blackmagic Opublikowano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 No jak w 2013 zarabialiśmy średnio mniej 1500 euro od Niemców a teraz jest to ponad 1600 euro różnicy No to dystans się powiększa. Nie mówiąc już o uwzględnieniu inflacji w Niemczech / Polsce za ten okres… Czesi tez zarabiają wiecej od nas i dystan się powiększył z 50 euro do prawie 200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 9 godzin temu, blackmagic napisał: No jak w 2013 zarabialiśmy średnio mniej 1500 euro od Niemców a teraz jest to ponad 1600 euro różnicy No to dystans się powiększa. Nie mówiąc już o uwzględnieniu inflacji w Niemczech / Polsce za ten okres… Czesi tez zarabiają wiecej od nas i dystan się powiększył z 50 euro do prawie 200 Takie manipulacje że aż człowiekowi się odpisywać nie chce Salut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 37 minut temu, RappaR napisał: Takie manipulacje że aż człowiekowi się odpisywać nie chce Salut Ja nie wiem jaka to manipulacja? Różnica się powiększa pomiędzy wynagrodzeniami . To ze procentowo się porównanie 2013/2022 wypada korzystnie to jedno, ale w rzeczywistosci Niemiec się coraz bardziej bogaci w stosunku do Polaka. A Czesi pokazują ze mając podobno lokalizacje, brak euro i jeszcze gorsze możliwości gospodarcze można się rozwijać lepiej od polski… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 5 minut temu, blackmagic napisał: Ja nie wiem jaka to manipulacja? Różnica się powiększa pomiędzy wynagrodzeniami . To ze procentowo się porównanie 2013/2022 wypada korzystnie to jedno, ale w rzeczywistosci Niemiec się coraz bardziej bogaci w stosunku do Polaka. A Czesi pokazują ze mając podobno lokalizacje, brak euro i jeszcze gorsze możliwości gospodarcze można się rozwijać lepiej od polski… Oki, jak zmuszasz mnie do dyskusji z tak chamską manipulacją, to masz 3 dane do samodzielnego policzenia: 1) o ile faktycznie się Niemcy wzbogaciły w stosunku do Polski po uwzględnieniu inflacji (licz inflacje dla euro, nie dla złotówki, byś znowu chamsko nie manipulował) 2) jakie to gorsze możliwości mają Czechy? 3) skoro brak euro przeszkadza, na ile zyskała Słowacja w podobnych warunkach na nim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 2 minuty temu, RappaR napisał: Oki, jak zmuszasz mnie do dyskusji z tak chamską manipulacją, to masz 3 dane do samodzielnego policzenia: 1) o ile faktycznie się Niemcy wzbogaciły w stosunku do Polski po uwzględnieniu inflacji (licz inflacje dla euro, nie dla złotówki, byś znowu chamsko nie manipulował) 2) jakie to gorsze możliwości mają Czechy? 3) skoro brak euro przeszkadza, na ile zyskała Słowacja w podobnych warunkach na nim? Zauwazyles, ze w 80% przypadkow odpowiadasz w formie pytan? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 16 minut temu, Pablo81 napisał: Zauwazyles, ze w 80% przypadkow odpowiadasz w formie pytan? A Ty w 100%? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 (edytowane) 3 godziny temu, RappaR napisał: Oki, jak zmuszasz mnie do dyskusji z tak chamską manipulacją, to masz 3 dane do samodzielnego policzenia: 1) o ile faktycznie się Niemcy wzbogaciły w stosunku do Polski po uwzględnieniu inflacji (licz inflacje dla euro, nie dla złotówki, byś znowu chamsko nie manipulował) 2) jakie to gorsze możliwości mają Czechy? 3) skoro brak euro przeszkadza, na ile zyskała Słowacja w podobnych warunkach na nim? Musisz czuć się bardzo niepewnie albo mieć nieprzyjemne doświadczenia z dzieciństwa że w każdym poście próbujesz kogoś obrazić... 1. O ile w czym? W procentach, w sile nabywczej, wartości bezwzględnej? I dlaczego mamy nie uwzględniać realnej inflacji w obu krajach? Może Niemcy robią coś lepiej że mają te inflację niższa? 2. Hmmm. Mniejsza powierzchnia, brak dostępu do morza, nie są na trasie przerzutowego wschód zachód, są mniej interesujące dla przybyszy zza wschodniej granicy? 3. Ja nie uważam że brak euro przeszkadza. Szwajcaria i UK sobie świetnie bez euro radzą. Decyzja o wejściu do strefy euro lub nie, powinna być po prostu przemyślana. Przykład Słowacji i Czech pokazuje że przy podobnych krajach polityka gospodarcza jednak ma znaczenie. W przypadku Czechów pisałem o braku euro jako o analogi do Polski, wydawało mi się to oczywiste... Edytowane 12 Stycznia 2023 przez blackmagic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcp78 Opublikowano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 gosh...w czechach warunki dla biznesu sa po prostu lepsze. nie ma tam tylu ekonomicznych analfabetow u sterow wladzy. nad czym tu dyskutowac?!... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 2 godziny temu, blackmagic napisał: O ile w czym? W procentach, w sile nabywczej, wartości bezwzględnej? I dlaczego mamy nie uwzględniać realnej inflacji w obu krajach? Może Niemcy robią coś lepiej że mają te inflację niższa? Ok, przekonałeś mnie, jesteś głupi. Wygrałeś dyskusje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 21 godzin temu, RappaR napisał: Ok, przekonałeś mnie, jesteś głupi. Wygrałeś dyskusje. Hmmm. Nihil novi. Może następne pokolenie bardziej udane będzie. Frak ponoć w 3 pokoleniu dopiero dobrze leży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 18 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 18 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2023 11 godzin temu, lorak napisał: Niom, wlasnie w rekach tego Pana, Pan Zelenski poklada nadzieje na dotrzymanie “obietnic” kluczowych dla najblizszej przyszlosci swojego kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 18 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2023 1 minutę temu, memento1984 napisał: Niom, wlasnie w rekach tego Pana, Pan Zelenski poklada nadzieje na dotrzymanie “obietnic” kluczowych dla najblizszej przyszlosci swojego kraju. Myślę, że za politykę USA odpowiada więcej osób, niż jeden starszy pan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 18 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2023 Teraz, Reikai napisał: Myślę, że za politykę USA odpowiada więcej osób, niż jeden starszy pan. Wiadomka, to byla szyderka. Wiekszy problem ze sie demokratom rypla jedna izba a nowa osoba nie bardzo jest zainteresowana wypisywaniem czekow in blanco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Me Myself and I Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 że pan nie pamięta imienia 3-go zawodnika jakiejś drużyny w kraju ... hmm no dramat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 2 godziny temu, Me Myself and I napisał: że pan nie pamięta imienia 3-go zawodnika jakiejś drużyny w kraju ... hmm no dramat Nie ma się co tym przejmować. O Ukrainie nie zapomni bo jego rodzina ma tam mnóstwo interesów i na pewno dobry wujek nie pozwoli żeby wpadły w łapy Ruskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 (edytowane) I tak dobrze, że nie powiedział Dell, Draymond i Mychal xD EDIT: https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/biden-przetrzymywał-więcej-tajnych-dokumentów-kłopotów-prezydenta-ciąg-dalszy/ar-AA16BzOR Szafa Kiszczaka wersja USA. Edytowane 22 Stycznia 2023 przez Pepis21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 Szwecja stara się o przyjęcie do NATO, Turcja kręci cały czas nosem. Władze Szwecji zezwalają swojemu obywatelowi aby ten spalił Koran podczas demonstracji - można by postawić śmiałą tezę że ostatnio Sztokholm robi wszystko aby do tego NATO jednak nie wchodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 PARIS (Reuters) - French carmaker Renault is offering workers to increase its 2023 budget for salaries by 7.5% in 2023 to help cope with the rising cost of living, three sources familiar with the company’s proposal said on Thursday. The budget increase would equate to a net salary increase of 110 euros per month for about two thirds of the workforce, the sources said. It would represent the biggest increase since 1992, the sources added. troche bieda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 (edytowane) jak by mnie tak ulicznik oprawil to bym byl wkurwiony, a tu jeszcze policja, masakra Edytowane 28 Stycznia 2023 przez memento1984 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi