Skocz do zawartości

Wojna płci

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Ostatnio obejrzałem "Dojrzewanie". Proponuję obejrzeć. Daje do myślenia i może pomóc zrozumieć, że, w szczególności dyskutując z osobami z doświadczeniami i emocjami Rappara, należy być bardzo ostrożnym.

Dojrzewanie jest totalnie wyolbrzymiona fikcją. Krytykowałem ten miniserial już w sąsiednim wątku.

2 minuty temu, fluber napisał(a):

11-latek z dobrego domu moczący się w łóżko i szlachtujacy koleżankę z klasy bo dała mu kosza to fikcja 

A wykształcony (za państwowe), majętny (za państwowe), oczytany (mimo 20h pracy na dobę) i niezależny (wiadomo) trzydziestokilkulatek z dobrego domu jęczący z powodu przygniatającej go dyskryminacji to fikcja, prawda czy urojenia? 

Godzinę temu, jack napisał(a):

A wykształcony (za państwowe), majętny (za państwowe), oczytany (mimo 20h pracy na dobę) i niezależny (wiadomo) trzydziestokilkulatek z dobrego domu jęczący z powodu przygniatającej go dyskryminacji to fikcja, prawda czy urojenia? 

No właśnie nie wiem. Trudno uwierzyć, że mając tak dominującą samczą pozycję startową w świecie tak bardzo się tego nie wykorzystuje.

9 minut temu, fluber napisał(a):

No właśnie nie wiem. Trudno uwierzyć, że mając tak dominującą samczą pozycję startową w świecie tak bardzo się tego nie wykorzystuje.

Ale to nie do końca tak działa. Jak ma się charyzmę i charakter to będzie się dominować wszystkich naokoło choćby się miało dziurę w bucie. A jak jest się pierdołą to zawsze znajdzie się jakiś powód by biadolić na swój marny los zgotowany przez niesprawiedliwych innych. 

11 godzin temu, fluber napisał(a):

11-latek z dobrego domu moczący się w łóżko i szlachtujacy koleżankę z klasy bo dała mu kosza to fikcja 

Zapomniałeś wspomnieć o tym, że to przez to, że jego ojciec zamiast rozwijać artystyczne pasje dziecka posyłał go na treningi boksu i piłki nożnej.