Skocz do zawartości

Feed

Wujek Wójcik

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, Braveheart22 napisał(a):

Też lubię obie ligi, ale szczerze, playoffy w NHL a w NBA bez porównania, oczywiście na korzyść NHL

To prawda NHL lepsza ale jak wspomniaęłm irytuje mnie ,że takie canes w drugiej rundzie spotkają się z zespołem nr 8 na Wschodzie bo akurat liga postanowiła sparowac ze sobą dwie najsłabsze ekipy. Fila tak realnie to oni by szans z Montrealem nie mieli. To jest pokopane że masz na siłę pojedynek Stars z Minnesota gdzie poza pierwszym pogromem to są niesamowite mecze. Minnesota dwa razy moim zdaniem to skopała i chyba raczej Dallas to nie wypuści 

Ogólnie jesli chodzi o PO to NFL nie oglądam bo dla mnei ten sport jest nudny ale nr 1 jeśli chodiz o emocje w PO to MLB potem NHL i NBA na końcu. Jest dużo słabości w tych pierwszych rundach. BRak emocji i jakości. 

U zawodników Oilers jak się szybciutko coś w głowach nie przestawi to będzie kompromitacja. Wyglądają na zespół bez charakteru, bez tej ikry w grze. W 3 meczach 16 bramek w cymbał...

McDavid jakby poza zespołem, nawet po tej bramce nie było widać przesadnej radości. Wiem, że dalej przegrywali jedną bramką, ale mimo wszystko, mowa ciała też coś mówi kolegom. Bardzo słabą serię gra na ten moment.

Aha, ten Bouchard bierze 10.5 bańki za sezon, a zielonego pojęcia nie ma o bronieniu, masakra jakaś. 

Btw, Texier cichym bohaterem Montrealu ostatniej nocy, mimo że długo na lodzie nie przebywał. Brama na 1-0. Później przy bramce na 2-2 był jednym z tych, którzy zasłaniali Wasyla przy strzale, a w dogrywce najpierw świetnie utrzymał krążek i w odpowiednim momencie oddał do Hutsona, gdy ten był wolny.

Edytowane przez Braveheart22

W dniu 23.04.2026 o 16:15, ely3 napisał(a):

Ogólnie jesli chodzi o PO to NFL nie oglądam bo dla mnei ten sport jest nudny ale nr 1 jeśli chodiz o emocje w PO to MLB potem NHL i NBA na końcu. Jest dużo słabości w tych pierwszych rundach. BRak emocji i jakości. 

Czym argumentujesz najwieksze emocje w PO MLB? Od lat czytam, że zainteresowanie tą ligą spada, a dzieci neostrady i highlightów nudzą się na meczach (gdzie imo NFL też przez większość meczu jest nudne, taka turowa gra z zrywami). Pytam bez spiny jestem fanem wszystkich wymienionych lig. 

To chyba ostatnie mecze McJesusa w  Edmonton. Tak na prawdę w Oilers nic nie gra, zawsze ich ratował mocny atak. Teraz i tego nie ma. Kaczory są szybsze, bardziej zaangażowane i mają młodsze nogi. Jeśli dodamy do tego odwieczny problem z bramkarzami w Edmonton (pozyskany w ramach ratunkowej wymiany w tym sezonie Jarry siedzi na ławce) to wszystko składa się na piękną katastrofę. Pod koniec meczu nr 3 McDavid zszedł już do szatni, co zauważyły kamery.

Dla równowagi w najmocniejszej parze pierwszej rundy Wild wyrwali zwycięstwo Stars i mamy 2-2. 

Oilers 3 razy prowadzili w 3 kwartych i 3 razy przegrali. To już ich koniec. Ja nie moge mieć taki talent i niby zrobili 2 finaly ale ogólnie słabo. Ciekawe co dalej. Będą handlować gwiazdami. Spróbują jeszcze raz podejść do tematu. Może w końcu trafią bramkarza .. Cięzko powiedzieć ale to jest niesamowite jak oni przez lata nie potrafili stworzyć choć minimalnej obrony

W dniu 25.04.2026 o 21:59, Wujek Wójcik napisał(a):

Od lat czytam, że zainteresowanie tą ligą spada, a dzieci neostrady i highlightów nudzą się na meczach

To wynika z długiego sezonu. Ja wiem tradycja ale 3 mecze pod rząd dzien w dzień z tą sama ekpią. Łacznie to ile oni mają meczów w sezonie? 150 -160?

Praktycznie cały sezon ma niewielkie znaczenie . Wszystko się zaczyna w PO. Co roku kto inny miał tytuł. Detroit Dodgersi obronili ale oni przecież byli jakiś 5 uderzeń od tego by przegrać w ostatniej chwili ktoś tam trafił punkt. I Toronto nie wytrzymało. W PO jest dużo emocji zmian gry . Fani żyjacy grą 

Z tego co czytałem kiedys dużym plusem MLB były rozgrywki latem kiedy nie było nic innego ale teraz to niekoniecznie jest plus bo upały bo młodzi wolą inaczej spędzać wolny czas niż chodząc na stadion..Choć nadal na poziomie dzieciaków to najpopularniejszy sport ale oni musieliby skrócic sezon ,żeby ludzi nie nudziło śledzenie 160 meczów bo mecze same w sobie mają ogrom energii ale w PO to widać a w sezonie jest tego za dużo

Juz za chwileczke, juz za momencik... 

1. tercja 4. meczu, to byla miazga. Az dziw, ze Swayman nie zjechal juz po pierwszej przerwie. 

Do drugiej rundy jeden krok, jeden jedyny i nic wiecej.

W Buffalo jest straszny hype na serie i wystepy Sabres w PO. Ale czy to kogos dziwi? Ależ Ruff poukladal druzyne. Chic zastanawiam sie jak duzy wklad w to mogl miec nowy (od grudnia) GM. 

11 godzin temu, ely3 napisał(a):

Z tego co czytałem kiedys dużym plusem MLB były rozgrywki latem kiedy nie było nic innego

Sam się kiedyś na to złapałem. Początek wakacji, w piłce jeszcze sezon ogórkowy, w innych sportach to samo, a tu mecze MLB o fajnych wieczornych (czy nawet późnopopołudniowych) porach.

Nawet gdzieś tam sobie zerkam czasem, jak Padres sobie radzą.