Skocz do zawartości

ATF POST 76 - komentarze

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

powiem Wam że ciężko się to ocenia, ale są śmieszne kwiatki:

oceniam sobie tak wstępnie teamy (tylko na bazie grajków bez zaglądania z opisem) potem konfrontuję opisy z tym co sobie wpisałem i takie coś od razu:

W dniu 15.05.2022 o 08:25, Koelner napisał(a):

Zalety:

- obudowanie Shaqa defem oraz spacingu ( praktycznie jeden gracz bez rzutu )

Rozwiń  

gdzie ja mam w wadach wpisane: 'średnie D, brak shooterów'

xDDD

W dniu 19.05.2022 o 09:13, julekstep napisał(a):

powiem Wam że ciężko się to ocenia, ale są śmieszne kwiatki:

oceniam sobie tak wstępnie teamy (tylko na bazie grajków bez zaglądania z opisem) potem konfrontuję opisy z tym co sobie wpisałem i takie coś od razu:

gdzie ja mam w wadach wpisane: 'średnie D, brak shooterów'

xDDD

Rozwiń  

Nom Koelner dostanie wpierdol na pickach, Doncic i Shaq to za dużo. Ale mam straszny problem z ocena, bo w ataku pasują do siebie(a kto nie pasuje do Shaqa/Doncicia). Nie mam pojęcia jak głosować, daje tylko tych bez opisu na tył.

@blackmagic czas ma opisy minął, pamiętaj o zagłosowaniu na kolejność do jutra północy max.

W dniu 19.05.2022 o 09:19, Reikai napisał(a):

Nom Koelner dostanie wpierdol na pickach, Doncic i Shaq to za dużo. Ale mam straszny problem z ocena, bo w ataku pasują do siebie(a kto nie pasuje do Shaqa/Doncicia). Nie mam pojęcia jak głosować, daje tylko tych bez opisu na tył.

@blackmagic czas ma opisy minął, pamiętaj o zagłosowaniu na kolejność do jutra północy max.

Rozwiń  

najlepsze że tylko w jednej ekipie nie znalazłem żadnych wad.....

efekt?

jest dokładnie w środku stawki xD

W dniu 19.05.2022 o 09:19, Reikai napisał(a):

Rozwiń  

lol

Lakers w 00 mieli pierwszą obronę w sezonie, Shaq miał 3blk mając u boku 36 letniego Ac Greena a na jedynce 36 letniego Harpera i 32 letniego słabego w def Rice.

Lakers w 01 mieli pierwszą obronę w PO , Grant 35 lat , Harper 37 lat, Shaw 34 lata

więc przy obecnym składzie to jest daleko od wpierdolu.

W dniu 19.05.2022 o 09:13, julekstep napisał(a):

ja mam w wadach wpisane: 'średnie D, brak shooterów'

Rozwiń  

Doncić oraz Tatum nie są shooterami? a o wadach napisałem, że nie mam stricte shootera jak Houston, Stojak czy Twój Miller :P

problem jest taki, że shooterzy przeważnie są firankami w obronie więc nie mogłem sobie pozwolić na taką budową a Lakers 00/01 czy ekipy Jacksona ( triangle ) nie miały typowych shooterów ;]

W dniu 19.05.2022 o 09:50, Koelner napisał(a):

Doncić oraz Tatum nie są shooterami? a o wadach napisałem, że nie mam stricte shootera jak Houston, Stojak czy Twój Miller :P

problem jest taki, że shooterzy przeważnie są firankami w obronie więc nie mogłem sobie pozwolić na taką budową a Lakers 00/01 czy ekipy Jacksona ( triangle ) nie miały typowych shooterów ;]

Rozwiń  

pokłócimy się po głosowaniu :P

zresztą nie peniaj, tak jak napisałem wyżej - u mnie team 'bez wad' wylądował w środku stawki, więc to nie jest czynnik determinujący w moim przypadku (liczy się stosunek zalet do wad :P )

W dniu 19.05.2022 o 09:50, Koelner napisał(a):

lol

Lakers w 00 mieli pierwszą obronę w sezonie, Shaq miał 3blk mając u boku 36 letniego Ac Greena a na jedynce 36 letniego Harpera i 32 letniego słabego w def Rice.

Lakers w 01 mieli pierwszą obronę w PO , Grant 35 lat , Harper 37 lat, Shaw 34 lata

więc przy obecnym składzie to jest daleko od wpierdolu.

Rozwiń  

Jako fan Kings powinieneś pamiętać co Mike Bibby robił na pickach grubemu.

Chyba wiem, o kim pisze julek. ;]

W dniu 19.05.2022 o 09:54, Reikai napisał(a):

Jako fan Kings powinieneś pamiętać co Mike Bibby robił na pickach grubemu.

Rozwiń  

Tamci Lakers w playoffach (jeżeli chodzi o ballhandlerów) spotykali: kontuzjowanego Kidda, Jasona Williamsa, Marca Jacksona, Stoudamire'a i Iversona - raczej średnie towarzystwo żeby niszczyć Shaqa na pickach. 

Ale mieliśmy zakładać impakt graczy ze swoich czasów, a Shaq w tych latach 00-01 był faktycznie dobry w D. Taki Kareem z rok by się uczył bronić picki we współczesnej lidze. ;] 

W dniu 21.05.2022 o 20:34, january napisał(a):

Ja tam zagłosuję publicznie;)

#1 przyznaję sobie, cóż za niespodzianka :D 

Miejsca 9-10 ex aequo dla tych co nie napisali opisu. Ale szczerze mówiąc te ekipy chyba i tak mi się najmniej podobały. Nie kupuję połączenia Bryant-Stockton-Barkley (i to po obu stronach parkietu), a danie Nashowi kilku czarnych dziur (Gervin, McHale) i bardzo słaba obsada pozycji skrzydłowych jest mocno meh.

Jest blisko, bo poziom draftu ok, ale to zawsze potem ciężko wybierać.

#8 Julekstep
Ta drużyna się posypała kompletnie po 2 wyborze. Dużo przegrywów z PO, ale to jeszcze nic, niemniej - ani Jok nie ma tu dobrego spacingu (ledwie jeden kozacki shooter, a na warunki ATF kilku źle rzucających obwodowych), ani nie ma koksa do gry swoich odwrotnych i klasycznych picków z niskim. A defensywa w ATF z Jokiciem na C choćby była obudowana 4xDPOY to i tak byłaby mocno podejrzana - a, takiego wsparcia Serb tu nie ma. Jok to wybitny floor raiser na RS, ale innych półek to jeszcze nie przebił, więc miłość do gracza i oparcie na nim drużyny doceniam, ale no powoduje to niski wynik.

Rozwiń  

Nie wiem jaki wplyw na zrownanie Joka do przyslowiowego prime Westbrooka (RS floor raiser) ma to ze autor posta w potencjalnej drabince PO begm ma potyczke z Jokiem - ALE SIE DOMYSLAM xD (w sumie ma to troche przyjemny retro vibe - przypomina mi early days jokiciowania jak musialem co i rusz czytac wypociny ekspertow o tym jak to styl gry Joka na pewno nie przelozy sie na PO's. Dzieki za fajoski trip po memory lane! <3)

pisanie ze po 2giej rundzie druzyna sie posypala bo duzo PO przegrywow, kiedy w trzeciej rundzie wybralem jednego z wybitniejszych PO performerow tez wesole :)

ciekawe kim jest 'kilku zle rzucajacych obwodowych'?

pisanie o ogromnych atfowuch problemach w D z Jokiem na parkiecie kiedy samemu straszy sie defensywy Big Benem tez mocny banger.

Edytowane przez julekstep

W dniu 22.05.2022 o 07:28, julekstep napisał(a):

Nie wiem jaki wplyw na zrownanie Joka do przyslowiowego prime Westbrooka (RS floor raiser) ma to ze autor posta w potencjalnej drabince PO begm ma potyczke z Jokiem - ALE SIE DOMYSLAM xD (w sumie ma to troche przyjemny retro vibe - przypomina mi early days jokiciowania jak musialem co i rusz czytac wypociny ekspertow o tym jak to styl gry Joka na pewno nie przelozy sie na PO's. Dzieki za fajoski trip po memory lane! <3)

pisanie ze po 2giej rundzie druzyna sie posypala bo duzo PO przegrywow, kiedy w trzeciej rundzie wybralem jednego z wybitniejszych PO performerow tez wesole :)

Rozwiń  

Dobry ranking ułożył, a Ty się czepiasz

W dniu 22.05.2022 o 07:39, P_M napisał(a):

Ogólnie słabe rankingi, jednak pozostaje zacytować julka "głosujący się c***a znają"

Rozwiń  

no subiektywizm atfow jest porazajacy - szczegolnie przy wzglednie wyrownanej stawce

juz mamy 2 'dwubiegunowe' ekipy (co dostaly i 1sze i ostatnie miejsce xD)

W dniu 22.05.2022 o 08:22, january napisał(a):

Erving, Moncrief, Horry (na warunki ATF), Garnett

Rozwiń  

Moncrief to dobry shooter

Horry solidny

KG mial bardzo dobry mid range

Według mnie bycie floor raiserem to wybitna zaleta (LeBron przez lata był w tym najlepszy, teraz jest Jokic) za którą wyjątkowo cenię Serba, ale w ATF przeciw mocnym, a nie pizdowatym oponentom znacznie mniej pożyteczna. Wziąłeś typa na 1 opcję z bilansem 5-10 w PO w wybranych latach, peszek.

Rozwiń  

czyli pablujesz 🤷‍♂️

Oczywiście, że Jokić to gigantyczny problem w D, on jest jednym z najgorszych rim protectorów w obecnej lidze i masłem dla wjazdów opnentów, a co dopiero kiedy mówimy o ATF;)

Rozwiń  

I dlatego ma KG obok

dodatkowo im wiecej 'klasycznych' centrow z ktorymi sie trzeba posilowac w post (a tak jest w atfach z wszystkimi Shaqami, Waltonami czy Sabonisami) tym lepiej dla D Joka

W dniu 22.05.2022 o 08:26, julekstep napisał(a):

dodatkowo im wiecej 'klasycznych' centrow z ktorymi sie trzeba posilowac w post (a tak jest w atfach z wszystkimi Shaqami, Waltonami czy Sabonisami) tym lepiej dla D Joka

Rozwiń  

Centra jako opcję do post upu, a nie jako możliwe zagrania piątego do piłki, mają 4-6 ekip, to dwie to Embiid i Giannis. Embiid jest 5-1 z Jokicem i w ostatnim spotkaniu zrobił 34 pkt na 70% TS, Giannis w lidze zwykle nie jest broniony przez Jokica.

A możliwość upilnowania Sabonisa i zmniejszenie jego ppg z 6 na 5 to żaden gamechangerem

W dniu 22.05.2022 o 08:51, RappaR napisał(a):

Embiid jest 5-1 z Jokicem

Rozwiń  

z glowy kojarze 2 winy (ostatni mecz i ostatni przed dluga przerwa z game winnerem Joka), wiec rodmanujesz :)

juz po skorzystaniu z bbref widze ze to jest 4-2 dla Embiida (ale ostatnie 2 winy to Jok), gdzie Embiid rzuca na kosmicznym 41% fg i 28% za 3 notujac srednio 5 strat :) (i co najwazniejsze pod katem tego 'waskorotacyjnego' atfu Jok nie lapie duzo fauli)

W dniu 22.05.2022 o 08:51, RappaR napisał(a):

jako możliwe zagrania piątego do piłki

Rozwiń  

chillowanie na off-ball DRobach tez jest spoko :)

• matek odpiął/ęła ten temat
  • wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.