Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Raven2156 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 (edytowane) Cześć i czołem! Jak pewnie wiecie forumowy Typer który przygotowuje od wielu lat na naszym forum (a to już siódma edycja) stał się swego rodzaju tradycją i każdego roku dziesiątki z was biorą w nim udział, rywalizując się i starając się udowodnić, że to właśnie wy macie rację i na koszu znacie się najlepiej! Dokładnie jak w zeszłym roku zdecydowałem się pominąć fazę Play-In i nie uwzględniać jej w ogólnej punktacji a jedynie skupić się na Playoffach jako takich. Do rozpoczęcia walki o Mistrzostwo w której będzie finalnie realizować 16 najlepszych zespołów zostało jeszcze trochę czasu ale liczę, że z racji tego dużo więcej osób zdąży wziąć udział! Pamiętajcie, że w Typerze uwzględniam wszystkie możliwe scenariusze (nie znamy jeszcze Seedów #7 i #8) ale finalnie będą się liczyły jedynie te które faktycznie będą miały miejsce dlatego proszę o zagłosowanie na wszystkie możliwe wersje tegorocznych playoffów. Dla tych którzy są nowi na forum lub nigdy nie brali udziału w Typerze śpieszę z pomocą - o co tutaj chodzi. Typer jest to możliwość rywalizowania ze wszystkimi ludźmi z forum poprzez typowanie wyników poszczególnych rywalizacji w PO. Głosy oddawane są po kolei na kolejne rundy aż do wielkiego finału. Wyniki dwóch pierwszych rund (tj. First Round & Second Round) są liczone osobno, natomiast runda Finałów Konferencji, oraz Finał są sumowane co daje nam łącznie 3 osobne rankingi, które będę na bieżąco publikował wraz ze statystykami i aktualną punktacją. Najważniejszy jest jednak wynik końcowy, który powstaje poprzez zsumowanie wszystkich zdobytych przez was punktów w trakcie wszystkich rund. Dzięki temu poznamy zwycięzcę Typera! Zapraszam wszystkich do regularnego udziału, ponieważ opuszczenie którejkolwiek z rund finalnie najprawdopodobniej będzie wiązało się z brakiem szans na zwycięstwo. Kolejną bardzo ważną kwestią jest to, że Typer był, jest i zawsze będzie darmowy. Nie każdy może sobie pozwolić by postawić prawdziwe pieniądze na tego typu zakłady lub po prostu nie chce tracić/ryzykować cięzko zaoszczędzonych pieniędzy i dla właśnie takich ludzi jest ten Typer - lubiących się dobrze bawić i ceniących sobie rywalizacje na sprawiedliwych warunkach! Przejdę teraz do krótkich zasad oceniania tak by były one jasne dla wszystkich: ⦁ Idealnie trafiony wynik: +4 Punkty. ⦁ Wynik omylny o 1 (np. typowaliśmy 4-2, a skończyło się ostatecznie 4-1): +2 Punkty. ⦁ Nietrafiony wynik jednak drużyna na którą głosowaliśmy wygrywa: +1 Punkt. W przypadku źle trafionych wyników obowiązują punkty ujemne i tutaj sytuacja jest trochę bardziej skomplikowana (jednak sprawdzona przez lata) więc zaufajcie - działa i jest możliwie najbardziej sprawiedliwa! Głosujemy, że drużyna A zwycięży 4:0. Ostatecznie seria kończy się: ⦁ 0:4: -4pkt ⦁ 1:4: -3,5pkt ⦁ 2:4: -3pkt ⦁ 3:4: -2,5pkt Głosujemy, że drużyna A zwycięży 4:1. Ostatecznie seria kończy się: ⦁ 0:4: -3,5pkt ⦁ 1:4: -3pkt ⦁ 2:4: -2,5pkt ⦁ 3:4: -2pkt Głosujemy, że drużyna A zwycięży 4:2. Ostatecznie seria kończy się: ⦁ 0:4: -3pkt ⦁ 1:4: -2,5pkt ⦁ 2:4: -2pkt ⦁ 3:4: -1,5pkt Głosujemy, że drużyna A zwycięży 4:3. Ostatecznie seria kończy się: ⦁ 0:4: -2,5pkt ⦁ 1:4: -2pkt ⦁ 2:4: -1,5pkt ⦁ 3:4: -1pkt Jasno, klarownie i na temat! W razie pojawienia się jakichkolwiek pytań służę pomocą. Dzięki głosowaniu które odbyło się w trakcie 2 edycji Typera wszelkie głosy są jawne i zostaną opublikowane w tym temacie zaraz po zakończeniu głosowania na daną rundę celem podkręcenia rywalizacji pomiędzy użytkownikami na forum! Każdy z nas będzie miał możliwość sprawdzenia kto jak typował i dowiedzieć się czy nasze głosy wypadną lepiej niż znajomego. Wszystkie wyniki poszczególnych rund będę starał się opracowywać i wrzucać na forum najszybciej jak będę tylko mógł także proszę o cierpliwość i wyrozumiałość. Data i godzina do której można oddawać głosy na poszczególne rundy Playoffs będzie wyraźnie zaznaczona i bardzo proszę o możliwe jak najszybsze oddawanie głosów! Będzie ona wyraźnie zaznaczona oraz przypominana jednak z racji na napięty grafik Playoffs czasu nie ma dużo. Po upływie tego terminu głosy niestety nie będą już przyjmowane. Z roku na rok Typer cieszy się coraz większą popularnością i liczę, że i w tym roku uda się zebrać pocieszną grupę fanów! -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- W tym momencie chciałbym się na chwilę zatrzymać. Jak dobrze wszyscy wiemy straciliśmy w tym roku naszego dobrego kolegę, wiernego fana NBA i osobę która aktywnie udzielała się na naszym forum (również we wszystkich edycjach mojego Typera). Zwieńczeniem jego starań było zeszłoroczne zwycięstwo! Niestety ale w tym roku nie będzie on miał możliwości powtórzenia swojego sukcesu. Zabraknie naszego kolegi Elda dlatego chciałbym zadedykować tą edycję właśnie jego pamięci. Wierzę, że każdy z nas głęboko w sercu będzie pamiętał o jego osobie. Jeszcze raz wielkie dzięki Eld za wszystko! Bardzo nam Ciebie brakuje... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Warto również przypomnieć listę wszystkich "medalistów" z poprzednich edycji NBA For Fun Typer: ⦁ #1 NBA Playoffs For Fun Typer 15/16: 3rd montana (26pkt), 2nd vero1897 (31pkt), 1st kao chen (32pkt) ⦁ #2 NBA Playoffs For Fun Typer 16/17: 3rd Ledley (37 pkt), 2nd Spinaker (37,25pkt), 1st Tomek9248 (42,5pkt) ⦁ #3 NBA Playoffs For Fun Typer 17/18: 3rd Tecu & karl (Ex aequo 26,5 pkt), 2nd Regis (27pkt), 1st mSala (28pkt) ⦁ #4 NBA Playoffs For Fun Typer 18/19: 3rd Przemek_Orliński (28,5 pkt), 2nd Szyszmon (29pkt), 1st haribo (30,5pkt) ⦁ #5 NBA Playoffs For Fun Typer 19/20: 3rd Lal78 (29,5 pkt), 2nd Jackoso & vero1897 (Ex aequo 31pkt), 1st Dydymusik (32,5pkt) ⦁ #6 NBA Playoffs For Fun Typer 20/21: 3rd LONGER01 (25 pkt), 2nd Stryder (26pkt), 1st Eld (29pkt) A przechodząc już do sedna... Informuję, że termin składania swoich "typów" na pierwszą rundę upływa w Sobotę, 16 Kwietnia o godzinie 19:00 czasu polskiego, ponieważ wtedy rozpoczyna się pierwszy mecz tegorocznych Playoffs pomiędzy Utah Jazz vs Dallas Mavericks! Swoje głosy możecie oddać tutaj: https://forms.gle/2HdVkcRVyvPS3P8y9 Życzę wszystkim powodzenia, liczę na wiele emocji i świetnych typów. Zapraszam gorąco do wzięcia udziału! Edytowane 11 Kwietnia 2022 przez Raven2156 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Z racji zakończenia pierwszych meczów Play-In i wyeliminowania niektórych potencjalnych scenariuszy Typer został zaktualizowany i przyjmuje tylko głosy na te "możliwe". Dodatkowo przypominam, że swoje głosy możecie oddać tutaj: https://forms.gle/2HdVkcRVyvPS3P8y9 a termin ich przyjmowania upływa w Sobotę, 16 Kwietnia o godzinie 19:00 czasu polskiego. Na chwilę obecną udział wzięły 24 osoby a więc wierzę, że wielu z was wciąż jeszcze dołączy do zabawy! Zapraszam gorąco! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Poznaliśmy już całą grupę drużyn które ostatecznie wystąpią w Playoffs. Typer został już finalnie zaktualizowany. Zapraszam wszystkich którzy jeszcze nie wzięli udziału do oddania swoich głosów, ponieważ termin oddawania swoich głosów mija już dzisiaj o godzinie 19:00 czasu polskiego! Swoje głosy możecie śmiało oddawać tutaj: https://forms.gle/2HdVkcRVyvPS3P8y9 Na chwilę obecną udział wzięły 34 osoby także wierzę, że może być nas jeszcze więcej! Zapraszam gorąco! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 zagłosowane, bardzo sprawnie to idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vero1897 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Jak zwykle szacunek za tego typera Raven, bo napewno wielu użytkownikom taka rywalizacja sprawia faktycznie sporo frajdy. No i tobie jak widać sama organizacja również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 @Raven2156 przede wszystkim robił zmiany aby usprawnić typerka, za co wielki szacun! BTW. Tak sobie na podium patrzyłem to praktycznie nie ma osób, które by się tam powtarzały. Kojarzę wprawdzie, że w czołówce (poza podium) się pojawiają ludzie, ale trudno to ocenić - może w wolnej chwili zrobiłbyś ranking średnich (żeby już nie tworzyć jakiś ELO jak w fantasy) wyników poszczególnych graczy z dotychczasowych edycji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Zagłosowałem minute za późno ale jeszcze nie zaczęli grać jbx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 39 minut temu, Kubbas napisał: Zagłosowałem minute za późno ale jeszcze nie zaczęli grać jbx Nie ma sprawy! Chcialbym ogłosić, że głosowanie na pierwszą rundę zostało oficjalnie zamknięte. Udział wzięły 53 osoby za co każdemu z osobna bardzo dziękuje! Liczę, że taki stan będzie utrzymywał się również w kolejnych rundach! Tymczasem życzę wszystkim dużo pozytywnych emocji związanych z tym wspaniałym czasem w życiu każdego fana koszykówki jakim są NBA Playoffs! 2 godziny temu, dannygd napisał: @Raven2156 przede wszystkim robił zmiany aby usprawnić typerka, za co wielki szacun! BTW. Tak sobie na podium patrzyłem to praktycznie nie ma osób, które by się tam powtarzały. Kojarzę wprawdzie, że w czołówce (poza podium) się pojawiają ludzie, ale trudno to ocenić - może w wolnej chwili zrobiłbyś ranking średnich (żeby już nie tworzyć jakiś ELO jak w fantasy) wyników poszczególnych graczy z dotychczasowych edycji? Brzmi bardzo interesująco! Jak tylko znajdę wolny dzień to się tym zajmę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 @Raven2156masz zapchana skrzynke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2022 12 godzin temu, mac napisał: @Raven2156masz zapchana skrzynke Już wyczyszczona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eliasz Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 @Raven2156 kiedy głosowanie na kolejna runde? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2022 (edytowane) 21 godzin temu, Eliasz napisał: @Raven2156 kiedy głosowanie na kolejna runde? Dobrze, że pytasz! Czekałem na zakończenie meczów z dzisiejszej nocy i właśnie teraz mamy sytuacje już praktycznie wyklarowaną. Poznaliśmy większość par drugo-rundowych a więc nie pozostaje nic innego jak uruchomić głosowanie na kolejną rundę naszego Typera! Informuję, że termin składania swoich "typów" na drugą rundę upływa w Niedziele, 1 Maja o godzinie 19:00 czasu polskiego, ponieważ wtedy rozpoczyna się pierwszy mecz drugiej rundy Playoffs pomiędzy Boston Celtics a Milwaukee Bucks! Swoje głosy możecie oddać tutaj: https://forms.gle/TCryGCnGQDpb2fJF6 Czasu jest mało ale "stali bywalcy" zdążyli do tego przywyknąć. Niestety grafik Playoffs jest mocno napięty a więc proszę wszystkich o możliwie jak najszybsze oddanie głosów tak żeby nie umknęło. Liczę na podobnie dobrą frekwencję co w pierwszej rundzie! Powodzenia! Edytowane 29 Kwietnia 2022 przez Raven2156 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2022 3 godziny temu, Raven2156 napisał: Dobrze, że pytasz! Czekałem na zakończenie meczów z dzisiejszej nocy i właśnie teraz mamy sytuacje już praktycznie wyklarowaną. Poznaliśmy większość par drugo-rundowych a więc nie pozostaje nic innego jak uruchomić głosowanie na kolejną rundę naszego Typera! Informuję, że termin składania swoich "typów" na drugą rundę upływa w Niedziele, 1 Maja o godzinie 19:00 czasu polskiego, ponieważ wtedy rozpoczyna się pierwszy mecz drugiej rundy Playoffs pomiędzy Boston Celtics a Milwaukee Bucks! Swoje głosy możecie oddać tutaj: https://forms.gle/TCryGCnGQDpb2fJF6 Czasu jest mało ale "stali bywalcy" zdążyli do tego przywyknąć. Niestety grafik Playoffs jest mocno napięty a więc proszę wszystkich o możliwie jak najszybsze oddanie głosów tak żeby nie umknęło. Liczę na podobnie dobrą frekwencję co w pierwszej rundzie! Powodzenia! A planujesz w tym roku cząstkowe wyniki co rundę? Wiem ze od paru lat zrezygnowales z tego a wg mnie z cząstkowymi było fajnie. Jesli nie, możesz mi na priv wkleic co wytypowałem w serii raptors 76ers bo już nie pamietam czy za głosem serca czy za 76ers byłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, RonnieArtestics napisał: A planujesz w tym roku cząstkowe wyniki co rundę? Wiem ze od paru lat zrezygnowales z tego a wg mnie z cząstkowymi było fajnie. Jesli nie, możesz mi na priv wkleic co wytypowałem w serii raptors 76ers bo już nie pamietam czy za głosem serca czy za 76ers byłem. Podrzucę niebawem wyniki za 1 rundę. Myślę, że w weekend znajdę chwilę żeby to przygotować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Przypominam, że w dniu dzisiejszym o godzinie 19:00 czasu polskiego rozpoczyna się 2 runda tegorocznych Playoffs i tym samym jest to ostatnia szansa na oddanie swoich głosów! Na chwilę obecną udział wzięły 32 osoby a więc myślę, że jeszcze jest część z was którzy się wstrzymują do ostatniej chwili także serdecznie zapraszam wszystkich! Swoje głosy możecie oddać tutaj: https://forms.gle/TCryGCnGQDpb2fJF6 Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 @Raven2156 Masz mały błąd bo Memphis powinni być pierwsi vs Warriors w pytaniu. Nie wiem czy nie za pozno na zmianę heheh. Ja jak coś na Warriors stawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 10 minut temu, RonnieArtestics napisał: @Raven2156 Masz mały błąd bo Memphis powinni być pierwsi vs Warriors w pytaniu. Nie wiem czy nie za pozno na zmianę heheh. Ja jak coś na Warriors stawiam. Hahah ogólnie to mógłbym zmienić ale nie wiem czy mi się głosy już oddane nie posypią a więc zostawiam jak jest W dniu 29.04.2022 o 11:22, RonnieArtestics napisał: A planujesz w tym roku cząstkowe wyniki co rundę? Wiem ze od paru lat zrezygnowales z tego a wg mnie z cząstkowymi było fajnie. Jesli nie, możesz mi na priv wkleic co wytypowałem w serii raptors 76ers bo już nie pamietam czy za głosem serca czy za 76ers byłem. Zgodnie z obietnicą a wiem, że te cząstkowe wyniki lubi wielu z was, ponieważ dodają dreszczyk rywalizacji podrzucam wyniki za pierwszą rundę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvbe Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 25 minut temu, Raven2156 napisał: Hahah ogólnie to mógłbym zmienić ale nie wiem czy mi się głosy już oddane nie posypią a więc zostawiam jak jest Zgodnie z obietnicą a wiem, że te cząstkowe wyniki lubi wielu z was, ponieważ dodają dreszczyk rywalizacji podrzucam wyniki za pierwszą rundę! @człowiek...morza widzę w gazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 @cvbeCo roku ktoś chyba go trolluje z tą nazwa bo On co roku ma -20 na minusie po 1st round Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcao Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 @Raven2156 moge jakos zmienić typ na philly-heat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi