Skocz do zawartości

Wojna płci

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, RappaR napisał(a):

Powinno być 50-50

Nie, to byłoby głupotą ze strony pracodawcy, podobnie byłoby głupotą zatrudnianie facetów w przypadku mitycznej "pay gap" jeżeli kobiety za tak samo wykonaną robotę dostawałby mniej, to wszyscy pracodawcy powinni od razu iść w zatrudnienie kobiet:)

23 minuty temu, P_M napisał(a):

Nie, to byłoby głupotą ze strony pracodawcy, podobnie byłoby głupotą zatrudnianie facetów w przypadku mitycznej "pay gap" jeżeli kobiety za tak samo wykonaną robotę dostawałby mniej, to wszyscy pracodawcy powinni od razu iść w zatrudnienie kobiet:)

Negowanie pay gap oznacza mizoginię, seksizm i nienawiść wobec kobiet. 

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

jak byłbyś konsekwentny to w ramach walki o pełną, 50-50 równość przekwalifikowałbyś się na pielęgniarza

Czemu niby?

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Lekarek jest więcej niż lekarzy - akurat @RappaR walczy o 50-50 równość

Wsrod lekarzy ta przepasc jest znacznie mniejsza niz wsrod pielegniarzy

Czyli walczy tam gdzie latwiej i gdzie to bardziej oplacalne

Edytowane przez julekstep

O ile medycyna jest zdominowana przez kobiety (chociaz strzelam ze akurat ordynatorzy to glownie faceci) o tyle w pielegniarstwie przepasc jest najwieksza

A w hostessach jeszcze większa, więc generalnie wedle Twojej logiki powinienem się w tym kierunku przebranżowić.

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

A w hostessach jeszcze większa, więc generalnie wedle Twojej logiki powinienem się w tym kierunku przebranżowić.

Dobry pomysl!

I to nie 'moja' logika, ale 'Twoja' mordko (to nie ja postuluje 50-50)

10 minut temu, julekstep napisał(a):

Dobry pomysl!

I to nie 'moja' logika, ale 'Twoja' mordko (to nie ja postuluje 50-50)

Wedle mojej logiki należy podjąć kroki mające doprowadzić do wykluczenia dyskryminacji płciowej w pracy.

Założeń mojej logiki w żaden sposób nie spełnia zwiększenie przewagi kobiet w zawodzie lekarskim
Dlatego też to tylko i wyłącznie Twoja logika. 

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Wedle mojej logiki należy podjąć kroki mające doprowadzić do wykluczenia dyskryminacji płciowej w pracy.

Założeń mojej logiki w żaden sposób nie spełnia zwiększenie przewagi kobiet w zawodzie lekarskim
Dlatego też to tylko i wyłącznie Twoja logika. 

aha

wśród lekarzy w PL jest więcej kobiet niż mężczyzn a i tak większość ordynatorów to faceci -> dla mnie to brzmi jak dyskryminacja płciowa a sam z tego co kojarzę chwaliłeś się dodatkiem funkcyjnym za to stanowisko 🙃

czyli sam swoją karierą wspierasz trendy dyskryminacyjne a od pracodawców wymagasz 50/50 parytetów w budowlance

pierdololo

wśród lekarzy w PL jest więcej kobiet niż mężczyzn a i tak większość ordynatorów to faceci -> dla mnie to brzmi jak dyskryminacja płciowa a sam z tego co kojarzę chwaliłeś się dodatkiem funkcyjnym za to stanowisko 🙃

Daj dane, że większość ordynatorów to faceci

Godzinę temu, RappaR napisał(a):

Daj dane, że większość ordynatorów to faceci

Niestety ukrywacie te dyskryminujace dane, ale jak sprawdzilem najblizszy mi szpital (Bielanski) to na 21 oddzialow tylko 5cioma kieruja kobiety (w tym jest apteka szpitalna, wiec spokojnie mozna tez przyjac stosunek 16-4)

Teraz, julekstep napisał(a):

Niestety ukrywacie te dyskryminujace dane, ale jak sprawdzilem najblizszy mi szpital (Bielanski) to na 21 oddzialow tylko 5cioma kieruja kobiety (w tym jest apteka szpitalna, wiec spokojnie mozna tez przyjac stosunek 16-4)

Czyli nie masz i bierzesz z dupy jeden szpital. 

Na oddziałach na których dyżuruję zewnętrznie, 100% ordynatorów to kobiety, więc generalnie stosunek dla facetów jest dużo gorszy. 

4 minuty temu, RappaR napisał(a):

Czyli nie masz i bierzesz z dupy jeden szpital. 

Na oddziałach na których dyżuruję zewnętrznie, 100% ordynatorów to kobiety, więc generalnie stosunek dla facetów jest dużo gorszy. 

Szpital Miejski w Gliwicach 12-7 na korzysc facetow

Daj nazwy tych szpitali ze 100% kadra zarzadzajaca skladajaca sie z kobiet