdę są i Mitch naprawdę chce, bardzo chce pozyskac Kirka ma wręcz nakazane od Jerrego "wciskaj im Vujacica". Chyba, że gra toczy się ni tylko o Kirka.... ale moze Bulls chcą Bynuma (takie luźne dywagacje po tym jak Bulls od dekad chcą punktującego wysokiego) i Chodzi o wstępny pakiet Noah-Kirk? BYnumowi brakuje troche tej francuskiej agresywnosci, NOah brakuje kilogramów, ale ciekawe by to było, gdyby takowe rozmowy się toczyły.

Nie sądzi purpurowa brać?

nie wiem, wydaje się to trochę nieprawdopodobne by LAL chcieli oddać same kończące się kontrakty za Hinricha i dojebać sobie jeszcze więcej do puli podatku. Ja rozumiem że chęć zdobycia mistrzostwa, ale LAL i tak są faworytami a Buss to też biznesmen i nie popełni finansowego samobójstwo dla gracza który też powiedzmy sobie szczerze nie jest jakimś zbawieniem totalnym. i Bez niego patrząc obiektywnie na to jak gra reszta, Lakers z paluszkiem Kobego w pupci w tym finale się zameldują. Jeżeli te rozmowy naprawdę są i Mitch naprawdę chce, bardzo chce pozyskac Kirka ma wręcz nakazane od Jerrego "wciskaj im Vujacica". Chyba, że gra toczy się ni tylko o Kirka.... ale moze Bulls chcą Bynuma (takie luźne dywagacje po tym jak Bulls od dekad chcą punktującego wysokiego) i Chodzi o wstępny pakiet Noah-Kirk? BYnumowi brakuje troche tej francuskiej agresywnosci, NOah brakuje kilogramów, ale ciekawe by to było, gdyby takowe rozmowy się toczyły.

Nie sądzi purpurowa brać?

Wirakocza moze załóż temat :"100 debilnych propozycji trejdów by Wirakocza" i tam będzie wylewał swą twórczośc.

Czy będe zmuszony wchodząc do tematu o Chicago przez najbliższe 3-4 tygodnie czytać wszelakie pierdoły które wyczytasz w necie bądz sam wymyślisz?

Moze niech Forman od razu po Lebrona startuje z propozycją Hinrich, Salmons?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.