Skocz do zawartości

Wojna płci

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

To napisz wprost, że Ci się nie podoba, że jestem bezdzietny, a nie ciśnij, że mój kot nie ma tak wysokiego IQ i znajomości muzyki chopinowskiej jak Ty i przez to nie rozumie, że nie wolno niszczyć cudzych mebli. 
Serio nie spodziewałem, że akurat Ty wymyślisz głupszy pocisk niż jechanie flixbusem. 

to Ty przecież napisałeś o flixbusie. Wczoraj. 

5 minut temu, RappaR napisał(a):

Tak, mój kot to zwierzak domowy i jest głupi. Czasem się nawet zrzyga na podłogę i nie posprząta po sobie, masz kolejny powód do śmiechu i ubawu po pachy. Nawet muszę po nim czyścić kuwetę i wymieniać żwirek. Jeszcze nie chodzi do pracy i ja go utrzymuje i karmię. Masz kontentu na cały rok zabawy. 

Ja nie mam nic do Twojego kota. Nie rozumiem tylko czemu szukasz partnerki, która wygląda 10/10 na Instagramie, ale opisem pasuje do Twojego kota.

3 minuty temu, fluber napisał(a):

to Ty przecież napisałeś o flixbusie. Wczoraj. 

Wiem. I nie zrozumiałeś aluzji, dlatego wyjaśniłem Ci kwestię łopatologicznie.

4 minuty temu, fluber napisał(a):

Ja nie mam nic do Twojego kota. Nie rozumiem tylko czemu szukasz partnerki, która wygląda 10/10 na Instagramie, ale opisem pasuje do Twojego kota.

A skąd Ty wiesz kogo i czego szukam?

A w sumie fakt, znowu robisz eksperyment.

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

Wiem. I nie zrozumiałeś aluzji, dlatego wyjaśniłem Ci kwestię łopatologicznie.

Chyba nikt nie zrozumiał.

4 minuty temu, RappaR napisał(a):

A skąd Ty wiesz kogo i czego szukam?

A w sumie fakt, znowu robisz eksperyment.

Z oceny kandydatek, które wczoraj wrzuciłem. Z opisu osoby z którą poszedłeś na randkę. 

2 minuty temu, fluber napisał(a):

Z opisu osoby z którą poszedłeś na randkę. 

Czyli generalnie na podstawie tego, z kim się wiązać nie chciałem, wysnuwać wniosek, kogo szukam do związku!

Brilliant

Zajęcia logiki z Tobą muszą być niesamowitym doświadczeniem

W sumie EOT, odpuszczam sobie udział w eksperymencie

2 minuty temu, RappaR napisał(a):

Czyli generalnie na podstawie tego, z kim się wiązać nie chciałem, wysnuwać wniosek, kogo szukam do związku!

Brilliant

Zajęcia logiki z Tobą muszą być niesamowitym doświadczeniem

W sumie EOT, odpuszczam sobie udział w eksperymencie

Umówiłeś się z ring girl ale na żywo okazała się brzydka więc zrezygnowałeś. Ależ Ty jesteś skomplikowany.

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Umówiłeś się z ring girl ale na żywo okazała się brzydka więc zrezygnowałeś. Ależ Ty jesteś skomplikowany.

Szkoda, że nigdy się nie spotkaliśmy na żywo, bo nie miałem okazji powiedzieć Ci, że jesteś najinteligentniejszą osobą, jaką w życiu spotkałem. 

50 minut temu, P_M napisał(a):

Wydawało mi się, że wątek dotyczył ogólnej oceny urody Niemek, a nie ideologii.

Wątek dotyczył tego, że mój kot zniszczył meble na wynajmowanym mieszkaniu i @fluber czuł niepohamowaną chęć odniesienia się do tego epokowego wydarzenia.

W ogóle nie jesteś na bieżąco. 

13 minut temu, RappaR napisał(a):

Wątek dotyczył tego, że mój kot zniszczył meble na wynajmowanym mieszkaniu i @fluber czuł niepohamowaną chęć odniesienia się do tego epokowego wydarzenia.

W ogóle nie jesteś na bieżąco. 

Nie, raczej chciałem się odnieść do Twojej hipokryzji po tym jak skomentowales uczestniczki konkursu.

Bo generalnie ten wątek służy Ci do tego, żeby pokazywać jak bardzo kobiety są wybredne, jak szukają nie wiadomo kogo, jak mają zawyżone poczucie własnej wartości, jak bardzo nie potrzebują partnera, jak ludzie dookoła nich zaczynają zakładać rodziny, żyć w długoterminowych związkach a one nie zauważają, że dochodzą do ściany, coraz więcej czasu spędzają same aż kończą w pustym mieszkaniu z kotem, sfrustrowane i złe na cały świat.

17 minut temu, fluber napisał(a):

Nie, raczej chciałem się odnieść do Twojej hipokryzji po tym jak skomentowales uczestniczki konkursu.

Bo generalnie ten wątek służy Ci do tego, żeby pokazywać jak bardzo kobiety są wybredne, jak szukają nie wiadomo kogo, jak mają zawyżone poczucie własnej wartości, jak bardzo nie potrzebują partnera, jak ludzie dookoła nich zaczynają zakładać rodziny, żyć w długoterminowych związkach a one nie zauważają, że dochodzą do ściany, coraz więcej czasu spędzają same aż kończą w pustym mieszkaniu z kotem, sfrustrowane i złe na cały świat.

Czyli jak zwykle, chciałeś się do czegoś przypi*****ić na siłę :)

Ten wątek głównie służy mi do tego by pokazać dyskryminację mężczyzn w prawie polskim na różne sposoby. Jak się do ma wybredność kobiet nie wiem.

A już wiem - chciałeś się dojebać na siłę.

Dla mnie kobiet jak najbardziej mogą chcieć randkować tylko z wysokimi, bogatymi, wysportowanymi i wykształconymi facetami, o ile tylko w Polsce będzie panowała równość dla obu płci i nastąpi zrównanie w takich kwestiach jak praca w niebezpiecznym warunkach, dostęp do studiów, wiek emerytalny, pobór do wojska.

Jestem liberałem w najdawniejszym znaczeniu tego słowa i chcę, by kobiety mogły mieć wymagania jakie chcą i szukać kogo tylko chcą. Byle tylko prawo w Polsce traktowało je tak jak mężczyzn, a nie prawo polskie nadaje im niezasłużone niczym przywileje.

Edytowane przez RappaR

59 minut temu, RappaR napisał(a):

Czyli jak zwykle, chciałeś się do czegoś przypi*****ić na siłę :)

Jakbym chciał się przypi*****ić na siłę to bym napisał, że badania naukowe pokazują, że zachowania destrukcyjne, takie jak np. niszczenie mebli wynikają ze stresu, lęku separacyjnego i zaniedbania kota. Wskazują na to najwybitniejsi naukowcy z zakresu kociej psychologii jak np. tu https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC11251885/?utm_  

tu https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3922041/?utm_ 

czy tu https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC7159185/?utm_ .

Mam trzeciego kota w życiu i nigdy nie rozpierdolił mi mebli. Nie wiem czy ktokolwiek na forum doświadczył takiej sytuacji. Weź idź z nim do weterynarza, behawiorysty albo po prostu przestań go unieszczęśliwiać. Jak ogarniesz kota, to zacznij szukać dziewczyny, tylko urealnij oczekiwania.

15 minut temu, fluber napisał(a):

Jak ogarniesz kota, to zacznij szukać dziewczyny, tylko urealnij oczekiwania.

Nie wiem ani po co mam szukać dziewczyny, ani po co urealniać oczekiwania, poza tym, że jesteś sfrustrowany i wyładowujesz ją agresję na forum.

Ale ogólnie nie skorzystam z Twoich porad, podobnie jak chyba nikt się do nich nie stosuje na forum. 

Edytowane przez RappaR

6 minut temu, RappaR napisał(a):

Nie wiem ani po co mam szukać dziewczyny, ani po co urealniać oczekiwania, poza tym, że jesteś sfrustrowany i wyładowujesz ją agresję na forum.

Ale ogólnie nie skorzystam z Twoich porad, podobnie jak chyba nikt się do nich nie stosuje na forum. 

Mi po prostu kota szkoda

7 minut temu, RappaR napisał(a):

Przekażę mu. Czego i kogo jeszcze Ci szkoda? 

Czy też cała Twoja troska doczesna tego świata ogranicza się do Leo?

Jeżeli widzę, że ktoś zaniedbuje zwierzę to mi szkoda tego zwierzaka. Takie zachowania kotów wynikają ze stresu. Co go stresuje? Picie, częste wyjazdy, zostawienie go samego na ponad 24h? Nie wiem, ale jak czytam że 

4 godziny temu, RappaR napisał(a):

Tak, mój kot to zwierzak domowy i jest głupi.

To mam wrażenie, że to nie kot jest głupi