matek Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 Benedykt nie żyje Czas na kolejne konklawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 11 minut temu, matek napisał: Benedykt nie żyje Czas na kolejne konklawe To Franciszek musi go z automatu na emeryturze zastąpić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 czekam aż w końcu wybiorą jakiegoś czarnego brata z Afryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 3 minuty temu, Koelner napisał: czekam aż w końcu wybiorą jakiegoś czarnego brata z Afryki Daj Rapparowi odpocząć, już się wkurwił na czarnych w sąsiednim wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 43 minuty temu, P_M napisał: To Franciszek musi go z automatu na emeryturze zastąpić? To p.o. papieża, więc trzeba wyłonić nowego prawdziwego w konkursie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice-kontorezerwowe Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 (edytowane) 15 minut temu, matek napisał: To p.o. papieża, więc trzeba wyłonić nowego prawdziwego w konkursie. najlepiej w odbywajacym sie wlasnie konkursie czterech skoczni Edytowane 31 Grudnia 2022 przez Vice-kontorezerwowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 1 godzinę temu, Koelner napisał: czekam aż w końcu wybiorą jakiegoś czarnego brata z Afryki Jedyny powazny kandydat stamtąd czyli Robert Sarah to konserwatysta w stylu Benedykta a jednak aktualnie kardynałowie są głównie podobni do Franciszka. Ale kto wie. Z tym że tylko 2 lata mu zostały do kandydowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 1 minutę temu, fluber napisał: Jedyny powazny kandydat stamtąd czyli Robert Sarah to konserwatysta w stylu Benedykta a jednak aktualnie kardynałowie są głównie podobni do Franciszka. Ale kto wie. Z tym że tylko 2 lata mu zostały do kandydowania. Prawda to, że encykliki Benedykta były wyjątkowo dobre? Widziałem jakiś filmik z nim kilka dni temu i wyglądał już jak martwy człowiek, chyba totalnie był już dojechany facet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 Teraz, Reikai napisał: Prawda to, że encykliki Benedykta były wyjątkowo dobre? Widziałem jakiś filmik z nim kilka dni temu i wyglądał już jak martwy człowiek, chyba totalnie był już dojechany facet. Teologicznie na pewno top, ale dla mnie zdecydowanie za trudne. Franciszka wchodzą zdecydowanie lepiej i są dużo bardziej przystępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 14 godzin temu, P_M napisał: Daj Rapparowi odpocząć, już się wkurwił na czarnych w sąsiednim wątku Gdzie się wkurwiłem na czarnych? Serio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 19 godzin temu, fluber napisał: Teologicznie na pewno top, ale dla mnie zdecydowanie za trudne. Franciszka wchodzą zdecydowanie lepiej i są dużo bardziej przystępne. "słyszałam, że bezę należy jeść łyżeczką" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 58 minut temu, DLT_Braddock napisał: "słyszałam, że bezę należy jeść łyżeczką" Ja wprowadzenie do chrześcijaństwa męczyłem długimi miesiącami. Naprawdę trudna lektura. Kilka fragmentów absolutnie dających do myślenia tygodniami. Niesamowicie zmienia spojrzenie na własną wiarę. Ale obiektywnie - dzieła Ratzingera są bardzo trudne i bardzo dają do myślenia. Choćby fragment poniżej nie ten, kto wyznaje tę wiarę, jest prawdziwym chrześcijaninem, tylko ten, kto przez to, iż jest chrześcijaninem, stał się naprawdę człowiekiem. Nie ten, kto zachowuje pewien system norm, niewolniczo i z nastawieniem na siebie, tylko ten, kto zdobył wolność, pozwalającą mu oddać się prostej ludzkiej dobroci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 (edytowane) 9 godzin temu, RappaR napisał: Gdzie się wkurwiłem na czarnych? Serio? ciągnąłem konwencję, którą zaczął Koelner, chill Edytowane 1 Stycznia 2023 przez P_M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 3 godziny temu, P_M napisał: ciągnąłem konwencję, którą zaczął Koelner, chill A spoko, to że @Koelner jest rasistą, to wszyscy wiemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2023 To się Orban dał wydymać ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2023 Jako źródło podawać konto twitterowe z Rumunii, hmmm..... Z Rumunii, która nie znosi Węgrów a szczególnie Orbana. Konto to powoluje się na jeden artykuł z rumuńskiego portalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 https://www.bbc.co.uk/news/business-64186210.amp Bez komentarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 11 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 2013vs2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 11 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 5 godzin temu, RappaR napisał: 2013vs2021 Czyli nie idzie nam zbyt dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 11 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 16 minut temu, blackmagic napisał: Czyli nie idzie nam zbyt dobrze Jak nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi