Skocz do zawartości

Bulls

Wirakocza

Rekomendowane odpowiedzi

No i z moich dengowo-lebronowatych opowieści nici, a co z Jamesem to już sam nie wiem, S&T?? za Luola cały czas jest chyba możliwy, więc gdybał nie będę...

A co do Boozera - według wielu uważany za overrated, a według mnie raczej za underr..., i winę na to zwalam na karb tej domniemanej pazerności na pieniądz, której jak widzimy, koniec końców, żadnemu z tegorocznych FA nie brakuje.

Na duży + według mnie zasługuje fakt, że Carlos jest do bólu consistent i czy ma, czy nie ma dnia 15 punktów możesz się po nim śmiało spodziewać. Braki obronne, jak to ktoś już wcześniej wspomniał, będzie skrzętnie anulował Noah, z ławki Gibson, ale kto wie czy przy naszym nowym trenerze, przez wielu uważanym za guru defensywy Boozer nie wyrośnie na obrońcę conajmniej przyzwoitego. Oby tak się stało.

Co do następnych ruchów kadrowych Bulls, to się narazie niewiele wypowiem, póki JakiśTam James się nie zdeklaruje - jedno co wiem to to, że brak 3pt shooting trzeba jakoś załatać i fajnie, że Derrick ten aspekt gry trenuje, fajnie, że Luol coraz częściej się na rzuty zza łuku decydował, ale jak dla mnie to w tej chwili do składu jaki mamy musowo trzeba dokoptować za trzech ludzików z odpowiednim shooting range, z czego jeden powinien być w tym wybitny. I właśnie on powinien uzupełnić naszą starting5. Życzę sobie jeszcze, żeby był młody, choć to nie jest najwyższy priotytet.

Morrow chyba się nadaje, ale raczej tanio go nie wyciągniemy. Co innego z Jodie Meeksem z 76ers - jego może możnaby jakoś tanio wydębić, a z niego będą ludzie, i to niedługo - chyba - ja bym zaryzykował, nie koniecznie od razu do pierwszej piątki, bo w cuda nie... ale może jednak od razu - dup łebka na głęboką wodę, w zeszłym sezonie pograć mu nie dali za wiele, to niech chociaż teraz ma coś z życia... :D

Pozdrawiam.

Ponoć następnym celem Chicago jest JJ Redick.

No cóż, Paxson nadal myśli, że aby dobrze rzucać za trzy, trzeba być białym i mieć przedziałek z boku głowy...

EDIT: Żeby nikt mnie przypadkiem źle nie zrozumiał - nie mam nic przeciwko Redickowi, ale dla mnie to jest bench i nic więcej, a boję się, że kasy może na niego pójść za dużo.

quester jak to jest z pierwszym rokiem kontraktu dla bozza ile wynsis?

Boozer's first year will yield about $13.8 million while each year his salary goes up totalling roughly $80 million after finishing his contract.

Chociaż z tego co też czytałem to nie do końca 80 mln bo sa tez informacje o 75 czyli gdzies pomiędzy.

reddick to swietna opcja dla bulls obok rose ale caly czas mysle ze zostanie w orlando. jest zastrzezony, w tych po zaprezentowal sie dobrze ale oby nie zaproponowali mu 7-8 mln bo bedzie masakra. kase maja i boje sie ze moga wymyslic taki manewr 40/5. tej ceny orlando napewno nie wyrowna i bulls beda mogli sie bic o nagrode za najwieksze przeplacenie tego lata z hawks i suns

masonowi mowie stanowcze nie, mysle ze poza spurs sie nie sprawdzi.

Haha :) To się Jazz zemścili za te finały z '98 wysyłając Booza do Chicago, tak może nie jesteśmy rychliwi ale mamy pamięć słonia :D;)

A tak serio to jak się Carlos nie połamie, to wporzo gracz, na wschodzie za wysokiej konkurencji nie ma więc będzie grał dobrze, żeby było jasne po 6 latach doświadczeń z nim wiem jak zaraz będą teksty fanów Bulls wygladać w rs i play off, najpierw że wyjebisty i wogóle co za rewelka ruch ze sprowadzeniem go, a później kiedy jak zwykle w kluczowym momencie spierniczy posypią się gromy, od razu się na to wszystko przygotujcie żeby nie być zbyt chwiejnym w opiniach podczas całego sezonu gry :)

ile do wydania z kontraktem booza maja bulls?

po tym co reddick pokazywal w playoffs (vince who?!) uwazam, ze reddick zasluguje na granie w s5 szczegolnie przy kims takim jak rose, ktory potrzebuje wokol siebie shooterow, zeby robili mu miejsce.

choc z 2 strony jak znam zycie i wiem jak graja tacy shooterzy po CY(sasha, kapono, j. jones itd) to moze faktycznie uwarzac z tymi shooterami, szczegolnie z bialymi.

co nie zmienia faktu, ze bulls wcale nie sa w zlej sytuacji.

Allen przedłużył z Bostonem.

Dla mnie Boozer to porażka ... nie chciałem go, ale jak jest to trzeba wycisnąć z niego co najlepsze i niech lepiej się stara ...

Teraz dla mnie głównym celem powinien być Mike Miller. Nie tylko, żeby nas wzmocnić, ale także dlatego żeby Miami się nie wzmocniło.

Podbierając Millera jest piątka : Rose-Miller-Deng-Boozer-Noah.

Nie wygląda to najgorzej. Na wschodzie Boozer powinien być lepszy niż na zachodzie.

Nie chcę czerwonego kutasa. To zawodnik na rezerwę.

Z takim składem jak wyżej realne jest ECF. Przy dobrej drabince oczywiście, bo niezbyt widzę szansę na pokonanie Celtics czy Magic w PO.

Przespałem sie chwilkę i zaczynam sie chyba nawet cieszyc

po pierwsze Boozera mamy nie za jakąś kosmiczną kasę, w obliczu tego co sie dzieje na rynku w to lato mozna powiedziec ze złowiliśmy jednego z czołowych FA za półdarmo

kasy tez wciąz mamy jak lodu

no i jest u nas wciąz Noah i Rose!

Sorry, ale to trio obudowane porzadnie (a przypomne kasy mamy w ch*j), naprawde wygląda rewelacyjnie...o ile Booz bedzie grał a nie pierdział w krzesełko na ławce

Zapominamy o Derricku? Kur*a ten chłopak juz jest jednym z czołowych graczy Ligi! A jeśli jeszcze trochę mu brakuje do czołówki, tej scisłej to raczej szybko dobije biorac pod uwagę wiek, umiejetności i szybkośc z jaką robi postępy!!!

Rose

?

Deng

Booz

Noah

-----

Taj

Brad

JJ

Mamy siódenkę graczy, no ok Brada jeszcze nie ma, ale on zawsze bardzo ciepło sie wypowiadał o Bulls, mam wrażenie, ze zostanie- przydałby sie młodym jako mentor

Moze nie bedzie tak źle

Jak Bulls mieliby wziąć Amare za 100mln, który zbiera 1/3 tego co Carlos to ja sie cieszę

Jazzmani- jak wyglada jego obecna sytuacja z etyką pracy? Nie słyszy sie o tym od jakiegoś czasu nic, ale co z waszymi insiderskimi info?

Tak jak piszesz, Bulls to drużyna Rose'a i nie wiadomo co by się działo jak ktoś z dwójki lbj Wade tu przyszedł, czy Rose nadal by się tak elegancko rozwijał ? Mnie po za brakiem klasowej 2 nie przekonuje Deng, niby solidny gracz dostarczający średnio te 17-18 punktów i sporo zbiórek ale jednak za tą kasę wymaga się czegoś więcej niż kontuzjogennego średniaka. Teraz Pax z Formanem niech działają i załatwiają Redicka, Millera i jakiegoś zmiennika dla Rose'a, może CJ Watsona czy Ridnour'a.

po pierwsze Boozera mamy nie za jakąś kosmiczną kasę, w obliczu tego co sie dzieje na rynku w to lato mozna powiedziec ze złowiliśmy jednego z czołowych FA za półdarmo

W głowę się uderzyłeś jak to pisałeś :wink: Booz zarabiający 16 baniek rocznie to jest półdarmo :roll: :mrgreen: Dodatkowo koszykarz który opuszcza średnio 1/3 spotkani to chyba jednak spore ryzyko za taka kasę.