Skocz do zawartości

Feed

Wujek Wójcik

Rekomendowane odpowiedzi

Ale Habs z Bolts, to w kazdym meczu na żylety wynik. Ile, ze 3, 4 dogrywki? Kazdy mecz rożnica 1 bramki. Żadna z drużyn nie prowadzila w żadnym momencie 2 golami poza 1 wyjątkiem. Montreal wygrywał 2-0 by i tak przegrać mecz 2-3

Mega się cieszę, że Canadiens łyknęli Tampę. Nie tylko dlatego, że średnio pałam sympatią do TBL, ale przede wszystkim dlatego że jaram się tegorocznymi Canadiens i dopiero niedawno wskoczyłem na bandwagon Slafkowsky'ego a przede wszystkim Suzuki. Jak oglądałem pierwszy mecz w Montrealu i to co się wyprawia w ich hali to aż mnie ciarki przeszły. Ogólnie te playoffy są fajne (choć szkoda że nie było G7 Wild - Stars), a gdyby zakończyły się powrotem MC na należne im miejsce (ile oni już nie zdobyli pucharu? 20? 30 lat? więcej?), to by było piękne skwitowanie sezonu, w którym finał igrzysk mnie tak zawiódł...

Ogólnie nie to, że nie lubię, ale mógłby ktoś zatrzymać wcześniej Colorado, bo obawiam się że oni przejada się po każdym ze wschodu.

W tle playoffów, dzisiejszej nocy będzie miała miejsce loteria draftu. Życzę szczęścia Krakenowi z Seattle.

Btw, nie wiem, czy widzieliście ostatnią wypowiedź Austona Matthewsa, ale wygląda na to, że ciężka decyzja przed nim i Maple Leafs, bo pojawiają się wątpliwości z jego strony, co do kontynuowania swojej kariery w Toronto. Zostają mu tylko dwa lata umowy.

Ciekawe też co z McDavidem. Może być mocne lato. Albo z dużej chmury mały deszcz po prostu, niemniej plotek na pewno będzie sporo.

I jak wrażenia ostatnich dni? Sporo się działo Sundin chwyta za stery w Leafs, Canes zamiatają Flyers i piękne obrazki z Montrealu. Jeśli ktoś jest w stanie zatrzymać Avs to imo albo Canes albo Habs ale nie przekreślajmy jeszcze Szabli i Wild. Natomiast nie widzę potencjału w Vegas czy Ducks do zatrzymania lawiny. Szacun dla Marnera bo fajnie sobie radzi. 

Może ktoś coś więcej o drafcie?

6 godzin temu, Wujek Wójcik napisał(a):

I jak wrażenia ostatnich dni? Sporo się działo Sundin chwyta za stery w Leafs, Canes zamiatają Flyers i piękne obrazki z Montrealu. Jeśli ktoś jest w stanie zatrzymać Avs to imo albo Canes albo Habs ale nie przekreślajmy jeszcze Szabli i Wild. Natomiast nie widzę potencjału w Vegas czy Ducks do zatrzymania lawiny. Szacun dla Marnera bo fajnie sobie radzi. 

Może ktoś coś więcej o drafcie?

Wszystko idzie do finalu Avs- Canes. Druga czesc drabinki na zachodzie znacznie slabsza, więc po przejsciu Wild colorado odpocznie. Za to Habs mogą się Canes postawić.

Marner to poeta hokeja. Chcesz kogos rozkochać w tej grze, pokaz mu Mitcha jak porusza sie po lodzie, jak operuje kijem. 

Draft? Widzialem jakis mock na the athletic i Reid oraz Malhotra w gorę, Stenberg i Verhoeff w dol. Ogolnie #1 to pewniak, ale na pozycjach 2-5 sporo się moze zdarzyć