Skocz do zawartości

Feed

Wujek Wójcik

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno nie oglądałem Rangers, na pewno ostatni raz to było jeszcze za czasów Panarina i stąd moje pytanie, czy Lafreniere zaczął grać wreszcie choćby trochę na miarę potencjału numeru z którym poszedł ? Statystycznie wygląda na prawdę fajnie, za ostatni miesiąc 10 goli i 9 asyst, lecz przede wszystkim+6 w plus/minus. 

Oilers coś tam zaczęli grać, jak mimo słabej dywizji i konferencji powoli flirtować zaczęli z zakończeniem sezonu w kwietniu :)

W dniu 28.03.2026 o 12:17, antek napisał(a):

Dawno nie oglądałem Rangers, na pewno ostatni raz to było jeszcze za czasów Panarina i stąd moje pytanie, czy Lafreniere zaczął grać wreszcie choćby trochę na miarę potencjału numeru z którym poszedł ? Statystycznie wygląda na prawdę fajnie, za ostatni miesiąc 10 goli i 9 asyst, lecz przede wszystkim+6 w plus/minus. 

Oilers coś tam zaczęli grać, jak mimo słabej dywizji i konferencji powoli flirtować zaczęli z zakończeniem sezonu w kwietniu :)

Laf po odejściu Panarina właśnie zaczął grać na miarę oczekiwań. Szkoda tylko, że za późno. Zobaczymy co przyniesie next sezon, ale od czasu odejścia Lindgrena (może typ nie miał wielkich skillsów ale był walczakiem) i Kreidera ten team stracił ducha. Jak już robią przebudowe to wywalić większość; zostawiłbym Lafa, Trocheka, Foxa i Igora - reszta albo za stara albo się nie sprawdziła JT Miller imo wtopa mimo, że go zawsze lubiłem. 

Wschód i walka o PO jest pasjonująca, tak na prawdę wiemy, że nic nie wiemy. Natomiast jeśli o zachód to różnica w dywizjach jest kosmiczna. Pacific jest na prawdę slaby biorąc pod uwagę, że EDM i VGK mocno zawodzą liderami są Kaczory. Najbardziej boli że jeden z trzech zespołów z Central Division odpadnie w pierwszej rundzie, a tak na prawdę Lawiny z Colorado, Gwiazdy z Dallas oraz Dzicz(? :) )z Minnesoty są zdecydowanie najlepsi na Zachodzie, a tak na prawdę te zespoły bym umieścił w top5 całej ligi.

Ja znowu balem sie, ze wpadnie Buffalo w jakis glebszy kryzys, ale wyglada, ze sytuacja opanowana.

Z innej beczki, ciekawy pojedynek Gudasa z Domi (zdecydowanue spozniona odpowiedz za faul na Matthews'ie).

Gudas gral z jakas kontuzja. Gral na wlasne zyczenie. A bil sie... sami zobaczcie.

Gudas vs Domi

Wyspiarze ostatnio tak w kratkę, że też zaczynam się obawiać, czy dowiozą te playoffy...

Ale kurde Panowie, Schaefer to jest złoty dzieciak. Potrafi wszystko. Takiego talentu to już dawno na Long Island nie było. Z początku jakoś mocno tego nie poruszałem, ale im więcej oglądam, tym coraz mocniej się jednak zastanawiam, jak on mógł na igrzyska nie pojechać.

20 godzin temu, antek napisał(a):

20 sezonow z +30 golami, 9 razy Richard Trophy, cyborg, pobicie rekordu Gratzky'ego. Można nie lubić, szanować trzeba.

No on ma tylko jeden sezon poniżej 30 bramek, ten skrócony covidowy, gdzie przy normalnej liczbie spotkań tam miał pace na 40+. Ovi ma 9 sezonów 50+, a miałby 10, gdyby nie lockout, czyli najwięcej, bo legendarni Bossy i Gretzky mają też po 9 takich sezonów.

No. W koncu sezon potwa dla mnie dluzej niz do konca RS. 

Buffalo moglo dzis przypieczetowac awans, ale przegrali z Ottawa, co mnie nie smuci z dwoch powodow. Przewaga jest na tyle spora, ze awansuja i tak, a Senators walcza o awans z jedna z druzym, ktorej nie zycze awansu. Bo tak. 

W nocy awans przyklepaly Carolina i Minnesota obok dlugo juz pewnych awansu Colorado i Dallas. Natomiast do duetu tych co juz nie maja najmniejszych szans na wans tj. NYR i Vancouver dolaczyli Chicago i Toronto (ktore zwolnilo GMa niedawno). 

Caufield szaleje. 49 goli juz ma. Ale sezon i jego i Canadiens. Mlodziez z Montrealu i Buffalo w akcji. 

Hej, jako że nie mam zielonego pojęcia na temat hokejowych prospektów,  czy ktoś mógłby mnie oświecić, uswiadomoisc tudzież uraczyć swoją fachową opinia czy w tegorocznym drafcie szykują się jakieś perełki nhl ready na miarę Shaffera? Ew. czy któryś z poprzednich wyborów zamierza wejść z drzwiami do ligi?

Panie i Panowie. Ladies and gentlemen. Meine Damen und Herren. Z nieukrywaną radoscia, ulga i satysfakcją, pragne Was poinformowac, ze dzisiaj wlasnie oficjalnie skonczylo sie 14 lat lez, placzu, cierpienia, wstydu, ale i nadziei na lepsze jutro. Albowiem lepsze jutro to własnie DZIŚ. Tak.

Dzisiaj, a w zasadzie to wczoraj wieczorem jasnym i oficjacjalnym faktem stal sie awans Buffalo Sabres do playoffów. Nie teoretycznie, nie prawie. Chocby skały srały, Szable zagraja w playoffach. Dzieki innej stanowej nowojorskiej druzynie, Rangersom, ktorzy pokonali Detroit, Buffalo ma pewny awans. 

14 lat... Cale pokolenie hokeistów. 

Glory, glory Alleluja, Szable w playoffach nie ma ch... 

Ekhm... :)

Let's go Buffalo!!!💙💛💙   🎇

Fajnie, że w końcu Szable w PO, ale biorąc pod uwagę ile oni talentu roztrwonili po drodze z Eichelem i Reinhartem na czele.

Dahlin i Tage dorośli do bycia liderami, szczególnie Szwed pokazuje, że to jego zespół. Nie daje nikomu w kaszę dmuchać.

No i bramkarze, wreszcie po latach posuchy na tej pozycji zagrali bardzo dobry sezon. Duet Lyon- Luukkonen grają sezon na plus/minus 91 procent i bliżej 2.5 bramki straconej na mecz. A doskonale wiemy, że pewny bramkarz to podstawa budowy solidnej drużyny.

PS, na wschodzie nikt nie chce awansować, Detroit kompletnie bezbarwni z Rangers, którzy po odejściu Panarina i powrocie Foxa zaczęli cokolwiek grać.

53 minuty temu, antek napisał(a):

Fajnie, że w końcu Szable w PO, ale biorąc pod uwagę ile oni talentu roztrwonili po drodze z Eichelem i Reinhartem na czele.

Dahlin i Tage dorośli do bycia liderami, szczególnie Szwed pokazuje, że to jego zespół. Nie daje nikomu w kaszę dmuchać.

No i bramkarze, wreszcie po latach posuchy na tej pozycji zagrali bardzo dobry sezon. Duet Lyon- Luukkonen grają sezon na plus/minus 91 procent i bliżej 2.5 bramki straconej na mecz. A doskonale wiemy, że pewny bramkarz to podstawa budowy solidnej drużyny.

PS, na wschodzie nikt nie chce awansować, Detroit kompletnie bezbarwni z Rangers, którzy po odejściu Panarina i powrocie Foxa zaczęli cokolwiek grać.

To i naprawde wyrównany skkad, gdzie ci  z głębszych linii maja widoczny i realny wkład w wynik zespołu. 

Ale jak mialbym wybrać najwiekszy czynnik, ktory zmienił druzynę z ogona dywizji czy nawet całej ligi w czołowy team, to oprocz osoby Lindy'ego Ruffa i nowego GMa, to wskazałbym na bramkarzy. Przemiana niesamowita.  

W dniu 4.04.2026 o 11:03, kore napisał(a):

Hej, jako że nie mam zielonego pojęcia na temat hokejowych prospektów,  czy ktoś mógłby mnie oświecić, uswiadomoisc tudzież uraczyć swoją fachową opinia czy w tegorocznym drafcie szykują się jakieś perełki nhl ready na miarę Shaffera? Ew. czy któryś z poprzednich wyborów zamierza wejść z drzwiami do ligi?

Nie jestem zadnym ekspertem, ale takie nazwiska jak Verhoeff, Stenberg, McKenna( do pewnego momentu murowany nr 1, ale jego pozycję oslabił konflikt z prawem) czy Malhotra powinny sporo znaczyć w nhl

Wlasnie za to kocham ogladac hokey. Po dwoch tercjach w Detroit stypa, ktora bylo widac po twarzach liderów jak Larkin czy Raymond siedzacych na lawce. A w trzeciej tercji wielki comeback i w doslownie w chwile z 1-4 wyciagnely Czerwone Skrzydła remis i jak mawia klasyk mecz zaczyna sie od poczatku :)

Kane w pogoni za 1400 punktami, Malkin juz dobil 1400 punktow. Kosmici :)

Edit, i to jest hokej, Kane strzela bramke na 4-4 po swietnej akcji z Coppem i DeBrincatem, Wings łapia momentum i Showtime zahacza podcoorwiony rywala, 2 minuty kary i gol Kaprizova. 

Edytowane przez antek

Islanders zwolnili Patricka Roy'a i zatrudnili Petera DeBoera. 

Trochę szalony ruch. Kilka meczow przed koncem RS bedac ciagle w walce o PO? Czy w tym szalenstwie jednak jest jakas metoda?

Moze uprzedzili Toronto? Tam glowa Berube jest tez chyba zagrozona po tym kiepskim sezonie.